Перейти до змісту
Український політичний форум

Настав найвищий час діяти

Орiана

Рекомендовані повідомлення

Всі знають як треба, ніхто не каже що для цього треба зробити. Актуальне у всі часи питання - ЩО РОБИТИ? стоїть перед Україною як ніколи гостро. Настав час боронити рідну Ненькі від нас самих.

Ну все ж таки, що робити? Ідеї свої і чужі, банальні і креативні скидаємо сюди.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Любомир Гузар

Трохи більше як місяць тому у виданні "Газета по-українськи" була надрукована стаття українського історика, науковця і публіциста Ярослава Грицака: "Поради на зле і на добре".

Зміст публікації становила низка порад щодо того, як витримати утиски, не зламатися та як у найгірших обставинах не перестати бути собою. Автор звернув також належну увагу на те, як поводитися, коли такого тиску зазнають інші люди, зокрема друзі.

Загальний стан суспільного душевного здоров’я можна пізнати за його симптомами. Деякі симптоми, а радше їх причини, можна визначити доволі легко. Багато з того, що відбувається в різних ділянках економічного, політичного, соціального життя – не побоявшись помилитися! – можна відвести до передвиборчих змагань, які почалися тоді, коли лише було встановлено дату найближчих виборів.

Є інші симптоми, дуже дивні, причини яких встановити важче. ЗМІ вже не один раз повідомляли, що останнім часом працівники міліції виконують свої службові завдання в масках. Можна зрозуміти використання бронежилетів, але до чого тут маски? Виникає запитання: чого вони бояться? Мені доводилося чути таку версію: бояться, щоб їх сьогодні не впізнали, бо завтра засудять.

Одне слово, це все дуже дивне і незрозуміле для пересічного громадянина. Спокушає думка, що треба прийняти ситуацію такою, якою вона є і на тому зупинитися. Застосувати поради професора Грицака і чекати, що буде далі.

Проте, не тільки я, але багато інших замислюємося над майбутнім нашої країни. Політики твердять, що ми вже є демократичною державою. Ці слова чомусь нагадують Хрущовські твердження, що комунізм вже на горизонті. Не треба бути великим мудрецем, політологом, аналітиком, щоб збагнути, що до демократії, маю на думці не "демократію", як вигідну назву якоїсь політичної спільноти чи партії, але як стан душі та життєвий шлях, нам ще далеко.

Високо оцінюючи поради Ярослава Грицака (про це я вже сказав вище), я б все ж таки окреслив їх, як дефензивні, оборонні. Мовляв, як не загинути або щонайменше не дати себе поневолити.

Змушений визнати, що сьогодні цього замало. Незважаючи на хворобливий стан суспільства, ми повинні серйозно замислитися, що нам робити. Ми – це весь народ, а не кілька дешевих політиків, які за всяку ціну стараються бути при владі, щоби накопичувати для себе та своїх дітей матеріальні блага.

То хто і як навчить нас, тобто всіх громадян та все суспільство справжнього повноцінного правопорядку та системи тривалих цінностей? Переконаний, що в нашому народі є люди, які це можуть зробити.

Посилання на коментар

Пока это не будет "нечто" что объединит народ вокруг беспокойства о своих проблемах, будут очередные ошибки и разочарования.

Цель (повторюсь) не кого то скинуть, а сделать свою жизнь лучше, а у нас народу навязывается переживания о судьбе кумиров, при том что близкие люди в большинстве живут мягко говоря не очень.

Так что в принципе это должно выглядеть так, избиратели должны ставить условия (той же Тимошенко) ;Если изберем чего дашь? а у нас, лишь бы Юленька или Витенька улыбались (всё за спасибо)

Сама подумай какую власть им дают люди, при этом ни чего не требуя взамен....довольствуясь только тем, что они там кого то скинут :lol:

Чергова демагогія і прописні істини. Ну вияснили ми це і далі що? Чекати, коли ті заберуть від нас останній клаптик землі і переберуться жити в Європу, а нас голих і босих залишать з незалежністю і демократією?

