Гість ruslanp1 Опубліковано 19 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 19 травня, 2012 У меня дела имеются, конечно. Буду краток. ТАК будет ненормально. В словаре указано: Халява — что-либо, полученное задаром, бесплатно. В Большой Советской Энциклопедии: ИДИОМА - сочетание языковых единиц, значение которого не совпадает со значением составляющих его элементов. Примеры: «собаку съесть», «сломя голову», «ахиллесова пята», «под мухой». Т.е. одно слово (в данном случае "халява") ИДИОМОЙ быть не может. Если чрезмерно заняты (судя по стилю поста дел у Вас множество) - можете не отвечать :rolleyes: Ну, нет так нет. (ИдЕома - от слова идЕя, я так думал). (ИдИома - от слова идИот или греческого idios "своеобразный", idiome "своеобразное выражение". Но, мы ведь не греки!). (Оказалось, это слово ИДИОМА тоже ИДИОМА). И всё же, отдельное слово ИДИМОЙ может быть. Пусть это и не по правилам общепризнанным. Например, отделое слово не соответствует контексту в целом. Тому примером: халява, абракадабра, идИома, и т.д. Потому что, их естественное русское понимание отличается от их применения. Или естественного русского понимания вообще нет. ИДИОМА - от обратного прочтения арабского معادي муъа:ди: "противный, противоречащий (смыслу)". АБРАКАДАБРА - от арабской фразы أبرأ قد أبرأ 'абра'а к ад 'абра'а "исцелил он исцелил". ХАЛЯВА - ор арабского خلاعة х ала:ъа "награда, подарок". В качестве дополнения, из тобой перечисленного. Собаку съесть - от арабской пословицы مطره سيله سبق сабак а се:лу мат ару в смысле: "его дела обгоняют его слова" о деловом человеке. Сломя голову - от арабско-русской комбинации слов "с илли мъгл ави" - дословно: "подобно которому спешит очень". русское "с" - в значении "подобный", например в выражении "поживи с моё". اللي илли – "который". معجل мъгл "спешащий". قوي 'ави – "очень, сильно". Под мухой - от арабского متمايح мутама:йих "качающийся". Первоначально в русском звучало и употреблялось как "мух давить" - пьянствовать (см. Ожегов). Ахилесова пята - от обратного прочтения с арабского سلح саллах а "вооружать, снабжать броней" (отсюда, по легенде Ахилес получает от Гермеса великолепные доспехи) и فوت фаут (фу:т) "путь, расстояние" которое трасформировалось в пята, пятиться. Ар. فات фа:т "оставлять позади". Итого, "вооружённый, бронированный пятится", следовательно имеет уявимое место, по легенде это пятка. На этом закочим уход от темы. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
otchim Опубліковано 20 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 20 травня, 2012 Согласен! Больше спорить с Вами не буду: арабского не знаю, тем более Вы многие их слова задом наперёд читаете. Да ещё, похоже, Вы и арабский язык ( معادي ) считаете более древним чем древнегреческий ( ἰδίωμα ) Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 Боже ж мой.. Учитель! Неужели есть на свете то, чего вы не знаете ? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 Боже ж мой.. Учитель! Неужели есть на свете то, чего вы не знаете ? Юля, я нашёл время и просмотрел ролики с Путиным, где он говорит о Украине. В частности тот где он якобы утверждал, что Россия победила бы фашистов и без Украины - именно этот ролик вызвал бурю эмоций. Если его смотреть не предвзято и к примеру эти слова говорил бы не Путин, а (пусть будет) Ющенко то никто этого даже бы не заметил. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
otchim Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 Боже ж мой.. Учитель! Неужели есть на свете то, чего вы не знаете ? Да! Я не знаю - кадровики на зоне в караул заступают, или нет ??? ;) Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 Да! Я не знаю - кадровики на зоне в караул заступают, или нет ??? ;) Швидко витирайте написане - поки Жирафка не побачила, бо вчителем вона не вас назвала!!! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 Да! Я не знаю - кадровики на зоне в караул заступают, или нет ??? ;) всяко в жизни бывает.. И караулят кадров, и кадрят на карауле. Наташа, я устала.. з а б и р а й... я не претендую. . Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
