Гість 1937 Опубліковано 1 листопада, 2011 Поділитися Опубліковано 1 листопада, 2011 Добрий день, мене цікавить перетин кордону України, в"їзд - виїзд в Шенген, за моїм українським закордонним паспортом, за умови, що я маю громадянство (і отже посвідчення громадянина та паспорт) країни ЄС, якій байдужі інші громадянства. Я знайомий з нашим законом про громадянство. Згідно цього закону, поки Президент України не видав наказ про втрату мною громадянства України, я залишаюсь громадянином України, і, зокрема маю право мати закордонний український паспорт і, зокрема, обов"язок піклуватись про моїх літніх батьків. Але деякі сторони явища подвійного громадянства цим законом не описуються і не регулюються, і тому існують поза правовим полем, а отже в зоні ризику неправомірних дій. І тому, на мою думку, вимагають якнайшвидшого правового покриття і роз"яснення. Ось, наприклад, чи мають право українські прикордонники при моєму в"їзді в Україну, чи виїзді з України: а) вимагати в мене посвідчення громадянина тої, іншої держави, не знаходячи в моєму українському закордонному паспорті ніяких дійсних віз для перебування в інших країнах? б) вилучати в мене мій український закордонний паспорт і розпочинати якісь адміністративні дії стосовно мене, у разі з"ясовування ними, що я маю друге громадянство? Буду вдячний за точну відповідь, 1937 Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.