дохтур Опубліковано 12 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 жовтня, 2012 шо, таки совесть мучить? Вдруге пропоную - дай втрутитись. Це ж не по-людськи якось сталось.. Знайду, поясню. Відчуваю, що людина мається. Ну навіщо так? Є еге ж? Не треба. Так людина стає сильнішою. А ти хочеш це щастя в нього відібрати. Знайде в собі сили- заявиться. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Йосып Опубліковано 12 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 жовтня, 2012 Сказав Йосьо, який перед тим повторив всі традиційні пункти наїздів на галичан :lol: :lol: :lol: Я тебе першою назвала тошнотіком - не повторюй за мною. Ну тошнить то вы первой начали.Я просто смолчал,из чуства внутренней воспитанности.Ваши наезды на крымчан тоже оригинальностью не отличаются.Штамп на штампе.Повторяюсь,но я раньше часто ездил на Галличину.Наслушался и насмотрелся.Так что у меня личное мнение.Хотя есть пара вменяемых львовян-приятелей,приезжают каждое лето.Слова одного-"Не обращай внимание,мы нормальные,просто устаканится это все,когда будем жить нормально". А так у нас получился стандартный набор инетовского ХОХЛОСРАЧА.Все как по нотам. Это еще раз говорит,что нам в одной стране неуютно,разбегаться надо и дружить на расстоянии.Вы нам свои "исторические сказки" рассказывать будете,а мы вас жалеть. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 12 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 жовтня, 2012 Та ну? Коли Київська Русь звільнилася від рабства - Московські князі ще 200 років їздили до хана на поклон - а потім пішли в приймаки до кримського хана і величали його царем, а православна церква співала йому хвалебні. _____ Александр Невский, заключив союз с Ордой, подчинил Новгород ордынскому влиянию. Он распространил татарскую власть на Новгород, который никогда не был завоеван татарами. Причём выкалывал глаза несогласным новгородцам, и много за ним грехов всяких. Когда Новгород в 1257 году выступил против ордынской переписи, на сторону новгородцев встал старший сын Александра Невского Василий, но отец заменил его на другого — Дмитрия, и перепись прошла в 1259 году. В 1258 году литовцы провели опустошительный набег на Смоленское княжество, на что Александр Невский не прореагировал, потому что «чтил» ордынского наместика Улавчия. Чего лезть в эту древнюю историю? Летописи противоречат друг другу ( да это к тому ж и не оригиналы). Династическая история отличается от событийной, та от религиозной... С какой-то определенностью можно говорить о достоверности событий ( и то не всех) лишь с 17в. И то там полно идеологической окраски.А это татарское "иго" какое-то своеобразное - гарнизонов татары не оставляют, ни язык, ни религию, ни культуру не навязывают. Спокойствие обеспечивают: с Востока никто не лезет - татары не пускают, с Запада тоже - боятся татары рожу набьют. Зато контролируют Великий шелковый путь, главную торговую артерию того времени, откуда ручейки потекли и на Русь. Стоило это 10% "дани", по сути обычного военного сбора? Не зря за годы "ига" и его спокойствия поднялись и разбогатели десятки городов: Москва, Тверь, Ярославль, Владимир... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 12 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 жовтня, 2012 Не знаю такої.А я со всей свидомитской истории хоть украинской, хоть грузинской, хоть еще какой ухохатываюсь. Все там на один манер. Злые русские и бедные несчастные, культурные добрые украинцы, грузины, литовцы и т.д. Думаете татары иначе пишут? Что вот пришли мы,Золотая орда, завоевали, обложили данью? А вот фиг вам! То же самое. Как ватаги ушкуйников каждые 2-3 года на сотнях ушкуев, врывались в татарские города Поволжья, в том числе и столицу Великого хана Сарай, жгли, грабили, разоряли, в плен татарок уводили, продавали на рынках Европы.... Что делали в ответ бедные татары? Писали жалобы. В Москву, в Новгород. Больше ничего культурные татары сделать не могли (татарский историк Альфред Хасанович Халиков, есть и др.). Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Ну тошнить то вы первой начали.Я просто смолчал,из чуства внутренней воспитанности. Ваши наезды на крымчан тоже оригинальностью не отличаются.Штамп на штампе.Повторяюсь,но я раньше часто ездил на Галличину.Наслушался и насмотрелся.Так что у меня личное мнение.Хотя есть пара вменяемых львовян-приятелей,приезжают каждое лето.Слова одного-"Не обращай внимание,мы нормальные,просто устаканится это все,когда будем жить нормально". А так у нас получился стандартный набор инетовского ХОХЛОСРАЧА.Все как по нотам. Это еще раз говорит,что нам в одной стране неуютно,разбегаться надо и дружить на расстоянии.