Перейти до змісту
Український політичний форум

КЛАДОИСКАТЕЛЬСТВО

Ева_vl

Рекомендовані повідомлення

Чи існують якісь ефективні методи боротьби із такими грабунками?

— Звісно існують. На законодавчому рівні існує Закон України «Про охорону археологічної спадщини». Водночас про реально дієву протидію не йдеться.

Які ринки збуту «чорних археологів»?

— Як я вже казала, більшість артефактів старовини йдуть у приватні колекції. Саме до них потрапляють найбільш рідкісні та дорогоцінні зразки. Ринком збуту в такому випадку часто виступає інтернет-аукціон. Те що можна побачити на базарах та стихійних сходинах любителів старовини — здебільшого підробки, розраховані на незнаючу людину. Справжні знахідки йдуть куди вище.

Оксана Валентинівна, чи зіштовхувалися особисто Ви із грабіжниками та результатами їх діяльності?

— Звісно, і неодноразово. Натрапляли на людей із металошукачами, всюдиходи на історичних пам`ятках. На жаль зубожіле населення сіл (особливо тих, які знаходяться поблизу водосховищ) нерідко власними силами розпочинає чорний «бізнес».

Если ты дура так не бойся признать это, ибо чесная самооценка это первый шаг к самопознанию!

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 130
  • Створена
  • Остання відповідь

Если ты дура так не бойся признать это, ибо чесная самооценка это первый шаг к самопознанию!

Треба не радити іншим, а самій це робити. Не фантазувати куцим умішкой і відсутністю досвіду про інших, а більше писати про себе і СВОЇ думки.

Посилання на коментар

Процес розграбування історичної спадщини в Україні продовжується, а лавиноподібний грабунок в ім`я приватних колекціонерів загрожує залишити нас не тільки минулого, а й майбутнього.
Посилання на коментар

Хто такі чорні археологи?

Класифікація

Останнім часом розвелося дуже багато мисливців за "скарбами" воєнних дій. Їх можна поділити на три групи, які ворогують між собою - "шпана", "мародери" та "мілітаристи"або "архи"

"Шпана" - це категорія шукачів, в основному молоді люди, які без всяких причин приймають рішення зайнятися розкопками. Їхні пошуки носять хаотичний характер, і якщо їм пощастить, то можуть на місці бойових дій відшукати якусь стару каску, а саме місце розкопок буде зруйноване і вже після них професійні пошуковці навряд чи знайдуть щось цінне.

"Мародери" - це категорія шукачів, які в своїх пошуках керуються одним - на місці минулих бойових дій дістають тільки те, що можна продати. В нинішньому суспільстві продається і купується все. За кордоном особливою популярністю користуються різні раритетні речі та пам'ятки старовини. Якщо перейтися по львівському Вернісажу, то можна побачити, що проста німецька каска часів другої світової війни, коштує від 100 до 150 гривень. Проста солдатська пряжка з написом "Got mit uns" тягне на 5-10 доларів США, а пряжка елітних військ (офіцерська родів військ СД, СА, СС) вже коштує порядку 50-100 доларів.

"Мародери", на відміну від "шпани", яка працює без всякої системи наосліп, добре знають де потрібно шукати. Вони займаються системними дослідженнями, опитують місцеве населення, яке було свідками воєнних подій, також користуються послугами працівників архівів, які за відповідну плату погоджуються надати необхідну інформацію.

"Мілітаристи", або як їх ще називають "чорні архи", представляють собою еліту чорної археології. Здебільшого це люди з вищою освітою, які в своїй діяльності поєднали азартне полювання, екстремальний туризм, бізнес та нелегку роботу нелегального історика - дослідника.

Посилання на коментар

Процес розграбування історичної спадщини в Україні продовжується, а лавиноподібний грабунок в ім`я приватних колекціонерів загрожує залишити нас не тільки минулого, а й майбутнього.

А у теб и нет будущего...

p.s

Ваще спасибо за инфу.

Где следующий твой очередной высер ???

Посилання на коментар

А у теб и нет будущего...

Не тіш себе намарне - таких як ти і нацист в Україні поки мало, ви маргінали, яких треба демонструвати в рубриці: будеш нацистом - перетворишся на соціопата. Так що надія на майбутнє в мене поки є.

Посилання на коментар

Закон України "Про охорону археологічної спадщини", який був прийнятий Верховною Радою у 2004 році, за самовільно розпочаті розкопки передбачає досить сувору відповідальність – до 8 років
Посилання на коментар

Закон України "Про охорону археологічної спадщини", який був прийнятий Верховною Радою у 2004 році, за самовільно розпочаті розкопки передбачає досить сувору відповідальність – до 8 років

Очередной ВЫСЕР тупой безмозглой курицы.
Посилання на коментар

Очередной ВЫСЕР тупой безмозглой курицы.

Для тунгуської дикарки - Закон України - висер? Отакої...

Посилання на коментар

Для тунгуської дикарки - Закон України - висер? Отакої...

