Перейти до змісту
Український політичний форум

Реформы

Гість korin

Рекомендовані повідомлення

Мені бабулька розповідала, як вона в часи Хрущова для економії змушена була пересилитися в село з маленькими дітьми.

Чоловік отримував 40 рубл. і на гостинець міг привезти лише булочки з темної муки і цукор кусочками.

Але бабулька з такими очима це розповідала, що я на сто відсотків була переконана, що дай їй можливість на тих самих умовах повернутися назад - вона б не відмовилася.

Молодість, шановні, не плутайте ностальжі з реаліями.

Склероз у твоей Бабки! Года путает!

При Хрущеве…

… рабочие на заводе получали больше инженеров. Специалисты еще выше!

В колхозах были так же высокие зарплаты, к тому же давали комбикорма и помогали всячески частному подворью. Комбайнер или тракторист получал за лето столько, сколько инженер за год! Были высокие пенсии!

40рублей получала нянечка в дет саду.

Инженер низкого разряда 120рублй.

Инженер высшего разряда, руководители 250-280рублей.

Пенсия учителя (от разряда) от 45 до 90рублей.

Военнослужащие офицеры 210рублей.

Хлеб стоил 14-20копп.

Сигареты 7-12копп.

Водка 3руб 75копп.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 37,6 тис
  • Створена
  • Остання відповідь

Мені бабулька розповідала, як вона в часи Хрущова для економії змушена була пересилитися в село з маленькими дітьми.

Чоловік отримував 40 рубл. і на гостинець міг привезти лише булочки з темної муки і цукор кусочками.

Але бабулька з такими очима це розповідала, що я на сто відсотків була переконана, що дай їй можливість на тих самих умовах повернутися назад - вона б не відмовилася.

Молодість, шановні, не плутайте ностальжі з реаліями.

На Украину мы переехали в 1976г. я тогда был еще пацаном и с того момента могу утверждать точно.
Посилання на коментар

При Хрущеве…

В колхозах были так же высокие зарплаты, к тому же давали комбикорма и помогали всячески частному подворью. Комбайнер или тракторист получал за лето столько, сколько инженер за год! Были высокие пенсии!

Хлеб стоил 14-20копп.

Сигареты 7-12копп.

Водка 3руб 75копп.

smell врет!!!!!!! Не слушайте его - он врет!!! Он не знает Союза!!!

Водка была - 3 р 62 коп.

Посилання на коментар

А на оставшиеся 13 коп можно было взять еще пива и еще закуси в виде конфетки.

Пиво "Колос" стоило 49 копеек, а "Жигулевское" 53. :lol:
Посилання на коментар

При Хрущеве…

Хлеб стоил 14-20копп.

Сигареты 7-12копп.

Водка 3руб 75копп.

У моєї бабки склероз - та вона те, що було сто років тому, пам"ятає краще, ніж те, що було вчора.

І треба зважити, що була грошова реформа, яка призвела до підняття цін, а різного роду експерименти Хрущова призвели до того, що люди з села почали тікати до міста - село почало занепадати.

Тому, в житті не повірю, що були такі зарплати, як більше, ніж 200 рубл.

Хрущова ж за щось зняли.

Посилання на коментар

И был еще проллетарский напиток "Біле міцнє" стоил 1р 02 к,странная цена.В те часы людям было не до политики,народ был занят поиском дефицитов,стоянием по пол дня вочередях,зато потом было какое счастье когда что то перепало.

Посилання на коментар

У моєї бабки склероз - та вона те, що було сто років тому, пам"ятає краще, ніж те, що було вчора.

І треба зважити, що була грошова реформа, яка призвела до підняття цін, а різного роду експерименти Хрущова призвели до того, що люди з села почали тікати до міста - село почало занепадати.

Тому, в житті не повірю, що були такі зарплати, як більше, ніж 200 рубл.

Хрущова ж за щось зняли.

Ты хочешь что мы тут тебе объяснили за что сняли Хрущёва?

Ну ты даёшь!

Книжки не пробовала читать? ;)

Посилання на коментар

И был еще проллетарский напиток "Біле міцнє" стоил 1р 02 к,странная цена.В те часы людям было не до политики,народ был занят поиском дефицитов,стоянием по пол дня вочередях,зато потом было какое счастье когда что то перепало.

Шмурдяк, биомицин, слезы Брежнева... разве можно даже его сравнить с теперешними коктейлями?

Посилання на коментар

Ты хочешь что мы тут тебе объяснили за что сняли Хрущёва?

Ну ты даёшь!

Книжки не пробовала читать? ;)

Дуже мені цікаво про Хрущова читати. Я краще Ільфа і Петрова перечитаю.

Посилання на коментар

Дуже мені цікаво про Хрущова читати. Я краще Ільфа і Петрова перечитаю.

А чего тогда лезешь обсуждать?

Давай вываливай сплетни о соседях, мы послушаем! ;)

Посилання на коментар

А чего тогда лезешь обсуждать?

