corax Опубліковано 14 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 14 червня, 2014 Маю пропозицiю, товариство. На мiй погляд вчасно внести деякi важливої змiни в офiцiйний український словник: замiсть слова Росiя має бути Московщина, замiсть росiйський - москальський, замiсть росiянин - москаль. Це повнiстю вiдповiдатиме i iсторичнiй правдi, i нацiональнiй мовнiй традицiї. До того ж це є заповiт Великого Кобзаря. Так ми кажемо Нiмеччина, а не Германiя, Угорщина, а не Мад'ярiя, Вiрменiя, а не Айастан, Грузiя, а не Сакартвело, Вiдень, а не Вiн... Нагадую, що сама назва Росiя була за часiв Iвана Лютого вкрадена в України-Русi, хоча тодi Руська земля та руська мова були загальновизнаними ciнонiмами України й української мови, а бiльшiсть сiльского населення Московького царства ще розмовляла фiно-угорськими, балтськими та тюркськими дiалектами... Гадаю, що це було б дуже вчасною, саме народною, вiдповiддю на путлерiвську фашистську навалу... До речi, сам я за походженям "росiянин" з рязанськими (але ще й з чигиринськими) корiннями, вже 50 рокiв мешкаю у Москвi. А москальськi iмперiалiсти бодай себе хоч "новими римлянами" кличуть - то же їхня справа... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
MarkValerij Опубліковано 14 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 14 червня, 2014 Маю пропозицiю, товариство.если честно... - тебя здесь не очень поддержат.и не потому что предложение плохое. - потому что вопросы языка здесь тупо настоебенили. всем. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
corax Опубліковано 14 червня, 2014 Автор Поділитися Опубліковано 14 червня, 2014 если честно... - тебя здесь не очень поддержат. и не потому что предложение плохое. - потому что вопросы языка здесь тупо настоебенили. всем. док, ты дэбил... МОИ ценности - будут играть все возрастающую роль. и фиолетово - это укровские или рашенские или ценности янки.Сдается мне, мил человек, что ты тут гэбнючок засланный... лексика выдает с головой. Опыт у меня большой и ошибаюсь я в этом деле редко... В том смысле, что еще никогда не ошибался. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Технарь Опубліковано 14 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 14 червня, 2014 На мiй погляд вчасно внести деякi важливої змiни в офiцiйний український словник: замiсть слова Росiя має бути Московщина... До того ж це є заповiт Великого Кобзаря. а у Тургенева Украину "Хохландией" называли - см. сайт "Классика.ру" это типа тоже "є заповiт Великого Письменника"? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Технарь Опубліковано 14 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 14 червня, 2014 Сдается мне, мил человек, что ты (MarkValerij) тут гэбнючок засланный... лексика выдает с головой. Опыт у меня большой и ошибаюсь я в этом деле редко... В том смысле, что еще никогда не ошибался.стопудово так и есть MarkValerij своими дебильными постами явно хочет бросить тень на всех украинских патриотов чтобы люди думали, что все украинские патриоты - дебіли Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
рабинович Опубліковано 15 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 15 червня, 2014 если честно... - тебя здесь не очень поддержат. и не потому что предложение плохое. - потому что вопросы языка здесь тупо настоебенили. всем. не вижу причины почему бы и не поддержать в конечном счете это личное дело украины каким именно словом называть любую другую страну и народ этой страны - если конечно это слово не несет уничижительно оскорбительного смысла Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
