Гість Bes Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 считал-считал, тогда ещё не придумали спец название "украинец" :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: примеры, плиз! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Bes Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 что на это скажите? Та не однаково мені, Як Україну злії люде Присплять, лукаві, і в огні Її окраденую збудять... Ох, неоднаково мені. Наша дума, наша пісня Не вмре, не загине... От, де люде, наша слава, Слава України! Без золота, без каменю, Без хитрої мови, А голосна та правдива, Як Господа слово. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: примеры, плиз! Углублятся детально лень, хотя может быть позже, а для начала в помощь возьму Олега Бузину с его статьёй Тарас Шевченко – русский писатель *http://www.segodnya.ua/news/483949.html Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Bes Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Углублятся детально лень, хотя может быть позже, а для начала в помощь возьму Олега Бузину с его статьёй Тарас Шевченко – русский писатель *http://www.segodnya.ua/news/483949.html Вы так- же возьмите более раннего бузину, когда он его как живого отстегал :rolleyes: Никогда, шевченко, не считал себя русским, ни когда! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Углублятся детально лень, хотя может быть позже, а для начала в помощь возьму Олега Бузину с его статьёй Тарас Шевченко – русский писатель *http://www.segodnya.ua/news/483949.html Я раньше читал и смотрел с ним интервью. Молодец, класс. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Шевченко считал себя русским, и в его произведениях нет ни одного упоминания про мифическую национальность "украинец" А воспевал он Окраину русскую Поищите Шевченко в оригинале а не в переводе на украинский работником австрийского генштаба Пантелеймоном Кулишом Бля...і Вікіпедію австріяка клятий написав Тара́с Григо́рович Шевче́нко (відомий також як Кобза́р, * 9 березня 1814 с. Моринці Київської губернії, тепер в Черкаської області — †10 березня 1861 Санкт-Петербург) — український поет, письменник (драматург, прозаїк), художник (живописець, гравер), громадський діяч, філософ, політик, фольклорист, етнограф, історик, з точки зору багатьох українців — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України. Член Кирило-Мефодіївського братства. У творах на історичну тему показав боротьбу українського народу проти соціального й національного поневолення. А з Котляревським як - також попортили його "Енеїду"? А Іван Мазепа? Нє ну той точно це писав не в оригіналі, бо й мову українську також створили штучно, назло клятим "руським", щоб добити їх кінцево ...Жалься, Боже, України, Що не в купі має сини: Оден живе із погани, Кличе сюди отамани. Ідем матку рятувати, Не дамо їй погибати! Другий ляхам за грош служить, По Україні і той тужить; Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Я раньше читал и смотрел с ним интервью. Молодец, класс. Для такого як ти покручня - клас, для людей освічених - бруд з-під ногтей. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 за единый и свободный русский народ Якщо перефразувати за смислом получається За єдиний і свобідний рабський народ "Русские" - ЧЬИ? Так хто, ті, кого в старину так називали? Раби, яких русичі (Русичі — поетична назва жителів Стародавньої Русі) використовували як рабів. Назва - це своєрідна закодована доля - тому ми ніякі не руські (раби), а вільні і незалежні УКРАЇНЦІ. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 что на это скажите? Та не однаково мені, Як Україну злії люде Присплять, лукаві, і в огні Її окраденую збудять... Ох, неоднаково мені. Наша дума, наша пісня Не вмре, не загине... От, де люде, наша слава, Слава України! Без золота, без каменю, Без хитрої мови, А голосна та правдива, Як Господа слово. Украина тут в историческом значении своего слова, географическом.как Сибирь, как Поморье или Поволжье, то есть место на Руси Во сибирской во украине, Во Даурской стороне, В Даурской стороне, А на славной на Амуре-реке, На устье Комары-реке пели казаки Ерофея Хабарова...они были украинцы???? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 "Русские" - ЧЬИ? Так хто, ті, кого в старину так називали? Раби, яких русичі (Русичі — поетична назва жителів Стародавньої Русі) використовували як рабів. Назва - це своєрідна закодована доля - тому ми ніякі не руські (раби), а вільні і незалежні УКРАЇНЦІ. Слыхал я такой бред от западенцев, но это уже генетически вас клинит, примерно как негров в США, те тоже бывшие рабы, так там они задрали всё цивилизованное население Америки, даже неграми их там запрещено называтьтакой вот психоз у черномазых, вы оч похожи в этом Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рыжая Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Вы так- же возьмите более раннего бузину, когда он его как живого отстегал :rolleyes: Никогда, шевченко, не считал себя русским, ни когда! Мамадарагая((((( Только не Бузину... Это флюгер пишет, за что платят... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Слыхал я такой бред от западенцев, но это уже генетически вас клинит, примерно как негров в США, те тоже бывшие рабы, так там они задрали всё цивилизованное население Америки, даже неграми их там запрещено называть такой вот психоз у черномазых, вы оч похожи в этом Ну коли нема чим апелювати, то на "западенців" звалити - це звичне діло. То, може ви знаєте ще якусь народність, назва якої б відповідала на запитання "Чий?" До речі, навіть чорномазі, колишні раби і ті мають національності, які відповідають території, звідки вони родом. А негри - це назва раси, а не національності. Так що робіть висновок, хто більший раб - колишній раб чи той, хто лізе в шкуру раба добровільно. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
САИ Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Слыхал я такой бред от западенцев, но это уже генетически вас клинит, примерно как негров в США, те тоже бывшие рабы, так там они задрали всё цивилизованное население Америки, даже неграми их там запрещено называть такой вот психоз у черномазых, вы оч похожи в этом Это у них комплекс неполноценности так проявляется, называется в медицине бандеровский невроз. ;) Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 То, може ви знаєте ще якусь народність, назва якої б відповідала на запитання "Чий?"На самом деле всё проще, кто такой русский:Это триединый народ где есть и хохол, и кацап и бульбаш, все эти перечисленные есть Русские Люди, или просто...Русские Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Для такого як ти покручня - клас, для людей освічених - бруд з-під ногтей.Где ты слова берёшь? :P :P :P Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
За У проти М. Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 На самом деле всё проще, кто такой русский: Это триединый народ где есть и хохол, и кацап и бульбаш, все эти перечисленные есть Русские Люди, или просто...Русские Я УКРАЇНЕЦЬ! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Где ты слова берёшь? :P :P :P Читати треба, ЧИ-ТА-ТИ і не дурного Бузину, а людей достойних Це було писано 2 червня, а 3 серпня у запорожців вже був новий кошовий Лаврентій Степаненко, за підписом котрого запорожці послали гетьману Скоропадському скаргу на полковника Гната Галагана. З тієї скарги видно, що Галаган не задовольнився зруйнуванням Січі, а й після зруйнування її нападав з ватагами своїх людей на запорозькі зимовники та бекети312, хватав неповинних людей та видавав російським урядовцям на муку та заслання і чинив запорожцям всякі шкоди. За такі вчинки свого покручня запорожці у своєму листі не пошкодували на його голову всяких прокльонів, та тільки все те пішло марно, бо Галаган був у царській ласці, збудував собі біля Боровиці добрий будинок і жив, як кажуть, «паном на всю губу», глузуючи з безсилого лютування своїх бувших товаришів. Адріан Кащенко- Ка́щенко Адріа́н Феофа́нович (*19 вересня 1858 — †16 березня 1921) — український письменник, автор численних прозових творів про вікопомну героїку Запорозької Січі. Його перу належать оповідання — «Запорожська слава», «На руїнах Січі», «Мандрівка на пороги», у повістях «З Дніпра на Дунай», «Зруйноване гніздо» він показав трагічну долю козацтва після знищення Запорозької Січі. Створив галерею портретів національних героїв України у творах: «Над Кодацьким порогом» (Про гетьмана Івана Сулиму); «Гетьман Сагайдачний», «Кость Гордієнко-Головко — останній лицар Запорожжя». Літературний доробок письменника не такий уже малий, як на його життєві умови, ще не зібраний і зовсім не вивчений. На Радянській Україні знайомство з А. Кащенком тривало до 1933 року, на Західній — років на дванадцять довше. В роки культу і застою на його книги було накладено категоричне табу. Після майже шести десятиліть мовчання А. Кащенко знов заговорив до нових своїх читачів, починаючи від наймолодших і кінчаючи тими, які щось пам'ятають про нього ще з літ своєї юності. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Адріан Кащенко- Ка́щенко Адріа́н Феофа́нович (*19 вересня 1858 — †16 березня 1921) — український письменник, автор численних прозових творів про вікопомну героїку Запорозької Січі.Любопытно. а каким это боком к Украине вдруг стала Зпорожская Сечь? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість вольф Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Читати треба, ЧИ-ТА-ТИ і не дурного Бузину, а людей достойних Адріан Кащенко- Ка́щенко Адріа́н Феофа́нович (*19 вересня 1858 — †16 березня 1921) — український письменник, автор численних прозових творів про вікопомну героїку Запорозької Січі. Його перу належать оповідання — «Запорожська слава», «На руїнах Січі», «Мандрівка на пороги», у повістях «З Дніпра на Дунай», «Зруйноване гніздо» він показав трагічну долю козацтва після знищення Запорозької Січі. Створив галерею портретів національних героїв України у творах: «Над Кодацьким порогом» (Про гетьмана Івана Сулиму); «Гетьман Сагайдачний», «Кость Гордієнко-Головко — останній лицар Запорожжя». Ориана, я имел ввиду относительно людей. А переписывать со словаря, :P это оставь для уподобленных тебе. И не вам предателям Руси приписываться к Запорожской Сечи. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Ориана, я имел ввиду относительно людей. А переписывать со словаря, :P это оставь для уподобленных тебе. И не вам предателям Руси приписываться к Запорожской Сечи. Щоб в словнику знайти потрібне слово - як мінімум треба знати, що таке слово ІСНУЄ. Ось ти української мови не знаєш, а живеш в Україні - хто наважиться назвати тебе освіченим? Та навіть твій улюблений гоблін знає українську! І перестань марити зрадами, тим більше Русі, яка давно канула в Лету. З таким самим успіхом можна сказати, що італійці зрадили Римську імперію :lol: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Любопытно. а каким это боком к Украине вдруг стала Зпорожская Сечь? До вашої україни - ніяким, а ось до моєї України має пряме відношення. Запорізька Січ — суспільно-політична та військово-адміністративна організація українського козацтва, що склалася наприкінці ХV ст. — першій половині XVI ст. за дніпровими порогами у районі острова Хортиця. Хо́ртиця – найбільший острів на Дніпрі, розташований у районі міста Запоріжжя нижче Дніпрогесу, унікальний природний й історичний комплекс. Хортиця є одним з семи чудес України Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість vladimir Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Я вообще не пойму при чем здесь когда то...в былые времена.. В настоящем есть государство Украина, со своими границами и мировым признанием, а кому в дремучую эпоху, в добрый путь..... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 . Ось ти української мови не знаєш, а живеш в Україні - хто наважиться назвати тебе освіченим? Та навіть твій улюблений гоблін знає українську!А Вы значит знаете эту самую мову, то есть язык.Тогда будь ласка просветите. Не секрет что человечество, взаимодействуя друг с другом, постоянно обменивается словами дополняя ими свои этнические языки. Но любой из языков на Земле имеет свои уникальные слова, а именно свой корнеслов Ориана, дайте тут этот корнеслов, или хотя-бы несколько исконных украинских слов, не взятых из других языков (хата-тютюн тюркские слова, мапа английское, файно немецкое и тд) Блесните образованием!!!! ХОТЯ_БЫ ОДНО!!! Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 Ориана, дайте тут Блесните не вздумай ниче давать! Пусть сперва деньги покажет, прощелыга ишь...блеску ему захотелось.... на шару Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 А Вы значит знаете эту самую мову, то есть язык. Тогда будь ласка просветите. Не секрет что человечество, взаимодействуя друг с другом, постоянно обменивается словами дополняя ими свои этнические языки. Но любой из языков на Земле имеет свои уникальные слова, а именно свой корнеслов Ориана, дайте тут этот корнеслов, или хотя-бы несколько исконных украинских слов, не взятых из других языков (хата-тютюн тюркские слова, мапа английское, файно немецкое и тд) Блесните образованием!!!! ХОТЯ_БЫ ОДНО!!! Так, я знаю літературну українську мову, я розмовляю українською. Все про українську мову тут *http://litopys.org.ua/ukrmova/um.htm - просвіщайтеся. Мені байдуже звідки пішли слова, я цього ніколи не досліджувала, мені достатньо, що слово визнане українським і є в українському словнику. Не збираюся ні перед ким блистіти - я вам не брильянт - так що заспокойте свою пиху, краще попрацюйте над походженням слова "руський" - це мене найбільше цікавить. Свою версію я вам виклала, спростування не отримала. І ще напослідок Лист Б. Д. Грінченка до І. Л. Липи. 9 лютого 1892 р. Все виховання наскрізь московське, навіть вороже до всього українського та мужичого (незважаючи на вбожество, панські тенденції задержано). Але ще з часів давніх, дуже давніх, у батька збереглися переписані Гребінчині байки, і якимсь способом (випадком) до його потрапив «Кобзар» Семеренкового видання. «Кобзаря» батько ніколи не читав, але «Басни Гребенки» одного разу