Bitmind Опубліковано 13 жовтня, 2023 Поділитися Опубліковано 13 жовтня, 2023 Я вже писав, що Україна має удосконалити демократію, щоби вижити. Нині підтримка України Заходом тендітна, може несподівано скоротитися; але вона зросте, якщо Україна дасть західному світу приклад реформ демократії. Такою реформою може бути перехід до інтернет-демократії: нехай громадяни голосують на виборах та референдумах онлайн через Дію. Для захисту від фальсифікацій можна проводити вибори через блокчейн. Потрібно прийняти хоча б модель Швейцарії – чотири референдуми на рік. Краще взагалі прописати в конституції, що будь-яке рішення уряду має схвалити населення на референдумі. І надалі виникає така ситуація. Населення недостатньо компетентне у питаннях управління державою, але уряд цілком компетентний; та уряд, який висунув на референдум законопроект, буде зацікавлений інформувати населення, щоб пояснити йому, чому за цей законопроект краще проголосувати. Можна навіть при голосуванні на референдумі використати два варіанти відповіді “Ні”: “я відхиляю ініціативу тому, що я з нею не згоден” і “я відхиляю ініціативу тому, що уряд мені недостатньо все роз'яснив”. А щоб роз'яснювати – уряд може використати адміністративний ресурс, змінювати систему освіти, на те він і уряд. Ще може бути ініціативи, запропоновані не урядом, а групами знизу. І тут я пропоную таке рішення – щоб законопроект знизу був ухвалений, має бути проведений не один референдум, а два, з інтервалом на рік. Тільки якщо обидва референдуми схвалять ініціативу – її буде прийнято. За цей рік уряд матиме достатньо часу переконати населення відмовитися від ініціативи, якщо він (уряд) вважає, що так краще. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Radiola Опубліковано 24 жовтня, 2023 Поділитися Опубліковано 24 жовтня, 2023 Ідіот вимагає удосконалювати демократію в час війни... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Bitmind Опубліковано 25 жовтня, 2023 Автор Поділитися Опубліковано 25 жовтня, 2023 Radiola https://ru.wikipedia.org/wiki/Греко-персидские_войны Цитата Во время экспедиции персидское войско завоевало Наксос и в середине лета 490 г. до н. э. высадилось на острове Эвбея. Когда это произошло, жители Эретрии приняли решение не покидать город и постараться выдержать осаду. Войско персов не ограничилось осадой, а пыталось взять город штурмом. Геродот писал о том, что борьба была ожесточённой, и обе стороны понесли тяжёлые потери. Тем не менее после шести дней боёв два знатных эретрийца, Евфорб и Филагр, предали свой город и открыли ворота врагу. Персы вошли в город, разграбили его, сожгли храмы и святилища в отместку за сожжение Сард. Захваченные в плен граждане были обращены в рабство. С Эвбеи персы через узкий пролив Еврип переправились в Аттику и встали лагерем у Марафона[76]. Марафонская равнина была удобна для действий сильной персидской конницы[77]. Близкая опасность вызвала в Афинах замешательство. Среди афинян были и сторонники сопротивления, и его противники. Мильтиад сумел организовать мобилизацию всех сил для вооружённого сопротивления, проведя через народное собрание псефисму[78]. Псефисма Мильтиада предусматривала призыв в ряды полисного ополчения всех боеспособных граждан-мужчин, а также освобождение некоторого количества рабов для пополнения войска[79]. Несмотря на все усилия, удалось собрать около 9 тысяч гоплитов[79][80]. Был послан гонец в Спарту с просьбой о помощи, но спартанцы промедлили, ссылаясь на религиозные предписания. Жители беотийского города Платеи отправили на помощь афинянам всё своё ополчение численностью в одну тысячу человек[81][82]. Долю Афін врятувала псефісму, тобто. референдум. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Radiola Опубліковано 25 жовтня, 2023 Поділитися Опубліковано 25 жовтня, 2023 3 години тому, Bitmind сказав: Долю Афін врятувала псефісму Та ну? А я думала призвела до війни Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Bitmind Опубліковано 26 жовтня, 2023 Автор Поділитися Опубліковано 26 жовтня, 2023 21 годину тому, Radiola сказав: Та ну? А я думала призвела до війни Ви маєте на увазі, що авторитарні держави нападають на демократичні (або навпаки)? Або щось інше? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Radiola Опубліковано 4 листопада, 2023 Поділитися Опубліковано 4 листопада, 2023 Я маю на увазі, що війна і демократія - речі несумісні в різних смислах і проявах. Як, наприклад, вода і вогонь. Стан війни - це завжди утиск демократії, особливо, коли ти захищаєшся. І це логічно! Бо якщо демократія і війна - не перетинаються ні в якій точці, а війну ти не можеш змінити ніяк, бо вона не з твоєї ініціативи, тоді доводиться скорочувати демократію, на яку ти маєш вплив. А тепер до вас запитання: як забезпечити ДЕМОКРАТИЧНІ голосування на фронті? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.