Перейти до змісту
Український політичний форум

ГРУЗИЯ

Ева_vl

Рекомендовані повідомлення

Гість дядя Митя

Америка також пройшла довгу путь, перш, ніж япошки чи індіанці почали поважати цю країну.

Я це розумію. Ти ні! Як бачиш, це не моя проблема, так само, як і ось це твоє: В чем выражается эта вдячнiсть? В ненависти к москалям?

Тебе хтось один раз образив - а ти обідився на все життя. А тепер відповідай за свій базар - коли я писала, що ненавиджу москалів? Не знайдеш, бо я цього не писала. Щоб ти знав, до вас, москалів, нам нема ніякого діла, згадуємо лише в анекдотах, чи коли по телевізору вашого пуцькіна показують, як він, помивши руки після чеченської бойні, розповідає про моральні основи держави. А ще любувалися ним, коли він нам газ взимку відключав. А ще коли розповідав Бушу, що нема такої держави Україна, як привселюдно принижував один із символів нашої держави - Президента...

Щось хороше?...та навіть не пам"ятаю - мо ти підкажеш..

Америка прошла через гражданскую войну, индейцев загнала в резервации, где они практически и вымерли, а на япошек скинула ядерные бомбы

О каком уважении идет речь..? Ты мечтаешь о том же для Украины?

Пуцькин, решает проблемы России, или у него должна болеть голова за Украину? И кто тебе сейчас чего отключает? Перестали воровать газ, начали платить. Проблемы...?

А вот на нашего "гаранта" смотреть было забавно..! За 5 лет нихера не сделано, одна болтовня про голодомор. Великiх досягнень два, нефтеносный шельф, слил Румынам, а военную технику подарил Грузинам!

.

Не "підкорегував ", а банально написав неправду, тобто, збрехав. Нажаль, останнім часом ти тільки тим і займаєшся.

До речі, ти свої слова приписав мені - ще одна брехня.

Да, Мітіч, ось я і думаю: чи воно ото твоє "руське" варте, щоб стільки через нього брехати...щось тут не те...

Я отредактировал твою бредятину, на что тебе и указал. В чем не правда? Или ты считаешь, что на этом форуме могут быть только два мнения: твоё, и не правильное...
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 363
  • Створена
  • Остання відповідь

Так всеже, что такое РОДИНА ?

Твоя страна. Все остальное - место рождения.

Что-то ты по моему тормозишь, Эдуардыч. Родина ведь не перчатки…

Вот прикинь, родилась Ева на Камчатке и жила там лет десять, что было её Родиной? Россия. Потом Ева переехала (родители перевезли) в Киев и по твоим понятиям её Родиной стала Украина. Так? А вот надоест Еве украинское сало и она переедет в Израиль. Это шо ж, опять у Евы новая Родина? Израиль?

РОДИНА, это то государство, в котором родился, а всё остальное – место проживания.

Рассмотрим другой вариант развития событий. На этот раз без переездов, добровольных и вынужденных. Родился, например, Эдуардыч в славном городе Черкассы и своей Родиной считает Украину. Славненько! Соглашусь так и быть.

Но, не дай Бог, распалась Украина на восточную Малороссию, и западную Галицкую республику. У Эдуардыча новая Родина – Малороссия. А дальше эта его новая Родина вдруг распадается на удельные княжества, и Эдуардыч становится обладателем опять новой Родины – Черкасского княжества.

Так или не так, Эдуардыч? Или даже при таком гипотетическом развитии событий ты будешь утверждать, что твоя Родина Украина, а не Черкасское княжество?

Ответь, будь ласка.

Посилання на коментар

Америка прошла через гражданскую войну, индейцев загнала в резервации, где они практически и вымерли, а на япошек скинула ядерные бомбы

О каком уважении идет речь..? Ты мечтаешь о том же для Украины?

А тим не менше, АМЕРИКАНСЬКІ япошки й індійці піднімають прапори, причому, без примусу, добровільно - і нічого вдіяти з тим не можна - а ти навіть це зрозуміти не здатний.

Пуцькин, решает проблемы России, или у него должна болеть голова за Украину?

Ні, не повинна в нього боліти голова за Україну - він президент Росії. Мене дивує інше, чому в тебе болить голова не за Україну, а за Росію - саме цей феномен я не можу зрозуміти.