дохтур Опубліковано 15 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 15 червня, 2014 Маю пропозицiю, товариство. На мiй погляд вчасно внести деякi важливої змiни в офiцiйний український словник: замiсть слова Росiя має бути Московщина, замiсть росiйський - москальський, замiсть росiянин - москаль. Це повнiстю вiдповiдатиме i iсторичнiй правдi, i нацiональнiй мовнiй традицiї. До того ж це є заповiт Великого Кобзаря. Так ми кажемо Нiмеччина, а не Германiя, Угорщина, а не Мад'ярiя, Вiрменiя, а не Айастан, Грузiя, а не Сакартвело, Вiдень, а не Вiн... Нагадую, що сама назва Росiя була за часiв Iвана Лютого вкрадена в України-Русi, хоча тодi Руська земля та руська мова були загальновизнаними ciнонiмами України й української мови, а бiльшiсть сiльского населення Московького царства ще розмовляла фiно-угорськими, балтськими та тюркськими дiалектами... Гадаю, що це було б дуже вчасною, саме народною, вiдповiддю на путлерiвську фашистську навалу... До речi, сам я за походженям "росiянин" з рязанськими (але ще й з чигиринськими) корiннями, вже 50 рокiв мешкаю у Москвi. А москальськi iмперiалiсти бодай себе хоч "новими римлянами" кличуть - то же їхня справа... Преждевременно. Дайте русским людям -ШАНС.Назвав россиян -москалями ,мы сами автоматически не состоимся людями. Скорее всего -собакоподибными ссавцямы. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
MarkValerij Опубліковано 15 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 15 червня, 2014 Преждевременно. Дайте русским людям -ШАНС.Назвав россиян -москалями ,мы сами автоматически не состоимся людями. Скорее всего -собакоподибными ссавцямы.ты предлагаешь нам дать им шанс???.- док, а тебе не кажется, что это не наше и тем более не твое дело? - это ИХ дело - и уподобляться руським фашистам и лезть грязными сапогами в чужой огород - это... некрасиво. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
MarkValerij Опубліковано 15 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 15 червня, 2014 не вижу причины почему бы и не поддержать в конечном счете это личное дело украины каким именно словом называть любую другую страну и народ этой страны - если конечно это слово не несет уничижительно оскорбительного смысла нельзя изменять, ремонтировать, коверкать и совершенствовать не свои вещи. слова в том числе. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Технарь Опубліковано 15 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 15 червня, 2014 Маю пропозицiю, товариство. На мiй погляд вчасно внести деякi важливої змiни в офiцiйний український словник... До речi, сам я за походженям "росiянин" з рязанськими ... корiннями, вже 50 рокiв мешкаю у Москвi. ну и на хрена же ты, "по происхождению россиянин с рязанскими корнями, проживающий в Москве", лезешь с предложениями изменять государственный язык Украины? P.S. кстати, слышь косопузый, ("косопузыми" в России называют рязанцев) слово "походження" пишется в украинском языке с двумя "н" так что ты сначала начни правильно писать на украинском языке, а потом выступай со своими предложениями по его изменению Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 15 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 15 червня, 2014 Не так давно (эпоха Юща) на полном СУРЬЁЗЕ предлагалось следующее: Тридцять троє міліціянтів у пальті на метрі до кіна. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 Не так давно (эпоха Юща) на полном СУРЬЁЗЕ предлагалось следующее: Тридцять троє міліціянтів в пальті на метрі до кіна. ну да - це набагато страшніше, ніж те що запропонував твій президент: поставити жінок і дітей перед солдатами і подивитися, хто наважиться дати наказ в них стріляти ну а щодо української мови - тут прозвучала хороша ідея - не пхати рило у ті справи, в яких ти баран: або вивчи українську мову, або мовчи про пальта і піаніна. мову потрібно вічувати - її мелодику хто нею не розмовляє, тому відчути важко - отже нєх давати тупі поради Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 ну да - це набагато страшніше, ніж те що запропонував твій президент: поставити жінок і дітей перед солдатами і подивитися, хто наважиться дати наказ в них стрілятиТы как всегда - трусами об асфальт...Какой мой президент? В отличии от тебя - моих ещё не было. Если б был - такие придурки как ты - сидели бы мовчкы, а страна процветала. К сожалению все наоборот - придурки ляпают языком, а страна загибается. ну а щодо української мови - тут прозвучала хороша ідея - не пхати рило у ті справи, в яких ти баран: або вивчи українську мову, або мовчи про пальта і піаніна. мову потрібно вічувати - її мелодику хто нею не розмовляє, тому відчути важко - отже нєх давати тупі поради Я не пхаю, а информирую - что и когда предлагалось и если не ошибаюсь - слышал от министром образования Вакарчука.И сейчас по каналу ICTV в новостях можно услышать такую считалочку типа - двадцать двое, тридцать трое и т.д. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
