Перейти до змісту
Український політичний форум

Навколорелігійні новини

Рекомендовані повідомлення

Ритуальные гонорары одесских храмов

*http://www.segodnya.ua/news/14081558.html

Чтобы обвенчаться или ок­рес­тить ребенка в Одессе, нужно заранее обратиться в храм, а в день обряда пожертвовать как минимум 100—300 грн.

В Свято-Преображенском со­боре на вопрос, с кем поговорить по поводу крещения, парень в рясе за прилавком церковного магазинчика не моргнув ответил: это ко мне. Достав ежедневник в толстом переплете, предложил выбрать удобное время. «Пятница и воскресенье — самые занятые дни», — предупредил он. На крещение, по его словам, нужно брать 200 грн., свидетельство о рождении ребенка и паспорта будущих крестных. Все остальное счастливые родители получат на месте. Что касается освящения автомобиля, то нам посоветовали обратиться напрямую к батюшке. Чтобы «не обидеть его», нужно предлагать не менее 50 грн.

....

«ЦЕРКОВЬ НАЛОГИ НЕ ПЛАТИТ»

Как рассказал правозащитник Алексей Плужников, государство никак не регулирует церковные доходы. «Фактически церковь оказывает услуги, но не платит налоги и не отчитывается, как, к примеру, благотворительные организации, — говорит он. — Священники разъезжают на дорогих автомобилях... Это не религия, это — бизнес и политика. Церковь — это огромные деньги, которые не учитываются как доходы государства. А любая новосозданная община может получить национальное имущество. Это нарушение кон­ституции».

Ольга Князь, Светлана Годовенко, Лилия Фещенко

Ось така стаття - нічого нового там не було сказано, бо всім відомо, що в Церкві треба платити. Хто чесно виставляє розцінки, хто каже, що послуги задурно, але від пожертв не відмовимося. Я це все розумію і нікого не звинувачую, бо навіть на благодійність потрібні гроші.

Не знаю, яку ціль переслідували автори статті, можливо тільки інформаційну, а можливо і викривальну. Мають право у будь якому разі висловити свою думку з цього приводу, бо як видно з заключного абзацу - проблеми існують

Але вразило мене інше - реакція на цю статтю керівництва Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату

"Відтепер у Свято-Успенському, Свято-Пантелеймонівському, Свято-Іллінському і Свято-Іверському чоловічих монастирях будуть молитися про те, щоб Господь напоумив скорботою і хворобами озлоблених, помішаних наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко і Лілію Фещенко", - йдеться на офіційному сайті Одеської єпархії, головним редактором якого є глава єпархії митрополит Агатангел.

*http://life.pravda.com.ua/society/2009/10/12/28483/

Тут без коментарів, але далі буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 254
  • Створена
  • Остання відповідь

Ориана, ты вправду переживаешь?

Я вражена, бо так виходить - священики примушують мирян молитися, щоб авторам статті Господь наслав хвороби і скорботу. Я навіть не знала, що є такі молитви, завжди думала, що гріх бажати людям зла.

Не вірю, що такими методами можна прихилити людей до Віри, релігії, праведного життя.

Як на мене - краще було написати відповідь і розповісти куди йдуть гроші від пожертв і обрядів. Розмістити таку ж таблицю витрат на утримання Храму, на благодійність, на платню священикам. І це було б правильно.

До речі, так роблять в Храмах УГКЦ.

З.І. Але це ще не завершення історії - далі буде ще один цікавий факт, а можливо і не один.

Посилання на коментар

Я вражена, бо так виходить - священики примушують мирян молитися, щоб авторам статті Господь наслав хвороби і скорботу. Я навіть не знала, що є такі молитви, завжди думала, що гріх бажати людям зла.

Не вірю, що такими методами можна прихилити людей до Віри, релігії, праведного життя.

Як на мене - краще було написати відповідь і розповісти куди йдуть гроші від пожертв і обрядів. Розмістити таку ж таблицю витрат на утримання Храму, на благодійність, на платню священикам. І це було б правильно.

До речі, так роблять в Храмах УГКЦ.

З.І. Але це ще не завершення історії - далі буде ще один цікавий факт, а можливо і не один.