И кто тебе сейчас чего отключает? Перестали воровать газ, начали платить. Проблемы...?

Ти знову, вигороджуючи Росію, брешеш на Україну. Коли і який суд визнав, що Україна крала газ

А вот на нашего "гаранта" смотреть было забавно..! За 5 лет нихера не сделано, одна болтовня про голодомор. Великiх досягнень два, нефтеносный шельф, слил Румынам, а военную технику подарил Грузинам!

Брехня

Те, що для мене досягнення - для тебе пекельна мука. Ющенко говорив з українцями на рівних.

А теперішній президент - має нас за бидло - і тебе це цілком влаштовує, не чула ЖОДНОГО слова критики в його бік. А чому влаштовує? - правильно, бо він робить все, щоб догодити Росії, навіть попри наші інтереси - тут ти з ним заодно.

.

Я отредактировал твою бредятину, на что тебе и указал. В чем не правда? Или ты считаешь, что на этом форуме могут быть только два мнения: твоё, и не правильное...

Не можна писати своє і подавати це як моє - це навіть не брехня, це мухлювання. З чим тебе і вітаю...

Ти Мітіч там вище патетично викрикував: ДЕ НЕНЬКА? - так ось, продав ти свою неньку, втопив у брехну в угоду Раші,

Чесно скажу - огидний ти мені і чим більше відкриваєшся, тим огидніший.

Краще розмовляй з Едуардовичем - він у нас на недосяжній висоті - до нього запах не доноситься.

А я людина приземлена - гидую. Тому розмову з тобою припиняю.

Посилання на коментар

Что-то ты по моему тормозишь, Эдуардыч. Родина ведь не перчатки…

Вот прикинь, родилась Ева на Камчатке и жила там лет десять, что было её Родиной? Россия. Потом Ева переехала (родители перевезли) в Киев и по твоим понятиям её Родиной стала Украина. Так? А вот надоест Еве украинское сало и она переедет в Израиль. Это шо ж, опять у Евы новая Родина? Израиль?

РОДИНА, это то государство, в котором родился, а всё остальное – место проживания.

Рассмотрим другой вариант развития событий. На этот раз без переездов, добровольных и вынужденных. Родился, например, Эдуардыч в славном городе Черкассы и своей Родиной считает Украину. Славненько! Соглашусь так и быть.

Но, не дай Бог, распалась Украина на восточную Малороссию, и западную Галицкую республику. У Эдуардыча новая Родина – Малороссия. А дальше эта его новая Родина вдруг распадается на удельные княжества, и Эдуардыч становится обладателем опять новой Родины – Черкасского княжества.

Так или не так, Эдуардыч? Или даже при таком гипотетическом развитии событий ты будешь утверждать, что твоя Родина Украина, а не Черкасское княжество?

Ответь, будь ласка.

Родина... Это, что? Дом где ты родился? Улица? Деревня? Город? Страна?

Думаю такое понятие как Родина не связано с Госудапрством и Страной.

Это теоритори которая должна измеряться в км.

P.S

А на Камчатке я прожила 16 лет 5 месяцев и 9 дней.

Посилання на коментар

Родина... Это, что? Дом где ты родился? Улица? Деревня? Город? Страна?

Думаю такое понятие как Родина не связано с Госудапрством и Страной.

Это теоритори которая должна измеряться в км.

P.S

А на Камчатке я прожила 16 лет 5 месяцев и 9 дней.

Єво, ти йому не вір.

Батьківщина - це більше, ніж місце народження. Це і країна, і держава, і все, що з ними пов"язано: герб, прапор, президент, історія, культура - все, що ти вважаєш своїм, близьким. Просто не в кожного розвинуте почуття Батьківщин - тому вони його підміняють більш приземленим - місцем народження, чи місцем проживання.

______

Я ось подумала, а недарма Вікі пише, що це дещо сакральне поняття - воно не для широкого вжитку, не для кожного дня, а як таїнство чи амулет, про яке ти згадуєш у виняткові моменти свого життя, щоб зігрітися. І яке благо для людини, коли місце проживання є його Батьківщиною.

Посилання на коментар

Єво, ти йому не вір.