рабинович Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 нельзя изменять, ремонтировать, коверкать и совершенствовать не свои вещи. слова в том числе.никто не коверкает просто в украинском языке название росии будет московия то что англы называют раша а немцы русланд никого ж не смущает Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Технарь Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 нельзя изменять, ремонтировать, коверкать и совершенствовать не свои вещи. слова в том числе.никто не коверкает просто в украинском языке название росии будет московия вот так один - житель Москвы с рязанскими корнями (corax), предложил изменить слова в государственном языке Украины, другой (рабинович), с надписью в профиле "Из Израиля" поддержал - значит, так тому и быть Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
рабинович Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 никто не коверкает просто в украинском языке название росии будет московия вот так один - житель Москвы с рязанскими корнями (corax), предложил изменить слова в государственном языке Украины, другой (рабинович), с надписью в профиле "Из Израиля" поддержал - значит, так тому и быть так тому и быть если так решит народ украины учись правильно выражать свою мысль Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Технарь Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 так тому и быть если так решит народ украиныслышь, пейсатый, еще раз тебе повторяю - пиши слово "Украина" с большой буквы Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
рабинович Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 слышь, пейсатый, еще раз тебе повторяю - пиши слово "Украина" с большой буквыуважаемый русопедик, а вы не обидитесь если на вашу просьбу я конкретно положу ........ Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 16 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 16 червня, 2014 никто не коверкает просто в украинском языке название росии будет московия вот так один - житель Москвы с рязанскими корнями (corax), предложил изменить слова в государственном языке Украины, другой (рабинович), с надписью в профиле "Из Израиля" поддержал - значит, так тому и быть украинец предложил, еврей - поддержал а русский решил - так тому и быть почти так же как на Донбассе - какой-то недоделанный любитель реконструкций предложил поиграть в новороссию, еще один местный шизик его поддержал - а пуцькин решил - так тому и быть и страна идиотов Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
дохтур Опубліковано 17 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 Ты как всегда - трусами об асфальт... Какой мой президент? В отличии от тебя - моих ещё не было. Если б был - такие придурки как ты - сидели бы мовчкы, а страна процветала. К сожалению все наоборот - придурки ляпают языком, а страна загибается. Я не пхаю, а информирую - что и когда предлагалось и если не ошибаюсь - слышал от министром образования Вакарчука. И сейчас по каналу ICTV в новостях можно услышать такую считалочку типа - двадцать двое, тридцать трое и т.д. При вашем президенте страна бы процветала ...!?? Шкатулыч- она бы обросла разноцветным мохом. Поймите ,все идет по плану-то что мы получили, должно было состояться.И первое- это задатки национального государства ,после многих лет беспринципности и идейной безхребетности, это попытка кристаллизации общественных отношений,а они как правило все начинаются возле национального зародка. Года перманентной личности, интегрального хаоса -позади. Поэтому и задачи стоящие перед обществом-намного круче и опасней. Вы сами это видите. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
дохтур Опубліковано 17 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 украинец предложил, еврей - поддержал а русский решил - так тому и быть почти так же как на Донбассе - какой-то недоделанный любитель реконструкций предложил поиграть в новороссию, еще один местный шизик его поддержал - а пуцькин решил - так тому и быть и страна идиотов Если бы ! Русский -растерялся .Либерализм- не понятен.Национализм-опошлен до крайности , патриотизм -отвергнут напрочь.Есть над чем россиянам призадуматься. Не стоит над ними издеваться.Если у них есть -императивное Ху....ло,то у нас ,немало хуем меченых.Мы ,украинцы ,совсем недалеко ушли от россиян.Ступени роста ,у нас ,конечно не слабые, но призадумайтесь, кем мы были совсем недавно- абсолютной НИКЧЕМНОСТЬЮ. Поэтому шансы в россиян -ЕСТЬ и не малые.Время мне судья. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
