Перейти до змісту
Український політичний форум

ВІЙНА Перша вітчизняна

Рекомендовані повідомлення

Генштаб ЗС РФ: безпілотник «Ланцет» знищив українську гаубицю.

Гармаші з 59-ої бригади: поміняємо колесо і далі будемо працювати.

https://t.me/Tsaplienko/21592

:D

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Я вже мисяц цекаю на номери с клейма  як би  украинскойи  ракеты с300. 

Посилання на коментар

Посилання на коментар

Трохи розбиралась з Петріотами. Прийшла до висновку, що вони нам і на фіг не потрібні. Вартість - приблизно 1 млрд доларів. + вартість ракет. Щоб прикрити хоча б 7 міст України потрібно 21 установка.По три на кожне місто. Чому так? Бо у них наводка у радіусі 120 градусів. Отже, потрібно три установки , щоб перекрити горизонт на 360 градусів. Дальність знищення балістичних цілей - 50 км.

І ще... система маломобільна. За 5-10 хвилин вона не розгорнеться.

То чи варто город городить?

Посилання на коментар

100 лет мак не родил и голода не было

Посилання на коментар

2 години тому, Рыжая сказав:

То чи варто город городить?

Славнозвісний "купол" - це СИСТЕМА засобів. Петріоти - як ОДИН із складових протиракетного купола. 

Посилання на коментар

25 хвилин тому, Radiola сказав:

Славнозвісний "купол" - це СИСТЕМА засобів. Петріоти - як ОДИН із складових протиракетного купола. 

Вартість однієї батареї системи Залізний купол становить не менше $50 млн. У неї входять: багатоцільова радіолокаційна станція, центр управління вогнем і три пускові установки з 20-ма ракетами-перехоплювачами Тамір. 

Щось не бачу тут згадки про Петріот.

— Иногда люди думают, что Железный купол способен обнаружить и перехватить что угодно, однако он был разработан для примитивного оружия, такого как неуправляемые кустарные ракеты.

Например, он не может перехватывать баллистические ракеты, летящие из Ирана — их должны были бы перехватывать другие системы, которые разрабатывают израильтяне, такие как Праща Давида или Стрела, — объяснял год назад портала Vox научный сотрудник Института Ближнего Востока при Национальном университете Сингапура Жан-Лу Самаан.

Именно поэтому Железный купол малоэффективен против ударов, которые наносит РФ, поскольку главная его особенность — обнаружение неуправляемых ракет малой дальности.

Этот фактор неоднократно подчеркивали украинские военные чиновники и эксперты — как до начала полномасштабной войны с Россией, так и в последние месяцы.

Посилання на коментар

В 29.11.2022 в 20:05, Radiola сказав:

буде реакція Німеччини - чи там якісь заяви, чи передача Петріота Польщі.  Система - німецька, ініціатива віддати її - німецька. Отже якесь рішення треба прийняти - також німеччині.

Німеччина відмовилася передати Україні системи ППО Patriot, - міністр оборони Польщі