otchim Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 Швидко витирайте написане - поки Жирафка не побачила, бо вчителем вона не вас назвала!!! О! А я думал, что теперь уже не доктор - а учитель! :blink: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 всяко в жизни бывает.. И караулят кадров, и кадрят на карауле. Наташа, я устала.. з а б и р а й... я не претендую. . Також хочу на море, в Крим, але поїду в Болгарію, напевно - рука не піднімається вдвічі переплачувати. Ну чого ми такі...відсталі. В баби будинок, як палац і жодного туалету. Вбиральня на вулиці. Ну не.....пі-пі...!!!! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 21 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 21 травня, 2012 О! А я думал, что теперь уже не доктор - а учитель! :blink: До вчителя ще потрібно авторитет підкачати. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Major Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 Також хочу на море, в Крим, але поїду в Болгарію, напевно - рука не піднімається вдвічі переплачувати. Ну чого ми такі...відсталі. В баби будинок, як палац і жодного туалету. Вбиральня на вулиці. Ну не.....пі-пі...!!!!Про те, ще Шевченко писав:Славних прадідів великих Правнуки погані... Та-ж мабуть таки й погані. Як наводити порядок у державі, це вони кому завгодно і коли завгодно і яку завгодно пораду, ба, навіть сотню, дадуть, ще й облають незгодних з ними, як тільки заманеться. А зробити рідній бабі "відхоже місце", так то мабуть, не королівська справа для "свідомої" особистості. Це-ж, вбити відпустку на копирсання у лайні, краще зїздити до Болгарії, а баба, вона людина звична..... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
otchim Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 ..... зробити рідній бабі "відхоже місце", так то мабуть, не королівська справа для "свідомої" особистості. Це-ж, вбити відпустку на копирсання у лайні, краще зїздити до Болгарії, а баба, вона людина звична..... Ви попали!! :blink: Тікайте - зараз поллється! :lol: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Major Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 Авжеж, поллється. З чиїхось там вуст, та під назвою: "Божа роса"..... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 Про те, ще Шевченко писав: Славних прадідів великих Правнуки погані... Та-ж мабуть таки й погані. Як наводити порядок у державі, це вони кому завгодно і коли завгодно і яку завгодно пораду, ба, навіть сотню, дадуть, ще й облають незгодних з ними, як тільки заманеться. А зробити рідній бабі "відхоже місце", так то мабуть, не королівська справа для "свідомої" особистості. Це-ж, вбити відпустку на копирсання у лайні, краще зїздити до Болгарії, а баба, вона людина звична..... Люди, перекладіть що тут написано!!!! На НОРМАЛЬНУ - ЛЮДСЬКУ МОВУ Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 Ви попали!! :blink: Тікайте - зараз поллється! :lol: Якщо розтлумачите, що хотів сказати Майор цим постом - я вас вчителем буду називати - так вже й бути... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
otchim Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 Якщо розтлумачите, що хотів сказати Майор цим постом - я вас вчителем буду називати - так вже й бути... Как два пальца об асфальт! :rolleyes: Перевожу: деньги, приготовленные для Болгарии, следует использовать на устройство туалета в бабушкином доме :P Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 А разве речь идёт не о чужой бабе???? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 Как два пальца об асфальт! :rolleyes: Перевожу: деньги, приготовленные для Болгарии, следует использовать на устройство туалета в бабушкином доме :P Я ж їй заплатила за кімнату з туалетом і бочковим душем на вулиці. Ще туалет побудувати у чужому домі? :o Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 А разве речь идёт не о чужой бабе???? Ну да і про відпочинок, правда не в Криму, а на Закарпатті у Солотвино - де є лікувальні солоні озера і болото - після яких мій простуджений поперек вже два роки не дає про себе чути. Але ж умови які були жахливі - почувала себе останнім бидлом. Ось це фото будинку, де нема ЖОДНОГО туалету.http://proxy11.media.online.ua/photo/r3-d1005189009/477177_0.jpg Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 23 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 23 травня, 2012 умнички. приветствую. вонять надо на улицу выходить. читай свой любимый ветхий. ВНЕ СТАНА!!! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 читай свой любимый ветхий. Християни читають Новий завіт (Євангеліє). А старий - тільки для загального розвитку. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
