Перейти до змісту
Український політичний форум

УПА: 70 років боротьби

Орiана

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Трагічно закінчилася історія перебування в Аушвіці для братів Бандерів.

Василь і Олександр були в будівельній команді Neubau, де їх примушували працювати понад силу польські в'язні-функціонери.

Як згадує у своїх мемуарах Олекса Вінтоняк (табірний №49743), Василя Бандеру поляки плутали зі Степаном Бандерою і тому звинувачували його у вбивстві міністра Перацького.

Молодшого з братів — Олександра — до непосильної праці примушували польські форарбайтери, і, ймовірно, польські в'язні його також побили. Внаслідок цього Олександр потрапив до табірного шпиталю, що розміщувався у блоці №20. 10 серпня 1942 р. його добили, зробивши ін'єкцію фенолу прямо в серце.

Незабаром після цього, 5 вересня того ж року, долю Олександра розділив Василь, який помер в шпитальному блоці №28.

• Відповідей 3 тис
  • Створена
  • Остання відповідь
Опубліковано

Трагічно закінчилася історія перебування в Аушвіці для братів Бандерів.

Василь і Олександр були в будівельній команді Neubau, де їх примушували працювати понад силу польські в'язні-функціонери.

Як згадує у своїх мемуарах Олекса Вінтоняк (табірний №49743), Василя Бандеру поляки плутали зі Степаном Бандерою і тому звинувачували його у вбивстві міністра Перацького.

Молодшого з братів — Олександра — до непосильної праці примушували польські форарбайтери, і, ймовірно, польські в'язні його також побили. Внаслідок цього Олександр потрапив до табірного шпиталю, що розміщувався у блоці №20. 10 серпня 1942 р. його добили, зробивши ін'єкцію фенолу прямо в серце.

Незабаром після цього, 5 вересня того ж року, долю Олександра розділив Василь, який помер в шпитальному блоці №28.

Что то поляки до них были снисходительны, видать всех подельников сдали.
Опубліковано

фаготик! Твоя жизнь - не роль!

Мы здесь - не играем! Вот в чем фишка! Мы здесь - такие как мы есть изнутри. Неужели еще никто не понял?

Поверь, когда в онлайн играешь в Counter Strike, я шутеры люблю больше политических форумов, тоже поистине чувствуешь себя отважным, сильным, хитрым и метким. Вы просто здесь застряли и судя по всему на долго. Ориана обижается почему я на других реагирую, да я их практически и не читаю. Я рефлексирую только на тебя, Ориану, Кореня, сейчас Рабиновича, когда не льет говно, был такой Смел интересно была татарина почитать. Вы просто устроили виртуальную войнушку и упиваетесь не существующими победами.
Опубліковано

Это семейное - им не привыкать!

Поддакивает маскалю, иностранцу, который всячески оскорбляет народ Украины. Вот такие и есть комунисты, они всегда готовы, вместе с иностранцами очернять, обгаживать нашу независимость, нашу государственность, так поступают только враги Украины.
Опубліковано

Можна подумати без Києва можна було зліквідувати хоч якийсь завод, особливо воєнні. А про цукрову промисловість Львівщини - взагалі піпєц - її ціленаправлено банкротували і точно не "національно-стурбовані".

Фагот, ти мене вибач, але ти дуже упереджений, а тому об"єктивно оцінювати не можеш. У тебе під носом країну грабують, а ти голосуєш за тих, хто у злодіїв стоїть на стрьомі. Знаєш чому т.з. демократи не могли діяти так зухвало, як теперішні? - як би не було, але ярлик "демократи" - все ж таки накладав певні зобов"язання і зроби вони щось подібне до теперішнього "виїздного засідання" - за них би ніхто не проголосував. Знаєш скільки відсотків втратила Тимошенко через відміну Тернопільських виборів через суд - а то б вже була презом а не парилася в тюрмі.

А ось що хочуть люди, які голосують за ПР і КПУ я не знаю, але підозрюю, що нічого такого, яке б сприяло еволюції, яка мені також більше імпонує в порівнянні з насильством.

До речі, коли тут на форумі одна навіжена кричить: Галичину в Польщу (Африку,....) - схоже тобі байдуже, а ось Юльчині матюки запали...- не правильно це, бо получається, що я тут віддуваюся ще й за тебе - чи мож виїдеш з Галичини, коли її будуть відокремлювати такі ось "не націонал-стурбовані", як дена, лонгін, монтік чи придурок черчіль?!!!

