Bitmind Опубліковано 1 січня, 2024 Поділитися Опубліковано 1 січня, 2024 Українці, розкажіть, як у вас справи з e-деклараціями. Я з цієї теми мало знаю, лише чув уривками інформацію. Загальний принцип – чиновник декларує доходи та брехня у декларації є злочином, декларація вивішується у відкритий доступ, перша декларація була з амністією. Напевно, багато чиновників у першій декларації завищували свої доходи, щоб заздалегідь оголосити завищені цифри (далі коли накрадеш нове – видно не буде). Це недолік у законі – треба було карати не лише за занижені декларації, а й за завищені. Я хочу поміркувати на цю тему, хоча попереджаю що знаю дуже мало і можу сильно помилитися. У житті часто буває дилема між публічністю та анонімністю; якщо чиновники декларують, де вони живуть і скільки у них палаців, це ніби допомагає боротися з корупціонерами, але також робить цих чиновників більш уразливими перед криміналом. Отже, не впевнений, що це в принципі правильний підхід. Можливо, вдалим підходом був би такий: декларації чиновників відомі лише співробітникам поліції. І чиновник може уповноважити поліцію передати дані про його декларацію іншим людям, яких він обере. Це спрацює в моделі демократії: керівництво будь-якої партії змушуватиме своїх членів показувати керівництву декларації, і корупціонерів виганятимуть із партій та звільнятимуть з посад. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
ukrop.de Опубліковано 5 квітня, 2024 Поділитися Опубліковано 5 квітня, 2024 Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже зареєстровані на нашому сайті? Увійдіть.
Увійти