Перейти до змісту
Український політичний форум

"Но глухо все в родном краю! Я тщетно голос подаю.

GiRaFo.chka

Рекомендовані повідомлення

Вітаю з днем пам'яті народження генія українського народу - Тараса Шевченко. Нема ще двохсот сторіч,як він з'явився на нашій землі.Виріс в злиднях,катуваннях,нелюбові, не мав звичайного людського щастя..Але як він кохав свою землю, свій край,своїх співвітчизників!

Він звертається до нас щодня,щогодини - варто лише відкрити його Кобзаря! Немов читаємо про наше сьогодення,немов чуємо його незгасимий заклик до нас : ЛЮБІТЬ УКРАЇНУ!

Привітай же, моя ненько!

Моя Україна!

Моїх діток нерозумних,

Як свою дитину.

1839 - 2011

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 92
  • Створена
  • Остання відповідь

Ого, ти патріотка...Блін, а я й не здогадалася тему відкрити.

Хоча сина назвала Тарасом. Ось так... :rolleyes:

Посилання на коментар

Хм...чому письменників світового рівня, яких в Україні чимало, так мало знають у світі? Коли запитатися, то назвуть хіба лише Шевченка.

З цього приводу дуже добре сказала Ліна Костенко:

"Українська література – це література заборонених і загиблих, розстріляних і зацькованих, вигнаних і забутих, через десятиліття згаданих, через століття спотворено – надрукованих і знову забутих..., бо в межах нашої свідомості вже триста років блукає невидима (золотоординська, авт.) сокира....Поразки історії спотворюють обличчя болем і нажита за сторіччя пітьми духовна несвобода відчутна в кожній клітині українця. У нас кожний поет завжди був і залишається під наглядом таємної поліції, майже в кожного з нас рабська психологія в усьому. Майже всі генетично здатні на супротив супостату за сторіччя азіатчини винищені, а ті, що залишились – як надтріснуті дзвони... У нас кожен поет має бути не просто поетом, а перш за все просвітителем і проповідником, бо блюзнірство, запопадливість, продажність, підлабузництво спотворили не лише думку і культуру, а всю духовну сферу українця; тож не почуєш і не прочитаєш ні правдивої історії, ні доброго слова... Для багатьох синів і дочок України, готових на які завгодно подвиги заради Батьківщини, рано чи пізно настає тяжке прозріння, коли хочеш дороги, а бачиш прірву небуття прямо перед собою і не знаєш, чи є хоч якийсь шанс її подолати... Українська література потребує свого Геракла, який би не чистив "Авгієві конюшні", а побудував би греблю на річці Алфей і пропустив ріку нової свідомості через стайні душ багатьох – не письменників, а писателів".

Хіба скажеш краще?

Посилання на коментар

Проглядала нетом новини - про Шевченка мало...Десь, а тепер вже не можу знайти, прочитала фразу: Шевченка треба пропагувати як людину, яка попри ненависть до українського, могла себе зреалізувати як особистість, як професіонала. Не знаю чи це так, адже щось все ж таки його муляло...Але нехай...

А ось це взагалі ні в які ворота:

Якби сьогодні Тарас був живий, я абсолютно переконана, що проти нього було б порушено десяток кримінальних справ і кожного дня його тягали б до прокуратури. Бо він ніколи б не змирився з тією Україною, яку сьогодні орда хоче нам накинути...

Вони просто не підозрюють, що для них Шевченко - це високовольтний провід, який не можна чіпати навіть в резинових рукавицях...

Ведмедя можна за рік навчити кататися на велосипеді, грати на баяні і їздити на ковзанах. Але за ціле життя неможливо навчити Азарова української чи Януковича – стати українцем.

Віктор Ющенко колись мав таку мрію – зробити Януковича українцем, але закінчилося все це тим, що він сам майже перестав ним бути.

Я приїхала в Моринці Черкаської області сьогодні не для того, щоб виголосити промову та поставити галочку в робочому графіку. Для мене це не просто село, де народився Шевченко. Для мене це ключова точка української історії, української культури, духу нації.

Для мене це святе місце в Україні, де не плачуть та не сумують за безповоротно втраченим. Це – місце, з якого все починається, з якого розгорається полум'я боротьби за чесну, вільну, красиву Україну...

