Перейти до змісту
Український політичний форум

Шлях проффесора

Орiана

Рекомендовані повідомлення

Покритиковал бы он таким образом Обаму - президента самой демократичной страны в мире (по Вашим понятиям) . Небось уже с неграми по помойкам объедки собирал бы. А тут живёт и здравствует.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 1,2 тис
  • Створена
  • Остання відповідь

Президент виконує свою обіцянку збільшити чисельність населення України без достатнього фінансування при українофобові міністру освіти - що у свою чергу призведе до обидлячення населення - тобто збільшення його електорату і дасть можливість вигравати вибори наступні роки - модель "а ля пупкін".

Стаття дуже цікава, але довга. Хто хоче, може прочитати, а я буду додавати вибірково цитати, які мені здаються важливими.

Закон про "кухарчиних дітей" імені Дмитра Табачника

*http://www.pravda.com.ua/articles/2010/07/30/5259407/

Україна відмовилася від 12-річної шкільної освіти й перейшла до 11-річної.

Втім, значного резонансу у суспільстві ця подія не викликала, бо ж усі, здається, звикли до того, що законодавчі акти тепер ухвалюються з грубими порушеннями регламенту Верховної Ради і з застосуванням карток для голосування, які належать перманентно відсутнім депутатським "мертвим душам".

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник виступив і розповів, що якби закон не був би ухвалений, то на освіту чекала б катастрофа, зокрема, протягом року довелося б ввести 17 тисяч додаткових ставок вчителів, з яких 8,5 тисяч - у сільській місцевості. "А для цього немає достатньої кількості кадрів та ресурсів".

Виникли б й інші проблеми - нестача шкільних автобусів, приміщень тощо.

Одне слово, порятували середню освіту, зекономили купу грошей і перестали знущатися з дітей, яких зловмисні "буржуазні націоналісти" (цей термін не називався, але постійно ширяв у повітрі) змушували вчитися аж 12 років.

Посилання на коментар

Знадобився майже цілий місяць, щоб у мас-медіа пролунала, нарешті, ґрунтовна критична репліка щодо трансформації середньої освіти.

Вона належить екс-заступнику міністра освіти і науки Максимові Стрісі: "10 років тому було ухвалене рішення про 12-річну освіту. Це відповідало європейським стандартам, це відповідало добрій ідеї спеціалізованої старшої школи.

Спочатку було зроблено дуже багато, кожен рік друкувалась нова паралель підручників, за цим стоїть колосальна праця великої кількості людей...

На жаль, та старша школа так і не стала доброю спеціалізованою. Це найбільший недолік. Виявилось, що ми були не зовсім готові до запровадження 12-річки в тих термінах, як це було передбачено.

Натомість було ухвалене найгірше рішення з усіх можливих. Замість пролонгування терміну, можливо, відсунення на 2-3 роки, коли можна було логічно в це ввійти, ми взагалі відмовились від 12-річки, і справді за катастрофічністю наслідків для держави в цілому, я думаю, це рішення значно гірше від Севастополя, від "РосУкрЕнерго".

Це крах освітянської галузі...

Коли повернуться з відпусток, з'ясують, що з нуля треба починати, щось знову треба робити зі старшими класами, те, що на три роки було заплановано, втискати в два роки, перекроювати плани та програми, перекроювати терміново нові підручники, на які катастрофічно немає коштів.

Тоді ми відразу відчуємо, що це таке. Ми отримали відрив від європейської системи освіти. Повернулись цивілізаційно в той самий російський світ. Може, в цьому ще одне розв'язання загадки, чому це було потрібно. В Росії - 11-річна освіта, і в нас 11-річна освіта...

Наслідки цього рішення ми зможемо прорахувати через тривалий час. Від нього, безумовно, відмовляться, перейдуть до 12-річної школи колись, коли держава буде нормальніша. Але обсяги наших втрат зараз я просто не беруся оцінити".

Усі аргументи Дмитра Табачника щодо фінансового здешевлення середньої освіти треба забути і ретельно рахувати з нуля, зважаючи на можливість практично повної заміни підручників і корекції навчальних програм з відповідною перепідготовкою вчителів.

Вже не кажемо про дуже високу ймовірність переходу старших класів на один вихідний день, бо вчителі не встигатимуть з програмою.

По-друге, з якогось дива ніхто не помітив, що новий закон зовсім не скасовує 12-річку, він просто її трансформує, впроваджуючи обов'язкове дошкільне навчання з 5-ти років.