Батьківщина - це більше, ніж місце народження. Це і країна, і держава, і все, що з ними пов"язано: герб, прапор, президент, історія, культура - все, що ти вважаєш своїм, близьким. Просто не в кожного розвинуте почуття Батьківщин - тому вони його підміняють більш приземленим - місцем народження, чи місцем проживання.

Ну это класические понятие.

Речь о том, что если и когда -> меняться флаг, герб, страна делиться на отдельные территории

как СССР и Югославия. Тогда как?

Как людям которые лягли спать в одной стране, а проснулись

в разных?

Посилання на коментар

Речь о том, что если и когда -> меняться флаг, герб, страна делиться на отдельные территории

в разных?

Ты, Ева, не верь Ориане. Она не способна мыслить масштабно, её мировозрение зашкалено на хуторе, тыне, шкварках... Родина у чяеловека может быть одна, НО свои патриотические чувства ты можешь дарить стране, в которой живёшь. Вот ты как не крутись, но самые откровенные, самые дорогие воспоминания у тебя будут о Камчатке, где ты родилась. И во сне будет сниться тебе Камчатка, а никак не Украина. Даже если на Родине тебе было плохо, всё равно она останется тебе Родиной. Может сейчас тебе сие недоступно, но потом, позже, ты ВЫНУЖДЕНА будешь согласиться со мной. Себя ведь не обманешь...

Посилання на коментар

в разных?

Я не знаю жодного випадку, коли б ось такі збірні солянки, як Югославія чи СРСР, змогли повністю викоренити національну свідомість приєднаних, анексованих народів, хоча така задача стоїть на першому місці.

У складі Союзу Україна завжди була - просто у неї не було ознак державності: прапора, гімна, президента.

Але була мова, історія, традиції нашого краю - України. Тому почуття Батьківщини в ІСТИННОГО українця було до України, а не до Радянського Союзу.

І лише в деяких, вразливих, а отже слабких, вдалося зазомбувати на поняття СРСР - моя Батьківщина.

Тому вони і втюхують тобі ось це: поділилася, роз"єдналася, поміняла назву - ЩО, НАВІТЬ ДЕРЕВА ПЕРЕСАДИЛИ І ПІСНІ ПОЧАЛИ СПІВАТИ ІНШІ?!!!!

Зрозумій, почуття Батьківщини повинно мати НАПОВНЕННЯ, воно не виникне на рівному місці, інакше, ти будеш вважати Батьківщиною кожну наступну країну, де ти вирішила жити.

Щоб вважати країну, державу Батьківщиною - не обов"язково там народжуватися - ти можеш довший час там жити, народжувати дітей, хоронити друзів, всмоктувати культуру, традиції, вливатися в них, вивчати історію і зріднитися з народом так, що ти відчуєш - це і є твоя Батьківщина.

Повторюся ще раз - не у кожного розвинуте почуття Батьківщини - деякі обходяться місцем народження чи проживання.

Посилання на коментар

_______

Як би кому це не подобалося, але Україна - це вже сформована спільність людей, тому почуття Батьківщини буде до України, а не до окремої її частини - це в ідеалі для людей, які вважають себе громадянами, а не лише населенням. І тоді, якщо і розпадеться така спільність людей, вона завжди буде тягнутися до об"єднання. А якщо не буде - отже було мало тих, хто вважав цю спільноту Батьківщиною. Щось подібне відбувається з Кримом - народ якого у прострації: звичної Батьківщини (Союзу) - нема, а Україна їм чужа - звідси і маята кримчан: голосують навіть за негідників, лиш би повернути відчуття Батьківщини.

Посилання на коментар

Цитата(Оріана @ 10.10.2012, 23:44) *

Америка також пройшла довгу путь, перш, ніж япошки чи індіанці почали поважати цю країну.

..... индейцев загнала в резервации, где они практически и вымерли, а на япошек скинула ядерные бомбы

О каком уважении идет речь..?

Об уважении искреннем, глубочайшем и непритворном! ;)

Посилання на коментар

в разных?

А каково людям, которые родились и выросли в России, а однажды проснулись на Украине? Их просто передали вместе с территорией.

Более того, их теперь заставляют учить чужой для них язык и считают людьми второго сорта, меньшинством недостойным внимания.

Им как быть?

ЗЫ. Там тебе на предыдущей странице вопрос задан.