З.І. Я не дивлюся ZIK - не знаю ким він спонсорується. І взагалі - мова не про місцеву владу - коли голова вже догниває, про хвіст думати пізно.

Ориан, вы понастроили тут баррикад и воюете, какая цель? Переубедить, вы этим не занимаетесь, да и сомневаюсь что получится. Может вы хотите, чтобы другие идеи тут не присутствовали, кому нужен будет этот форум. Ты говоришь что я дуже упереджений, а сама, не дивлюся ZIK - не знаю ким він спонсорується, что подразумевает под собой, все не правда, все не честно. По поводу, Галичину в Польщу, я как правело на всякого рода лозунги не реагирую, а Жирафу привел в пример так как пост был под носом и выражение-«ебальник свой заткни» да еще и от женщины, режет ухо, кстати приведенные тобой посты более мягкие в риторике . Теперь про заводы, я не говорю про это в общем, я говорю как свидетель, правда, показаний давать не стану, еще загасят чего доброго, хотя он демократ и националист. Ой! Что то я засиделся тут с вами.
Опубліковано

Ориан, вы понастроили тут баррикад и воюете, какая цель? Переубедить, вы этим не занимаетесь, да и сомневаюсь что получится. Может вы хотите, чтобы другие идеи тут не присутствовали, кому нужен будет этот форум. Ты говоришь что я дуже упереджений, а сама, не дивлюся ZIK - не знаю ким він спонсорується, что подразумевает под собой, все не правда, все не честно. По поводу, Галичину в Польщу, я как правело на всякого рода лозунги не реагирую, а Жирафу привел в пример так как пост был под носом и выражение-«ебальник свой заткни» да еще и от женщины, режет ухо, кстати приведенные тобой посты более мягкие в риторике . Теперь про заводы, я не говорю про это в общем, я говорю как свидетель, правда, показаний давать не стану, еще загасят чего доброго, хотя он демократ и националист. Ой! Что то я засиделся тут с вами.

...і набагато важчі по суті, але ж для тебе головне, щоб "костюмчик седел" - а по простому - своє не пахне...

да, да, йди, а то від негативного може апетит зіпсуватися - а воно тобі треба...................

Опубліковано

Как говорится, из любой ситуации может быть как минимум три выхода. Что то вы много вешаете на таких как Дена. Кто просрал «достижения» мы все хорошо знаем. Не могу понять, что ты за нациков печешься, они твоих первых к ногтю. И еще, с какого это перепугу я должен забыть что я украинец? Хочу напомнить, что после войны многим немцем было стыдно за свою нацию, мне бы не хотелось стыдиться, но забыть…, разве что амнезия.

и какой же третий?

я не пекусь о них - это смешно - я указую

потому что таких идиоток как она много - и они жаждут вернутся туда где уже ничего нет

им нужен ссср , и они делают всё что бы разрушить этот старый мир и построит новый ссср

хотя строить они не умеют а работать не желают

чем характерна оранжевая революция - она дала народу почувствовать свою силу, своё единство , на этой волне можно было многое свершить , если бы не отморозки которые преследовали свои маразматические личные цели

и вот результат - начинающая тирания клептократии

теперь ещё один вопрос - от рук патриотов погибло евреев больше чем от рук фашистов если конечнол расматривать не период с 1941 по 45 год а весь период истории

ты вообще знаешь сколько евреев погибло строя город биробиджан?

в какие условия их туда согнали

и что там за климат?

а знаешь сколько евреев сейчас в биробиджане?

так что не надо мне туфту гнать , националисты - это не нацисты , а вот патриоты росии уже декларируют уничтожение всех евреев

почитай что творит тот же славянский союз - но ты этого не замечаешь , это ж свои

я , как человек разумный выбираю из двух зол меньшее

а украинские националисты - просто ангелы на вашем фоне

Опубліковано

ЦИТАТА:"Львівські депутати затвердили Програму соціального захисту ветеранів УПА

11 квітня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутати затвердили спеціальну Програму соціального захисту ветеранів Української Повстанської Армії. За відповідне рішення проголосували 60 депутатів.

Як повідомив голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, затверджена програма визначає основні засади соціального захисту українських повстанців. Фінансування програми буде здійснюватися коштом міського бюджету.

"Також ухвалою ми утворили спеціальну комісію з питань встановлення статусу ветеранів Української Повстанської Армії, що дає право на пільги (допомоги, компенсації) за рахунок міського бюджету, та затвердили її персональний склад. Зокрема, членами цієї комісії будуть депутати-свободівці Юрій Наумко, Тарас Семущак та Лариса Василишин. Окрім цього, ми затвердили "Положення про щомісячну доплату до пенсії ветеранам Української Повстанської Армії" та встановили, що надбавки до пенсії виплачуються після набрання чинності цієї ухвали без подання заявниками додаткових звернень та документів", – зазначив Маркіян Лопачак."

