Перейти до змісту
Український політичний форум

Що зміниться після підписання Угоди про асоціацію?

Орiана

Рекомендовані повідомлення

Ну і в чию бочку меду ця ложка дьогтю?

Ця ложка дьогтю для того щоб задумались і в ейфорію не впали.

За ахметку свого ставленика переживаєш?

Ахметов ворог атомної енергетики. Якщо зайдеш на сайт РАЕС то побачиш, що з 4-ох енергоблоків на повну потужність працює лише один, решта розвантажені або взагалі зупинені. Ахметовський ДТЕК перебрав на себе виробництво ел. енергії в Західній Україні. На це є ряд об'єктивних причин, але здебільшого такий стан речей зумовлений близькістю Ахметова до прийняття стратегічних державних рішень і економічного підгрунтя для цього немає.
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 249
  • Створена
  • Остання відповідь

Ця ложка дьогтю для того щоб задумались і в ейфорію не впали.

Ахметов ворог атомної енергетики. Якщо зайдеш на сайт РАЕС то побачиш, що з 4-ох енергоблоків на повну потужність працює лише один, решта розвантажені або взагалі зупинені. Ахметовський ДТЕК перебрав на себе виробництво ел. енергії в Західній Україні. На це є ряд об'єктивних причин, але здебільшого такий стан речей зумовлений близькістю Ахметова до прийняття стратегічних державних рішень і економічного підгрунтя для цього немає.

"ахметка" - це був збірний образ. Я б не посміла так назвати Ріната Леонідовича

:lol:

А взагалі, наші олігархи не дурні, якщо вже націлилися в ЕС, то розуміють, модернізація ляже на їх плечі.

А нам, пересічним, буде лише користь - стандарти ЄС не в порівняння з нашими.

Тому я й запитувалася: в чию бочку меду ложка дьогтю.

І Росія трохи побрикається і тихцем, без реклами знову візьметься купляти наші товари - людей же потрібно годувати, не газом єдиним...

Посилання на коментар

Вот интересно - к чему столько пишут о том, что принесёт это соглашение?

Думаю - достаточно привести список стран его подписавших (ссылку не пускает, желающим посмотреть список рекомендую набрать в вики "Соглашение об ассоциации с Европейским союзом") - и обратить внимание, что, среди них есть, в частности, например - Египет...

После чего станет ясно, что перечисляемые выгоды - в лучшем случае негарантированы, да?

Да и вообще... незабываемые эмоции вызывает сам перечень:

"Крок 1

Україна створює спеціальні орган, який відповідає за виконання Угоди. Він готує плани, в яких розписано по роках, ресурсах, галузях, як реалізовуватиметься Угода і відсилає їх в Єврокомісію (ЄК)

Крок 2

ЄК перевіряє плани і стежить за виконаннями, аж до вивчення проектів законів і розпоряджень КМ. Україна надсилає звіти до ЄК з таблицями, в яких розписано, які правові акти вже прийняті

Крок 3

Після того, як ЄК визнає, що номативний акт ЄС впроваджено в наше законодавство, Україна повинна довести, що він ще й виконується, звітуючи про це двічі на рік.

Крок 4

ЄК надсилає місію до України, яка перевіряє, чи звіти відповідають дійсності і чи працює прийнятий закон. Крім влади, місія спілкується з підприємцями та громадськими організаціями.

Крок 5

Якщо оцінка місії позитивна, ЄС допускає певну українську продукцію на свій ринок. Якщо оцінка - негативна, то ЕК дає рекомендації, що і як треба вдосконалити, і процедура повторюється."

Обычно - у нас (в Украине, за форум не скажу) сторонники ЕС - как раз те, кто любят пламенно и страстно кричать об украинской "незалежности", а не любители ЕС (к каковым и себя отношу) - весьма мало интересуются пропагандой незалежности этой. ОДНАКО - стоит зайти речи о конкретных требованиях ЕС (типа - см. выше) всё резко становится с ног на голову...