corax Опубліковано 17 червня, 2014 Автор Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 Моїм критикам (я, звичайно, не про лайнороту гебешну погань) був би порадив краще пам'ятати бодай Кобзаря... Нагадую: ...А поки — спочину. Та тим часом розпитаю. Шлях на Московщину. Далекий шлях, пани-брати, Знаю його, знаю! Це - з "Катерини" А до того — Московщина, Кругом чужі люде... Це - з "До Основ’яненка" "Московiя" - то наочевидь латинiзм, в жодному українському лiтературному текстi або живiй мовi ви цого слова не зустрiнете. Тобто, коли ми розумiємо, що слово Росiя є для української мови по-перше чуже, а, по-друге, навiть десь для українця образливе й iсторично брехливе - то лишається тiльки повернутися до шевченкiвської Московщини. А гебйо погане - нехай собi хоч розiрветься на скобi... Природно, це була б не звичайне покращення словника - а радикальний захiд задля нацiонально-псiхологiчного розрива iз колонiальним минулим. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
дохтур Опубліковано 17 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 слышь, пейсатый, еще раз тебе повторяю - пиши слово "Украина" с большой буквыВ глазах Израиля слово -Украина ,достойно пока одной фразы-дерьмонарод такого же гавногосударства.Что они думают о России ,я боюсь и предположить.Какое с большой БУКВЫ???!Как вариант-хуйня ,а не украина.Полный пиздец-это о РоССИИ. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
corax Опубліковано 17 червня, 2014 Автор Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 украинец предложил, еврей - поддержал а русский решил - так тому и быть почти так же как на Донбассе - какой-то недоделанный любитель реконструкций предложил поиграть в новороссию, еще один местный шизик его поддержал - а пуцькин решил - так тому и быть и страна идиотов Маю пропозицiю, панi Оріана.Я вiтаю будь-яку, але ґрунтовану критику моїх текстiв. А краще - мовою, що вони написанi i ближче до сабжу. Це ж таки український форум, а Ви, шановна панi - тут виконуєте обов'язки модератора, тобто маєте бути зацiкавленi у пiдвищеннi його рiвня. Даруйте за вiдвертiсть. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
corax Опубліковано 17 червня, 2014 Автор Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 В глазах Израиля слово -Украина ,достойно пока одной фразы-дерьмонарод такого же гавногосударства. Что они думают о России ,я боюсь и предположить.Какое с большой БУКВЫ???!Как вариант-хуйня ,а не украина.Полный пиздец-это о РоССИИ.Вiдверта брехня, ще й прямо на користь путлерiвському фашизмовi, як i будь-яка антисемiтська агiтацiя пiд українським прапором. А ось факти солiдарностi iзраiльтян iз боротьбою багатоетнiчної української нацiї за свободу й проти фашизму (не кажу вже про єврейську сотню на Майданi та найкориснiшу патрiотичну дiяльнiсть пана Коломойського): http://newsru.co.il/israel/04apr2014/mid_demo.html Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
дохтур Опубліковано 17 червня, 2014 Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 Вiдверта брехня, ще й прямо на користь путлерiвському фашизмовi, як i будь-яка антисемiтська агiтацiя пiд українським прапором. А ось факти солiдарностi iзраiльтян iз боротьбою багатоетнiчної української нацiї за свободу й проти фашизму (не кажу вже про єврейську сотню на Майданi та найкориснiшу патрiотичну дiяльнiсть пана Коломойського): http://newsru.co.il/israel/04apr2014/mid_demo.html Вы, пока -достаточно мелочны.Не важно, как отреагируют евреи на украинские события.Важно ,как украинцы,на все -ЗАБЬЮТ. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
corax Опубліковано 17 червня, 2014 Автор Поділитися Опубліковано 17 червня, 2014 Вы, пока -достаточно мелочны.Кто "мы", гэбнючок-провокатор поденный? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.