Перейти до змісту
Український політичний форум

Хмарна демократія

Bitmind

Рекомендовані повідомлення

Я вже писав, що Україна має удосконалити демократію, щоби вижити. Нині підтримка України Заходом тендітна, може несподівано скоротитися; але вона зросте, якщо Україна дасть західному світу приклад реформ демократії. Такою реформою може бути перехід до інтернет-демократії: нехай громадяни голосують на виборах та референдумах онлайн через Дію. Для захисту від фальсифікацій можна проводити вибори через блокчейн. Потрібно прийняти хоча б модель Швейцарії – чотири референдуми на рік. Краще взагалі прописати в конституції, що будь-яке рішення уряду має схвалити населення на референдумі. І надалі виникає така ситуація. Населення недостатньо компетентне у питаннях управління державою, але уряд цілком компетентний; та уряд, який висунув на референдум законопроект, буде зацікавлений інформувати населення, щоб пояснити йому, чому за цей законопроект краще проголосувати. Можна навіть при голосуванні на референдумі використати два варіанти відповіді “Ні”: “я відхиляю ініціативу тому, що я з нею не згоден” і “я відхиляю ініціативу тому, що уряд мені недостатньо все роз'яснив”. А щоб роз'яснювати – уряд може використати адміністративний ресурс, змінювати систему освіти, на те він і уряд. Ще може бути ініціативи, запропоновані не урядом, а групами знизу. І тут я пропоную таке рішення – щоб законопроект знизу був ухвалений, має бути проведений не один референдум, а два, з інтервалом на рік. Тільки якщо обидва референдуми схвалять ініціативу – її буде прийнято. За цей рік уряд матиме достатньо часу переконати населення відмовитися від ініціативи, якщо він (уряд) вважає, що так краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• 2 тижня потому...

Radiola

https://ru.wikipedia.org/wiki/Греко-персидские_войны

Цитата

Во время экспедиции персидское войско завоевало Наксос и в середине лета 490 г. до н. э. высадилось на острове Эвбея. Когда это произошло, жители Эретрии приняли решение не покидать город и постараться выдержать осаду. Войско персов не ограничилось осадой, а пыталось взять город штурмом. Геродот писал о том, что борьба была ожесточённой, и обе стороны понесли тяжёлые потери. Тем не менее после шести дней боёв два знатных эретрийца, Евфорб и Филагр, предали свой город и открыли ворота врагу. Персы вошли в город, разграбили его, сожгли храмы и святилища в отместку за сожжение Сард. Захваченные в плен граждане были обращены в рабство. С Эвбеи персы через узкий пролив Еврип переправились в Аттику и встали лагерем у Марафона[76]. Марафонская равнина была удобна для действий сильной персидской конницы[77].

Близкая опасность вызвала в Афинах замешательство. Среди афинян были и сторонники сопротивления, и его противники. Мильтиад сумел организовать мобилизацию всех сил для вооружённого сопротивления, проведя через народное собрание псефисму[78]. Псефисма Мильтиада предусматривала призыв в ряды полисного ополчения всех боеспособных граждан-мужчин, а также освобождение некоторого количества рабов для пополнения войска[79]. Несмотря на все усилия, удалось собрать около 9 тысяч гоплитов[79][80]. Был послан гонец в Спарту с просьбой о помощи, но спартанцы промедлили, ссылаясь на религиозные предписания. Жители беотийского города Платеи отправили на помощь афинянам всё своё ополчение численностью в одну тысячу человек[81][82].

Долю Афін врятувала псефісму, тобто. референдум.

Посилання на коментар

21 годину тому, Radiola сказав:

Та ну? А я думала призвела до війни 

Ви маєте на увазі, що авторитарні держави нападають на демократичні (або навпаки)? Або щось інше?

Посилання на коментар

• 2 тижня потому...

Я маю на увазі, що війна і демократія - речі несумісні в різних смислах і проявах. Як, наприклад, вода і вогонь.

Стан війни - це завжди утиск демократії, особливо, коли ти захищаєшся. І це логічно! Бо якщо демократія і війна - не перетинаються ні в якій точці, а війну ти не можеш змінити ніяк, бо вона не з твоєї ініціативи, тоді доводиться скорочувати демократію, на яку ти маєш вплив.

А тепер до вас запитання: як забезпечити ДЕМОКРАТИЧНІ голосування на фронті? 

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...