Посилання на коментар

Гість дядя Митя

А тим не менше, АМЕРИКАНСЬКІ япошки й індійці піднімають прапори, причому, без примусу, добровільно - і нічого вдіяти з тим не можна - а ти навіть це зрозуміти не здатний.

Да какое "..тим не менше.."! Нужна граждансая война?! А кого загоните в резервации, и кого бомбить будете, даже не спрашиваю! Вон Жирафа уже будет голосовать за "Свободу", так как они хотят вернуть ядерный статус Украине. А кто интересно будет потенциальным противником, и куда направят боеголовки? Ну не на Америку же в конце концов..

Ні, не повинна в нього боліти голова за Україну - він президент Росії. Мене дивує інше, чому в тебе болить голова не за Україну, а за Росію - саме цей феномен я не можу зрозуміти.

Да не болит у меня голова за Россию. Россия сама со всем справится, на то она и Россия. А вот куда вы нас со своей "Свободой" тащите? К тому, что я написал выше..? Цей феномен ти розумiєш?!

Ти знову, вигороджуючи Росію, брешеш на Україну. Коли і який суд визнав, що Україна крала газ

Брехня

Если ты в магазине взяла булочку, и не заплатила за это деньги, это что...? Но на выходе взяли за руку, сказали "ай яй яй". Пришлось заплатить.

Конечно не вор, конечно брехня, суда ведь не было..! Як казав Леонид Макарыч: "Если нельзя, но сильно хочется, то можна..."

Те, що для мене досягнення - для тебе пекельна мука. Ющенко говорив з українцями на рівних.

Да, расказывал нам сказки "синего леса". Выдающееся достижение для Украины, можно сказать "прорыв"! Надо было на нобелевскую премию выдвигать...!

А главное результаты какие потрясающие...! :o

А теперішній президент - має нас за бидло - і тебе це цілком влаштовує, не чула ЖОДНОГО слова критики в його бік. А чому влаштовує? - правильно, бо він робить все, щоб догодити Росії, навіть попри наші інтереси - тут ти з ним заодно

И нынешний тоже мудак, но из двух зол выбирают меньшее.

.

Ти Мітіч там вище патетично викрикував: ДЕ НЕНЬКА? - так ось, продав ти свою неньку, втопив у брехну в угоду Раші,

Чесно скажу - огидний ти мені і чим більше відкриваєшся, тим огидніший.

Краще розмовляй з Едуардовичем - він у нас на недосяжній висоті - до нього запах не доноситься.

А я людина приземлена - гидую. Тому розмову з тобою припиняю.

Честно говоря, ты мне тоже не очень..., но отвращения к тебе не питаю. Просто разные мы.

С Эдуардычем общение приветствую, кое в чем не согласен, но в целом приветствую.

А запах..., ну попробуй сходить в душ, мыло там шампунь, ну все такое..

Посилання на коментар

Гість дядя Митя

Об уважении искреннем, глубочайшем и непритворном! ;)

Ну так и я о том же ;)
Посилання на коментар

Честно говоря, ты мне тоже не очень..., но отвращения к тебе не питаю. Просто разные мы.

А тобі чого до мене відчувати огиду? :o

У мене - до твоїх методів: брехні і мухлювання - до яких ти вдаєшся, щоб доводити свою правоту.

Ти придумав такого собі страхополоха Оріану: з кривими ногами і бридкою пикою - щоб простіше було переконувати, що мене не можна посилати на конкурс краси.

Ось це твоє визначення націоналізму, на основі якого ти мене судиш - якраз той випадок

український нацiоналiзм. Прищеплення любові виключно до українцiв за національною ознакою і корінням.

Хоч я тобі мільйон разів казала, що НЕ ЗА НАЦІОНАЛЬНОЮ ОЗНАКОЮ І КОРІННЯМ - ти продовжуєш тулити своє кліше, причому зовсім не соромлячись, що на старість років робиш собі славу брехуна і наклепника.

Тому і огидно...

А те, що ми різні не означає, що ми не можемо спілкуватися ЧЕСНО.

Посилання на коментар

Ну так и я о том же ;)

Дуже сумніваюся, що ти зрозумів суть:

..... индейцев загнала в резервации, где они практически и вымерли, а на япошек скинула ядерные бомбы

О каком уважении идет речь..?

Цитата(otchim @ 11.10.2012, 12:41)

Об уважении искреннем, глубочайшем и непритворном!