Посилання на коментар

Це цікаво
ДМИТРО ТОМЧУК
Ви вже й без мене знаєте про дивовижний звіт Королівського інституту оборонних досліджень Великобританії (RUSI) на 69 сторінок про хід російського вторгнення в Україну з лютого по липень. Там, мабуть, багато цікавого та навіть сенсаційного для когось, хто у змозі опанувати 69 сторінок англійського тексту. Особливо там цікаво про Київ, та строк, який відводився на його повне захоплення та зачистку - 30-45 діб, і про чотири категорії фільтрації: 1-розстріляти 2-репресувати 3-залякти 4-співпрацюватимуть самі.
Я не знаю, як там планував агресор, але планування це велося на основі дивовижної дезінформації, яка не мала жодного зв'язку з реальністю. Всі плани будувалися на постулаті про те, що населення радо вітатиме агресора. Й не було жодного іншого варіанту. Звідси й планові цифри. Я не знаю, яким довбойобом треба бути, щоб отак планувати. Але я скажу як людина, яка була всередині київської ситуації про те, що сам бачив.
По-перше, ще до війни, на стрілецькому полігоні, де я тренувався, я постійно бачив велику кількість людей, які приїздили стріляти. Приїздили цілими організаціями на автобусах, пам'ятаю величезну юрбу членів якогось мисливського товариства. Й всі вони у мирському житті мали зброю та й без цих тренувань вміли стріляти. Доречі, поки не забув - та сама ситуація й сьогодні. Якщо, наприклад, в Дніпрі ви зайдете до тиру однієї величезної та відомої мисливської крамниці, ви з подивом дізнаєтеся, що вільного місця там нема, бо тир забитий стрільцями від відкриття до закриття, а може й ще колись. Так от, на полігоні, про який я кажу, завжди було повно людей, групами, та ці групи, напевно, відразу з початку війни взяли до рук зброю.
Щодо зброї. Наполягаю й надалі, що автомати роздавалися киянам просто неба, за досить формальною процедурою, та як там що, але все ж більша частина цієї зброї планувалася бути застосованою саме проти окупантів. Я не знаю, чому загарбник не мав даних, скільки в Києві злих, войовничих та налаштованих проти нього громадян. Особливо у перші дні, на патриотизмі та ентузіазмі. Й так, більшість з тих, хто отримував цю зброю, збирався стріляти з неї саме по ворогу. Тоді. Де ця зброя зараз - то вже інше питання. Я знаю тільки, що мій АКСУ, який я отримав саме у Києві у останні дні лютого, якраз один з тих 40 000, осьо він, поряд зі мною та нікуди не подівся. Де інша зброя - мені сказати важко.
Так, Київ опинився на межі завоювання, тобто до нього підійшли впритул, й тут я згоден з джентльменами з RUSI, що та ситуація була надзвичайно гостра. Навіть мій загін висувався на перехоплення ДРГ, яка прорвалася на Оболонь на вантажівках, але висувалися ми марно - ті вантажівки й без нас перетворили на лахміття ще тоді, коли ми тільки розпочали рух. Усі пам'ятають також історії, коли навіть без зброї спортики витягали зсередини бурятів та кошмарили їх. На цій короткій події сьогодні побудовано не менше третини новітнього воєнного фольклору. Але - бути на межі завоювання та завоювати - це різні речі.
Будівля, де розташовувався я, була заповнена озброєними людьми так, що спали в коридорах на карематах. Тобто навіть не в кабінетах на столах, бо стільки було людей. Й всі зі зброєю. Й то були далеко не студенти-філологи, а люди, які пройшли АТО. Відволічуся та згадаю розповідь мого співробітника, який 24 лютого у пошуках банкомата пройшов з центра Дніпра аж до селища Підгороднього. Цей шлях зайняв в нього час з 10 ранку до 4 вечора. Вільний банкомат він знайшов у Підгороднянській селищній раді. Та у той самий момент він побачив, як до сільради на ночівлю заселяються спортивної статури чоловіки в цивільному, з акуратними стрижками, в кожного в одній руці був скатаний матрац, а в іншій - характерно важка дорожня сумка. Так це 24 лютого, шановні! Четверта година! Селище Підгороднє!
У Києві ситуація була така: у кварталі були ще одна чи дві будівлі зі схожими на наші обставинами. У сусідньому кварталі - ще. Й так по всьому місту. Й цей медичний хвакт, який унеможливлює будь-які цифри про 30-45 днів. Кожен такий об'єкт тримався би до кінця, та на кожний йшло би від тижня до місяця. На один. Тобто на кожний квартал чи вулицю. Й тоді б Київ перетворився на таку саму пекельну, масштабовану реінкарнацію Грозного, як Україна перетворилася на маштабовану, кошмарну реінкарнацію Чечні у розрізі втрат окупантів. Якщо б, наприклад, до Києва увійшли війська, як і мріяли, 27 лютого, за умови безпербійного постачання туди спершу контрактного, а потім мобілізованого м'яса, вуличні бої точилися б там й сьогоді, тобто через 10 місяців. Та місто б і сьогодні не було б захоплене.
Але скажіть мені головне, що мене непозбувно бентежить: яким треба бути моральним підарасом, щоб цього не розуміти, та на цьому нерозумінні побудувати стратегію цілої війни? Інша думка. Втрати у Чечні, як бідкаються на рефе, стали катастрофою та страшною травмою для суспільства, чи що там воно в них. Гаразд. Тоді чим мають стати для того суспільства втрати в Україні? Це прямо як у старому анекдоті про краплю нікотину, яка вбиває коняку, а хом'ячка просто розриває. Тож, за логікою, їх повинно колись від цих втрат розірвати, як хом'ячка? То коли? Якщо 10 місяців не привели їх до тями? Я саме про суспільство, не про владу. Про владу ясно вже давно: судячи зі всього, біота там просто проїбала момент приходу антихриста, але то проблеми індіанців, що, ще й цим перейматися - теж нам?!
Я пам'ятаю такий момент. Коли ми вже покидали ту будівлю, про яку я кажу, виносили своє майно, серед іншого полізли до величезного холодильника у одному з кабінетів. Виявилося, він щільно забитий шматками сала та приготованого м'яса у вакуумній упаковці довгого зберігання. Ми здивувалися - навіщо, якщо тоді не було проблем не тільки з магазами, а наприклад я та ще кілька побратимів взагалі харчувалися у ресторані неподалік, а потім ресторан почав возити їжу прямо до нас у будівлю, та щоб це сталося, цьому ресторанові довелося перемогти у боротьбі з іншими, які теж хотіли нас кормити - характерні риси початку війни, ви пам'ятаєте, тепер так вже не є. Й ми все запитували авторів цього забитого холодильнику: а навіщо? А вони відповідали: та то було на випадок, коли б тримали осаду. Тобто навіть до осади в нас були готові. Та не ми одні такі розумні. Це означає, що на інших об'єктах було те саме.
Тож - товклися б вони у Києві й досі. Але я про те, що духом та літерою цього простого прикладу про 30-45 діб просякнена уся їхня структура, від самого бункерного єбаната до самого останнього мобілізованого задрота з якихось химок чи любєрєц, хз їх там, та не тільки просякнена у просторі по вертикалі влади зверху вниз, але й у часі, на протязі 10 місяців маразм тільки крєпчал. Це дає нам унікальний конструкт, який існує не тільки у трьох фізичних вимірах, але й у четвертому - часі. Й це щось дивовижне.
А сама доповідь RUSI цікава, так. Хібащо страшенно занудна та написана на важкенькій британській держструктурній мові, але, якщо є час та натхнення, опанувати можна. Хоча це не те саме, що бути у тому місці у описуваний у документі період. Хоча документ цей про минуле, нас найбільш за все цікавить якраз сьогодення. Але з Британії, мабуть, видніше, з усією повагою до Монархії та Співдружності.
Посилання на коментар