Вы нам свои "исторические сказки" рассказывать будете,а мы вас жалеть. Ти брешеш - у розмові з тобою я про Крим не писала нічого, лише згадала Мирне і запиталася про татар - на що ти пішов строчити типові для українофобів наїзди на галичан: село, культура, заробітчани, Бандера і, як без того, згадка про те, що ти КОЛИСЬ тут був. Типово, старе і нецікаве - нудятина. Набирайся нових вражень, з"їзди ще раз до Львова - а тоді вже роби нові висновки. А перед поїздкою пропоную подивитися мультик про єнотика, бо якщо шукати тільки погане - ти його обов"язково знайдеш. До речі розмова на форумі Свободи мала продовження, ось воно: А якщо серйозно, то деякі дописи у темі, м'яко кажучи, неадекватні. Мати - це священне поняття для кожного українця. Так само священним має бути поняття "Україна". Протиставляти їх може лише дебіл. Можна любити свою матір, яка говорить російською, але самому пропагувати усюди українську. Проста і ясна відповідь. Але тих слів ти не прочитав - тебе цікавив лише негатив. Висновки, побудовані на ФАЛЬШИВИХ (брехливих) засновках - також фальшиві (брехливі)- це прописна істина А тепер мій висновок: Не НАМ незручно жити в одній країні, а ТОБІ незручно жити в одній країні. Змінити це можна лише двома способами. Один традиційний і банальний, ти його знаєш, тому озвучувати не буду. Інший: міняй своє ставлення до України. Амінь. Щодо історії - вона з цієї ж опери, оскільки дві країни постійно ворогували - то ніколи їх погляди на історію не будуть співпадати. З чиєї ти сторони - залежить від тебе. Я на боці України. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 А я со всей свидомитской истории хоть украинской, хоть грузинской, хоть еще какой ухохатываюсь. Все там на один манер. Злые русские и бедные несчастные, культурные добрые украинцы, грузины, литовцы и т.д. Думаете татары иначе пишут? Бо це нормально. Якщо пишуть історію дві ворогуючі сторони, то ворогом завжди буде той, хто навпроти. І я розумію росіян, які хочуть так подати свою історію, щоб у ній виглядати краще. Я розумію татар, які також вигороджують свої вчинки. Я не розумію українців, які цього не роблять. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Я не розумію українців, які цього не роблять.[/b][/i]Нема укроiсторii'. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Мик Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Бо це нормально. Якщо пишуть історію дві ворогуючі сторони, то ворогом завжди буде той, хто навпроти. І я розумію росіян, які хочуть так подати свою історію, щоб у ній виглядати краще. Я розумію татар, які також вигороджують свої вчинки. Я не розумію українців, які цього не роблять.Давно в школьные учебники истории заглядывала? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Major Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Давно в школьные учебники истории заглядывала?Оно ей и не нужно. Разве не видите, что в аватаре пусто?Значит, решается главная проблема, как повыгоднее, предоставить своё носатое изображение. А всё остальное, можно скрыть за словесами любви к Украине..... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Бо це нормально. Якщо пишуть історію дві ворогуючі сторони, то ворогом завжди буде той, хто навпроти. І я розумію росіян, які хочуть так подати свою історію, щоб у ній виглядати краще. Я розумію татар, які також вигороджують свої вчинки. Я не розумію українців, які цього не роблять.Какие еще "дві ворогуючі сторони"? Это только галичане были в "ворогуючої стороні" относительно России, т.е. в австро-германской коалиции (да и 2-я мировая война продолжение первой). А теперь навязывают свое видение остальным. А относительно истории, я соглашусь, что каждый народ творит свой исторический миф. Но не такой же идиотский! От него даже свидомые, те, которые поприличней, отмахиваются, что-то лепечут в оправдание. И вот еще что - тытакая умная, внешне очень привлекательная ( судя по фотке на личке), а увлекаешься всякой исторической галиматьей. Даже в пропагандистских целях использовать ее глупо - Она еще может как-то воздействовать на малообразованных, к тому же западенцев. А большинство форумчан не такие.Держи марку! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Какие еще "дві ворогуючі сторони"? Это только галичане были в "ворогуючої стороні" относительно России, т.е. в австро-германской коалиции (да и 2-я мировая война продолжение первой). А теперь навязывают свое видение остальным. А относительно истории, я соглашусь, что каждый народ творит свой исторический миф. Но не такой же идиотский! От него даже свидомые, те, которые поприличней, отмахиваются, что-то лепечут в оправдание. И вот еще что - тытакая умная, внешне очень привлекательная ( судя по фотке на личке), а увлекаешься всякой исторической галиматьей. Даже в пропагандистских целях использовать ее глупо - Она еще может как-то воздействовать на малообразованных, к тому же западенцев. А большинство форумчан не такие. Держи марку! Галичани мали своїх тиранів - не сперечаюся. І ми адекватно це сприймаємо - хоч і не ворогуємо досі, але й не кажемо, що вони були нашими благодійниками. А Росія завжди була вороже настроєна проти України - ну хоча б за визначенням: засновнику імперії потрібно було гасити всякі прояви самостійності приєднаних територій. В цьому нема нічого дивного і з позиції росіян такі дії влади повинні викликати лише схвальні відгуки. Тільки не розумію - а українці тут до чого? Чому ми повинні вискакувати зі штанів від радості від того, що Катерина знищила Січ, а Хмельницький на піку своєї слави проявив недалекоглядність і здав Україну в рабство? Адже кожна з названих епох призупинила розвиток України на десятиліття. І хоч історію не можна розглядати з позиції: як би було, коли б... - негативний вплив Росії на Україну є очевидними. З.