Вот я уже отметил, что не считаю себя таким уж певцом незалежности - но - едва я прочёл этот бред - как, единственная возникшая эмоция - что любой украинец должен был бы, едва завидя его - сразу разорвать и швырнуть в лицо составителю... Потому что все пункты построены так, что мы, видите ли, должны угождать ЕС - а там ещё подумают, достаточно ли хорошо стараемся.

Зато... среди крикунов о "незалежности", опять же - просто счастье царит! Какая радость, ЕС нам, независимой стране, посмело написать инструкции - надо срочно кинуться выполнять их!

Посилання на коментар

Гість бандерлог

"ахметка" - це був збірний образ. Я б не посміла так назвати Ріната Леонідовича

:lol:

А взагалі, наші олігархи не дурні, якщо вже націлилися в ЕС, то розуміють, модернізація ляже на їх плечі.

А нам, пересічним, буде лише користь - стандарти ЄС не в порівняння з нашими.

Тому я й запитувалася: в чию бочку меду ложка дьогтю.

І Росія трохи побрикається і тихцем, без реклами знову візьметься купляти наші товари - людей же потрібно годувати, не газом єдиним...

Та ти шо! Пиздець сільському господарству України! В країнах ТС все більше реалізується програма продовольчої безпеки. Такої в Україні нема. М"яса вона імпортує 50%, багато ще чогось. експортує "зернові" (переважно кукурудзу), рапс, сонячник, ще якісь дрібниці. Асоціацією вона відразу забов"язується пропускати європейськеі товари с/г без обмеженнь. А їй нав"язують багато "європейських стандартів" - наприклад розміри клітин для курей. А головне - в Європі державне дотування с/г на 45%, в Україні на 6%. Більше Україні заборонено - такі умови вона підписала, вступаючи в СОТ.

Кому потрібна українська морква за 5 гривень, якщо буде європейська за 2?

Посилання на коментар

Та ти шо! Пиздець сільському господарству України! В країнах ТС все більше реалізується програма продовольчої безпеки. Такої в Україні нема. М"яса вона імпортує 50%, багато ще чогось. експортує "зернові" (переважно кукурудзу), рапс, сонячник, ще якісь дрібниці. Асоціацією вона відразу забов"язується пропускати європейськеі товари с/г без обмеженнь. А їй нав"язують багато "європейських стандартів" - наприклад розміри клітин для курей. А головне - в Європі державне дотування с/г на 45%, в Україні на 6%. Більше Україні заборонено - такі умови вона підписала, вступаючи в СОТ.

Кому потрібна українська морква за 5 гривень, якщо буде європейська за 2?

Смішно, коли мавпа розмірковує про моркву.

Бо вона не знає, що люди навіть тепер, коли в супермаркетах дешевше, ходять на ринок за морквою з грядки і за помідорами не з парника.

І купляють українське не тому, що дешевше, а тому, що своє.

А, кому це я кажу - байстрюку безродному, який і так нічого не зрозуміє.

Посилання на коментар

Вот интересно - к чему столько пишут о том, что принесёт это соглашение?

Вот я уже отметил, что не считаю себя таким уж певцом незалежности - но - едва я прочёл этот бред - как, единственная возникшая эмоция - что любой украинец должен был бы, едва завидя его - сразу разорвать и швырнуть в лицо составителю... Потому что все пункты построены так, что мы, видите ли, должны угождать ЕС - а там ещё подумают, достаточно ли хорошо стараемся.

Зато... среди крикунов о "незалежности", опять же - просто счастье царит! Какая радость, ЕС нам, независимой стране, посмело написать инструкции - надо срочно кинуться выполнять их!

Скажи, БАрбюс, у тебе крім емоцій, ще щось виникало після прочитання Угоди - ну там мислішка така сяка, задрипана, але своя?

Ась? емоційний ти наш?

Мож ти сопілку ковтнув і не до думок тобі? :lol:

Посилання на коментар

Молодец, свою никчемность показала и админам ещё одно письмо. Ну там в принципе уже понятно, никаких продлений не будет, так, что не позорься, сложи полномочия и иди по хорошему.

Чу, я тебя обманула - никакого строка мне не давали. Сказали просто: на, пользуйся и все.