Ветхий завет, Исаия 63 п.3-6 Сам господь проповедует насилие, а ты о людях.
Посилання на коментар

если учесть что церковь отлучена от государства, то все нормально. государство не помогает церкви, а церковь не платит налоги. священнослужителям, надо на что- то жить, надо ремонтировать храмы, надо закупать атрибутику. Им что, все на шару приходит? Нет. Так какие возмущения могут быть?

Посилання на коментар

Нічого собі, от так віруючі :o

Напевне їх віра якась особлива, нехристиянська

Просто деградована Церква. До речі, початок деградації поклав Петро, тому і втікали тоді від православ"я старовіри: вони не приймали тандему "влада і Церква".

Посилання на коментар

если учесть что церковь отлучена от государства, то все нормально. государство не помогает церкви, а церковь не платит налоги. священнослужителям, надо на что- то жить, надо ремонтировать храмы, надо закупать атрибутику. Им что, все на шару приходит? Нет. Так какие возмущения могут быть?

Ти не зрозумів - журналісти написали статтю про "цінову політику Церкви" - мали право? - так, бо перше, що звучить, як аргумент, коли говорять про релігію: дивіться на яких авто їздять наші священики.

А тепер подивись на реакцію Церкви - вони не роз"яснили куди йдуть гроші, не розвіяли сумніви, а оголосили про початок "хрестового походу" проти авторів статті. Ти вдумайся - вони будуть просити у Господа, щоб той наслав на журналістів хворобу і скорботу за те, що вони, начебто, своєю статтею образили Хреста.

Хіба такого священика можна допускати до душі простого смертного?

Посилання на коментар

Не пиши дурниць. Це така тема, яку треба довго і нудно вивчати, а не просто прочитати кусок з Біблії. Крім того, після Старого Завіту був Новий, який значимістю перекрив Старий.

Посилання на коментар

Ти не зрозумів - журналісти написали статтю про "цінову політику Церкви" - мали право? - так, бо перше, що звучить, як аргумент, коли говорять про релігію: дивіться на яких авто їздять наші священики.

А тепер подивись на реакцію Церкви - вони не роз"яснили куди йдуть гроші, не розвіяли сумніви, а оголосили про початок "хрестового походу" проти авторів статті. Ти вдумайся - вони будуть просити у Господа, щоб той наслав на журналістів хворобу і скорботу за те, що вони, начебто, своєю статтею образили Хреста.

Хіба такого священика можна допускати до душі простого смертного?

понял я, понял! Слова Леопольда, как раз в тему. Не суй свой нос.... Церковь, любая, православная, католическая, и т.д, т.п., это отдельное "государство". В это "государство" ни кто, не имеет права совать свой нос. Но так как у нас без придел, что хочу то и ворочу. Вас орианочка, почему- то очень тянет посчитать чужие деньги. Проклятье они наложить не могут, а вот отлучить, это вполне. Но как мне кажется журналюги не сильно расстроятся.

Посилання на коментар

Хто б сумнівався - що для людей дикість - для бєса норма.

Разумеется, для жлоба- дикость. Вы, себя к людям отнесли? Сомневаюсь однако.

Посилання на коментар

А тепер дещо про цього Агапона, щоб можна було зрозуміти його логіку і повну деградацію політики МПЦ

Про цього попа від головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов.

"Агафангел сказав дуже цікаво: "Ви розумієте, Львів це ж наша Чечня"... Цитата: "Львів - це наша Чечня". Це погляд дуже впливової людини з південної України, не з Донецька - на Львів", - розповів Венедиктов. "Погляд чесний - я маю на увазі, що він у це вірить. От це історія", - додав він.

Про митрополита Венедиктов розповів, що йому 73 роки, він був депутатом Верховної ради в першій каденції, зараз в Одеській області очолив Партію регіонів". "Ми з ним говорили про українську автокефальну церкву, самостійну, і він сказав: навіть якщо вся Церква буде за те, щоб стати самостійною, я буду проти - навіть якщо Собор вирішить. Він, до речі, є членом Святішого синоду РПЦ Московського патріархату", - сказав Венедиктов. "Він (митрополит) критикує слабкість президента Януковича зі словами, що президент має вести жорсткішу політику щодо "помаранчевих", має виконувати своє передвиборні обіцянки, "наша спільна батьківщина - СРСР" - дослівно з його дозволу передаю. Я не брав інтерв'ю, ми розмовляли за обідом дуже довго, дві з половиною години", - розповів журналіст. "Я зрозумів, що правішою за нього є стінка. А це важливо, тому що він дуже авторитетна людина. От якщо він виведе людей на площу - він виведе. З будь-якого питання. Його побоюються й президент і губернатор. Це людина з непохитними принципами й з величезною харизмою. Просто треба розуміти, - думаю, що перемога Партії регіонів в Одеській області абсолютно точно і його заслуга", - вважає Венедиктов. "Він - прихильник Партії регіонів, але не підлаштовується під Януковича, не каже, що "Янукович - наш національної лідер", як скаже, так і буде", - у той де час сказав журналіст.