Ти, Жирафочко якось щиріше свої почуття висловила, хоч і коротше. А там чомусь хочеться криком кричати: Не треба рухати, брудними руками і свої проблеми накладати на генія, бо він і так за життя був нещасливий, давайте хоч після смерті цей один день присвятимо лише йому і його таланту.

З.І. До речі, правильно не "ризинових", а "гумових".

Посилання на коментар

Він звертається до нас щодня,щогодини - варто лише відкрити його Кобзаря! Немов читаємо про наше сьогодення,немов чуємо його незгасимий заклик до нас : ЛЮБІТЬ УКРАЇНУ!

Привітай же, моя ненько!

Моя Україна!

Моїх діток нерозумних,

Як свою дитину.

1839 - 2011

Проглядала нетом новини - про Шевченка мало...Десь, а тепер вже не можу знайти, прочитала фразу: Шевченка треба пропагувати як людину, яка попри ненависть до українського, могла себе зреалізувати як особистість, як професіонала. Не знаю чи це так, адже щось все ж таки його муляло...Але нехай...

А ось це взагалі ні в які ворота:

Якби сьогодні Тарас був живий, я абсолютно переконана, що проти нього було б порушено десяток кримінальних справ і кожного дня його тягали б до прокуратури. Бо він ніколи б не змирився з тією Україною, яку сьогодні орда хоче нам накинути...

Вони просто не підозрюють, що для них Шевченко - це високовольтний провід, який не можна чіпати навіть в резинових рукавицях...

Ведмедя можна за рік навчити кататися на велосипеді, грати на баяні і їздити на ковзанах. Але за ціле життя неможливо навчити Азарова української чи Януковича – стати українцем.

Віктор Ющенко колись мав таку мрію – зробити Януковича українцем, але закінчилося все це тим, що він сам майже перестав ним бути.

Я приїхала в Моринці Черкаської області сьогодні не для того, щоб виголосити промову та поставити галочку в робочому графіку. Для мене це не просто село, де народився Шевченко. Для мене це ключова точка української історії, української культури, духу нації.

Для мене це святе місце в Україні, де не плачуть та не сумують за безповоротно втраченим. Це – місце, з якого все починається, з якого розгорається полум'я боротьби за чесну, вільну, красиву Україну...

Ти, Жирафочко якось щиріше свої почуття висловила, хоч і коротше. А там чомусь хочеться криком кричати: Не треба рухати брудними руками і свої проблеми накладати на генія, бо він і так за життя був нещасливий, давайте хоч після смерті цей один день присвятимо лише йому і його таланту.

З.І. До речі, українською правильно не "ризинових", а "гумових".

З.З.І. Жирафочка, мені здається, що стосується Тимошенко, ми ОПОНЕНТИ? Нє?

Посилання на коментар

А я однозначно не могу сказать о Шевченко. Стихи конечно он писал патриотические, но сам сидел в Петербурге, и от армии откосил, а другие нормальные мужики служили до дембеля. Да и говорил он по русски, не цурался.

Конечно личность, но фетишь думаю здесь не уместен. А читая его стихи, я не вижу разницу с нашим сьогоденням. Рабы и паны, только современные. Думаю можно его использовать для борьбы в нынешних условиях, ведь паны то как и раньше - украинцы.

Посилання на коментар

Конечно личность, но фетишь думаю здесь не уместен. А читая его стихи, я не вижу разницу с нашим сьогоденням. Рабы и паны, только современные. Думаю можно его использовать для борьбы в нынешних условиях, ведь паны то как и раньше - украинцы.

Я с вами согласна.Я не пойму откуда у людей такая страсть к идолопоклонению?Только и слышно то опять памятник Сталину поставили то Шевченко чуть ли не единственный настоящий украинец живший на этой земле.А как же сотни тысяч людей погибших на этой земле в войне?Конечно они стихов не писали они родину защищали,почему же такая несправедливость?Почему мы все делим на два это уже не работает.

Посилання на коментар

А я однозначно не могу сказать о Шевченко. Стихи конечно он писал патриотические, но сам сидел в Петербурге, и от армии откосил, а другие нормальные мужики служили до дембеля. Да и говорил он по русски, не цурался.