А о месяце я придумала, чтобі вас не пугать.

Извините...

Посилання на коментар

Чу, я тебя обманула - никакого строка мне не давали. Сказали просто: на, пользуйся и все.

А о месяце я придумала, чтобі вас не пугать.

Извините...

Ладно не харахорся, слаживай и у... ну ты же знаешь, фашизм не пройдёт, как и ваш нацизм.
Посилання на коментар

Ладно не харахорся, слаживай и у... ну ты же знаешь, фашизм не пройдёт, как и ваш нацизм.

+++

Посилання на коментар

Гість бандерлог

Смішно, коли мавпа розмірковує про моркву.

Бо вона не знає, що люди навіть тепер, коли в супермаркетах дешевше, ходять на ринок за морквою з грядки і за помідорами не з парника.

І купляють українське не тому, що дешевше, а тому, що своє.

А, кому це я кажу - байстрюку безродному, який і так нічого не зрозуміє.

Тю, Орангутана! А краще скажи - дозволять ту моркву вирощувати? В Болгарії зараз свого болгарського перцю нема. Так вона член ЄС, має там якесь (дрібненьке) право голосу, а не як Україна що збирається в якусь задрипану "асоціацію".

Та й взагалі - науковойомке виробництво згортаємо, складне технічне теж, стаємо сільськогосподарською країною - доля незавидна. Та й мільони працівників на вулицю. Виробництво лише те, яке дозволить Брюсель. В України ніяких прав нема. Ступень ідиотизму - я про макроекономіку, ти про то овочі з городу.

Серед мавп ідіотів нема. То тільки свідома болячка.

Посилання на коментар

Тю, Орангутана! А краще скажи - дозволять ту моркву вирощувати? В Болгарії зараз свого болгарського перцю нема. Так вона член ЄС, має там якесь (дрібненьке) право голосу, а не як Україна що збирається в якусь задрипану "асоціацію".

Та й взагалі - науковойомке виробництво згортаємо, складне технічне теж, стаємо сільськогосподарською країною - доля незавидна. Та й мільони працівників на вулицю. Виробництво лише те, яке дозволить Брюсель. В України ніяких прав нема. Ступень ідиотизму - я про макроекономіку, ти про то овочі з городу.

Шо ти піздиш про Болгарію?!!!

Ненавиджу брехунів.

Крім своїх фантазій по суті тексту Угоди - можеш щось сказати?

А по суті коментів на темі?

Якщо ні - тоді проходь!

Тема - свіжа, актуальна на роки - флудити не дам.

Амінь!

Посилання на коментар

Гість бандерлог

Ненавиджу брехунів.

Якщо ні - тоді проходь!

Амінь!

Тобі про Болгарію вже не раз совали і без мене. Як і про суть угоди. Яку, до речі приховували від громадськості, тільки пару тижнів тому надрукували переклад на українську. Ти ж користаєшся лише брехнею. Та малюнками для дебілів. Ото і зненавидь себе!
Посилання на коментар

Ненавиджу брехунів.

см. статью "Как хорошо в Евросоюзе.На примере Болгарии."

можете себя ненавидеть (впрочем - судя по тому, что вы пишите - вы давно должны были бы).

"В рецепт знаменитого шопского салата нынче входят турецкие (или иорданские) "пластмассовые" помидоры, "болгарский перец" из Голландии и Македонии, лук из Китая и французская брынза. На местном рынке больше нет болгарских томатов, зато завались голландских. 80% всех овощей и фруктов — привозные. Похоронив болгарский перец вместе с помидором, ЕС покусился было на святое — ракию (производство алкоголя в частном секторе), но потом затих."

А вот это (тоже из описания Болгарии) - Украине не грозит:

"С начала 2000-х Болгария жила как веселая вдова после смерти богатого мужа, — говорит журналист Валерий Найденов. — Она распродает дома, земли, все имущество супруга и лет пять живет гораздо лучше, чем прежде. А потом бестолковая баба остается на бобах и просит милостыню на паперти. До 2005 г. Болгария демонстрировала великолепный рост ВВП (учитывались любые сделки купли-продажи). То есть мы распродавали национальные активы, а в ВВП это отражалось как наш доход. Все были счастливы: ах, какие иностранные инвестиции! Власти уничтожили национальную экономическую науку и разогнали серьезные институты. А все исследования по заказу правительства на деньги налогоплательщиков проводят прозападные НПО"

у нас, насколько я в курсе, процесс распродаж давно идёт - так что - вступив в ЕС это мы не потеряем.