Отож маємо, з одного боку, банальне окозамилювання, гру на настроях некомпетентних політиків та плебсу, з другого боку - те, про що говорив Максим Стріха - підлаштовування української системи освіти під російські взірці.

Посилання на коментар

Що означатиме реально впровадження обов'язкової дошкільної освіти?

Реально ця новація означатиме майже те саме, що норми з циркуляра міністра освіти Російської імперії Івана Делянова про "кухарчиних дітей", згідно з приписами якого майже унеможливлювалося отримання середньої (а в перспективі - і вищої) освіти дітьми із незаможних верств.

Задля чого?

Мета була цілком логічна, з огляду на інтереси тодішніх правлячих верств: "...При неуклонном соблюдении этого правила гимназии и прогимназии освободятся от поступления в них детей кучеров, лакеев, поваров, прачек, мелких лавочников и тому подобных людей, коих, за исключением разве одаренных необыкновенными способностями, не следует выводить из среды, к коей они принадлежат".

Зараз маємо практично те саме. Де відсутні сьогодні дитячі садки? Майже в усіх селах, навіть великих, і в цілій низці містечок. Те, що було за минулих часів, давно вже перетворено чи то на офіси, чи то на житлові будинки.

Тобто там ніяку державну освіту п'ятилітні дітлахи отримувати не будуть, тоді як програма першого класу буде розрахована на наявність у дітей певних знань.

А там, де дитсадки є - це передусім великі міста, - вони вже переповнені, як справедливо зазначив В'ячеслав Кириленко, отже, якість навчання там за умов напливу до них ще кількох сотень тисяч дітлахів буде майже нульова.

Хто ж одержить за нових обставин беззаперечну перевагу? Діти, які ходять у приватні чи привілейовані муніципальні дитсадки; діти, які мають домашніх учителів (от побачите, будуть зроблені необхідні винятки у законі); діти, чиї батьки самі здатні їх чогось навчити. Ну, і звичайно, діти з числа "одаренных необыкновенными способностями", як у зазначеному циркулярі.

Усі ж інші потраплять у не найкращу ситуацію, коли вже з першого класу їм буде визначена роль "відстаючих" та "неуспішних" учнів.

Посилання на коментар

Качество обучения намного важнее его длительности. Вот пример - Ориана, окончила десятилетку и ведь не считает себя недоученной дурой. Ведь я прав? )))))))

Два последних поста Орианы, это элементарная галичанская русофобия. Даже смешно, очень смешно читать:

Тоді ми відразу відчуємо, що це таке. Ми отримали відрив від європейської системи освіти. Повернулись цивілізаційно в той самий російський світ. Може, в цьому ще одне розв'язання загадки, чому це було потрібно. В Росії - 11-річна освіта, і в нас 11-річна освіта...

Вот блинн позор какой - у москалей 11 классов, и у нас 11... Так не повынно буты, хоч 9 класив, та хоть три класса, лишь бы не так, как у москалей!!

Как же вас, галичан, вылечить от этой болезни? Шо за вирус вас поразил? Я уже прикидывал, как помочь западенцам, ну хотя бы Ориане, три дня на мониторе протирал спиртом её посты. Думал, этот вирус подохнет. )))))))))) Да куда там, ещё сильнее свирепеет. Терапия не помогает, требуется мабуть хирургическое вмешательство.

Посилання на коментар

Не можу втриматися, щоб не сказати кілька слів про міністра Табачника, який виконує програму президента.

Але це не про його професійний рівень, а скоріше про моральне обличчя відомого українофоба.

"По крайней мере последние двадцать лет сосуществования украинцев и галичан показали, что государство, возводимое на насильственно навязываемых галицийских идеологемах и чуждых украинцам ценностях, которые не разделяет большинство населения, становится нежизнеспособным".

"Известия" *http://www.izvestia.ru/politic/article3133320/

"Я нигде и никогда не утверждал, что галичане — не украинцы. Я писал о том, что в Украине живёт два этноса: галичане и жители Великой Украины. Эти национальные группы, писал я, не имеют ничего общего в ментальном и конфессиональном смысле.

"Сегодня" *http://www.segodnya.ua/interview/14124406.html

Між цими інтерв"ю річний термін і величезна дупа на кріслі, тобто, свідомість визначається місцем сидіння.