Давай вываливай сплетни о соседях, мы послушаем! ;)

Та я тебе вже більше вразити, ніж ти мене вразив не зможу:

Много славных страниц было в истории становления Российской Империи, но Украины как государства никогда не было, а в связи с этим и обсуждать нечего. И не надо из пальца высасывать историю.

Посилання на коментар

Та я тебе вже більше вразити, ніж ти мене вразив не зможу:

Это верно, против фактов не порёшь ;)

__http://ru.wikipedia.org/wiki/Украина

ПРОИСХОЖДЕНИЕ НАЗВАНИЯ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Посилання на коментар

Это верно, против фактов не порёшь ;)

__http://ru.wikipedia.org/wiki/Украина

ПРОИСХОЖДЕНИЕ НАЗВАНИЯ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Сподіваюся, на совість зварганили, по ФСБ-ешному надійно, бо я на туфту не ведуся.

Посилання на коментар

Ну давай свою туфту, я хоть почитаю... ;)

Добре, ви тут милуйтесь, а добрий дiдуля спатки пiшов. З утречка гляну, до чого ви тут добалакаетесь.

На добранiч, дiтки.

Посилання на коментар

Добре, ви тут милуйтесь, а добрий дiдуля спатки пiшов. З утречка гляну, до чого ви тут добалакаетесь.

На добранiч, дiтки.

И Вам хороших снов! :rolleyes:
Посилання на коментар

smell врет!!!!!!! Не слушайте его - он врет!!! Он не знает Союза!!!

Водка была - 3 р 62 коп.

Извините Господа, что вмешиваюсь! :( Я не знаю что было при Хрущеве, слышал только от деда з бабкой про кукурузный хлеб и планы посеять кукурузу королеву полей даже на северном полюсе. Цены указные выше действительно имели место при Брежневе 70 - 80 года. Бензин между прочим был дешевле минеральной воды, а в воинских частях бензин списывали тонами, а дизель сливали в аврагах, что бы списать и отметить пробег техники. :blink: Ну, а первоначальная цена водки (в конце 70 х) была 2р. 80 коп. Отсюда и пошло сообразить на троих! Экономиш на обеде 1 рубль (давала жена на обед), кооперируеся с такими же двумя и на закуску ещё осталось.
Посилання на коментар

...

Я тут дурницю написала - сподіваюся, що ти не бачив.

Шкода, що не можна просто анулювати пост :)

Посилання на коментар

Я тут дурницю написала - сподіваюся, що ти не бачив.

Шкода, що не можна просто анулювати пост :)

Да не переживай ты так, Корин не видел, зато другие не слепые... и не можешь же ты все свои посты аннулировать))))

Как отдохнула, баба Ната, кошмары не мучили?

Посилання на коментар

Да не переживай ты так, Корин не видел, зато другие не слепые... и не можешь же ты все свои посты аннулировать))))

Как отдохнула, баба Ната, кошмары не мучили?

Не знаю як там баба Ната, а я спала погано- чоловік з дітьми поїхали в гори на лижі, мене не взяли, бо я перед тим невдало зробила маникюр і в мене напух палець.

Мало що спала сама, болів палець, то ще цілу ніч падав сніг -ось тепер переживаю як вони повернуться: зв"язку нема.

А ви що ж на іншій гілці таку сильну газову атаку влаштували - раджу вам вчинити за моїм прикладом: переписати, бо навіть грубість чи хамство не повинні бути бридкими - майте смак, шановний, навіть в неприязні.

Доречі я тут написала не цілковиту дурню - просто потім подумала, і мені здалося, що я трохи сплутала поняття - звичайну пропаганду видала за нац. ідею.

А так як невідомо з яким настроєм стане Корін - не хотіла нариватися - нащо псувати такий крихкий мир.

А ви як себе почуваєте - ревматизм, сердечко, тиск - не турбують сподіваюся? :P

Посилання на коментар

А ви як себе почуваєте - ревматизм, сердечко, тиск - не турбують сподіваюся? :P

Вот спасибочки, а то ведь никто и не побеспокоится о моём здоровье))))

Правда ревматизма нет, давление в норме, а вот сердце иногда пошаливает, что вполне реально в наши то с Вами годы.((((

А про газову атаку.., то шо ж зробиш, не можу стримати себе, коли люди розпочинають дурницi писати.

Посилання на коментар

Вот спасибочки, а то ведь никто и не побеспокоится о моём здоровье))))

Правда ревматизма нет, давление в норме, а вот сердце иногда пошаливает, что вполне реально в наши то с Вами годы.((((

А про газову атаку.., то шо ж зробиш, не можу стримати себе, коли люди розпочинають дурницi писати.

Да, дєдуля в розквіті сил - хочеш до моїх років примазатися...

Валяй, мені не шкода - я людина дуже позитивна - заряджайся енергією.

Але попереджаю відразу: з мене де сядеш - там і злізеш, бо я "вампір" - можу ще і Вашу забрати, якщо Ви енергетичний "донор".

Посилання на коментар

Да, дєдуля в розквіті сил - хочеш до моїх років примазатися...

Валяй, мені не шкода - я людина дуже позитивна - заряджайся енергією.