Як це він від армії "відкосив" - а більше десяти років в Оренбургський спепах - це що відпочинок був? Без права малювати і писати вірші.

"Важко, важко, неможливо заглушити в собі всяку людську гідність, стати навитяжку, слухати команди і рухатися, як бездушна машина. І це єдиний, досвідом визнанний спосіб вбивати разом тисячі собі подібних. Геніальний винахід! Що робить честь і християнству, і освіті..."

"Август-язичник, засилаючи Назона до диких гетам, не заборонив йому писати і малювати. А християнин Микола заборонив мені те і інше. Обидва кати. Але один з них кат-християнин!"(Т. Шевченко)

А говориви російською, бо жив в Росії - нічого дивного, а тим більше, ганебного, в цьому нема.

Посилання на коментар

Я с вами согласна.Я не пойму откуда у людей такая страсть к идолопоклонению?Только и слышно то опять памятник Сталину поставили то Шевченко чуть ли не единственный настоящий украинец живший на этой земле.А как же сотни тысяч людей погибших на этой земле в войне?Конечно они стихов не писали они родину защищали,почему же такая несправедливость?Почему мы все делим на два это уже не работает.

Люди повинні мати приклади для наслідування - нічого дивного в цьому нема, як і в тому, що в роки війни, люди захищали свою землю.

Інша справа, що пропагувати треба ВСІХ відомих українців, які досягли великих успіхів у своїй діяльності, а не лише Шевченка - проти цього я не сперечаюся.

Ось, наприклад, чи ви знаєте, що людина, яка придумала "розстрілювати" хмари - була українцем. Цим винаходом активно користуються й досі, а прізвище його винахідника не знають.

Це - Вільгельм Райх - крім того він перший носив зачіску "ірокез" :D

Посилання на коментар

Почуй, П.Р.! "..не втечете

І не сховаєтеся; всюди

Вас найде правда-мста, а люди

Підстережуть вас на тотеж,

Уловлять і судить не будуть,

І на хресті отім без ката

І без царя вас, біснуватих,

Розпнуть, розірвуть, рознесуть,

І вашей кровію, собаки,

Собак напоять... "

******************1859. -2011

Посилання на коментар

Прем’єр Микола Азаров у Каневі Черкаської області вручив національні премії імені Тараса Шевченка

Під час церемонії вручення премій у приміщенні державного музею Тараса Шевченка спрацювала пожежна сигналізація, але виявилося, що це технічний збій, і церемонія вручення премій не була перервана. :lol:

Теплий кожух, тілько шкода -

Не на мене шитий,

А розумне ваше слово

Брехнею підбите.

Посилання на коментар

• 2 місяця потому...

Ну що б, здавалося, слова...

Слова та голос — більш нічого.

А серце б’ється...

Слова это не голос, - это тени мыслей!

Он прямо как о современной Украине писал!

"...глухо всё в родном краю!("

Слышать - все слышат, но кто понимает?...

Мудрость всегда печальна,

остроумие всегда глупо.

Посилання на коментар

Он прямо как о современной Украине писал!

"...глухо всё в родном краю!("

Слышать - все слышат, но кто понимает?...

Мудрость всегда печальна,

Не знаю, понимаешь ли ту українську мову, але буду саме нею відповідати. Якщо схочеш - перекладу...

З приводу твоєї улюбленої теми слов'янської єдності :

Шевченко був полум'яним патріотом. Його заклик "Свою Україну любіть" - вирвався з самого серця, як найзаповітніше слово.

Але чорною неправдою повиті твердження тих "тлумачників " поета, які вбачали в ньому співця національної обмеженості, виключності, які приписували йому нелюбов до інших народів..

Російські повісті Шевченка, його російською ж мовою писаний "Щоденник", його захоплені висловлювання про Салтикова-Щедріна, Гоголя, його уважне ставлення до Островського і художника Федотова, благоговіння перед Пушкіним та Лермонтовим, його "Кавказ", його глибоке розуміння Міцкєвіча, дружба з польськими революціонерами Желіговським, Броніславом Залєським, його малюнки з життя казахів, з якими перегукується вірш "У бога за дверима" - все це свідчення сердечної любові Тараса Григоровича до інших народностей, та інших націй.