А тепер те, чого не знає "великий" історик Табачник:

Ідеологами українізації були якраз не галичани, а Міхновський, Грушевський, Петлюра, Донцов, Липинський, Маланюк, Борковський, Ольжич, Липа-молодший, Хвильовий, Сціборський, Багряний, Чорновіл-старший...- виключно жителі Наддніпрянщини.

Крім того, "безповоротна українізація галицьких русинів - це якраз справа представників підросійської України, а не навпаки, і центрами українського націоналізму на початку ХХ століття були Харків, Полтава та Київ, а далеко не тільки Львів!.."

Посилання на коментар

Качество обучения намного важнее его длительности. Вот пример - Ориана, окончила десятилетку и ведь не считает себя недоученной дурой. Ведь я прав? )))))))

Два последних поста Орианы, это элементарная галичанская русофобия. Даже смешно, очень смешно читать:

Вот блинн позор какой - у москалей 11 классов, и у нас 11... Так не повынно буты, хоч 9 класив, та хоть три класса, лишь бы не так, как у москалей!!

Как же вас, галичан, вылечить от этой болезни? Шо за вирус вас поразил? Я уже прикидывал, как помочь западенцам, ну хотя бы Ориане, три дня на мониторе протирал спиртом её посты. Думал, этот вирус подохнет. )))))))))) Да куда там, ещё сильнее свирепеет. Терапия не помогает, требуется мабуть хирургическое вмешательство.

Прокол САИ - там жодного слова від мене - автор не галичанин, а колишній замісник Табачника - читайте статтю, так само, як мою останню репліку.

Ви як ті зомбі - вивчили одну фразу і з поста в пост повторюєте.

Ніякі доводи до вас не доходять.

Тому все це не для вас, з вами я вже давно не сперечаюся, а для людей, які ще МОЖУТЬ ДУМАТИ. Ви до них, нажаль, не належите.

Посилання на коментар

Для довідки

Макси́м Віта́лійович Стрі́ха - науковець, громадський та політичний діяч, перекладач; доктор фізико-математичних наук (1997), заступник голови УРП «Собор»; старший науковий працівник відділу теоретичної фізики Інституту фізики напівпровідників НАН України (з 1998); завідувач лабораторії методологічних проблем культурної політики Українського центру культурних досліджень (з 1995); головний науковий працівник Інституту енциклопедичних досліджень НАНУ (з 2005 по 2007); керівник наукових програм Інституту відкритої політики (з 1999).

Народився 24 червня 1961 (Київ); українець.

Освіта: Київський університет імені Тараса Шевченка, радіофізичний факультет (1978—83); аспірант Фізико-технічного інституту імені Абрама Йоффе АН СРСР (Ленінград, 1983—87); кандидатська дисертація «Оже-рекомбінація та ударна іонізація через домішкові центри у напівпровідниках» (1987); докторська дисертація «Оптичні та рекомбінаційні переходи у напівпровідниках з дефектами, деформаціями та неоднорідностями складу».

Володіє англійською, італійською, польською, російською, французькою мовами.

Це вам не Табачник...

P.S. А це його інтерв"ю про Закон *http://www.radiosvoboda.org/content/article/2109388.html

Посилання на коментар

А ты еще читаешь и переводишь эту кучу словесного поноса Насруси, обожравшейся огурцами со своей грядки? И не лень? Или хочешь узнать что-то вразумительное из этого галичиско-русофобского пропагандистского бреда? :lol: Чего там читать? Ты попроси галичанина рассказать анекдот - он сразу про убитого москаля говорить начнет, и только потом про соседа, у которого наконец то "всем на радость" корова сдохла. ;)

Посилання на коментар

Прокол САИ - там жодного слова від мене - автор не галичанин, а колишній замісник Табачника - читайте статтю, так само, як мою останню репліку.

Ви як ті зомбі - вивчили одну фразу і з поста в пост повторюєте.

Ніякі доводи до вас не доходять.

Тому все це не для вас, з вами я вже давно не сперечаюся, а для людей, які ще МОЖУТЬ ДУМАТИ. Ви до них, нажаль, не належите.

Это не прокол, ты просто до сих пор не поняла, что галичанин, это не национальность, а диагноз, короче болезнь мозгов, причём вирусная, а эпицентром эпидемии как раз и является Халичина, район, славящийся своими мутагенными процессами. Все люди, которые умеют думать смеются над твоими потугами.

