Перейти до змісту
Український політичний форум

Українська національна державність

Гість Зима

Рекомендовані повідомлення

Ну и толку, что залезли в 17 век? Лишняя иллюстрация, что вся эта тягомотина с "самостийностью" окончится как всегда - на карачках до Москвы: "Кляті москалі, нагодуйте нас, бо ми все розікрали".

Прежде, чем заявлять о "нэзалэжности", надо было думать, а способен ли на нее народ, есть ли у него государственное сознание?

То як за вашими міркуваннями, шановний, то й в 1921му році треба було задуматись, чи є здібності у пролетаріату та державна свідомість,

аби будувати велику "незалежну" державу Радянский союз, або він розпадеться протягом одного людського віку. Чи варто була його розбудова

тих незчисленних жертв, громадянських війн, щоб створити химеру.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 2,7 тис
  • Створена
  • Остання відповідь

То як за вашими міркуваннями, шановний, то й в 1921му році треба було задуматись, чи є здібності у пролетаріату та державна свідомість,

аби будувати велику "незалежну" державу Радянский союз, або він розпадеться протягом одного людського віку. Чи варто була його розбудова

А вы националисты ,решили продолжить химеру? Вы со своими лозунгами совсем не отличаетесь от большевиков.
Посилання на коментар

СССР - это была историческая Россия. Хоть в 1922г и оформленная , исходя из тогдашних политических интересов. И УССР создавали как "резервную" республику, на случай провала в иных регионах.Для этого и насовали в нее территорий, никогда ранее не относившихся к "Украине". Придумали нацию "украинцев" из чисто географического понятия и пр. В любом случае для развития государства нельзя было политические интересы 20-х годов консервировать. Необходимо было после войны возвращаться к традиционному губернскому устройству.

А что такое сегодняшняя "Украина"? Место для распиловки бывшей союзной собственности. Вся эта "незалежнисть", виковични прагнення" и т.п. - пропагандистские игрушки для быдла. Надо же было властям что-то ему объяснять. Если скажешь, что хапнуть хочется, не поймет.

Вот уж где большая химера! Даже под словом "украинцы" существуют три этноса: новороссы (48%), малороссы (41%) и галицкий этнос (11%).

Впрочем, еще несколько лет, пока все доворуют, еще протянет.

Посилання на коментар

А что такое сегодняшняя "Украина"? Место для распиловки бывшей союзной собственности.

а что такое сегодняшняя "Россия"? Место для ч-е-г-о ?
Посилання на коментар

А вы националисты ,решили продолжить химеру? Вы со своими лозунгами совсем не отличаетесь от большевиков.

Да какие там "националисты". Никаких националистов (в традиционном понимании) на Украине нет. Так, помесь хуторянского шовинизма с придурью. Ну, и лизания эфедрона властям, естественно.

Чем бы был обеспокоен подлинный националист?

Творящимся геноцидом - за время "незалежности" Украина не досчиталась каждого пятого.

Развитием нации, а идет деградация, снижается интеллектуальный, профессиональный, физический уровень.

Здоровьем нации: здесь и экология, и химическая еда, отсутствие и недоступность массового спорта, услуги медицины тоже зашкаливают, и пр.

Экономической безопасностью и развитием - деградировали и исчезли целые отрасли производства и науки.

Оборонной безопасностью - что от армии осталось?

И еще ряд вопросов.

А что наши "националисты"? Тризуб, прапор, еще кой-какая малозначимая атрибутика "незалежности". А главное - мова, мова, и еще раз мова. Не "националисты", а заурядные "мовнюки".

Посилання на коментар

а что такое сегодняшняя "Россия"? Место для ч-е-г-о ?

И в России это присутствует. Когда Союз делили - одна шобла собиралась.

Впрочем, там не в таких размерах, как на Украине, И стараются пресекать. Там другие проблемы. И очень серьезные.

Посилання на коментар

Да какие там "националисты". Никаких националистов (в традиционном понимании) на Украине нет. Так, помесь хуторянского шовинизма с придурью. Ну, и лизания эфедрона властям, естественно.

Творящимся геноцидом - за время "незалежности" Украина не досчиталась каждого пятого.

Развитием нации, а идет деградация, снижается интеллектуальный, профессиональный, физический уровень.