Ти кажеш диктувати умови - так я погоджуюся. Але навіть того мало, треба ще й робити рішучі "орг.висновки". Але як? - коли за нас вирішують олігархи - саджають противника у вязницю, а ти їх в даному випадку підтримуєш. Я ще раз тебе прошу - не загальними словами, а конкретно в даній ситуації ти знаєш що робити?

Посилання на коментар

Чергова демагогія і прописні істини. Ну вияснили ми це і далі що? Чекати, коли ті заберуть від нас останній клаптик землі і переберуться жити в Європу, а нас голих і босих залишать з незалежністю і демократією?

Ти кажеш диктувати умови - так я погоджуюся. Але навіть того мало, треба ще й робити рішучі "орг.висновки". Але як? - коли за нас вирішують олігархи - саджають противника у вязницю, а ти їх в даному випадку підтримуєш. Я ще раз тебе прошу - не загальними словами, а конкретно в даній ситуації ти знаєш що робити?

Почему же демагогия? вот то что прописные истины- это верно.

Как видишь у нас всё так и конституция у нас хорошая (в принципе) но ни кто её ни исполняет, так же законы и большую часть уголовного кодекса,

вот и с прописными истинами так же, все их знают, а вот следовать им ни кто не хочет.

Что делать? да просто не избирай тех кто уже 20 лет издевается над страной, то же ведь прописная истина, а как тяжело даётся украинскому народу. ;) :rolleyes:

А за Тимошенко можешь мне не писать, у меня ответ один; Люди сидят и за меньшее, а часто и вообще не виновные, эта же опустила Украину перед Россией, опозорила на весь мир, мы сейчас еще будем расплачиваться своими тарифами.

То что мол единственная противостоит Януковичу - ерунда, свято место пусто не бывает, непременно найдется очередной "герой".

Посилання на коментар

Почему же демагогия? вот то что прописные истины- это верно.

Как видишь у нас всё так и конституция у нас хорошая (в принципе) но ни кто её ни исполняет, так же законы и большую часть уголовного кодекса,

вот и с прописными истинами так же, все их знают, а вот следовать им ни кто не хочет.

Что делать? да просто не избирай тех кто уже 20 лет издевается над страной, то же ведь прописная истина, а как тяжело даётся украинскому народу. ;) :rolleyes:

То что мол единственная противостоит Януковичу - ерунда, свято место пусто не бывает, непременно найдется очередной "герой".

Ага, а наразі для нього буде режим сприяння. З такими як ти все зрозуміло.

Посилання на коментар

Ага, а наразі для нього буде режим сприяння. З такими як ти все зрозуміло.

Я конечно не могу знать что тебе зрозуміло :D , но поразмыслить тебе еще много есть о чем :rolleyes: .
Посилання на коментар

Я конечно не могу знать что тебе зрозуміло :D , но поразмыслить тебе еще много есть о чем :rolleyes: .

Дик я тільки цим і займаюся - це, схоже, ти заступорився.

Посилання на коментар

Дик я тільки цим і займаюся - це, схоже, ти заступорився.

И это мне пишет та кто опять собирается спасать Тимошенко :lol: по твоему это не ступор, предано служить тем кто на тебя уже давно "положили"? ;)

С одной стороны и не плохо что украинцы такие жалостливые, обидно только что крутят ими одни аферисты.

Дело ведь не в самой Тимошенко, а в том что Украина ходит по кругу...

Посилання на коментар

И это мне пишет та кто опять собирается спасать Тимошенко :lol: по твоему это не ступор, предано служить тем кто на тебя уже давно "положили"? ;)

С одной стороны и не плохо что украинцы такие жалостливые, обидно только что крутят ими одни аферисты.

Дело ведь не в самой Тимошенко, а в том что Украина ходит по кругу...

Ніфіга ти не зрозумів - я її не рятую, а хочу, щоб вона отримала те, що заслужила. Щоб її не судили такі самі, як вона, а отже відповідним судом - я хочу, щоб востержествувала справедливість. Щоб ореол мучениці, причому безпідставний, не підносив її в межах історії, навіть якщо доведеться на наступних виборах голосувати за Тимошенко.