Посилання на коментар

А ты еще читаешь и переводишь эту кучу словесного поноса Насруси, обожравшейся огурцами со своей грядки? И не лень? Или хочешь узнать что-то вразумительное из этого галичиско-русофобского пропагандистского бреда? :lol: Чего там читать? Ты попроси галичанина рассказать анекдот - он сразу про убитого москаля говорить начнет, и только потом про соседа, у которого наконец то "всем на радость" корова сдохла. ;)

Ты в корне неправ, Крест. Что толку материться с Орианой? Ей только этого и надо - во первых, нервничать из-за её постов, это себя не уважать (хотя срывы понять могу, тяжело разговаривать с твердолобой женщиной), но пойми у неё гены гнилые, да ещё и выросла в галичанской среде в ненависти ко всему русскому, поэтому её жалеть надо а не ругать, а во вторых она энергетический вампир, и когда вы с Иваном материтесь, она прямо таки заряжается энергией. Не заметил, что ли? Есть такие ведьмы. )))))))))) Вон Корина уже слопала, был мужик, как мужик, а сейчас тьфу, даже жалко на него смотреть... Хвост коровий, а не Корин, Андрей Бульба...

Посилання на коментар

Ты в корне неправ, Крест. ........................ поэтому её жалеть надо а не ругать,.........................

Вынужден с тобой не согласиться. Чтоб она нас полюбила может дать ей миллион долларов?

Вот тогда точно ей плевать будет и на Украину и на Галичану и на Россию.....

Только я против того чтобы дать ей рубль.

и когда вы с Иваном материтесь,.....

Пардон, когда такое было?

Прошу не путать мат с жёсткой личной позицией.

Посилання на коментар

Вынужден с тобой не согласиться. Чтоб она нас полюбила может дать ей миллион долларов?

Вот тогда точно ей плевать будет и на Украину и на Галичану и на Россию.....

Только я против того чтобы дать ей рубль.

Да ничего ей не надо давать, на хрен нам её любовь.

Пардон, когда такое было?

Прошу не путать мат с жёсткой личной позицией.

Ага, давай ещё мы в разборки полезем. То-то радости галичанке будет.

Посилання на коментар

Да ничего ей не надо давать, на хрен нам её любовь.

Ага, давай ещё мы в разборки полезем. То-то радости галичанке будет.

Ok!
Посилання на коментар

*http://www.youtube.com/watch?v=Spg9I_hpffY

Korin, если бы я тебя не знал, то подумал бы что ты свой парень,

но поскольку я знаю тебя давно, хочу лишь сказать: "Завязывай ты со своими песенками" ;)

Посилання на коментар

Ты в корне неправ, Крест....

Может быть и не прав. Я не упертый галичинский баран, считающий себя во всем правым. Я вполне могу ошибаться и признавать это.

Что толку материться с Орианой?

Ну, не крыл я ее откровенным то. Так, приложу иногда, да и ладно. Да и делаю я это не ради нее, а блюду лишь свои интересы. :rolleyes:

поэтому её жалеть надо а не ругать

Кому как. Лично у меня она никаких чувств не вызывает, поэтому нет повода ни жалеть, ни любить, ни ненавидеть. "Баба, как баба, и что ее ради радеть." (с)

она прямо таки заряжается энергией.

Оо..Насруся зайц-энерджайзер? Забавная аналогия))

Но про Насрусю не интересно... тряпичковый материал, годна лишь для фитиля в бомбе и не более, а вот Корин....

Вон Корина уже слопала, был мужик, как мужик, а сейчас тьфу, даже жалко на него смотреть... Хвост коровий, а не Корин, Андрей Бульба...

Вот тут соглашусь Прежний Корин вызывал эмоции и порыв к мыслям, даже когда матерился. Можно даже сказать: "Достойные враги заслуживают уважения" - аллегория конечно, а не то чтобы Корин прямо враг был. Нынешний Корин и правда, стух и погас. Есть у меня мнение, что ему просто частично стыдно за своих соратников Насрусю, Иа, Хмельчанина. Они далеко не его уровень. Ну ты сам подумай, живость мысли Корина и тупой однообразно-шаблонный потуг ИА Патриота. Корин уж "родит, так родит", Иа лишь пукнет, да и то беззвучно и стыдливо, оглядываясь по сторонам, как бы не побили. Ну как они могут быть в одном ряду? Поэтому, думаю, Корин ждет прихода на форум соратника, соответствующего его уровню, тогда может увидим его прежнего. А пока он и правда лишь трет сопли об Насрусин подол. Может раскис, а может отвлекающий маневр делает, чтобы мы бдительность потеряли. :rolleyes:
Посилання на коментар

а вот Корин....

