Перейти до змісту
Український політичний форум

Росія як глобальна загроза для людства

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу поділитись думками, як Україні вибудовувати боротьбу з Росією. У РФ останні 20 років надприбутки від нафти, і безпосередньо перемогти їй здається майже неможливо, як і, наприклад, для Вірменії перемогти Азербайджан. Тому перспективніший інший шлях – шукати собі у світі союзників. Добре, що Україна виграла інформаційну війну на Заході, але треба не зупинятися на досягнутому, а переманювати на свій бік Індію, арабський світ, Африку, можливо навіть Китай. Далі я матиму багато тексту, коротко це не викладеш.

Раніше у світі панувала уявлення про “праве сильного”, “переможців не судять” стосовно війн. Іноді це було цілком виправдано, наприклад, у 19 столітті. Але у війнах майбутнього необов'язково перемагатиме той, хто сильніший. Путінська Росія слабша за Захід, але режим Путіна тримається завдяки ядерним ультиматумам. І тут я переходжу до області футурології. Дуже ймовірно, що в майбутньому буде розроблена зброя, ще страшніша за ядерну. І тоді навіть маленька бідна країна на зразок Еритрерії зможе знищити все людство. Не менш катастрофічним є те, що у війнах перемагатиме той, хто застосує цю зброю першою (див. “Кін-дза-дза”).

У таких умовах для людства єдиним способом вижити буде жорстке регулювання воєн на міжнаціональному рівні. Людство має привести відносини між країнами до такого самого формату, як і відносини між окремими людьми. Якщо у школі один учень купив ствол і застрелив іншого, ніхто не буде говорити "переможців не судять"; натомість злочинця буде покарано.

Потрібно донести до світу просту думку, що путінські ядерні ультиматуми – це справжній злочин проти людства.

Далі. Нині дедалі більше людей розуміють реальність глобального потепління. Наскільки я знаю, за цілком офіційними прогнозами, дуже ймовірно, що досить скоро процеси підуть наростаючим (позитивний зворотний зв'язок), і наприклад на більшій частині Індії поєднання температури буде таким, що жити людям там стане неможливо. Крім підвищення температури, цілком можливо, що почнеться незворотне танення Антарктиди, тоді рівень моря підніметься на 70 метрів, і, наприклад, Пекін буде затоплений. Тому Індія та Китай рубають гілку на якій сидять, закуповуючи нафту в Росії, і про це треба говорити на кожному розі. Ще один аспект полягає в тому, що якщо глобальні зміни клімату все-таки стануть незворотними, Росія від них не постраждає, а отже народи, які опиняться на межі вимирання (та сама Індія та Китай), будуть змушені силою відібрати території Росії.

І ще одне. Зараз на Заході багато хто розуміє небезпеку штучного інтелекту, тоді як у Росії Путін заявив, що ІІ Росії потрібен, щоб стати володарем світу. І знову виявляється, що Росія скоро представлятиме глобальну загрозу для людства, і на цьому треба наголошувати.

• 7 місяців потому...
Опубліковано

Думки, як Україні можна боротися з Росією, можуть бути різними, і ваші погляди цілком зрозумілі. Дозвольте поділитися кількома коментарями щодо цих питань:

1. **Пошук союзників**: Залучення до свого боку інших країн у боротьбі з Росією може бути важливим стратегічним кроком. Однак важливо розуміти, що цей процес може бути складним і потребує великої дипломатичної роботи. Крім того, варто врахувати можливі наслідки таких дій і їх вплив на міжнародні відносини.

2. **Футурологія та глобальні загрози**: Ваша посилання на футурологію та глобальні загрози, такі як кліматичні зміни та штучний інтелект, є важливими. Розуміння цих проблем і розробка стратегій їх вирішення можуть бути важливими для майбутнього світу.

3. **Інформаційна війна та комунікації**: Звернення до світової спільноти з питання про путінські ядерні ультиматуми та інші загрози може відігравати важливу роль у формуванні світової думки та сприяти міжнародній підтримці.

4. **Дипломатія та міжнародні відносини**: Важливо також активно працювати в рамках міжнародних організацій і угруповань для підтримки міжнародної безпеки та стабільності.

Загальна тенденція вимагає поєднання різних підходів та стратегій для забезпечення миру, безпеки та процвітання.

• Нравится 1
Опубліковано
В 18.04.2024 в 12:25, DenSmarc сказав:

1. **Пошук союзників**: Залучення до свого боку інших країн у боротьбі з Росією може бути важливим стратегічним кроком. Однак важливо розуміти, що цей процес може бути складним і потребує великої дипломатичної роботи. Крім того, варто врахувати можливі наслідки таких дій і їх вплив на міжнародні відносини.

Я вважаю, що наголос треба робити не на дипломатичну роботу, а на інформаційну політику, пропаганду якщо завгодно.
Індія – начебто демократична країна. У південно-східній Азії також багато демократій чи напівдемократій. В арабському світі демократій майже немає, але населення, наскільки я знаю, хоче демократії, тому до них також можна достукатися. В Африці, якщо не помиляюся, демократій майже немає, проте й до них, можливо, вдасться достукатися. Найгірше вийде інформаційна політика з Китаєм та Іраном, там, очевидно, не дадуть показувати українські телеканали. Але Китай із Росією та Іраном не встоять проти решти світу.

Опубліковано
4 години тому, Bitmind сказав:

Я вважаю, що наголос треба робити не на дипломатичну роботу, а на інформаційну політику, пропаганду якщо завгодно.
Індія – начебто демократична країна. У південно-східній Азії також багато демократій чи напівдемократій. В арабському світі демократій майже немає, але населення, наскільки я знаю, хоче демократії, тому до них також можна достукатися. В Африці, якщо не помиляюся, демократій майже немає, проте й до них, можливо, вдасться достукатися. Найгірше вийде інформаційна політика з Китаєм та Іраном, там, очевидно, не дадуть показувати українські телеканали. Але Китай із Росією та Іраном не встоять проти решти світу.

Китай является тайным другом США ибо   в своём регионе  желает быть хозяином. 

Что касается рашки, то достаточно новому президенту США снизить цену  за    барель  рашисткой  нефти  до 40 долл и ниже  чтобы   на болотАх начался кризис. Возможно так  и произойдёт, ждать осталось  гораздо меньше года. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже зареєстровані на нашому сайті? Увійдіть.

Увійти
  • Створити...