Не Україна ходить кругами - це ми іі водимо кругами. Коли б не протестне голосування за Янека, міг би презом стати хтось інший, наприклад, Яценюк чи Тигипко - а це була б вже інша історія, тобто, шанс, якого ми не отримали, проголосувавши за Янека.

Посилання на коментар

Ніфіга ти не зрозумів - я її не рятую, а хочу, щоб вона отримала те, що заслужила. Щоб її не судили такі самі, як вона, а отже відповідним судом - я хочу, щоб востержествувала справедливість. Щоб ореол мучениці, причому безпідставний, не підносив її в межах історії, навіть якщо доведеться на наступних виборах голосувати за Тимошенко.

Не Україна ходить кругами - це ми іі водимо кругами. Коли б не протестне голосування за Янека, міг би презом стати хтось інший, наприклад, Яценюк чи Тигипко - а це була б вже інша історія, тобто, шанс, якого ми не отримали, проголосувавши за Янека.

Как видишь, в принципе все понимают что именно конкуренция создаёт возможность народу играть решающую роль, но почему то видят пределы этой конкуренции в трех - четырех личностях.

Народу Украины нужно понять, что переставлять одни и те же фигуры малоэффективно, нужно начинать их менять- вот это и будет конкуренция за доверие народа.

Если завтра выборы выиграет тот же Тигипко , на следующих, таких Тигибко будет уже 10ять,

а так ведь пойми, одни и те же олигархи бегают от одной коалиции в другую и глубоко им всё равно - кто победит, главное что "свои" их всё равно не тронут...А вот если президент сможет опереться не на деньги олигархов, а на выбор умного народа, то и дела совсем по другому пойдут.

Поэтому пока этот народ может разводить как детей малых такая как Тимошенко, зачем власти для людей стараться? достаточно оплатить услуги политтехнологов

Посилання на коментар

Как видишь, в принципе все понимают что именно конкуренция создаёт возможность народу играть решающую роль, но почему то видят пределы этой конкуренции в трех - четырех личностях.

Народу Украины нужно понять, что переставлять одни и те же фигуры малоэффективно, нужно начинать их менять- вот это и будет конкуренция за доверие народа.

Если завтра выборы выиграет тот же Тигипко , на следующих, таких Тигибко будет уже 10ять,

а так ведь пойми, одни и те же олигархи бегают от одной коалиции в другую и глубоко им всё равно - кто победит, главное что "свои" их всё равно не тронут...А вот если президент сможет опереться не на деньги олигархов, а на выбор умного народа, то и дела совсем по другому пойдут.

Поэтому пока этот народ может разводить как детей малых такая как Тимошенко, зачем власти для людей стараться? достаточно оплатить услуги политтехнологов

Ти повинен зрозуміти, прописні істини не завжди діють. Інколи все йде алогічно, тому і засоби мають бути нестандартні. А що тепер та сама ситуація говорить навіть те, що ти нічого розумного придумати не можеш. Таке буває з людьми, які звикли діяти за правилами, а коли ті правила не працюють - не знають що робити далі. У будь-якому випадку ми в дупі і там залишимося ще довго - то чому ж не поексперементувати.

Диви, що відбувається. Східняки звинувачували Ющенка у тому, що він діяв під тиском США. І мало хто знав, що насправді він перестав їх слухатися, бо ті вимагали від нього помиритися з Тимошенко. Потім Ющенко втратив підтримку і США, і ЄС, а останній рік був невиїздним.

Тепер тиснуть через ту ж Тимошенко на Янека. Думаєш він встоїть - сумніваюся. Отже, з Тимошенко ніхто окрім нас з тобою справитися не зможе. На це і наголошують європейці - тільки народ може відправити у небуття політика. В іншому випадку створюється не дуже добрий прецедент, якого і бояться на Заході: це Україна - Росія єдині навіки.

Посилання на коментар

Ти повинен зрозуміти, прописні істини не завжди діють. Інколи все йде алогічно, тому і засоби мають бути нестандартні. А що тепер та сама ситуація говорить навіть те, що ти нічого розумного придумати не можеш. Таке буває з людьми, які звикли діяти за правилами, а коли ті правила не працюють - не знають що робити далі. У будь-якому випадку ми в дупі і там залишимося ще довго - то чому ж не поексперементувати.