Корин уж "родит, так родит"...

Корин вызывал эмоции и порыв к мыслям, даже когда матерился.

... думаю, Корин ждет прихода на форум соратника, соответствующего его уровню, тогда может увидим его прежнего.

А пока он и правда лишь трет сопли об Насрусин подол. Может раскис, а может отвлекающий маневр делает, чтобы мы бдительность потеряли. :rolleyes:

Коріну призналися в коханні, а він, собака, навіть не зреагував.

Невдячна свиня, пра, Крєст...?

І не ревнуй так дуже до мене. Я ж не винна, що в нього природня орієнтація і нормальна реакція на жінок.

*http://www.youtube.com/watch?v=5rOPEGyrNOY&NR=1&feature=fvwp

Посилання на коментар

Я ж не винна, що в нього природня орієнтація і нормальна реакція на жінок.

Вот ты правильно сказала. Была бы у Корина нормальная ориентация, он бы реагировал на женщин, а не на тебя. :lol: :lol: :lol:
Посилання на коментар

Вот ты правильно сказала. Была бы у Корина нормальная ориентация, он бы реагировал на женщин, а не на тебя. :lol: :lol: :lol:

А що на твій погляд я чоловік?

Посилання на коментар

А що на твій погляд я чоловік?

А что на твой взгляд я человек?

В каком контексте вообще воспринимать подобный вопрос? Человек ли ты вообще или какой ты человек? "Трудности перевода" (с)
Посилання на коментар

В каком контексте вообще воспринимать подобный вопрос? Человек ли ты вообще или какой ты человек? "Трудности перевода" (с)

Чоловік(укр.) - мужчина (рос.)

Посилання на коментар

Чоловік(укр.) - мужчина (рос.)

Тогда все вопросы к Гуглу, потому как он переводит твою фразу именно как "человек".

h ttp://translate.google.com/#uk|ru|%D0%90%20%D1%89%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D1%82%D0%B2%D1%96%D0%B9%20%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D1%8F%D0%B4%20%D1%8F%20%D1%87%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%BA%3F

Либо пиши русскоговорящим на русском, дабы не было проблем, о чем тебя не раз предупреждали...

Уж какой ты там мужчина не знаю, но женщиной тебя точно не назову. Говорил тебе это полгода назад, мнение не изменилось.

Посилання на коментар

Как Тигипко за миллион долларов хотел купить социологию в пользу Януковича

Ми знали, що він здатен заплатити мільйон, бо керує штабом чинного прем'єра. І завтра сам може очолити уряд. Ціна питання - мільйон доларів. Лише за півтора відсотка - яка дрібниця, бо все в межах похибки.

Вислухавши пропозицію, Ілько Кучерів сказав: "Ні!" М'яко і без емоцій...".

*http://www.pravda.com.ua/rus/articles/2010/08/5/5276596/

Посилання на коментар

Гість Ивановна

Це говорить, що людина тупа...

Певно сподіваєшся, що вдосталь наївшись, він згадає і тих, хто під столом?

Намарне, бо він тупе бидло, якому повезло.

Тупое быдло, так это твой портрет. А Президент у нас нормальный. Слава Богу начинаем жить спокойно.

Посилання на коментар

Тупое быдло, так это твой портрет. А Президент у нас нормальный. Слава Богу начинаем жить спокойно.

Монтексье, ти став "Ивановна"? :lol:
Посилання на коментар

НЕ, Ивановна, это второй ник Хмельничанина, он осознал свои ошибки и исправился. Теперь он за Януковича.

Посилання на коментар

Гість Монтескье

Иа, я тебя разочарую, я не Ивановна. А тебе пора задуматься, может ты не прав. Потому что граждан с такими взглядами как у меня, много.

Посилання на коментар

Не зважайте - моральне обличчя відвідувачів цього так званого форуму вже не раз проявлялось.

Що тут ще більше скажеш...

Раджу кидати цих придурків, все рівно з ними нормальна дискусія неможлива - нехай варяться у власному соці.

Дякую Вам за спілкування.

Ось вам на пам"ять пісня у виконанні чудової Квітки Цісак *http://www.youtube.com/watch?v=d5vDjeiXUAY&feature=related

Нехай Вам щастить у всьому.

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...