Заклик "...щоб усі слав'яни стали добрими братами", - показує, що Шевченко прекрасно усвідомлював потребу єднання й братання слов'янських народів. Але потребу солідарності він розумів ще глибше.

Ось одні з найулюблених моїх рядків : [ з поеми "Гайдамаки"]

(не ображайся тільки!) -

Сини мої, гайдамаки!

Світ широкий, воля, -

Ідіть, сини, погуляйте,

Пошукайте долі.

Сини мої невеликі,

Нерозумні діти.

Хто вас щиро, без матері

Привітає в світі ??

Сини мої ! Орли мої !

Летіть в Україну, -

Хоч і лихо зустрінеться,

Та не на чужині.

Там найдеться душа щира,

Не дасть погибати,

А тут... а тут... тяжко, діти!

Коли пустять в хату,

Зустрівши , - насміються, -

Такі, бачте, люди :

Всі письменні, друковані,

Сонце навіть будять..

Що маєш робити?

Треба слухать, може й справді

Не так сонце сходить?

Як письменні начитали...

Розумні, та й годі!

Так что, друг мой, харошие вы ребята.. и дружить с вами никто не отказывается... Лишь бы только не придушили в объятиях...

Посилання на коментар

• 8 місяців потому...

Особистість Шевченка - суцільний символізм в різних аспектах життя України. А для мене - він найголовніший символ - символ життя і смерті - буття. Шевченко народжується кожного року наново - в книгах, піснях, іменах синів в його честь.

Сьогодні День Ангела Тараса.

...

"Ні! – обізвешся з-над Дніпра, кобзарю, –

Світ не побачить Батия нового.

Переп'ят встане не тебе, Москалю,

Моє святе, моє пророче слово.

О слово рідне! ти стоїш на чаті

Предковічних пам'яток святині,

В ясній, блискучий херувимській шаті,

Як меч огненний, в нашій Україні.

Грішив я тяжко, яко син народу

І вихованець олухів письменних,

Що, в нам укравши, вкинули у воду

Ключ розуміння, задумів спасенних.

Та що скував я меч сей обоюдний,

Тим од гніва Премудрості спасуся,

Воскресну чистий у Великдень судний

І о спасенні людській звеселюся".

(П. Куліш)

Посилання на коментар

З листів Шевченка:

Добрий мій друже! голубе сизий! Пришліть ящичок ваш, де є вся справа, альбом чистий і хоч один пензель Шаріона. Хоч інколи подивлюся, то все-таки легше стане. Просив я В. Н., щоб мені книжечок деяких прислала, а тепер і вас прошу, бо опріче біблії нема й однії літери. Якщо найдете в Одесі Шекспіра, перевод Кетчера або «Одиссею», перевод Жуковського, то пришліть ради розп'ятого за нас, бо, єй-богу, з нудьги одурію. Послав би вам грошей на все сіє, так дасьбі. До шеляга пропали. А може, бог пошле, то я вам коли-небудь оддячу. Як будете посилать, то шліть на моє ім'я. Та бога ради напишіть що-не-будь про В. Н. і про Глафіру Івановну, та поклоніться од мене Іллі Івановичу, Надежді Дмитрієвні і всьому дому вашому. Бувайте здорові, не забувайте щирого свого і безталанного Т. Шевченка.

Посилання на коментар

Не знаю, понимаешь ли ту українську мову, але буду саме нею відповідати. Якщо схочеш - перекладу...

З приводу твоєї улюбленої теми слов'янської єдності :

Шевченко був полум'яним патріотом. Його заклик "Свою Україну любіть" - вирвався з самого серця, як найзаповітніше слово.

Але чорною неправдою повиті твердження тих "тлумачників " поета, які вбачали в ньому співця національної обмеженості, виключності, які приписували йому нелюбов до інших народів..

Російські повісті Шевченка, його російською ж мовою писаний "Щоденник", його захоплені висловлювання про Салтикова-Щедріна, Гоголя, його уважне ставлення до Островського і художника Федотова, благоговіння перед Пушкіним та Лермонтовим, його "Кавказ", його глибоке розуміння Міцкєвіча, дружба з польськими революціонерами Желіговським, Броніславом Залєським, його малюнки з життя казахів, з якими перегукується вірш "У бога за дверима" - все це свідчення сердечної любові Тараса Григоровича до інших народностей, та інших націй.