Здоровьем нации: здесь и экология, и химическая еда, отсутствие и недоступность массового спорта, услуги медицины тоже зашкаливают, и пр.

Экономической безопасностью и развитием - деградировали и исчезли целые отрасли производства и науки.

И еще ряд вопросов.

А что наши "националисты"? Тризуб, прапор, еще кой-какая малозначимая атрибутика "незалежности". А главное - мова, мова, и еще раз мова. Не "националисты", а заурядные "мовнюки".

+++
Посилання на коментар

Не "националисты", а заурядные "мовнюки".

От я то думаю, чого всяке українофобське байстрюччя лайном сходить - якщо ніяких націоналістів нема, я вже мовчу про нацистів? Хоча і підозрювала, а тепер отримала підтвердження - їм українська мова, як кістка в горлі і Незалежність наша. Це агонія від розуміння: їх надії не справджуються, Україна не загнеться

Посилання на коментар

От я то думаю, чого всяке українофобське байстрюччя лайном сходить - якщо ніяких націоналістів нема, я вже мовчу про нацистів? Хоча і підозрювала, а тепер отримала підтвердження - їм українська мова, як кістка в горлі і Незалежність наша. Це агонія від розуміння: їх надії не справджуються, Україна не загнеться

Акелла - ти підераст :lol: :lol: :lol:

[/quote]Заткни язык в жопу своему Януку, рагульская жополизка! Какое ты имеешь отношение к Украине?

Посилання на коментар

Акелла - підор

Верх рагульского интеллекта! Я тебя , тетка, в жопу не трахал. Может Янек, не знаю, да мне и неинтересно. Убогое создание, посмотрел твои посты, одно и то же на всех несешь.

Посилання на коментар

И еще ряд вопросов.

странный ты какой-то...

вродь и нормальный... - а на провокашки ведешься...

неуверенный, что ли?...

Посилання на коментар

Спецоперацiя КДБ УРСР проти українських дисидентiв пiд кодовою назвою "БЛОК" розпочалася 28 червня 1971 року, коли вийшла постанова Полiтбюро ЦК КПРС про боротьбу з самвидавом. Справа тривала п'ятнадцять рокiв, останнi її документи датованi 1986-м.

Мета цiєї операцiї - протидiяти українському нацiональному руховi. Поштовхом у її розвитку стала справа бельгійського українця Ярослава Добоша (вiн був заарештований 4 сiчня 1972 року в Чопi).

Изображение

Посилання на коментар

странный ты какой-то...

вродь и нормальный... - а на провокашки ведешься...

неуверенный, что ли?...

У вас как не зомбированный, так сразу "странный". А такого сбора зомби-личностей как на здешнем форуме, на других и не водится.
Посилання на коментар

Коли групі колишніх політв'язнів по цій справі запропонували ознайомитися з архівами вони знайшли у своїх справах цікаві деталі, яких і не знали раніше і навіть не підозрювали про їх існування.

Наприклад розповідає Василь Овсієнко

Я лише тепер дізнався, що одна наша довірена особа - друкарка, котра влітку 1972 року друкувала "Відкритого листа членам ЦК КПРС і ЦК КП України" Василя Лісового на захист заарештованих шістдесятників, була сексотом КДБ

Коли Євген Пронюк і Лісовий були заарештовані за цей лист, то вони дуже довго не називали імені друкарки.

Я також після арешту не називав, доки її ім'я не з'явилося у справі.

А виявляється, що того ж дня, коли я привіз друкарці Раї цього "Листа" (тобто 26 червня 1972 року), вона доповіла про це в КДБ і кадебісти вирішили «не препятствовать изготовлению документа, чтобы взять с поличным".

Ця Рая, якій ми так довіряли, фігурує у справі як "агент Валя"!

Посилання на коментар

Акелла - підор

классная была тема...правда, Ариашка? нудноватая, правда... зато теперь яркая, красочная, наполненная смыслом.. :lol: вот зима обрадуется!
Посилання на коментар

Про "технологічногії" стеження в ті часи

Б. Горинь: Коли я ознайомлювався з донесеннями КДБ кінця 1980 - початку 1990-х років, то був вражений - настільки там детально, по днях описано, де, коли і з ким я зустрічався, куди ходив. День у день. Така ж детальна інформація є про мого брата Михайла, Ігоря та Ірину Калинців, Степана Хмару, В'ячеслава Чорновола.