Посилання на коментар

А каково людям, которые родились и выросли в России, а однажды проснулись на Украине? Их просто передали вместе с территорией.

Более того, их теперь заставляют учить чужой для них язык и считают людьми второго сорта, меньшинством недостойным внимания.

Им как быть?

Не чужой а государственный.

А людям надо одаптироваться и приспосабливвться к новым условиям. Учить язык и.ттд

Есть еще и другой ( жидовский путь ) ГЕТТО. Прикинь, Русское гетто ;)

Ну и третий путь - на фиг с пляжа. Тогда придеться паковать чемоданы.

Может у тебя есть четвертый вариант ) ????

Посилання на коментар

А людям надо одаптироваться и приспосабливвться к новым условиям. Учить язык и.ттд

Есть. Поскольку акт передачи Крыма в 1954 году, одной из сторон признан незаконным и не имеющим юридической силы(ничтожным) с момента передачи, то решение здесь одно - вернуть все на круги своя.
Посилання на коментар

Гість дядя Митя

Дуже сумніваюся, що ти зрозумів суть:

Дуже сумніваюся, що ти зрозуміла Отчима взагалi. А куда дела смайлик ;)...?

:lol: :lol: :lol:

Посилання на коментар

Есть. Поскольку акт передачи Крыма в 1954 году, одной из сторон признан незаконным и не имеющим юридической силы(ничтожным) с момента передачи, то решение здесь одно - вернуть все на круги своя.

Допустим. Вы добились полной самостоятельности.

И что дальше ?

Только пожалуйста поэтапно по полочкам.

Татарский вопрос? Что делать с уже проданой землей ? Пенсиями ? Финансированием?

Наполнение бюджета? И т.д.

Если сможешь конечно.

Посилання на коментар

И что дальше ?

Татарский вопрос? Что делать с уже проданой землей ? Пенсиями ? Финансированием?

Если сможешь конечно.

Не хочу. Просто потому, что уже устал объяснять.

К тому же в мире есть масса государств, у которых намного худший экономический потенциал, чем у Крыма, но тем не менее они отлично живут и развиваются.

Посилання на коментар

И что дальше ?

Если сможешь конечно.

Извиняюсь,что вмешиваюсь.Но на правах крымчанина.

Татарский вопрос существует только в умах мусульманских радикалов.15 % население не могут диктовать волю 85.Это ж не Чечня или Дагестан.Большинство татар адаптировалось,обжилось.И сказки о том,что они пылают патриотизмом к Украине,это все фигня. Слышали бы Вы,что они,русскоязычные,говорят об украинизации. Примерно 80 тыс. кр.татар живет в России,так вот их сюда никакими пряниками не заманишь.

По остальным вопросам коротко.Есть прецендент-Абхазия и Осетия.Все как-то устаканилось.

Есть более серьезные вопросы

1.Куда девать укофлот?До Одессы не доплывет.Да там могут и не принять.

2.Как выгнать Президента Украины с Фороса?Это тогда точно война.Пусть 40минутная,но война.

3.Смена вывесок

Посилання на коментар

Им как быть?

Кто заставляет? Конкретно, факты, места, фамилии, должности?

Где, в каких документах либо официальных источниках указано деление на сорта?

Отвечай. В противном случае - это клевета.

Посилання на коментар

Дуже сумніваюся, що ти зрозуміла Отчима взагалi.

Тут ти правий, можливо і не зрозуміла

Просто я завжди забуваю, що є люди, які можуть жити в державі, працювати на її благо, народжувати там дітей, піднімати кожного дня державний прапор, відмічати державні свята - і тихо ненавидіти цю державу :(

Посилання на коментар

Извиняюсь,что вмешиваюсь.Но на правах крымчанина.

Есть более серьезные вопросы

1.Куда девать укоРфлот?До Одессы не доплывет.Да там могут и не принять.

2.Как выгнать Президента Украины с Фороса?Это тогда точно война.Пусть 40минутная,но война.

3.Смена вывесок

От молодець, прийшов і відразу з порогу причини, по яких відразу видно: Крим відділити від України нереально, бо

• Куди діти Укрфлот
  • Як вигнати президента з Фороса
  • Де взяти гроші на нові вивіски
Посилання на коментар

Кто заставляет? Конкретно, факты, места, фамилии, должности?