прочитав, себто власне не їх, але «Бороду та чуприну» Думитрашкову, що туди ж доточена була. Читаючи, сміявся з «москалів» (знов зауважую: він був ворожий цілком українській національній ідеї. Це зосталося в мене в голові. Потім я стрів (у першому класі реальної школи бувши) «Енеїду» і читав її, трохи сміявся, але скоро забув. Я дуже любив книжки, і 12 років схотів до своєї хлоп’ячої бібліотеки купити «Тараса Бульбу». Я приручив се товаришеві, і він випадком купив мені його в українському перекладі. Це було мені горем, бо я зовсім такого не бажав, а бажав по-російськи — я продав книгу. Але другої зими я, живучи на квартирі у московській (панській, звісно) сім’ї і чувши, як вона вихвалялася своєю Москвою та Калугою, випадком почув і друге: як одна панія, що жила в цій же господі, обороняла Україну, українську мову. Вона згадувала, хвалючи, про Шевченка. Поїхавши додому влітку, я прочитав батькового «Кобзаря» і 13 років зробився тим, чим я єсть. Я якось відразу і без ваганнів порвав з усіма московсько-патріотичними тенденціями шовіністичного кольору (а саме до цього я прихильний був), і Тарас зробивсь мені і до цього дня зостається пророком. Я не шуткуючи кажу, що й досі я не можу думати про нього як про людину, — він і досі стоїть перед мене на такому високому п’єдесталі, що торкається головою до неба. Може, це наївна дитяча віра зробила, але я смію думати, що історія всесвітня не дає нам другого такого прикладу, як Шевченко: з мертвого він зробив живе — «Трупи встали і очі розкрили». Р.І. То що, сучасної української не знаєте? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
За У проти М. Опубліковано 11 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 11 січня, 2012 А Вы значит знаете эту самую мову, то есть язык. Тогда будь ласка просветите. Не секрет что человечество, взаимодействуя друг с другом, постоянно обменивается словами дополняя ими свои этнические языки. Но любой из языков на Земле имеет свои уникальные слова, а именно свой корнеслов Ориана, дайте тут этот корнеслов, или хотя-бы несколько исконных украинских слов, не взятых из других языков (хата-тютюн тюркские слова, мапа английское, файно немецкое и тд) Блесните образованием!!!! ХОТЯ_БЫ ОДНО!!! *http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lX5jXWiihtc Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
САИ Опубліковано 12 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 січня, 2012 ТоварищЪ Изроссов, от этих манкуртов и автрийских запроданцев Вы не получите ни одного нормального ответа. Так, помолоть языком они горазды, но без смысла, невпопад и многословно. Понимаете, этот "боевой бандеровский отряд" деньги получает не за ум и сообразительность, а за колличество нашлёпанных на клаве букоффок. Так что не надо ожидать от них ни понимания, ни умственных и духовных подвижек. Да я думаю, для Вас это и без моих слов понятно. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Изроссов Опубліковано 12 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 січня, 2012 ТоварищЪ Изроссов, от этих манкуртов и автрийских запроданцев Вы не получите ни одного нормального ответа.Благодарю, конечно понял, Попросил назвать ХОТЯ_БЫ одно истинно "украинское" слово, долго думали ничего не удумали, вот вам нацыя имени 140 тыс лет своего ничего нет, всё ворованое Я УКРАЇНЕЦЬ!А кем твои предки, этак лет 200 тому назад себя величали ты хоть знаешь? или ты не знаешь кто твои предки??? :blink: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Bes Опубліковано 12 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 січня, 2012 Мамадарагая((((( Только не Бузину... Это флюгер пишет, за что платят... Рыжая, это не правда! Я его лично знаю. Он себе карьеру на брехне, как Ляшко, не делал. Можно или нельзя с ним соглашаться, это дело пятое. Но под заказуху Олесь, никогда не работал. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість Волиняка Опубліковано 12 січня, 2012 Поділитися Опубліковано 12 січня, 2012 Благодарю, конечно понял, Попросил назвать ХОТЯ_БЫ одно истинно "украинское" слово, долго думали ничего не удумали, вот вам нацыя имени 140 тыс лет своего ничего нет, всё ворованое А кем твои предки, этак лет 200 тому назад себя величали ты хоть знаешь? или ты не знаешь кто твои предки??? :blink: Это надо посмотреть - кто и у кого что воровал... Малая Русь - изначальная, не? Тогда Великая Русь - кагбе колонии. Так шо... Можно сказать, что современный российский язык - перекрученный украинский.Почитайте хотя-бы "Антонович В. и Драгоманов М. Исторические песни малорусского народа. Киев, 1874" и найдите отличия между современным украинским, и описанным в этих сборниках... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.