Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Она пока не просила рецепт. Если попросит, то напишу обо всем. :P Пиши, але не знаю де качку купляти - в супермаркеті чи на базарі. І чи качка не має спцифічного запаху? - бо саме через цей запах я її не люблю Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Я кладу. І сметанку відразу, але з ложкою муки, щоб надати борщу потрібної густини. Їсти можна відразу - як тільки пристигне. Умница по сахару. А по муке это для меня открытие и как это сразу - когда? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Насправді борщі бувають різні - і зовсім не обов"язково ось це все туди класти. Наприклад, коли я кладу фасолю, то не кладу капусти і навпаки. До капусти добре додати для смаку солодкий перець - такий борщ називається південним. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Насправді борщі бувають різні - і зовсім не обов"язково ось це все туди класти. Наприклад, коли я кладу фасолю, то не кладу капусти і навпаки. До капусти добре додати для смаку солодкий перець - такий борщ називається південним. Не... ну без капусты - это уже не борщ, а суп фасолевый. Я могу только морковку иногда не ложить. Если мне ее вкус не понравится. Обязательно перед готовкой пробую. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Пиши, але не знаю де качку купляти - в супермаркеті чи на базарі. І чи качка не має спцифічного запаху? - бо саме через цей запах я її не люблюЕсли утка жила на свободе на пруду и жрала рыбу, то рыбой и будет пахнуть.Это как сало в Израиле... пахнет апельсинами... там свиней ими кормят Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Нет. И уксус тоже не добавляю. 1. Мясо свинина. Лучше ребрышки 2................................ ................................. Должен быть густой!!!!!! А вот это зря, причём не просто зря... - это КАТАСТРОФА! Смею утверждать - как бы ты там в дальнейшем с ним ни химичила, ТОГО вкуса без сахара не бу-дет. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Умница по сахару. А по муке это для меня открытие и как это сразу - когда? Я заправляю борщ сметаною відразу. Для цього беру на пів літри сметани ложку з горбочком муки, збиваю її спочатку з невеликою кількістю сметани, щоб не було комочків, потім добавляю решту - все це разом добре перемішую і у вже готовий зварений бощ заливаю цівочкою, весь час помішуючи. Борщ ще має кипіти зі сметаною кілька хвилин, але не сильно і можна закривати кришкою на годину-дві, щоб трішки остив - за цей час він встигає "набрати смаку". Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 А вот это зря, причём не просто зря... - это КАТАСТРОФА! Смею утверждать - как бы ты там в дальнейшем с ним ни химичила, ТОГО вкуса без сахара не бу-дет. Ты скажи это тем, кто мой борщ ел. :lol: Сахар добавляют, если перекислили. Чтобы ИСПРАВИТЬ вкус. При нормальной готовке сахар - лишний. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Не... ну без капусты - это уже не борщ, а суп фасолевый. Я могу только морковку иногда не ложить. Если мне ее вкус не понравится. Обязательно перед готовкой пробую. Катя, борщ - це не капуста, борщ - це БУРЯК. Я не дуже люблю капусту в борщі, якщо чесно. Я інколи варю рідкий борщ - м"ясо, буряк і заправка - картоплю кидаю цілою і потім витякую. Такий борщ п"ють з горняток. До нього можна подавати налисники з грибами. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 А вот это зря, причём не просто зря... - это КАТАСТРОФА! Смею утверждать - как бы ты там в дальнейшем с ним ни химичила, ТОГО вкуса без сахара не бу-дет. ты не туды внимание обратил - она кидает фасоль!.. в борщ... - вот это катастрофа. а сало для зажарки?....мрак.. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Ты скажи это тем, кто мой борщ ел. :lol: Сахар добавляют, если пересилили. Чтобы ИСПРАВИТЬ вкус. При нормальной готовке сахар - лишний. Якщо давати оцет - цукор обов"язковий!!! Оцет потрібен, коли сметана солодка. Але я цукор обов"язково даю - мені здається смак борщу від цього покращується. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Если утка жила на свободе на пруду и жрала рыбу, то рыбой и будет пахнуть. Это как сало в Израиле... пахнет апельсинами... там свиней ими кормят Я по уткам 0, а куры магазинные... на стимуляторах - мой кот (эксперт) их только нюхает и укоризненно смотрит - типа - хазяин, что за хрень мне даёшь или сам не видишь, вернее не внюхиваешь? На рынке конечно дороже у людей... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Если утка жила на свободе на пруду и жрала рыбу, то рыбой и будет пахнуть. Это как сало в Израиле... пахнет апельсинами... там свиней ими кормят Ні, ні, це не від їди. У качки під хвостом є сальна залоза, якою вона мастить пір"я - ось цей запах мені не подобається. Знаю, що цю залозу потрібно вирізати, а ще треба знати, коли різати качку - у якийсь період вона пахне більш, ніж завжди - тому різати не рекомендують. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Катя, борщ - це не капуста, борщ - це БУРЯК. Я не дуже люблю капусту в борщі, якщо чесно. Я інколи варю рідкий борщ - м"ясо, буряк і заправка - картоплю кидаю цілою і потім витякую. Такий борщ п"ють з горняток. До нього можна подавати налисники з грибами. У меня КЛАССИЧЕСКИЙ рецепт. По крайней мере для Центральной Украины. Бабушка еще учила. В разных регионах есть свои нюансы. Не буду спорить. Кстати, мне подруга давала рецепт Польского борща. Обалденная вкуснятина. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 господи... никто борща сварить не может... одна фасоль с мясом кидает, да еще и с капустой... другая сметаной вкус портит... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 ты не туды внимание обратил - она кидает фасоль!.. в борщ... - вот это катастрофа. а сало для зажарки?....мрак.. Корін, фасоля має бути великою білою. Інша - не йде. Спробуй колись, але без капусти. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 ты не туды внимание обратил - она кидает фасоль!.. в борщ... - вот это катастрофа. а сало для зажарки?....мрак.. Корин! Может ты по водке и спец. Но по приготовлению еду - точно полный профан. ДА, САЛО!!!!! ДА ЕЩЕ И СТАРОЕ!!!!!! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 У меня КЛАССИЧЕСКИЙ рецепт. По крайней мере для Центральной Украины. Бабушка еще учила. В разных регионах есть свои нюансы. Не буду спорить. Кстати, мне подруга давала рецепт Польского борща. Обалденная вкуснятина. Та навіть в кожної господині є свої нюанси. Я, наприклад, томатної пасти не кладу. Ну хіба томатного соку трішки - але тоді оцету вже не потрібно. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 господи... никто борща сварить не может... одна фасоль с мясом кидает, да еще и с капустой... другая сметаной вкус портит... Мдя... у меня теперь вопрос возник - Что же ты ещь под видом борща? Думаю, что самые обычные ЩИ :P :P :P Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Ты скажи это тем, кто мой борщ ел. :lol: Сахар добавляют, если перекислили. Чтобы ИСПРАВИТЬ вкус. При нормальной готовке сахар - лишний. Нет. Попробуй и ты поймёшь. Из соли и сахара нужно создать ТОТ вкус. Без сахара -как бы ты... кажися по второму кругу пошёл. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Корін, фасоля має бути великою білою. Інша - не йде. Спробуй колись, але без капусти.Ее вообще не должно быть, фасоль кидают, когда нет мяса, тогда это оправданно.... и борщ со сметаной - это совсем другое блюдо чем просто борщ. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Корин! Может ты по водке и спец. Но по приготовлению еду - точно полный профан. ДА, САЛО!!!!! ДА ЕЩЕ И СТАРОЕ!!!!!! Пам"ятаєш, колись передача кулінарна була - вів її Макаревич. Ось він борщ готував - нарізав величезними кусками всі овочі, включно буряк - все це РАЗОМ (!!!!) варив раптом пів години. Налив у тарілку щось більше схоже на рагу, добавив сметани - їв з таким апетитом.... Кожен має свій смак, а якщо ти ніколи не пробував смачного борщу, то й таке вариво буде здаватися смачним. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Мдя... у меня теперь вопрос возник - Что же ты ещь под видом борща? Думаю, что самые обычные ЩИ :P :P :P Не знаю.... только суп фасолевый - это вещь... а борщ должен быть без излишеств, вкус - только на мастерстве. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 ты не туды внимание обратил - она кидает фасоль!.. в борщ... - вот это катастрофа. а сало для зажарки?....мрак.. И правильно делает! Но его немного кладут - ну в тарелке попадается 5-10 штучек, он(вкус) становиться более плотным, как молоко бывает густым или водянистым. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Корин! Может ты по водке и спец. Но по приготовлению еду - точно полный профан. ДА, САЛО!!!!! ДА ЕЩЕ И СТАРОЕ!!!!!! А-а... старое сало.... да,да.. - это рецепт для печи... и ему присущи свойства, которые нравятся Шкатулычу...Для газовой плиты он не годится. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Ее вообще не должно быть, фасоль кидают, когда нет мяса, тогда это оправданно. ... и борщ со сметаной - это совсем другое блюдо чем просто борщ. Не знаю - що таке просто борщ - щі, чи що? Буряк, капуста і м"ясо? :o Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 И правильно делает! Но его немного кладут - ну в тарелке попадается 5-10 штучек, он(вкус) становиться более плотным, как молоко бывает густым или водянистым.Э-эх.... а тебе не приходило в голову, что именно эта фасоль забивает собой настоящий вкус борща? и все остальное тогда уже можно кидать... не кидать... или кидать как попало.... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Не знаю.... только суп фасолевый - это вещь... а борщ должен быть без излишеств, вкус - только на мастерстве. Та що там - водички, заправленої соком з квашеного бурячка, попий :lol: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Э-эх.... а тебе не приходило в голову, что именно эта фасоль забивает собой настоящий вкус борща? и все остальное тогда уже можно кидать... не кидать... или кидать как попало.... Фасоля вариться окремо і додається до борщу в останню хвинину. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 30 вересня, 2012 Поділитися Опубліковано 30 вересня, 2012 Э-эх.... а тебе не приходило в голову, что именно эта фасоль забивает собой настоящий вкус борща? и все остальное тогда уже можно кидать... не кидать... или кидать как попало.... Нифига? и сметанку туда обязательно. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.