13 годин тому, Radiola сказав:

Німеччина відмовилася передати Україні системи ППО Patriot, - міністр оборони Польщі

Спочатку сцылка

https://news.liga.net/ua/politics/news/germaniya-ne-budet-peredavat-sistemy-pvo-patriot-ukraine-v-polshe-zayavili-o-razocharovanii

Все ж таки мин оборони  польщи прийняв оци патриоты. Тепер мьяч точно на сторони полякив, и як казав великий столтенберг  кожна страна сама   приймае ришення по  

Передачі будь-якої зброї

Украине

Так шо зараз мьяч у Блащака,  нумо Блащак, утри всим носа

Посилання на коментар

Німеччина і Польща дійшли згоди, що комплекси Patriot будуть розміщені на польській території біля кордонів з Україною, — пресслужба уряду ФРН.

При дальності знищення ракет а відстані 50 км, то це й Лівів не прикриє...До сраки карі очі

Посилання на коментар

5 годин тому, ukrop.de сказав:

Так шо зараз мьяч у Блащака

Укроп, ви українську розумієте? 

Німеччина відмовилася... 

ТОЧКА! 

2 години тому, Рыжая сказав:

то це й Лівів не прикриє

А могли і Львів прикрити і поляків захистити. 

Посилання на коментар

Так, розумив, Польща як,?теж  вимовилась реализувати свою  про позицию? 

Шо заважае польщи   здийснити зараз  свою мрию и розмистят   патриот  десь по середени чи биля Львова наприклад. 