Где, в каких документах либо официальных источниках указано деление на сорта?

Отвечай. В противном случае - это клевета.

Юля, Закони примушують вчити державну мову, якщо людина хоче працювати в держустановах.

Примушують обставини, якщо хочеш бути конкурентноспроможним і зрештою,

Примушує ВИГОДА, коли хочеш заробити на туристові.

А на сорта - це їх з Мітічем домашня заготовка - без неї їм лячно з нами сперечатися. Це з тієї ж опери, що і націоналізм, до якого вони власноруч причепили роги і кожного разу лякаються - ну щоб не забувати, кого і чого слід боятися сильному і сміливому руському мужику з Криму

:lol: :lol: :lol:

НЕМА СЛІВ, самі лише матюки....

Посилання на коментар

От молодець, прийшов і відразу з порогу причини, по яких відразу видно: Крим відділити від України нереально, бо

• Куди діти Укрфлот
блин, де их печатают? Наваждение прямо какое-то! А подпись еще убойнее, чем у Кахи.. Но тот хоть украинское имя в ник не додумался лепить.
Посилання на коментар

• Куди діти Укрфлот
Просто эти вопросы нужно широко обсуждать.И решение найдется.Например(не претендую на истину)

1.УкРфлот(прости,Хосподи,за слово флот) можно перевести во Львов.

2.Отменить должность Президента Украины и выбирать,например,гетьмана(он должен жить исключительно в Батурине)

3.Не платя за аренду ЧФ,можно на столько вывесок нафигачить...

Посилання на коментар

Гість дядя Митя

Есть!

Дело в том, что тогда, этот процесс происходил не только в Украине. Практически одновременно с Крымом, о своём выходе из состава союзных республик на том же самом основании заявили Приднестровье, Южная Осетия, Абхазия. Результаты этого самого 4го варианта надеюсь тебе известны. И мы наблюдаем их по сей день. Слава богу, Крым не пошел по силовому варианту, а избрал правовой путь решения вопроса, надеясь на взаимопонимание и толерантность руководства новообразованного государства Украина. Что в принципе и было обещано , в виде Автономии с расширенными правами. Но по мере угасания страстей вокруг обретения независимости, Украина стала забывать про свои обещания в отношении автономии. Более того ей стало откровенно не до вподоби слишком не зависимые решения в руководстве Крыма. В результате, в марте 95го выходит: ЗАКОН УКРАЇНИ Про скасування Конституції і деяких законів Автономної Республіки Крим.(Президент України Л.КУЧМА, м.Київ, 17 березня 1995 року №92/95-ВР). Далее при помощи силовых структур Украины, законноизбранный президент автономии был на руках(в буквальном смысле) вынесен из своего кабинета, а к власти в Крыму приведены прокиевские политики, полностью переписавшие конституцию Автономии.

В принципе это и есть та самая аннексия о которой тут и твердит Кикаха. И с юридической точки зрения он таки прав! Но до борцов за Украинскую государственность нихера не доходит, что территориальные споры не имеют срока давности.! И рано или поздно, этот вопрос вылезет наружу. Что собственно сейчас и происходит. И вместо чего то конструктивного, раздаются только визги типа:

Крым наш, i нехай усi вороги України луснуть вiд заздрощiв. Ураааааааааааааа!

Причем в таком ключе себя ведут и украинские посадовцi!

Посилання на коментар

блин, де их печатают? Наваждение прямо какое-то! А подпись еще убойнее, чем у Кахи.. Но тот хоть украинское имя в ник не додумался лепить.

"ИХ" печатают в Суверенном Государстве Республике Крым! :P

Респект земляку!

Посилання на коментар

Просто эти вопросы нужно широко обсуждать.И решение найдется.Например(не претендую на истину)

1.УкРфлот(прости,Хосподи,за слово флот) можно перевести во Львов.

2.Отменить должность Президента Украины и выбирать,например,гетьмана(он должен жить исключительно в Батурине)

3.Не платя за аренду ЧФ,можно на столько вывесок нафигачить...

Умнічка - не голова, а цілий склад, чого там тільки нема.

Тільки ж падлюки пшеки і москалі свиню підсунули: одні Полтву під Землю сховали, а інші гетьманство по Сибірах згноїли.

Не підходять ці варіЯнти - думай ще.

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...