ВЫСЕР ЭТО ТЫ

Посилання на коментар

ВЫСЕР ЭТО ТЫ

Я закон України????? :o :o :o

Чучундра, а ти хоча б знаєш, що таке ЗАКОН? Бо в нас в Україні дивні порядки - незнання законів не звільняє від відповідальності.

А ти, коли викопувала (припустимо, що я тобі повірила) цього німця, порушила закон - відповідальність за який до 8 років.

Посилання на коментар

Я закон України????? :o :o :o

Чучундра, а ти хоча б знаєш, що таке ЗАКОН? Бо в нас в Україні дивні порядки - незнання законів не звільняє від відповідальності.

А ти, коли викопувала (припустимо, що я тобі повірила) цього німця, порушила закон - відповідальність за який до 8 років.

Бо в нас в Україні

Ты каким боком ко всей Укране.

Ты же львовская рагулиха

Идиотка!

Какое отношение имеет немец к культурному наследию. Мы его откапали не на кладбище.

Конченая, почитай что собой представляет КУЛЬТУРНОЕ НАСЛЕДИЕ Украины

Посилання на коментар

Какое отношение имеет немец к культурному наследию. Мы его откапали не на кладбище.

сионистская шестерка тупит.

Так що надія на майбутнє в мене поки є.

на какое?

стелиться под украинофобов и сионистов и работать на афроазиатизацию Украины,курица?

Чучундра, а ти хоча б знаєш, що таке ЗАКОН?

вот сама и узнай о законе.

или ты, дура, считаешь что и вспахивание огорода-это самовільно розпочаті розкопки?

подстилка,тебе же ясно написали различие между кладоискательством и черной археологией?

и лучше пусть люди ищут жетоны и пр... ведь и и у нас есть люди и в других странах,у которых родные пропали без вести.

лучше уж найдет кто-то где погиб сражаясь человек чем проложат дорогу или еще что-то на том месте.

в общем продолжай тормозить дальше,тупая подстилка.

какой ,дура? если ты огород пойдешь вскапывать и наткнешься на что-то... тоже до 8 лет?

:lol: :lol:

Посилання на коментар

я спокойно переношу маты в компании. но у себя в доме ( а я конкретно атеистка- НО-----------НЕ ВЫНОШУ и не позволяю никому произносить слово на букву "ч". Я могу сказать "нечистая сила", "дьявол", ну и там всякие эпитеты..., только не это слово. Ну вот не знаю, меня молнией пронзает, когда оно произносится.. Мои все друзья знают.. К чему это я ? Ааа!! Евочка- у меня к тебе просьба убедительная. Выкинь слово "вы**р" из своего лексикона. Ну пожал-ста!! Ну оч. прошу! Во-первых, оно уже вышло из тырнетовской моды, во-вторых некреативно. Можно заменить кучей синонимов : - шидевр", " опусц", "изротовержение" ну еще много,, работай над лексикой. Она должна быть блестяща, убойна, неповторима, поразительна. Что там по этому поводу новенького в Лукморье? Развивайся! У тебя многообещающее будущее.

Кстати, общение с Арыандой- пользительно.Она всегда держит в тонусе. Только не позволяй себе повторяться и изыскивай новые, оригинальные решения.

С наилуччими пожеланиями и большой симпатией,

Всегда твоя Я.

Посилання на коментар

Не тіш себе намарне - таких як ти і нацист в Україні поки мало, ви маргінали, яких треба демонструвати в рубриці: будеш нацистом - перетворишся на соціопата. Так що надія на майбутнє в мене поки є.

помиляєшся. багато. навіть не припускаєш, наскільки. Інше, - мовчать поки що.. Але думки подібні чула й не раз. Звикай. Соціопатами були геть усі ватажки націй, погодься.
Посилання на коментар

помиляєшся. багато. навіть не припускаєш, наскільки. Інше, - мовчать поки що.. Але думки подібні чула й не раз. Звикай. Соціопатами були геть усі ватажки націй, погодься.

Ви не маєте майбутнього.

По-перше, тому що самі по собі є антирекламою.

По-друге, нормальних людей небезпека примушує об"єднуватися, а ви поїдаєте один одного - внутрішня напруга не дає вам тверезо аналізувати, а злість кидає на собі подібних.

Підтвердженням моїх слів є історія - жоден нацистський ватажок не був успішним.

З.І. А ти помітила - вперше нацист на тебе не зреагував. Знаєш чому? Бо ви ущербні, люди з низькою самооцінкою, будете говорити про все, що завгодно - про націю, Україну, героїв, ідеї, загрози, порятунок, але все рівно, все і всіх будете оцінювати тільки через ставлення ДО СЕБЕ.

Уявляєш, які ви керовані і примітивні.

Посилання на коментар

Ви не маєте майбутнього.

По-перше, тому що самі по собі є антирекламою.

По-друге, нормальних людей небезпека примушує об"єднуватися, а ви поїдаєте один одного - внутрішня напруга не дає вам тверезо аналізувати, а злість кидає на собі подібних.

сионистская подстилка,психолог и историк из тебя такой же как и юрист.никакой.