І. Тобі порада: ти не дуже старайся з похвалами - тут кожен скаже: на мене це не діє - ну щоб потім тобі не було обідно :rolleyes: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Галичани мали своїх тиранів - не сперечаюся. І ми адекватно це сприймаємо - хоч і не ворогуємо досі, але й не кажемо, що вони були нашими благодійниками. А Росія завжди була вороже настроєна проти України - ну хоча б за визначенням: засновнику імперії потрібно було гасити всякі прояви самостійності приєднаних територій. В цьому нема нічого дивного і з позиції росіян такі дії влади повинні викликати лише схвальні відгуки. Тільки не розумію - а українці тут до чого? Чому ми повинні вискакувати зі штанів від радості від того, що Катерина знищила Січ, а Хмельницький на піку своєї слави проявив недалекоглядність і здав Україну в рабство? Адже кожна з названих епох призупинила розвиток України на десятиліття. І хоч історію не можна розглядати з позиції: як би було, коли б... - негативний вплив Росії на Україну є очевидними. З.І. Тобі порада: ти не дуже старайся з похвалами - тут кожен скаже: на мене це не діє - ну щоб потім тобі не було обідно :rolleyes: Не дуже багато осiб пам'ятають тут про Неньку. Це зайвi спогади. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Major Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Не дуже багато осiб пам'ятають тут про Неньку. Це зайвi спогади.Так ведь, если не подкидывать в костёр национализма дровишек, то он может и погаснуть. А для многих, это способ и стиль существования.... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Так ведь, если не подкидывать в костёр национализма дровишек, то он может и погаснуть. А для многих, это способ и стиль существования.... Я завжди казав, що Бандера-засра...ц. Деякi пiсля цього аж займалися. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Мик Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Не дуже багато осiб пам'ятають тут про Неньку. Це зайвi спогади. Да про Неньку и в мире мало кто помнит. Так, пустое место. В тройке беднейших стран Европы. К тому же государство-банкрот. Судьба банкротов известна. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Да про Неньку и в мире мало кто помнит. Так, пустое место. В тройке беднейших стран Европы. К тому же государство-банкрот. Судьба банкротов известна.Своих мы заберём. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Да про Неньку и в мире мало кто помнит. Так, пустое место. В тройке беднейших стран Европы. К тому же государство-банкрот. Судьба банкротов известна.Своих мы заберём. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Нема укроiсторii'.... йо-мое... или есть или нема - ну что это меняет? Ну, выдумать же - ка два пальца об асфальт - вон москали же себе придумали свою дибильную историю, в которую каждая быдлотина верит....и про Иоанна Грозного... и про Петра 1... - которых взагали не было... и про монголо-татар... и про Куликовскую битву... и про основание Москвы.. - вся эта туфта для нищебродной быдлоты, распиарена - и теперь каждый сопливый кацап ее знает.... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 ... йо-мое... или есть или нема - ну что это меняет? Ну, выдумать же - ка два пальца об асфальт - вон москали же себе придумали свою дибильную историю, в которую каждая быдлотина верит....и про Иоанна Грозного... и про Петра 1... - которых взагали не было... и про монголо-татар... и про Куликовскую битву... и про основание Москвы.. - вся эта туфта для нищебродной быдлоты, распиарена - и теперь каждый сопливый кацап ее знает....Це забобони. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість korin Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Це забобони.Ясен пень, для кацапа - это святое... - ведь больше у него ничего нет...На самом деле - все это хрень собачья, выдуманная рассейской элитой с уничтожением ВСЕХ документальных исторических свидетельств. Так что хавайте что есть, гаспада. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