А це взагалі БОМБА

"Розповідали, що коли до нього приходили - він же ще службу веде, незважаючи на 73 роки, - підходили до нього парафіяни за благословенням, він запитував: "За кого голосував? За Ющенка? - пішов без благословення. Подякуй, що не прокляну". Це я не чутки розповідаю, а розповідаю те, що розповідав він", - продовжив Венедиктов.

Посилання на коментар

А

А це взагалі БОМБА

"Розповідали, що коли до нього приходили - він же ще службу веде, незважаючи на 73 роки, - підходили до нього парафіяни за благословенням, він запитував: "За кого голосував? За Ющенка? - пішов без благословення. Подякуй, що не прокляну". Це я не чутки розповідаю, а розповідаю те, що розповідав він", - продовжив Венедиктов.

Прально!!! Сами, с 2004 церковь в политику вперли. Все кто за прокаженного, все ко мне! Молится будут у меня, в котле со смолой!

Посилання на коментар

Ну а це еталон співпраці держави і Церкви - СПІЛЬНА МОЛИТВА - до чого ратує глава УГКЦ

Греко-католикам жаль, що Янукович молиться за Україну лише з Агафангелом

Українська греко-католицька церква в особі її глави Блаженнішого Святослава (ШЕВЧУКА) висловлює жаль з приводу того, що «влада за Україну молиться без представників великої частини українців».

Так Предстоятель УГКЦ прокоментував УНІАН те, що представники УГКЦ не брали участі в Молитві за Українську державу та Український народ з нагоди закінчення 2011 року, яку відправив 23 грудня Митрополит Одеський та Ізмаїльський АГАФАНГЕЛ (Українська православна церква Московського патріархату) у присутності Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, прем’єр-міністра України Миколи АЗАРОВА, голови Верховної Ради Володимира ЛИТВИНА, урядовців, депутатів.

«Ми тішимося, – каже глава УГКЦ, – що влада молиться, що звертається за допомогою до Господа Бога. Проте нам дуже шкода, що представники влади не захотіли молитися з представниками усіх Церков, які входять у Всеукраїнську раду Церков і релігійних організацій. Так, ми не можемо з братами нашими православними служити літургію, але подячний молебень – можемо…», – зазначив Блаженніший Святослав.

Посилання на коментар

Чи мають право проповідувати смиренність і всепрощення ось такі священики? Що вони сіють між людей, що зрощують? Питання риторичні, бо відповідь лежить на поверхні, треба тільки хотіти її побачити.

Це є ще одна причина, чому мені не потрібна єдність з Росією - я не приймаю ТАКУ церкву

На Одещині священик МП вигнав греко-католиків з кладовища

У смт. Березівка Одеської області 2 травня священик УПЦ Московського патріархату Петро Ляшик публічно звинуватив греко-католицького священика отця Ігоря Войтовича в "оскверненні православних могил" та вигнав його з кладовища, куди отець Ігор був запрошений родичами померлих для відправлення служби на могилах.

За свідченням очевидців, 2 травня священик УГКЦ Ігор Войтович, згідно давній традиції, був запрошений віруючими провести ряд молебнів на кладовищі смт. Березівки. Отець Ігор, проходячи від могили до могили, зустрів священика УПЦ МП Петра Ляшика і привітав його традиційним «Христос Воскрес»! Замість відповіді отець Петро став публічно звинувачувати отця Ігоря в «оскверненні могил православних» і загрожувати великими неприємностями, маючи на увазі, в тому числі, фізичне насильство. Священик УГКЦ не став відповідати на звинувачення і продовжував молитися. Проте православний священнослужитель розпорядився приставити до отця Ігоря конвой з двох осіб, які йшли за греко-католицьким священиком і відганяли людей. Незважаючи на обурення віруючих, "конвой" продовжував робити свою роботу, в результаті чого священик Ігор Войтович змушений був покинути кладовище. За словами отця Ігоря, родичі покійних запрошують на кладовище такого священика, якого самі бажають. Священик УГКЦ Ігор Войтович є настоятелем приходу Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького. Священик УПЦ МП Петро Ляшик служить настоятелем храму Святого Миколи Мірлікійського.