Але попереджаю відразу: з мене де сядеш - там і злізеш, бо я "вампір" - можу ще і Вашу забрати, якщо Ви енергетичний "донор".

Баба Ната, вампирить не надо, у меня есть личный энергетический вампир - тёща, ты против неё как овечка против волка. Во вторых, что ты всё молодишься, я ж не со зла так тебя называю, в одном из постов ты сама раскрыла ету страшную тайну. А где, сама вспомни. Короче, ты скоро разменяешь седьмой десяток, ну может не скоро, а лет через пять. Понимаешь, слово, не воробей...

Ну это, если бы я сказал, что очень гордился, когда Гагарин полетел в космос, а потом заявил, что мне сейчас 30 лет. Так что успокойся, всем твой возраст до лампочки, наоборот, уважать будут))))))

ПС. И ещё, баба Ната, в следующий раз выбирай себе более нейтральный ник. А то как Натуся, Анюточка или Цветочек, так сразу ясно, что этим Натусе, Анюточке и Цвяточку прорва годочков уже минуло. Как Тростиночка, так масса около 100 кг и т. д. Возьми например ник Стерва, Шельма или что нибудь подобное, таким хоть верить можно )))))

Посилання на коментар

Ухты! Интересно! :lol:

Як тема для передишки від постійших суперечок між москалями і хохлами.

Якось натрапила на статтю про енергетичних вампірів і там була формула для визначення хто ти - чи донор, чи вампір.

Я "провірила" своїх домашніх - виявилося, що чоловік, доця і я - вампіри. Тільки синуся - донор.

Прикиньте, як дитині з нами живеться :rolleyes:

Думаю, що це дурня - з цією формулою.

Але на всяк випадок я почала до себе придивлятися - гасити злість, давати більше пожертв у Храмі, котики-песики - нагодую, пригрію, добрим людям віддам. Ну і не помічала я за собою, щоб мене хтось уникав - навпаки, спілкуються охоче.

Чи це я сама вмію їх принаджувати? Не знаю. Але зла точно нікому не бажаю.

Вмію передбачати - але не тоді, коли хочу, а випадково, зате, доволі часто.

Людина і її душа - це такий незвіданий світ...

Тому мене дивують матеріалісти, які кажуть, що суспільне буття визначає свідомість людини.

Якщо зважити, що свідомість - єдине чим відрізняється людина від тварини, то не може бути так, що Бог створив людину таким чином, що її головна перевага була б на такому низькому рівні, що на неї банально впливають умови проживання. Хоча і таке є - але ж люди є різні: слабкі і сильні.

Посилання на коментар

Баба Ната, вампирить не надо, у меня есть личный энергетический вампир - тёща, ты против неё как овечка против волка. Во вторых, что ты всё молодишься, я ж не со зла так тебя называю, в одном из постов ты сама раскрыла ету страшную тайну. А где, сама вспомни. Короче, ты скоро разменяешь седьмой десяток, ну может не скоро, а лет через пять. Понимаешь, слово, не воробей...

Ну это, если бы я сказал, что очень гордился, когда Гагарин полетел в космос, а потом заявил, что мне сейчас 30 лет. Так что успокойся, всем твой возраст до лампочки, наоборот, уважать будут))))))

Знаєте чому я за себе спокійна - бо я хоч і не все правду пишу - що я дура, але лише з висоти свого віку - тому спіймати Ви мене не можете.

ПС. И ещё, баба Ната, в следующий раз выбирай себе более нейтральный ник. А то как Натуся, Анюточка или Цветочек, так сразу ясно, что этим Натусе, Анюточке и Цвяточку прорва годочков уже минуло. Как Тростиночка, так масса около 100 кг и т. д. Возьми например ник Стерва, Шельма или что нибудь подобное, таким хоть верить можно )))))

Певно зміню - бо трохи несолідно виглядаю - якщо мене чоловік таким манером називає, то це не означає, що мене так мають всі кликати. Коли буду змінювати нікнейм, обов"язково вам повідомлю. Це справа відповідальна, треба ще подумати - почекайте трошки, гаразд?

Я літературу почитаю, пораджуся з кимось...

Посилання на коментар

Знаєте чому я за себе спокійна - бо я хоч і не все правду пишу - що я дура, але лише з висоти свого віку - тому спіймати Ви мене не можете.

эх, если бы не эти белые сухарики... которые хранились у деда в холщёвом мешочке, и которыми он угощал нас, своих внуков...((()))

Певно зміню - бо трохи несолідно виглядаю - якщо мене чоловік таким манером називає, то це не означає, що мене так мають всі кликати. Коли буду змінювати нікнейм, обов"язково вам повідомлю. Це справа відповідальна, треба ще подумати - почекайте трошки, гаразд?

Я літературу почитаю, пораджуся з кимось...

Без проблем, солнышко, подожду...)))) Тем более, что читать литературу и в нашем.... в общем, всем полезно)))

Посилання на коментар

эх, если бы не эти белые сухарики... которые хранились у деда в холщёвом мешочке, и которыми он угощал нас, своих внуков...((()))

Не зрозуміла...

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Гість
Ця тема закрита для нових відповідей.

• Створити...