Посилання на коментар

Відповідаю для обох, бо в мене мало часу:

З одного боку ви критикуєте людей, які думають, що Асоціація - це панацея від усіх проблем в Україні, після підписання якої на нас посиплються блага, як з рогу достатку.

З другого боку - стаєте на бік перших, і критикуєте ЄС за те, що не справдилися ваші сподівання.

Скажіть де ваша логіка?

Логіка НЕ дебілів???

Крім слів і емоцій - по тексту Угоди - претензії які? Чому в наших салатах повинні опинитися пластмасові помідори?

Окремо, як довідка - вони у нас ВЖЕ є, бо це такий сорт помідорів, які вирощують сугубо для споживання в зимовий період, але наші примудрилися їх продавати цілий рік. Але це не означає, що нема натуральних помідорів з Херсонщини. Просто є ВИБІР.

ТО ХТО НАМ ПОВИНЕН ЗРОБИТИ ЄВРОПУ В УКРАЇНІ? АСЬ, мудрогелики?!

Посилання на коментар

Тобі про Болгарію вже не раз совали і без мене. Як і про суть угоди. Яку, до речі приховували від громадськості, тільки пару тижнів тому надрукували переклад на українську. Ти ж користаєшся лише брехнею. Та малюнками для дебілів. Ото і зненавидь себе!

Совайте своїм жінкам, якщо вона у вас є, а мені давайте аргументи. А що є в Болгарії я на власні очі бачила і пробувала

Посилання на коментар

Відповідаю для обох, бо в мене мало часу:

З одного боку ви критикуєте людей, які думають, що Асоціація - це панацея від усіх проблем в Україні, після підписання якої на нас посиплються блага, як з рогу достатку.

З другого боку - стаєте на бік перших, і критикуєте ЄС за те, що не справдилися ваші сподівання.

Скажіть де ваша логіка?

Логіка НЕ дебілів???

Крім слів і емоцій - по тексту Угоди - претензії які? Чому в наших салатах повинні опинитися пластмасові помідори?

Окремо, як довідка - вони у нас ВЖЕ є, бо це такий сорт помідорів, які вирощують сугубо для споживання в зимовий період, але наші примудрилися їх продавати цілий рік. Але це не означає, що нема натуральних помідорів з Херсонщини. Просто є ВИБІР.

ТО ХТО НАМ ПОВИНЕН ЗРОБИТИ ЄВРОПУ В УКРАЇНІ? АСЬ, мудрогелики?!

про один бок и другой - тут нет никакого противоречия, это две стороны одной медали.

Т. е - говоря о том, что ЕС ничего хорошего в Украине не сделает - мы подкрепляем это примерами стран, которые, то ли войдя в ЕС (как Болгария), то ли - подписав соглашение об ассоциации (как Египет) - ничего с этого не получили... Ну или (если выразиться максимально точно) - последовавшие за тем события - принесли хорошего намного меньше, чем плохого.

А вот что до того, что надо своим умом жить - тут, как раз, не спорим.

Точнее - не спорим с этим фактом, зато - постоянно спорим с теми, кто своим умом жить отказывается и постоянно пытается равняться на Европу (если не заглядывать прямо в рот её представителям - с какой бы откровенной наглости они не пытались уже прямо руководить нашей страной).

Посилання на коментар

про один бок и другой - тут нет никакого противоречия, это две стороны одной медали.

Т. е - говоря о том, что ЕС ничего хорошего в Украине не сделает - мы подкрепляем это примерами стран, которые, то ли войдя в ЕС (как Болгария), то ли - подписав соглашение об ассоциации (как Египет) - ничего с этого не получили... Ну или (если выразиться максимально точно) - последовавшие за тем события - принесли хорошего намного меньше, чем плохого.