Заклик "...щоб усі слав'яни стали добрими братами", - показує, що Шевченко прекрасно усвідомлював потребу єднання й братання слов'янських народів. Але потребу солідарності він розумів ще глибше.

Ось одні з найулюблених моїх рядків : [ з поеми "Гайдамаки"]

(не ображайся тільки!) -

Сини мої, гайдамаки!

Світ широкий, воля, -

Ідіть, сини, погуляйте,

Пошукайте долі.

Сини мої невеликі,

Нерозумні діти.

Хто вас щиро, без матері

Привітає в світі ??

Сини мої ! Орли мої !

Летіть в Україну, -

Хоч і лихо зустрінеться,

Та не на чужині.

Там найдеться душа щира,

Не дасть погибати,

А тут... а тут... тяжко, діти!

Коли пустять в хату,

Зустрівши , - насміються, -

Такі, бачте, люди :

Всі письменні, друковані,

Сонце навіть будять..

Що маєш робити?

Треба слухать, може й справді

Не так сонце сходить?

Як письменні начитали...

Розумні, та й годі!

Так что, друг мой, харошие вы ребята.. и дружить с вами никто не отказывается... Лишь бы только не придушили в объятиях...

Доктор Фелл, 19/10/05

Фантастический дегенерат! Нелогичен, богохулен, неистовый русофоб, доходящий до крайней степени маразма в своих писульках! Хоть о покойниках плохо и не говорят, но именно этот, с позволения сказать, деятель является крестных отцом украинского национализма, который обнажает самые плохие стороны человеческой натуры и который породил столько сложности и ненависти в отношениях великороссов и малороссов. Вот что писал о нем Гоголь: "Дегтю много, и даже прибавлю, дегтю больше, чем самой поэзии... Я знаю и люблю Шевченко, как земляка и даровитого художника; мне удалось и самому кое-чем помочь в первом устройстве его судьбы. Но его погубили наши умники, натолкнув его на произведения, чуждые истинному таланту. Они все еще дожевывают европейские, давно выкинутые жваки. Русский и малоросс - это души близнецов, пополняющие одна другую, родные и одинаково сильные. Отдавать предпочтение, одной в ущерб другой, невозможно." artofwar.ru /b/bobrow_g_l/ sheva01doc.shtml -полный текст

Посилання на коментар

Доктор Фелл, 19/10/05

Фантастический дегенерат! Нелогичен, богохулен, неистовый русофоб, доходящий до крайней степени маразма в своих писульках! Хоть о покойниках плохо и не говорят, но именно этот, с позволения сказать, деятель является крестных отцом украинского национализма, который обнажает самые плохие стороны человеческой натуры и который породил столько сложности и ненависти в отношениях великороссов и малороссов. Вот что писал о нем Гоголь: "Дегтю много, и даже прибавлю, дегтю больше, чем самой поэзии... Я знаю и люблю Шевченко, как земляка и даровитого художника; мне удалось и самому кое-чем помочь в первом устройстве его судьбы. Но его погубили наши умники, натолкнув его на произведения, чуждые истинному таланту. Они все еще дожевывают европейские, давно выкинутые жваки. Русский и малоросс - это души близнецов, пополняющие одна другую, родные и одинаково сильные. Отдавать предпочтение, одной в ущерб другой, невозможно." artofwar.ru /b/bobrow_g_l/ sheva01doc.shtml -полный текст

вылез быдлан-украинофоб.

и дегенерат ты

и по Гоголю

Активно исследовать историю родного края Гоголя побуждала и возможность переехать жить в Киев. «Бросьте, на самом деле, кацапию и едьте на гетманщину. Я думаю то же самое сделать и на следующий год гайнуть отсюда, — уговаривал он Максимовича в июле 1833 года. — Дураки мы действительно, если рассудить хорошенько. Для чего и для кого мы жертвуем всем. Едем! Сколько там мы насобираем всякой всячины».

Посилання на коментар

Отсос ты потрудись статью Гусева почить полностью, а не выхватывать куски из текста. Или буквы не все знаешь?

сионистская шлюшка,необязательно есть все блюдо что узнать чего оно стоит. понял,быдлан?