А щодо технiки, то в архiвi СБУ я навмання розгорнув один iз томiв i натрапив на кадебiстське повiдомлення: "З допомогою пiдслуховувального пристрою, встановленого у квартирi Калинцiв, вдалося довiдатися про таке i таке". Правда, куди i як вони цi пристрої встановлювали, невiдомо.

В. Овсiєнко: У справi "БЛОК" фiгурує житомирець Євген Концевич. Вiн з 1952 року лежав спаралiзований. 1965-го, коли йому було 30 рокiв, до нього приїхало багато друзiв iз Києва - Чорновiл, Свiтличнi, Сверстюк. А кадебiсти пiдслушку пiдсунули. Євген уночi цей апарат виявив i викинув на смiтник.

Наступного дня в нього вчинили обшук, та пiдслушку не знайшли, хоча вона була у вiдрi зi смiттям. Ще й дротик стирчав. Пiсля того його твори перестали публiкувати. Пiд час обшуку один кадебiст сказав: "Той лежачий труп - якби вiн устав, то вiн не ходив би. Вiн би сидiв".

Я передав деякi документи, якi сфотографував в архiвi СБУ, своєму колезi Олесевi Шевченку. Про те, як вiн 1976 року разом iз Вiталiєм Шевченком та Степаном Хмарою пiдготував черговий випуск журналу "Український вiсник". Вони його надрукували на машинцi, передрукували на фотоплiвку i передали до Львова людинi, яка мала передати цю плiвку за кордон. А кадебiсти таємно зробили у цього чоловiка обшук, знайшли цю плiвку, зробили з неї копiю, причому свiдомо - неякiсно, зi змазаним зображенням, i поклали у тому ж мiсцi.

I ця змазана фотоплiвка, з якої нiчого не можна було прочитати, пiшла за кордон. Кадебiсти потiм прозвiтували "нагору", що "Український вiсник" знешкоджено i вiн за кордоном не вийшов. А ми, учасники тих подiй, дiзналися справжню причину цього невиходу, лише тепер, через чверть столiття.

В. Мороз: Було й звичайне стеження. Ми у той час взагалi жили в обстановцi постiйного нагляду. Але до того звикаєш. Коли щоразу на вулицi за тобою стежить шпик, безперервно йде i фiксує, з ким ти зустрiвся чи перекинувся словом, то до цього хоч-не-хоч звикнеш.

Посилання на коментар

про доносчиків

В. Мороз: Донощики, як правило, у документах не фiгурують. Нiяка полiцейська система, а тим бiльше радянська, нiколи не пiде на оприлюднення iмен свої агентiв. Це її найбiльший скарб. Особисто я знав кiлькох "стукачiв", котрi працювали на спецслужби. Наприклад, серед полiтв'язнiв був один на прiзвисько Балтiйський.

Або такий собi Кiчера (це також псевдо), завданням котрого пiсля вiйни було пiд виглядом пiдпiльника виявляти бункери з упiвцями i здавати їх совєтам. У нас у Владимирськiй тюрмi був такий капiтан Донников, то той агент Кiчера з ним спiвпрацював.

В. Овсiєнко: Отож-бо й воно, що iмен донощикiв немає. Тi документи, якi нам дали на ознайомлення, написанi на основi доносiв, оперативної iнформацiї, допитiв. Вони писалися росiйською мовою з цитатою українською (вiдразу видно, чия була влада) i пiдписанi керiвниками КДБ. Спочатку Нiкiтченком, а потiм Федорчуком. Причому iмен донощикiв нема не тiльки у моєму випадку, а загалом. У документах вживається термiн "джерело" ("источник"). Iнколи вжито псевда донощикiв. Як правило, це

доповiднi записки, якi писали кадебiсти в ЦК Компартiї, рiдше - в iншi установи.