Это явное заблуждение, всё не может идти нелогично, для всего есть свои правила и законы, сердце бьется, легкие дышат, утро сменяет ночь и так далее....нелогичным может быть только поведение глупых людей и опять же,

твоё предложение бороться с глупостью, такой же глупостью - глупость полная.

И если ты хоть немного вдумывалась в то о чем я речь веду, то должна была бы понять, что придумывать ни чего и не надо - всё есть(конституция, законы, выборы) достаточно следовать уже "придуманному" и выбирая хоть немного думать, а не тупо следовать дешевым лозунгам.

Диви, що відбувається. Східняки звинувачували Ющенка у тому, що він діяв під тиском США. І мало хто знав, що насправді він перестав їх слухатися, бо ті вимагали від нього помиритися з Тимошенко. Потім Ющенко втратив підтримку і США, і ЄС, а останній рік був невиїздним.

Тепер тиснуть через ту ж Тимошенко на Янека. Думаєш він встоїть - сумніваюся. Отже, з Тимошенко ніхто окрім нас з тобою справитися не зможе. На це і наголошують європейці - тільки народ може відправити у небуття політика. В іншому випадку створюється не дуже добрий прецедент, якого і бояться на Заході: це Україна - Росія єдині навіки.

Не вижу ни чего плохого в Украине и России едины на веки, проблема что у них, что у нас, не в людях а во власти, что до давления всех и вся на украинскую власть, так уже писал, если на свой народ нельзя положится, приходится искать поддержки где попало, у нас же для многих где то так; за кого Европа - за того и мы :huh:

Но в одном я с тобой согласен, только люди (народ) сможет что то изменить, а это наверное только когда от Бога придет и в голову вложится - тогда и будет.

Посилання на коментар

Это явное заблуждение, всё не может идти нелогично, для всего есть свои правила и законы, сердце бьется, легкие дышат, утро сменяет ночь и так далее....нелогичным может быть только поведение глупых людей и опять же,

твоё предложение бороться с глупостью, такой же глупостью - глупость полная.

И если ты хоть немного вдумывалась в то о чем я речь веду, то должна была бы понять, что придумывать ни чего и не надо - всё есть(конституция, законы, выборы) достаточно следовать уже "придуманному" и выбирая хоть немного думать, а не тупо следовать дешевым лозунгам.

Відсоток глупих людей у всіх країнах однаковий - тоді чому деякі живуть добре, а деякі як ми? Мо, тут справа в генетиці, ментальних особливостях? Може нам не суджено НІКОЛИ жити цивілізовано?

Я б не називала наших керманичів дурними - аж ніяк. І дії їх нелогічні не по дурості, а тому, що ми не знаємо намірів, до якого результату спрямовані ці дії. Може таке бути, що вони також не знають і рухаються наосліп. Не знаю. Але знаю одне, в такій ситуації традиційні, логічні методи - неефективні. Це як той випадок, коли бізнесменами після школи ставали не відмінники, а навіть дуже навпаки.

Не вижу ни чего плохого в Украине и России едины на веки, проблема что у них, что у нас, не в людях а во власти, что до давления всех и вся на украинскую власть, так уже писал, если на свой народ нельзя положится, приходится искать поддержки где попало, у нас же для многих где то так; за кого Европа - за того и мы :huh:

Но в одном я с тобой согласен, только люди (народ) сможет что то изменить, а это наверное только когда от Бога придет и в голову вложится - тогда и будет.

Ну як ти хочеш, щоб народ вирішував, коли нам цього не дають, а ти й не проти?

У нашому випадку є два виходи:

Перший, не придумувати колеса, а скористатися з готового, вже зробленого, але попросити технології на його виробництво, які є в ЄС.

Другий, розробляти свої технології. І тут без експериментів і проб не обійтися. І знову впирається на те, що мають бути не лише правильні дії, а й ризиковані - це звичайно, якщо ми хочемо наздогнати світ.