У селищі міського типу Березівці Одеської області проживають греко-католицькі родини, депортовані свого часу з території Західної України.

Більше читайте тут:http://tsn.ua/ukrayina/na-odeschini-svyaschenik-mp-vignav-greko-katolikiv-z-kladovischa.html

Посилання на коментар

До теми про журналісток і одеського "ага-фона"

Крім того, на сайті Одеської єпархії була розміщена заборона згаданим журналісткам - «єретикам, розкольникам, іновірцям і безбожникам … КНЯЗЬ, ГОДОВЕНКО і ФЕЩЕНКО» – «запалювати свічки і здійснювати будь-які молитовні дії у православному храмі».

Посилання на коментар

Да оставьте вы этих мертвецов. Они себе свой ад уже создали. Храмы - это все груда камней. Иисус не даром говорил " не останется камня на камне" и еще "на всяком месте будут славить Бога"

Крупный исследователь православия как-то сказал что сегодня к сожалению нет представителей т.н. "высокого православия". Но тем не менее отметил "Ильина, Бердяева, Соловьева и прочих.

Поэтому православие православию рознь!

Взять хотя бы труды Иоанна Златоуста, которого "очень чтят православные" но почему-то в упор не читают.

Посилання на коментар

Да оставьте вы этих мертвецов. Они себе свой ад уже создали. Храмы - это все груда камней. Иисус не даром говорил " не останется камня на камне" и еще "на всяком месте будут славить Бога"

Крупный исследователь православия как-то сказал что сегодня к сожалению нет представителей т.н. "высокого православия". Но тем не менее отметил "Ильина, Бердяева, Соловьева и прочих.

Поэтому православие православию рознь!

Взять хотя бы труды Иоанна Златоуста, которого "очень чтят православные" но почему-то в упор не читают.

Не гарячкуй, апостоли за Церкву ризикували життям, тому вона не може бути зруйнованою, ми її повинні зберегти.

Крім того, чому якийсь невідомий мені дослідник, з невідомо якими моральними якостями, повинен бути авторитетом у справі релігії, коли я особисто знаю багато достойних священиків, які присвятили життя служінню Богу, розбудові Церкви і поширенні православ"я? Вибач, але твої авторитети не "катять"

Посилання на коментар

Когда ты просишь, что то обосновать, то это "дурниця".

Никто не отменял Ветхий завет. Ты почитай это пособие по геноциду и всё. Сделаешь вывод после. Голословить все умеют. У меня друг был, и он меня приобщил к религии, но потом я всё понял какое это болото. Теперь он просто товарищ. Я его не осуждаю, некоторые слова в библии действительно мудрые. Но к сожалению религия это не благо, а форма правления.

Конкретно то,что я указал, это ведь именно деяния Бога. И в Новом завете нету и намека на то, что Бог раскаялся в том,что он сделал.

Посилання на коментар

И в Новом завете нету и намека на то, что Бог раскаялся в том,что он сделал.

Ха-ха, ти хочеш, щоб Досконалість розкаялася :lol: :lol: :lol:

Посилання на коментар

Не гарячкуй, апостоли за Церкву ризикували життям, тому вона не може бути зруйнованою, ми її повинні зберегти.

Крім того, чому якийсь невідомий мені дослідник, з невідомо якими моральними якостями, повинен бути авторитетом у справі релігії, коли я особисто знаю багато достойних священиків, які присвятили життя служінню Богу, розбудові Церкви і поширенні православ"я? Вибач, але твої авторитети не "катять"

Среди православия много достойных людей, как и в среде католиков и протестантов и даже англикан и квакеров. Но вот серая масса это 95 %, а 5% достойные люди. Они стоят особняком и всегда плывут против толпы. Даже образ старца Зосимы в романе "братья Карамазовы противопоставляется традиционному православному мышлению.

Оріана, на самом деле мне все равно кто и что думает о себе и о других. Мы все начинаем свое восхождение к Богу у основания огромной конусовидной горы. В начале мы далеки друг от друга, но чем выше будем забираться тем меньшее расстояние будет нас разделять. Если будем продолжать стоять у основания - расстояние будет все так же значительным. И как дураки будем тыкать друг другу дули и кричать сам дурак.