victor4817 Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Ясен пень, для кацапа - это святое... - ведь больше у него ничего нет... На самом деле - все это хрень собачья, выдуманная рассейской элитой с уничтожением ВСЕХ документальных исторических свидетельств. Так что хавайте что есть, гаспада. А оце наклеп. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Не дуже багато осiб пам'ятають тут про Неньку. Це зайвi спогади. Залишилися спогади очевидців: Якби-то ти, Богдане п’яний, Тепер на Переяслав глянув! Та на замчище подив[ив]сь! Упився б! здорово упивсь! І препрославлений козачий Розумний батьку!.. і в смердячій Жидівській хаті б похмеливсь Або б в калюжі утопивсь, В багні свинячім. Амінь тобі, великий муже! Великий, славний! та не дуже... Якби ти на світ не родивсь Або в колисці ще упивсь... То не купав би я в калюжі Тебе преславного. Амінь. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Да про Неньку и в мире мало кто помнит. Так, пустое место. В тройке беднейших стран Европы. К тому же государство-банкрот. Судьба банкротов известна. Кар-кар.... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Це забобони. А ти чому стоїш на стороні росіян, а не українців - неповноцінний чи неповносправний - боїшся, що сам нездужаєш? яка причина? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Галичани мали своїх тиранів - не сперечаюся. І ми адекватно це сприймаємо - хоч і не ворогуємо досі, але й не кажемо, що вони були нашими благодійниками. А чего тогда на Россию гнать? Она вообще никакого касательства до Галичины не имела. А Росія завжди була вороже настроєна проти України - ну хоча б за визначенням: засновнику імперії потрібно було гасити всякі прояви самостійності приєднаних територій. Как Украина до Крыма. Чому ми повинні вискакувати зі штанів від радості від того, що Катерина знищила СічХорошо сказано. Но и постоянно "вискакувати зі штанів" с противоположными чувствами тоже не стоит. А сегодня вот что интересно - скажи кубанцам, потомкам запорожцев, что Екатерина плохая, а они "українське козацтво" - так могут еще и рожу намылить. а Хмельницький на піку своєї слави проявив недалекоглядність і здав Україну в рабство? Адже кожна з названих епох призупинила розвиток України на десятиліття. І хоч історію не можна розглядати з позиції: як би було, коли б... - негативний вплив Росії на Україну є очевидними. Да там роль Хмельницкого была шестая. "Пользы нет, а расходы большие", как говорил об "Украине" Хмельницкого ( к тому времени клочку земли, оазмером с две нынешних области) боярин Ордин-Нащокин ( второе лицо после царя). Для России, конечно, лучше было не брать Хмельницкого и рвать договор с Польшей относительно совместных действий против Швеции. А тут наоборот в поддержку Хмельницкого полезли с Польшей в войну. Царь-батюшка захотел! Ну посадили бы поляки на колы главарей казачьих, селян выпороли и вернули к земле. Всего и делов то! Зато со Швецией могли удачно войну провести и к Балтийскому морю выйти раньше Петра. Да и Польша (а с ней и ее восточные земли) никуда бы не делась, она к тому времени разлагалась. А всю "Украину" могли б спокойно прибрать потом без всяких гетманов и автономий. И турок, не тратя силы на участие в бесконечной резне разных гетманов, могли бы выбить с Черного моря пораньше. Попался же этот Хмельницкий на дороге царю Алешке! Тобі порада: ти не дуже старайся з похвалами - тут кожен скаже: на мене це не діє - ну щоб потім тобі не було обідно :rolleyes: А при чем здесь "діє, не діє"? Если мне человек и его образ мысли нравятся, то и похвалить его нельзя? И я от тебя много полезного набрался. Наших перепалок и постов (вроде этого) это не касается. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Мик Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Кар-кар.... Ты о том, что над Украиной уже вороны вьются? Да нет, покряхтит еще немного. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Мик Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Залишилися спогади очевидців: Якби-то ти, Богдане п’яний, Тепер на Переяслав глянув! Та на замчище подив[ив]сь! Упився б! здорово упивсь! І препрославлений козачий Розумний батьку!.. і в смердячій Жидівській хаті б похмеливсь Або б в калюжі утопивсь, В багні свинячім. Амінь тобі, великий муже! Великий, славний! та не дуже... Якби ти на світ не родивсь Або в колисці ще упивсь... То не купав би я в калюжі Тебе преславного. Амінь. Ой Зиновію, Богдане,Славний наш гетьмане, Нащо віддав Україну Москалям поганим? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Ой Зиновію, Богдане, Славний наш гетьмане, Нащо віддав Україну Москалям поганим? А якщо би не віддав? Щоб було? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Мик Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 А якщо би не віддав? Щоб було? Кирдык. Почему из гимна Украины эти слова выкинули? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ШКАТУЛКА Опубліковано 13 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2012 Кирдык. Почему из гимна Украины эти слова выкинули? Так о чём жалеем? Нащо віддав Україну Москалям поганим? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.