Посилання на коментар

Відсоток глупих людей у всіх країнах однаковий - тоді чому деякі живуть добре, а деякі як ми? Мо, тут справа в генетиці, ментальних особливостях? Може нам не суджено НІКОЛИ жити цивілізовано?

Я б не називала наших керманичів дурними - аж ніяк. І дії їх нелогічні не по дурості, а тому, що ми не знаємо намірів, до якого результату спрямовані ці дії. Може так

е бути, що вони також не знають і рухаються наосліп. Не знаю. Але знаю одне, в такій ситуації традиційні, логічні методи - неефективні. Це як той випадок, коли бізнесменами після школи ставали не відмінники, а навіть дуже навпаки.

И тем ни менее всё логично, люди учатся только во время трудностей или принудительно, в других условиях они становятся толстыми и ленивыми. Ты напрасно ставишь европейцев на уровень цивилизованных а украинцам мол, возможно и не суждено,... каждая нация проходит свой путь, можно сказать свою судьбу, имея при этом свой багаж ощибок и побед.

Но в одном есть общая для всех похожесть, только страны где общество организовано и едино, в итоге способно преодолевать внутренние и внешние проблемы, разрозненность - всегда уязвимость которая и приводит к краху во всех сферах. В ближайшей перспективе я не вижу намека на хотя бы осознание своих проблем, так что будем продолжать учится :lol:

Ну як ти хочеш, щоб народ вирішував, коли нам цього не дають, а ти й не проти?

У нашому випадку є два виходи:

Перший, не придумувати колеса, а скористатися з готового, вже зробленого, але попросити технології на його виробництво, які є в ЄС.

Другий, розробляти свої технології. І тут без експериментів і проб не обійтися. І знову впирається на те, що мають бути не лише правильні дії, а й ризиковані - це звичайно, якщо ми хочемо наздогнати світ.

ЕС тонет и только слепой этого не видит, популизм и угождение избирателю загоняет страны в огромные долги, правда как всегда где то посередине, между чрезмерной умеренностью Украины, России и привольностью Евросоюза.

Готовых ответов нет ни у кого, говорить в целом о цивилизованности всего человечества еще очень рановато. Кто знает может и Украина еще сможет многое предложить, лично я в этом не сомневаюсь.

Посилання на коментар

ЕС тонет и только слепой этого не видит, популизм и угождение избирателю загоняет страны в огромные долги, правда как всегда где то посередине, между чрезмерной умеренностью Украины, России и привольностью Евросоюза.

Готовых ответов нет ни у кого, говорить в целом о цивилизованности всего человечества еще очень рановато. Кто знает может и Украина еще сможет многое предложить, лично я в этом не сомневаюсь.

А що для тебе цивілізація? Цивілізований світ?

Посилання на коментар

А що для тебе цивілізація? Цивілізований світ?

Возьми все декларируемые ценности и представь что все будут о них не только говорить, но и исполнять. Политики служить народу, бизнес беспокоится о рабочих местах, так же все гуманитарии и прочие, прочие, прочие....

вот это и будет что то похожее на цивилизованность. Пока это только фантик, под которым прячутся всё те же первобытно-примитивные инстинкты (лож, лицемерие, егозим, алчность. и т.д.) но и нынешние достижения вселяют оптимизм, просто процесс волнообразный и мало заметный за короткую человеческую жизнь.

Посилання на коментар

Возьми все декларируемые ценности и представь что все будут о них не только говорить, но и исполнять. Политики служить народу, бизнес беспокоится о рабочих местах, так же все гуманитарии и прочие, прочие, прочие....

вот это и будет что то похожее на цивилизованность.

Тобто, якщо Европа "загнеться" - як це пророкують, то в людей залишиться найголовніше: закони, які дозволять їм почувати себе людьми навіть у статусі бідняків. Думаю це немало.

Ми ж того ніколи не відчували, навіть перед дрібним клерком нас примушували почувати себе нижчим сортом, я вже мовчу про слугів народу чи бізнесменів, тому ми навіть порівняти не маємо з чим, я вже мовчу, щоб зацінити.

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...