Хай Польща стане прикладом для нимцив

• Не нравится 1
Посилання на коментар

В 07.12.2022 в 21:55, ukrop.de сказав:

Шо заважае польщи   здийснити зараз  свою мрию

Для ОСОБЛИВО обдарованих - повторюю ОСТАННІЙ РАЗ (не плутати з ОСТАННІМ китайським попередженням)

ЗАВАЖАЄ НІМЕЧЧИНА!

Важко прийняти реальність?  Легше звинувачувати інших у всіх смертних гріхах? ВІРЮ! так буває...

Але  вже починає дратувати

І характеризує вас - не найкраще.

:5aa2692401433_1(142):

Посилання на коментар

США дали зрозуміти уряду Німеччини, що підтримують постачання німецьких основних бойових танків Leopard 2 в Україну, якщо Берлін наважиться це зробити. 

За даними джерел, радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван уже повідомив про це раднику канцлера із зовнішньої політики Єнсу Плетнеру у жовтні.

Джерело зазначило, що Салліван сказав Плетнеру телефоном, що США вітали б постачання Німеччиною Leopard 2, але це має бути зроблено з ініціативи Німеччини. Уточнюється, що США не просили Німеччину здійснювати такі постачання.

Посилання на коментар

1 годину тому, Radiola сказав:

США дали зрозуміти уряду Німеччини, що підтримують постачання німецьких основних бойових танків Leopard 2 в Україну, якщо Берлін наважиться це зробити. 

За даними джерел, радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван уже повідомив про це раднику канцлера із зовнішньої політики Єнсу Плетнеру у жовтні.

Джерело зазначило, що Салліван сказав Плетнеру телефоном, що США вітали б постачання Німеччиною Leopard 2, але це має бути зроблено з ініціативи Німеччини. Уточнюється, що США не просили Німеччину здійснювати такі постачання.

Маю два питання 

Питання перше  Чому  влада США не мае бажання признати РФ  державою террористом? 

Питання друге, чому США не дають приклад ФРН та перши   не шлють до Украини свойи легендарни Абрамси? 

И де американськи литаки F16? 

Посилання на коментар

Під окупованим Мелітополем підірвали міст

Тим мостом кацапи  перевозили військову техніку зі східного напрямку

Думали "Хаймерси", потім виявилося, що під опори заклали вибухівку.

Принаймні так кажуть окупанти. Міст вистояв, але просіло полотно.

5dd313f-melitopol-mist--screenshot-.jpg

В 08.12.2022 в 23:56, ukrop.de сказав:

чому США не дають приклад ФРН 

CNN: США майже погодили постачання Україні ЗРК Patriot

І знову мяч на стороні Німеччини - вже з іншим супротивником 

Посилання на коментар

Оперативна інформація Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00 вівторка 13 грудня:

В результаті ураження пункту дислокації особового складу російських окупаційних військ 11 грудня в районі населеного пункту Кадіївка Луганської області противник втратив до 60 військовослужбовців вбитими та до 100 – пораненими".

Крім знищення керівного складу 58 армії у місті Мелітополь, в районах населених пунктів Енергодар, Токмак та Гуляйполе знищено три артилерійські установки, до 10 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 150 військовослужбовців противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 райони зосередження особового складу російських окупантів.

Посилання на коментар

Браво  хлопци

Посилання на коментар

Потопити "Москву": невідомі деталі.

Як український "Нептун" знищив флагман російського флоту

42 хвилини тому, ukrop.de сказав:

Браво  хлопци

ЩОЙНО - гарно прилетіло у скупчення рашистів в Скадовську і Лазурному. 

15 годин тому, Radiola сказав:

CNN: США майже погодили постачання Україні ЗРК Patriot

За словами журналістів "Голосу Америки", офіційне оголошення постачання Patriot в Україну можна чекати вже цього тижня.

После согласования всех деталей системы Patriot могут быть отправлены в течение нескольких дней.

Украинские артиллеристы будут обучаться на военной базе США в Германии, отметили представители руководства страны. Как правило обучение экипажа системы Patriot требует нескольких месяцев.