otchim Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 Я ж їй заплатила за кімнату з туалетом і бочковим душем на вулиці. Ще туалет побудувати у чужому домі? :o А! Бабулька чужая! Тогда ни я, не Майор не поняли Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Эдуардыч Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 Юля, я нашёл время и просмотрел ролики с Путиным, где он говорит о Украине. В частности тот где он якобы утверждал, что Россия победила бы фашистов и без Украины - именно этот ролик вызвал бурю эмоций. Если его смотреть не предвзято и к примеру эти слова говорил бы не Путин, а (пусть будет) Ющенко то никто этого даже бы не заметил.Явную глупость заметил бы любой. Но! во первых Ющенко-президент Украины. Путин- иноземной державы. Уже по этому вес произнесенного ими не равнозначен. За 21 год существования как Украины так и России, отношения между странами не улучшились а только ухудшились и не по инициативе Украины. Демаркация границы и вывод русских войск с территории Украины не завершен только по инициативе России. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 Явную глупость заметил бы любой. Но! во первых Ющенко-президент Украины. Путин- иноземной державы. Уже по этому вес произнесенного ими не равнозначен. За 21 год существования как Украины так и России, отношения между странами не улучшились а только ухудшились и не по инициативе Украины. Демаркация границы и вывод русских войск с территории Украины не завершен только по инициативе России.Ну так я и не говорю, что именно Ющенко, он просто к примеру.Те кто хочет во всём увидеть негатив, он его обязательно увидит. Переубеждать его в обратном нет смысла, потому, что у него одна цель. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
За У проти М. Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 Ну так я и не говорю, что именно Ющенко, он просто к примеру. Те кто хочет во всём увидеть негатив, он его обязательно увидит. Переубеждать его в обратном нет смысла, потому, что у него одна цель. Сказанное тобой и к тебе тоже относится. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 Сказанное тобой и к тебе тоже относится.И в чём же моя предвзятость? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 24 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 24 травня, 2012 Ну так я и не говорю, что именно Ющенко, он просто к примеру. Те кто хочет во всём увидеть негатив, он его обязательно увидит. Переубеждать его в обратном нет смысла, потому, что у него одна цель. какая цель? отстаивать собственное достоинство? Твои слова выглядят как упреки отца капризным детям. Так проблема вся в том, что мы до сих пор с "отцом" не определились.. и малорослого руского лидэра за отца (даже и за отчима) ну никак не соглашаемся признать. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
За У проти М. Опубліковано 25 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 25 травня, 2012 И в чём же моя предвзятость? Те кто хочет во всём увидеть негатив, он его обязательно увидит. Переубеждать его в обратном нет смысла, потому, что у него одна цель. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 25 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 25 травня, 2012 Исполняется на русском языке. Осторожно, ненормативная лексика (зато очень точно передающая суть события - слушаем ВСЕ слова). Ария вадима колисниченка http://blogs.pravda.com.ua/authors/oleynikov/4fbed6499d094/ Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 25 травня, 2012 Поділитися Опубліковано 25 травня, 2012 Так, буквально за хвилину до оголошення спікером Володимиром Литвином початку голосування в президії, що контролювали "регіонали", виявився Андрій Парубій (НУНС), який спробував вирвати у спікера мікрофон. "Я акуратно пробрався до спікера й вирішив зірвати голосування. Це було тільки моє рішення",- зізнався Парубій. Він одразу ж був скручений депутатами ПР. Після цього почалася бійка. http://www.pravda.com.ua/news/2012/05/25/6965258/ Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.