Посилання на коментар

Вітаю з днем пам'яті народження генія українського народу - Тараса Шевченко. Нема ще двохсот сторіч,як він з'явився на нашій землі.Виріс в злиднях,катуваннях,нелюбові, не мав звичайного людського щастя..Але як він кохав свою землю, свій край,своїх співвітчизників!

Привітай же, моя ненько!

Моя Україна!

Моїх діток нерозумних,

Як свою дитину.

1839 - 2011

У меня вопрос - В ЧЕМ ГЕНИАЛЬНОСТЬ ШЕВЧЕНКО ?????

Посилання на коментар

У меня вопрос - В ЧЕМ ГЕНИАЛЬНОСТЬ ШЕВЧЕНКО ?????

на вкус и цвет. гений понятие растяжимое.

Гитлер-гений?

причем,советские руководители про это говорили

"12 апреля, 5 ч. дня

Сейчас вернулся из Кремля: был у Ворошилова. <...>

Перешел к теме Гитлера: человек оказался гораздо умнее и серьезнее, чем мы предполагали. Большой ум, сила -<..>. Пусть упрекают: маньяк, некультурный, экспансивный и пр., но в своем деле – гений, сила... Повторил это <...>. Мы, внимательно слушали. Трезвая оценка возможного врага. Это серьезное качество К. Е. <...>"

зато сов.пропаганда тріндела иначе...

Шевченко как минимум выдающийся человек.

невзирая на гонения оставаться верным своему народу и воспевать его прошлое.

Посилання на коментар

сионистская шлюшка,необязательно есть все блюдо что узнать чего оно стоит. понял,быдлан?

Если бы только знал, как ты уже всем осто@здел, то повесился бы на первом встречном дереве. Такого дебила, как ты, не носила ещё на себе земля Украинская.

И кто ж тебя такого выродил, что за бедные люди вокруг тебя маятся, если у тебя есть жена, то её надо канонизировать при жизни, если есть дети, то за что же Бог их наказал таким отцом. Ежели ты, Отсос, ещё не женат, не женись, не плоди дебилов, потому что ни один ребёнок не останется нормальным при таком папаше.

Вот быдло фашистское, в любой теме кучу дерьма наложит, и счастлив, как опущенный пидор Гитлер после дефлорации анала. Кстати, он , твой Хитлер, такой же ублюдок, как и ты.

Посилання на коментар

Если бы только знал, как ты уже всем осто@здел, то повесился бы на первом встречном дереве. Такого дебила, как ты, не носила ещё на себе земля Украинская.

И кто ж тебя такого выродил, что за бедные люди вокруг тебя маятся, если у тебя есть жена, то её надо канонизировать при жизни, если есть дети, то за что же Бог их наказал таким отцом. Ежели ты, Отсос, ещё не женат, не женись, не плоди дебилов, потому что ни один ребёнок не останется нормальным при таком папаше.

Вот быдло нацистское, в любой теме кучу дерьма наложит, и счастлив, как Гитлер под Сталиным.

молодец,шизик,хорошо нагавкал.

давай еще,шизоид

Посилання на коментар

Гитлер-гений

Шевченко как минимум выдающийся человек.

невзирая на гонения оставаться верным своему народу и воспевать его прошлое.

С этим согласна.

Но назвать Шевченко гением нельзя. Да патриот. Да поэт

ГИТЛЕР гений согласна. Но как Шевченко можно поставить на одну планку с Гитлером???

Критерий гения ....????

Я думаю гений это человек который добился каких то супер результатов.

Чайковский например, Ввагнер, Бах, Пушкин ( хотя и кровь африканская ))) ).

Посилання на коментар

С этим согласна.

Но назвать Шевченко гением нельзя. Да патриот. Да поэт

ГИТЛЕР гений согласна. Но как Шевченко можно поставить на одну планку с Гитлером???

Критерий гения ....????

Я думаю гений это человек который добился каких то супер результатов.

Чайковский например, Ввагнер, Бах, Пушкин ( хотя и кровь африканская ))) ).

Дуже цікаво...Пушкін геній чомусь,а Шевченко ні..

і небагато було африканської крові у Пушкіна.

Посилання на коментар

Дуже цікаво...Пушкін геній чомусь,а Шевченко ні..