А вот что до того, что надо своим умом жить - тут, как раз, не спорим.

Точнее - не спорим с этим фактом, зато - постоянно спорим с теми, кто своим умом жить отказывается и постоянно пытается равняться на Европу (если не заглядывать прямо в рот её представителям - с какой бы откровенной наглости они не пытались уже прямо руководить нашей страной).

Та тому, що думали, як ті перші!

А коли б думали як нормальні, не дебіли - що це ЛИШЕ ШАНС, а не панацея - було б по іншому.

Ось ваша логіка і розсипалася, "як роса на сонці" і залишилися лише соплі від вічних стинань.

Барбюс, ти мужик чи баба? Бо якщо бабаподібний мужик - тобі тут буде скрутно - тут вимагають ДОКАЗІВ, а соплі краще залишити для жінок.

Посилання на коментар

А коли б думали як нормальні, не дебіли - що це ЛИШЕ ШАНС, а не панацея - було б по іншому.

Ось ваша логіка і розсипалася, "як роса на сонці" і залишилися лише соплі від вічних стинань.

Барбюс, ти мужик чи баба? Бо якщо бабаподібний мужик - тобі тут буде скрутно - тут вимагають ДОКАЗІВ, а соплі краще залишити для жінок.

Шмато,почему убрала мой пост? :lol:
Посилання на коментар

ну - эмоции можете и при себе оставить) так что - посвящённую им часть пропущу мимо ушей...

А что до "лише шанс" - я не считаю украинцев настолько ущербными, чтоб полагать, что шанс давать должен кто-то со стороны.

Причём - нагло требуя выполнения каких-то условий (тем более - в том объёме, что воображает ЕС - воображает приемлимыми для нас).

Посилання на коментар

Шмато,почему убрала мой пост? :lol:

А ось цей не приберу, щоб усім було зрозуміло, чому я забрала попередні. Ти не вмієш нормально спілкуватися і пишеш не по темі.

Посилання на коментар

А ось цей не приберу, щоб усім було зрозуміло, чому я забрала попередні. Ти не вмієш нормально спілкуватися і пишеш не по темі.

Шмато,верни предыдущий так как он по теме. :lol:

Посилання на коментар

Гість бандерлог

Совайте своїм жінкам, якщо вона у вас є, а мені давайте аргументи. А що є в Болгарії я на власні очі бачила і пробувала

Аргументів на форумі теж було досить.

А чому б тобі хоч раз аргументи не привести? По конкретиці. Невже ти вважаєш, що усім достатньо малюнків для дебілів?

Посилання на коментар

О Болгарии я на форуме выставляла видео. Полный развал в стране после вступления в ЕС. Все больше людей выступают за восстановление дружеских отношений с Россией.
Посилання на коментар

Зато Ориана умеет общаться, как настоящая женщина!

Ненавиджу брехунів.

Якщо ні - тоді проходь!

Амінь!

Уберешь пост - в другой раздел перенесу)).
Посилання на коментар

О Болгарии я на форуме выставляла видео. Полный развал в стране после вступления в ЕС. Все больше людей выступают за восстановление дружеских отношений с Россией.

Ага прям в очередях давят друг друга, все в рашу стремятся. :lol: :lol:
Посилання на коментар

що це ЛИШЕ ШАНС, а не панацея

И, кстати - а на что ЕС шанс-то даёт?

Накачаться кредитами? Так, вроде, их итак дают (и ЕС, и не ЕС) - но, главное - мы, вроде - итак накачались.

Или на то, что наше производство будет погублено, в условиях открытой границы (точнее - в условиях открытой НАШЕЙ границы - даже имей мы возможность подавить европейских производителей - они к себе наши товары попросту не пустят [1])? Это шанс реальный, да... Вот только его хотеть может - исключительно пятая колонна.

[1] При этом (что характерно) - Россия тоже не пустит (на что недавно прозрачно намекнула) - т. к - мы станем в лагерь прямого конкурента ТС ЕврАзЭс - и к нам и будут относиться, как к конкурентам. Этот шанс тоже - более чем реальный, да. Но востребован - только в глазах той же пятой колонны.