Б. Горинь: Як сказав нам у тiй розмовi директор архiву СБУ, доноси на жаргонi спецслужб називаються "оперативнi данi". I отих "оперативних даних" радянського перiоду збереглося не бiльше як два вiдсотки. Решта була знищена в час, коли в українському КДБ головував генерал Голушко. Пiсля проголошення Україною незалежностi вiн переїхав до Москви, забравши зi собою величезну частину оперативних матерiалiв.

Я думаю, що насправдi цi матерiали десь є. Таку вiру в мене вселяє той факт, що деякi iз цих нiбито знищених матерiалiв час вiд час друкують деякi вiтчизнянi ЗМI. Бо ж вiдомо, що архiви не горять.

Посилання на коментар

1965, Житомир: шістдесятники Вячеслав Чорновіл, Іван Світличний, Євген Сверстюк, Алла Горська, Надія Світлична та інші в гостях у Євгена Концевича (другий справа у нижньому рядку)

Изображение

Посилання на коментар

Да, Чёртик, ты далёк от Европы, а туда же головой бьёшься в закрытую дверь.

тупой русский пасивный пидарас черчиль - снова постишь великосодержательные посты уровня - тут был я - русский пидарас
Посилання на коментар

классная была тема...правда, Ариашка? нудноватая, правда... зато теперь яркая, красочная, наполненная смыслом.. :lol: вот зима обрадуется!

Верх рагульского интеллекта! Когда под ником "Ориана" мужик и баба посменно работали (перед выборами), у них еще что-то сносное получалось. А эта сегодняшняя тетка пару слов связать не может. Одними лайками всех посыпает. Убогое создание.
Посилання на коментар

Верх рагульского интеллекта! Когда под ником "Ориана" мужик и баба посменно работали (перед выборами), у них еще что-то сносное получалось. А эта сегодняшняя тетка пару слов связать не может. Одними лайками всех посыпает. Убогое создание.

позор тебе, акешша"! Ты ж кажен вечер перед этим убожеством кончал на карачках...
Посилання на коментар

позор тебе, акешша"! Ты ж кажен вечер перед этим убожеством кончал на карачках...

А вот тут по подробнее можно, кто там у вас кончает
Посилання на коментар

А вот тут по подробнее можно, кто там у вас кончает

легко. Есть люди, которые меняют ники. Есть копирующие других юзеров; есть меняющие аватарки. Есть изменяющие точку зрения. Акелла - что небывалый случай в интернете: - ник остался прежним, а человек совершенно другой. Такое впечатление, что отдал свои реквизиты родственнику или приятелю. Всё другое.

Там просто упомянуто мною было. ;) как акелла в свое время оно дифирамбы Ариашке пел с подлизыванием и подвизгиванием. А теперь -

от любви до ненависти один шаг.♥▬ ♠

Вспомнилось просто...................

Тебе то что за дело...

Посилання на коментар

легко. Есть люди, которые меняют ники. Есть копирующие других юзеров; есть меняющие аватарки. Есть изменяющие точку зрения. Акелла - что небывалый случай в интернете: - ник остался прежним, а человек совершенно другой. Такое впечатление, что отдал свои реквизиты родственнику или приятелю. Всё другое.

Там просто упомянуто мною было. ;) как акелла в свое время оно дифирамбы Ариашке пел с подлизыванием и подвизгиванием. А теперь -

от любви до ненависти один шаг.♥▬ ♠

Вспомнилось просто...................

Тебе то что за дело...

Ога. совершенно никакого, просто вспомнилось. что и ты неровно дышишь, вот и подумалось, не допустить криминала на почве ревности. знаешь. легче предупредить. чем раскрыть. птьфу. чем вылечить.
Посилання на коментар

ну а мнение коренным образом может помегняьться. когда ты узнаёшь правду о человеке. а не за того . за кого он выдаёт себя.

Посилання на коментар

все мы когда-то были махонькими вонючими сперматозоидами :lol: Вылетевшими ИЗ █ ♂ и оказавшимися В... ♀ :D

А МЕНЯ лично, ваще инопланетяне закинули! ? тыщу лет назад! Вот!!! ♫

Посилання на коментар

все мы когда-то были махонькими вонючими сперматозоидами :lol: Вылетевшими ИЗ █ ♂ и оказавшимися В... ♀ :D

А МЕНЯ лично, ваще инопланетяне закинули! ? тыщу лет назад! Вот!!! ♫

везёт
Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...