і небагато було африканської крові у Пушкіна.

Но все же была африканская кровь у Пушкина и попробуй сказать, что он не любил свою страну и небыл патриотом

Патриотизм зависит не от крови, а от социальной среды где находится человек. От тех людей которые занимаются воспитанием индивидума ( пример - ЯНЫЧАРЫ ).

Шевченко это иллюстрированный поэт. По Шевченко можно изучать какой то период истории Украины.

Мы проводили опрос в книжных магазинах Киева, Львова,Харькова. Проблема в том, что для издателей

Шевченко убыточный, его читает только узкий круг людей. Покупают-школы, вузы, политики. Если Пушкина

гребут, то КОБЗАРЬ пылится на полках. Я не говорю, что Шевченко плохой поэт. Но гением его назвать

трудно. Его просто используют, сейчас политики, а при совке его использовали как борца с царем,крепостным

правом и буржуазией.

И еще одна проблема его нельзя изучить в начальной школе ( он очень сложен для малышей) дети его просто не

понимают ( отсюда и не восприятия в дальнейшем).

Шевченко надо изучать только в старшей школе и в вузах.

Посилання на коментар

Вот кто был гением так это МАХНО.

Его стратегию и тактику изучают в военных академиях Европы и США.

Посилання на коментар

Но все же была африканская кровь у Пушкина и попробуй сказать, что он не любил свою страну и небыл патриотом

Патриотизм зависит не от крови, а от социальной среды где находится человек. От тех людей которые занимаются воспитанием индивидума ( пример - ЯНЫЧАРЫ ).

Шевченко это иллюстрированный поэт. По Шевченко можно изучать какой то период истории Украины.

Мы проводили опрос в книжных магазинах Киева, Львова,Харькова. Проблема в том, что для издателей

Шевченко убыточный, его читает только узкий круг людей. Покупают-школы, вузы, политики. Если Пушкина

гребут, то КОБЗАРЬ пылится на полках. Я не говорю, что Шевченко плохой поэт. Но гением его назвать

трудно. Его просто используют, сейчас политики, а при совке его использовали как борца с царем,крепостным

правом и буржуазией.

И еще одна проблема его нельзя изучить в начальной школе ( он очень сложен для малышей) дети его просто не

Цікаво знати, хто це так дуже Пушкіна "гребе"? :lol: :lol:

Людина, яку називають зачинателем, основоположником сучасної української мови і літератури - не геній?

А ти спробуй сама якось виділитися бодай на цьому форумі, щоб тебе запам"ятали і згадували б рік по тому. А Шевченка пам"ятають вже майже 200 років - а це людина проста, з народу, без звязків і титулів.

Шевченка можна вивчати у будь-якому віці, у нього є різні вірші і для діток також - а найголовніше в них - їх мелодійність, яку можна вчити відчувати маленьких дітей на простеньких віршиках, де ще нема важкого смислового навантаження.

Наприклад:

Тече вода з-під явора

Яром на долину.

Пишається над водою

Червона калина.

Пишається калинонька,

Явор молодіє,

А кругом їх верболози

Й лози зеленіють.

Посилання на коментар

страна,страна,страна... заколебали со своим фашизмом.

нравится афроазиатчина,гаэтаны..едьте к свои ниггерам .

чепуха это все. белым засрали мозги вот и служили туркам.

Шевченко убыточный, его читает только узкий круг людей.

а что читает широкий круг людей? слепой-2,крутой-3?

да,не для детей он.

а Пушкин который сказки взял у руского народа-для детей. только почему он гений,а Шевченко нет мне непонятно. гениальность определяется понимают ли дети или нет?

Если Пушкина

гребут, то КОБЗАРЬ пылится на полках.

у меня не пылится.

Вот кто был гением так это МАХНО.

Его стратегию и тактику изучают в военных академиях Европы и США.

хорошая сказка. это анархисты такое расказывают?

гений...еще один придурок вроде Ульянова . только тому ГеволюционеГы начесали про коммунизм,а этому про анархию. и то и другое бред.

пришел бы к власти Махно и может быть нарулил бы похуже Ульянова. Вроде Пол Пота

вот описание его правления с юмором

...http://lurkmore.to/Пол_Пот

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...