• Нравится 1
Посилання на коментар

Ми всі сперечалися навколо рішення Німеччини не погоджуватися на розміщення в Україні комплексів Patriot, які з її території передислоковуються до східної Польщі. А тим часом тихенько пройшов інший процес - у США опрацювали й імовірно в найближчі дні оголосять про передачу Україні протиракетних систем Patriot безпосередньо із своїх власних арсеналів. Про це пише CNN. Не виключено, що все було скоординовано.
Зараз питання лише в одному: чи проходили українські військові підготовку на Patriot? Бо в Польщі можуть працювати із будь-якими натівськими екіпажами, хоч польськими, хоч німецькими, хоч американськими. А в нас мають бути виключно українські. Така поки логіка західної воєнної допомоги. Наявність чи відсутність підготованого персоналу - це лише питання часу, бо, як виглядає, принципове рішення вже ухвалене.
Т. Чорновіл

319639873_1135757780403680_2698929141456606338_n.jpg

Посилання на коментар

… 22 березня 2022 року. Олексій Арестович, радник ОП: "Я даю два-три тижні на припинення активних бойових дій".

24 травня 2022 року. Кирило Буданов, начальник ГУР: "До кінця року ми маємо щонайменше зайти на територію Криму".

19 листопада 2022 року. Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов: "Ми можемо зайти до Криму, наприклад, до кінця грудня. Це можливо. Не виключено, що так буде".

7 грудня 2022 року. Секретар РНБО Олексій Данілов: "Навесні ЗСУ зайдуть у Донецьк, Луганськ і Крим".

15 грудня 2022 року. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: "Не сумніваюся, що РФ знову піде на Київ".

Посилання на коментар

11 годин тому, Radiola сказав:

15 грудня 2022 року. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: "Не сумніваюся, що РФ знову піде на Київ".

От Залужному вірю. Всі інші - піздаболи

• Нравится 1
Посилання на коментар

Я ще Буданова ставила під знак питання - через його минулі заслуги.

Цікаво буде почути, що він скаже на своє виправдання. Адже рано чи пізно його про це запитають.

Електрику дають 4 год на добу. Ледве встигаю зарядити гаджети. 

А нема світла - нема домашнього інтернету і нема мобільного, як не дивно. І навіть телефонний звязок - барахлить. 

Якщо піде таким чином, доведеться кудись виїжджати - бо працювати так неможливо. Тим, хто залежний від інтернету - повний швах ((((

Посилання на коментар

5 годин тому, Radiola сказав:

Електрику дають 4 год на добу. Ледве встигаю зарядити гаджети. 

А нема світла - нема домашнього інтернету і нема мобільного, як не дивно. І навіть телефонний звязок - барахлить. 

Якщо піде таким чином, доведеться кудись виїжджати - бо працювати так неможливо. Тим, хто залежний від інтернету - повний швах ((((

У нас після останньої атаки якось дивно. У всьому Києву не було. А саме у нас майже дві доби не відключали. А от води і опалення добу не було.

Я по роботі теж залежу від світла і інтернету. Але нас по троє в зміну, то якось підміняємо. Пару раз лише було, що у всіх трьох одночасно.

І теж проблеми зі зв*язком, коли нема світла. А з мобільним інтернетом жопа і при наявності світла.

Посилання на коментар

Українські захисники знищили 30 «Шахедів», які ЦІЄЇ ночі атакували Україну

Нажаль є пошкодження, зокрема в Києві. Бо, як я розумію, більшість дронів атакували саме Київ. Але по дорозі їх збивали в різних областях України.

НА 06:35. За даними очільника КМВА Сергія Попка, під час атаки на Київ сили ППО збили близько 15 іранських дронів "Шахед".

"Столиця витримала кілька хвиль атак іранських "Shahed". В повітряному просторі Києва було зафіксовано понад 20 ворожих БПЛА. Сили ППО знищили близько 15.

На жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється", – повідомив Попко.

Оновлено о 07:00. Пряма мова Кличка: "Попередньо, в Києві без постраждалих. Медики та рятувальники ще працюють на місцях".

Посилання на коментар

2 години тому, Radiola сказав:

Нажаль є пошкодження, зокрема в Києві. Бо, як я розумію, більшість дронів атакували саме Київ. Але по дорозі їх збивали в різних областях України

За два будинки від мене. 

Посилання на коментар

Посилання на коментар

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже зареєстровані на нашому сайті? Увійдіть.

Увійти
  • Створити...