Позор Галичине!

Опубліковано

--------------------

В ігнорі хами й ідіоти Churchill, ШКАТУЛКА, дохтор, Major

і два гуся...тобто, совка Дэна і Надежда Сервикваса

А кто ж остался? Раз, два, три - и обчёлся. :lol:

Опубліковано

и какой же третий?

потому что таких идиоток как она много - и они жаждут вернутся туда где уже ничего нет

им нужен ссср , и они делают всё что бы разрушить этот старый мир и построит новый ссср

чем характерна оранжевая революция - она дала народу почувствовать свою силу, своё единство , на этой волне можно было многое свершить , если бы не отморозки которые преследовали свои маразматические личные цели

теперь ещё один вопрос - от рук патриотов погибло евреев больше чем от рук фашистов если конечнол расматривать не период с 1941 по 45 год а весь период истории

и что там за климат?

так что не надо мне туфту гнать , националисты - это не нацисты , а вот патриоты росии уже декларируют уничтожение всех евреев

почитай что творит тот же славянский союз - но ты этого не замечаешь , это ж свои

Не переймайся, за нашими дело не станет...
Опубліковано

Поддакивает маскалю, иностранцу, который всячески оскорбляет народ Украины. Вот такие и есть комунисты, они всегда готовы, вместе с иностранцами очернять, обгаживать нашу независимость, нашу государственность, так поступают только враги Украины.

А кто обладает независимостью и от чего? :D
Опубліковано

ЦИТАТА:"Львівські депутати затвердили Програму соціального захисту ветеранів УПА

11 квітня 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутати затвердили спеціальну Програму соціального захисту ветеранів Української Повстанської Армії. За відповідне рішення проголосували 60 депутатів.

Як повідомив голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, затверджена програма визначає основні засади соціального захисту українських повстанців. Фінансування програми буде здійснюватися коштом міського бюджету.

"Також ухвалою ми утворили спеціальну комісію з питань встановлення статусу ветеранів Української Повстанської Армії, що дає право на пільги (допомоги, компенсації) за рахунок міського бюджету, та затвердили її персональний склад. Зокрема, членами цієї комісії будуть депутати-свободівці Юрій Наумко, Тарас Семущак та Лариса Василишин. Окрім цього, ми затвердили "Положення про щомісячну доплату до пенсії ветеранам Української Повстанської Армії" та встановили, що надбавки до пенсії виплачуються після набрання чинності цієї ухвали без подання заявниками додаткових звернень та документів", – зазначив Маркіян Лопачак."

Давно пора було це зробити. Молодці.
Опубліковано

А кто ж остался? Раз, два, три - и обчёлся. :lol:

с каких пор количество заменяет качество?

лучше поговорить с одним умным или с сотней идиотов типа дены черчиля и митька?

что думаешь? шкатулка

Не переймайся, за нашими дело не станет...

в смысле опять еврейские погромы ?

опять тяга ломать крушить и рвать на части?

Опубліковано

Давно пора було це зробити. Молодці.

Сделали и усугубили конфликт в стране между Галичиной и остальными регионами. Видно, пенсии предателей им важнее ситуации в Украине.
Опубліковано

Сделали и усугубили конфликт в стране между Галичиной и остальными регионами. Видно, пенсии предателей им важнее ситуации в Украине.

Дена, нагнись, засунь голову собі між коліна і поцілуй себе в дупу. :P
Опубліковано

Дена, нагнись, засунь голову собі між коліна і поцілуй себе в дупу. :P

От твоих слов очень ограниченного человека ничего не зависит. Мне - наплевать, а Юг и Восток как не поддерживал Галичину в ее страсти к УПА, так и не будет! К чему и стараться было-то?
Опубліковано

От твоих слов очень ограниченного человека ничего не зависит. Мне - наплевать, а Юг и Восток как не поддерживал Галичину в ее страсти к УПА, так и не будет! К чему и стараться было-то?

Ми від ваших комуністичних ідолів теж не в захваті...
Опубліковано

так она там сидит давно

причём она в неё ещё и ест

А вот и пример слов настоящего идиота, о которых так любит вспоминать Раби! Полагаю, все с этим согласны)).
Опубліковано

А вот и пример слов настоящего идиота, о которых так любит вспоминать Раби! Полагаю, все с этим согласны)).