Посилання на коментар

В книге Исаия проповедей нет вообще. В основном там описывается история израильского народа. Некоторые места Библии могут смущать только по одной причине - незнание полной картины происходящего, или фактов. В Библии говорится, что У Бога есть четыре основных качества: любовь, мудрость, справедливость, сила. В другом тексте говорится, что Бог - есть любовь. Он воплощение любви. Это главное его качество. Остальные три действуют в нём, взаимодействуя с любовью.

Возмущение, вызванное текстом, который вы привели, появилось ввиду того, что в вас действует врождённая справедливость. И качество это не появилось в вас в процессе эволюции, учитывая превосходные возможности сознания человека, это просто невозможно. Человек создан по образу и подобию Бога, потому справедливость вам, считайте, досталась от Бога по наследству. С одной лишь разницей. Он обладает этим качеством в совершенстве, вы - нет. (я тоже нет) И по этой причине вы так же не можете обвинять Бога.

Посилання на коментар

Как может быть это правдой, если батюшки всегда по правую руку с главой государства? Так в России, по крайней мере.

Недавно с директором школы, в которой учится моя дочь, у меня была беседа, в которой я выразила сожаление о том, что 1 сентября на линейке насильственным образом над присутствующими был совершён ритуал окропления святой водой. Батюшка был приглашён, чтобы выступить с речью на линейке. Он это сделал, а потом резко рванул по кругу, в котором дети стояли, и начал всех окроплять. Никто опомниться не успел. Директору я сказала, что надо бы уважать чувства тех верующих, которые не относятся к РПЦ, на что он мне ответил, что сам был в шоке от выходки священника, но по поводу РПЦ, дословно, вы же знаете политику партии.

Так что тут нечего говорить, церковь рулит.

Посилання на коментар

Как может быть это правдой, если батюшки всегда по правую руку с главой государства? Так в России, по крайней мере.

Недавно с директором школы, в которой учится моя дочь, у меня была беседа, в которой я выразила сожаление о том, что 1 сентября на линейке насильственным образом над присутствующими был совершён ритуал окропления святой водой. Батюшка был приглашён, чтобы выступить с речью на линейке. Он это сделал, а потом резко рванул по кругу, в котором дети стояли, и начал всех окроплять. Никто опомниться не успел. Директору я сказала, что надо бы уважать чувства тех верующих, которые не относятся к РПЦ, на что он мне ответил, что сам был в шоке от выходки священника, но по поводу РПЦ, дословно, вы же знаете политику партии.

Так что тут нечего говорить, церковь рулит.

Как в россии не знаю, а у нас, хоть блаженный и рядом с янеком, но все еще не в государстве.

Посилання на коментар

До теми про журналісток і одеського "ага-фона"

Крім того, на сайті Одеської єпархії була розміщена заборона згаданим журналісткам - «єретикам, розкольникам, іновірцям і безбожникам … КНЯЗЬ, ГОДОВЕНКО і ФЕЩЕНКО» – «запалювати свічки і здійснювати будь-які молитовні дії у православному храмі».

У мене знайомы перестали ходити в Храм МП, коли почалися агітації за Януковича. Так можуть робити всы українці, церков багато.

Посилання на коментар

Ха-ха, ти хочеш, щоб Досконалість розкаялася :lol: :lol: :lol:

Вопрос только тебе Ориана. Накой нужен такой всем Бог, если он попирает и убивает своих детей. И как должны себя вести ученики если их учитель ...

Мне все равно кто и во, что верит. Я никого за это не осуждаю.

Посилання на коментар

У мене знайомы перестали ходити в Храм МП, коли почалися агітації за Януковича. Так можуть робити всы українці, церков багато.

Правильно сделали! Меньше дерьма будет. Еще если учесть "крестовый" поход Филарета, и его проповеди по поводу церкви и политики в храмах киева. относящихся к упк-кп, то все становится на места.

Посилання на коментар

Правильно сделали! Меньше дерьма будет. Еще если учесть "крестовый" поход Филарета, и его проповеди по поводу церкви и политики в храмах киева. относящихся к упк-кп, то все становится на места.

Что Филарет, что Владимир....что другие "отцы" церкви...

Церковь всегда вмешивалась и продолжает вмешиваться в мирские дела....

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...