Посилання на коментар

ну - эмоции можете и при себе оставить) так что - посвящённую им часть пропущу мимо ушей...

А что до "лише шанс" - я не считаю украинцев настолько ущербными, чтоб полагать, что шанс давать должен кто-то со стороны.

Причём - нагло требуя выполнения каких-то условий (тем более - в том объёме, что воображает ЕС - воображает приемлимыми для нас).

Ну якщо ми з таким же стартом як Польща досі не там де Польща - я маю на увазі не ЄС - то значить щось у нас не так пішло. І нічого поганого в тому нема, якщо нам вказують на наші помилки.

Не треба це сприймати так хворобливо - дивіться на це так, наче Україна - учень, а ЄС вчитель.

Або, ми наймаємося на роботу і нам дають питання, які потрібно підготувати до співбесіди.

Посилання на коментар

Гість бандерлог

Накачаться кредитами? Так, вроде, их итак дают (и ЕС, и не ЕС) - но, главное - мы, вроде - итак накачались.

Или на то, что наше производство будет погублено, в условиях открытой границы (точнее - в условиях открытой НАШЕЙ границы - даже имей мы возможность подавить европейских производителей - они к себе наши товары попросту не пустят [1])? Это шанс реальный, да... Вот только его хотеть может - исключительно пятая колонна.

[1] При этом (что характерно) - Россия тоже не пустит (на что недавно прозрачно намекнула) - т. к - мы станем в лагерь прямого конкурента ТС ЕврАзЭс - и к нам и будут относиться, как к конкурентам. Этот шанс тоже - более чем реальный, да. Но востребован - только в глазах той же пятой колонны.

А який толк пускати, навіщо? Ось зараз "Мотор-Січ" виробляє двигуни для вертольотів. У цьому році ще поставить. А далі? В неї вимагають перехід на європейські стандарти. Директор Богуслаєв каже, що це смерть підприємства. Дійсно, вертольот будуєтьсЯ по одним стандартам, а двигун по іншим. Та й сам договір на поставку під питанням. Тут вже що скаже Брюссель. А іншим у Європі ці двигуни не потрібні - там своїх виробників досить. Так і в інших галузях. Але традиційна українська політика - як би скоїти пакощ Россії - "Назло мамці вуха відморожу".
Посилання на коментар

80% угоди - стосується торгівлі - умови, за якими нас будуть допускати до ринків ЕС. Як на мене - шанс, яким гріх не скористатися, як скористався з цього Китай

15% - це економіка - законодавство, яке дозволяє розвиватися малому і середньому бізнесу, який наші олігархи дещо затерли за ці останніх три роки, коли вони у владі.

Росія і досі нічого не робила задарма і тепер нема чого боятися її погроз.

Буде Росії вигідно, вона буде продовжувати купляти наші товари, не буде вигідно - і так рано чи пізно відмовиться - як це сталося з українськими сирами.

Посилання на коментар

А який толк пускати, навіщо? Ось зараз "Мотор-Січ" виробляє двигуни для вертольотів. У цьому році ще поставить. А далі? В неї вимагають перехід на європейські стандарти. Директор Богуслаєв каже, що це смерть підприємства. Дійсно, вертольот будуєтьсЯ по одним стандартам, а двигун по іншим. Та й сам договір на поставку під питанням. Тут вже що скаже Брюссель. А іншим у Європі ці двигуни не потрібні - там своїх виробників досить. Так і в інших галузях. Але традиційна українська політика - як би скоїти пакощ Россії - "Назло мамці вуха відморожу".

Нормально, коли держава дбає в першу чергу про свої інтереси, як це робить Росія і не нормально, коли громадяни України завжди на стороні Росії.

А що стосується "Мотор-Січі" - якщо він постачає продукцію до Росії, то нащо європейські стандарти?

Європейські стандарти потрібні лише в торгівлі з ЄС.

Крім того, ти що ж хочеш сказати, що стандарти ЄС гірші, ніж стандати Росії? - це повна дурня!!!

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...