Підтвердженням моїх слів є історія - жоден нацистський ватажок не був успішним.

а сколько их было?

про Израиль не слышала? про твоих хозяев -евреев?

З.І. А ти помітила - вперше нацист на тебе не зреагував. Знаєш чому? Бо ви ущербні, люди з низькою самооцінкою, будете говорити про все, що завгодно - про націю, Україну, героїв, ідеї, загрози, порятунок, але все рівно, все і всіх будете оцінювати тільки через ставлення ДО СЕБЕ.

Уявляєш, які ви керовані і примітивні.

высер.

либерастское чмо ,которой промыли мозги либералы ,расказывает про управляемость.

курица.

Посилання на коментар

сионистская подстилка,психолог и историк из тебя такой же как и юрист.никакой.

курица.

Гав-гав (с. Ницист)

Посилання на коментар

Що, євка, поставила в аватарку рентген залишків свідомості? :lol:

Шалом ЦЫЛЯ !

Это намек на твое горло...

Кака к черту ты королева? Ты библейская ЕСФИРЬ ))).

Посилання на коментар

Шалом ЦЫЛЯ !

Это намек на твое горло...

Кака к черту ты королева? Ты библейская ЕСФИРЬ ))).

Горло моє ось де - відкрите і незахищене. Але тобі до нього зась - так що продовжуй клацати зубами у своїй жопі, на більше ти не здатна.

У свій час я твого друзяку нациста дуже навіть продуктивно використала для захисту від українофобської свори- гавкав він відмінно - свора пропала - нациста, використану підстилку - я копнула у кут - ось він звідти продовжує гавкати.

Ви хороша пара - злі і боягузливі - але це вже не для Королеви - нехай тепер вас користають інші, мені ви не цікаві.

Адью, чукча!!!

Посилання на коментар

Горло моє ось де - відкрите і незахищене. Але тобі до нього зась - так що продовжуй клацати зубами у своїй жопі, на більше ти не здатна.

У свій час я твого друзяку нациста дуже навіть продуктивно використала для захисту від українофобської свори- гавкав він відмінно - свора пропала - нациста, використану підстилку - я копнула у кут - ось він звідти продовжує гавкати.

Ви хороша пара - злі і боягузливі - але це вже не для Королеви - нехай тепер вас користають інші, мені ви не цікаві.

Адью, чукча!!!

Думаю тебе нужен врач...

Сейчас очень много частных психоаналитиков, обратись, может помогут.

Посилання на коментар

У свій час я твого друзяку нациста дуже навіть продуктивно використала для захисту від українофобської свори-

курица строит из себя невесть что?

попускайся ,чмо))

Посилання на коментар

Вчера принимала участие в авто джипенге по Кинбурнской косе.

Всем советую. Наверное один из немногих кусочков нетронутой природы Украины.

Посилання на коментар

Вчера принимала участие в авто джипенге по Кинбурнской косе.

Всем советую. Наверное один из немногих кусочков нетронутой природы Украины.

Ой, Ева.... какой там нетронутый.... Ты не видела раньше.

А сейчас местные держиморды начали ее застраивать. И руководители им земельку заповедную продают под застройку....

Посилання на коментар

Ой, Ева.... какой там нетронутый.... Ты не видела раньше.

А сейчас местные держиморды начали ее застраивать. И руководители им земельку заповедную продают под застройку....

Будит очень жаль, так красиво.а ты там была на катере или машиной. Я продала автомобиль который мне подарил отец и купила другой поприще Уаз Патриот ( супер тачка ).Правда с меня все смеются, ну и пусть. Но на косе он себя проявил ну как мужик.

Посилання на коментар

Будит очень жаль, так красиво.а ты там была на катере или машиной. Я продала автомобиль который мне подарил отец и купила другой поприще Уаз Патриот ( супер тачка ).Правда с меня все смеются, ну и пусть. Но на косе он себя проявил ну как мужик.

Для наших "дорог" твоя тачка - в самый раз!

Я была в Очакове. А на Кинбурн мы катером плавали. Через лиман. Ты еще на Березань съезди. И в Ольвию. Вот там много чего можно найти.

Буду выходная, сделаю тебе скрин самой обычной гугловской карты. Окрестности Николаева. И кое-что покажу.

Посилання на коментар

Для наших "дорог" твоя тачка - в самый раз!

Я была в Очакове. А на Кинбурн мы катером плавали. Через лиман. Ты еще на Березань съезди. И в Ольвию. Вот там много чего можно найти.

Буду выходная, сделаю тебе скрин самой обычной гугловской карты. Окрестности Николаева. И кое-что покажу.

Березань говорят закрыт , не пускают, почему не знаю. Летом обязательно поеду на косу только с палаткой и надолго.

Посилання на коментар

Березань говорят закрыт , не пускают, почему не знаю. Летом обязательно поеду на косу только с палаткой и надолго.

Не слышала. Нужно у наших ребят поспрашивать.

Заезжай в гости. До меня 50 км))))

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...