З тим, що сказав Рабинович я згоден (ну це про те чим ти їсиш...) :lol:
Опубліковано

Ми від ваших комуністичних ідолів теж не в захваті...

Отсюда вывод один: Галичина самостоятельно создает себе ту страну, какой она хочет себя видеть! Восток и Юг никогда не будут чтить УПА и ненавидеть все народы, живущие по соседству. Какие идолы - это трезвый взгляд на жизнь нормального человека. Идолы только у галичан: Бандера, УПА и т.п. Сами больны -других обвиняют. Какое уж тут будет мирное строительство развитого общества.
Опубліковано

З тим, що сказав Рабинович я згоден (ну це про те чим ти їсиш...) :lol:

К счастью, ты не являешься единственным представителем нашей страны, а лишь жалкой компанией шизофреника Рабиновича!
Опубліковано

Отсюда вывод один: Галичина самостоятельно создает себе ту страну, какой она хочет себя видеть! Восток и Юг никогда не будут чтить УПА и ненавидеть все народы, живущие по соседству. Какие идолы - это трезвый взгляд на жизнь нормального человека. Идолы только у галичан: Бандера, УПА и т.п. Сами больны -других обвиняют. Какое уж тут будет мирное строительство развитого общества.

Ідоли у вас. Понатикали в кожному місті і селі статуетки всіляких ленінів. Аж гидко...

Почитай Старий заповіт і згадай другу заповідь Божу. А тепер поглянь на себе з боку.

Опубліковано

Ідоли у вас. Понатикали в кожному місті і селі статуетки всіляких ленінів. Аж гидко...

Почитай Старий заповіт і згадай другу заповідь Божу. А тепер поглянь на себе з боку.

заповеди писали для людей а не приматов

так что скорее всего она их не прочитает, а если прочитает то не поймёт а если случится чудо и поймёт - то не так

Опубліковано

Посмотри на себя сбоку: врешь , выкручиваешься, отлично зная, что памятники Ленину установлены очень давно, в период попытки построить социализм. А вот Бандеру на постамент грохнули уже нацики при независимой Украине. Теперь 5 памятников Бандере уже снесли, акция продолжается. И в результате чего галичане добились: лишь раздора в стране.
Опубліковано

Посмотри на себя сбоку: врешь , выкручиваешься, отлично зная, что памятники Ленину установлены очень давно, в период попытки построить социализм. А вот Бандеру на постамент грохнули уже нацики при независимой Украине. Теперь 5 памятников Бандере уже снесли, акция продолжается. И в результате чего галичане добились: лишь раздора в стране.

Ідоли леніна поставили не так давно як тобі хотілось би. Їх ставили коли людські цінності, релігію предків намагались замінити сурогатними поняттями про класову боротьбу і неовіру з пантеоном божків.

Дійсно, комунізм, в радянській версії абсолютно схожий на сектантську релігійну течію. Там є "боги" - маркс, енгельс і ленін, є ряд "святих" - сталін, дзержинський і ін., є "святе писання" - повне собраніє сочінєній {прізвище вписуй сама}, є "заповіді" - на шкалат "вчитись, вчитись і вчитись" чи "ленін жив, ленін живе...", є "диявол" - американці і націоналісти.

А ще старанно насаджувалась моральна деградація громадян - заміна сімейних цінностей поняттями "рідний завод", і загальнолюдських поняттями на зразок "ворог народу".

Залишки впливу цієї секти виникають в вигляді таких ось ден...

Опубліковано

...і набагато важчі по суті, але ж для тебе головне, щоб "костюмчик седел" - а по простому - своє не пахне...

да, да, йди, а то від негативного може апетит зіпсуватися - а воно тобі треба...................

Не исключаю, у них сути больше, так как у Жирафы в этом посте, суть отсутствовала обще. И какое это мое? И уверяю, аппетит мне испортить тяжело даже в реальной жизни, а что бы здесь…. Да и не надо щетинеца, если у кого то другое мировосприятие, каждый живет в своей реальности.
Опубліковано

и какой же третий?

и что там за климат?

Ну давай будем любить тех кто вас меньше убил. А нацисты – это националисты-социалисты. Поменяй местами и получишь…. Немцы рыли ямы, а потом стреляли, теперь будут стрелять, а потом рыть ямы. Так что люби ангелов, вас объединяет ненависть, смею заметить крепкое связующее. А счет третьего варианта, я думаю ты сам понимаешь что ни куда Украина не дениться, если даже при ненавистных коммкняках, она стала больше по территории и индустриально развитой.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...