Sven Опубліковано 15 січня, 2013 Автор Опубліковано 15 січня, 2013 Є від чого впасти у відчай (с) Дійсно багато народу виїздить. Молоді, освічені... Я ще більше впевнююсь що потрібно дітей вчити закордоном і щоб "там" залишались. Корреспондент: Межа можливостей. В Україні наростає нова потужна міграційна хвиля В Україні піднімається нова міграційна хвиля – через нестабільність і відсутність перспектив більша частина українських професіоналів сьогодні готові пакувати валізи. Кілька років тому тих, хто втратив надію і терпіння, було вдвічі менше, пише Інна Прядко у №1 журналу Корреспондент від 11 січня 2013 року. Марлен Османов, 26-річний інженер-конструктор, живе і працює в Севастополі – він проектує бурові платформи. Однак його надії на майбутнє сягають далі від Чорного моря. Османов, який старанно студіює англійську, розіслав своє резюме в західні компанії, які займаються нафторозробками, і вже почав проходити співбесіди. Молодий фахівець не бачить для себе перспектив в Україні і сподівається знайти роботу в Євросоюзі, ОАЕ, Канаді, Росії чи країнах Азії – Китаї, Сінгапурі, В'єтнамі. Своє прагнення Османов аргументує не вагаючись: в Україні його галузь відстала на півтора десятка років, можливість кар'єрного росту різко звужує кумівство, доходи колег на Заході і навіть у Росії у рази вищі, в той час як зарплати Османова з вирахуванням податків ледь вистачає на те, щоб знімати квартиру. "За останні п'ять років [в Україні] нічого не змінилося, інфляція зростає, підприємства закриваються", – констатує кримчанин. "Влада живе сама по собі, а ми самі по собі. Напевно, це неправильно?" – озвучує інженер питання, на яке сам уже відповів. Він готовий до еміграції, бо впевнений, що ситуація в країні лише погіршуватиметься. Переїхати на роботу за кордон готові 54% українських фахівців, а ще 28% погодилися б на тимчасову трудову еміграцію Число українців, які поділяють песимізм Османова, зростає з кожним роком. За даними недавнього дослідження рекрутингової компанії Форсаж, яка опитала близько 2 тис. управлінців середньої та вищої ланки, переїхати на роботу за кордон готові 54% респондентів, а ще 28% погодилися б на тимчасову трудову еміграцію. Водночас, за даними Форсажу, ще у 2006-му свою готовність до переїзду висловлювали загалом 20-30% менеджерів. Валізні настрої серед найбільш кваліфікованих кадрів підтвердило й опитування рекрутингового порталу hh.ua, чию аудиторію склали переважно 30-річні працевлаштовані фахівці з вищою освітою. 48% з них заявили, що мають серйозні наміри виїхати з України, ще 43% іноді замислюються про працевлаштування за кордоном, і лише 4% не планують залишати батьківщину. Такі міграційні установки зріють у суспільстві тоді, коли простір можливостей в країні "стискається до межі" Такі міграційні установки зріють у суспільстві тоді, коли простір можливостей в країні "стискається до межі", пояснює доктор економічних наук, професор Ірина Прибиткова, провідний науковий співробітник Інституту соціології НАН України. "Це люди, які усвідомили, що у них немає майбутнього, їхнє майбутнє закінчується сьогодні, вони нічого не можуть спланувати [через нестабільні політичні та економічні реалії в країні]", – констатує Прибиткова, що досліджує процеси міграції в Україні впродовж усіх років незалежності. Межа мрій З квітня 2012 року киянин Андрій Анпілогов обживається в Шанхаї. Тут таки скоро з'явиться на світ його первісток: в Піднебесну 29-річний українець переїхав разом із дружиною і тепер працює розробником в IT-компанії Altium, очолюючи групу китайських колег. Анпілогов зізнається, що недовго роздумував над пропозицією роботодавця, який знайшов його через соціальну мережу LinkedIn, адже Altium – один з провідних світових виробників програмного забезпечення. Ключовою причиною, що підштовхнула киянина до еміграції, було саме бажання рухатися вперед у своєму розвитку, що на батьківщині йому уявлялося малоймовірним. "Я розумію, що бізнес, з яким я можу зростати професійно, практично неможливий в Україні через політичні та економічні умови", – зазначає Анпілогов. На відсутність можливостей для повноцінної професійної реалізації в Україні вказав 41% респондентів hh.ua. Ще більш вагомими причинами, що пояснюють еміграційні настрої молодих фахівців, опитані вважають відсутність майбутнього для себе і родини в Україні (72%), а також низький рівень оплати праці (44%). Ситуація в країні залишає мало надій більшості українців, свідчать свіжі дані моніторингу Інституту соціології Українське суспільство 1992-2012: стан та динаміка змін. Число громадян, які сподіваються, що їхнє життя налагодиться протягом найближчого року, скоротилася з 40,2% у 2005 році до 14,9% у 2012-му. І якщо сім років тому лише 18,3% українців не бачили перспектив поліпшення життя в прийдешньому році, то сьогодні таких 51,3% – це найвищий показник за останнє десятиріччя. Причому всі ці десять років з року в рік близько 73% респондентів зазначають, що їм не вистачає порядку в суспільстві, а близько 70% скаржаться на недотримання чинних законів. В останні роки кількість охочих виїхати за кордон зростає, насамперед, за рахунок кваліфікованих кадрів, зазначають експерти. За словами Марини Маковій, гендиректора hh.ua, потенційні емігранти – переважно молоді люди, до 30-40 років, як правило, які мають освіту й володіють англійською мовою. Найкращі шанси реалізувати себе за кордоном – у представників IT-сектора, медиків, інженерів і вчених вищого рівня, а також загартованих українськими реаліями економістів і менеджерів. Найбільше співвітчизників ваблять країни Європи (63% опитаних hh.ua), Канада і США (42%), менше – Австралія (20%). Однак якщо на Заході їм часто все ж доводиться миритися зі статусом мігрантів, то в Азії до українських фахівців ставляться з пієтетом, порівнює Анпілогов, що мав досвід зарубіжних відряджень у Великобританію і США. "В Азії не відчуваєш себе вигнанцем: тут зберігся культ білої людини, і, переїжджаючи сюди, європеєць отримує більш високий соціальний статус, ніж місцеві жителі", – розповідає колишній киянин. Ще одна категорія охочих знайти себе за межами України – молодь і студенти, які виїжджають на навчання за кордон, розповідає Тамара Марценюк, доцент кафедри соціології Національного університету Києво-Могилянська академія, яка веде також курс про міжнародні стипендії на київських курсах Кругозір і сама неодноразово брала участь в таких програмах. Марценюк відзначає зростання інтересу до західної освіти з боку не тільки студентів, але й тих, хто в розквіті кар'єри зважується на зміни в житті. "На моїх курсах бувають і ті, хто чесно зізнається, що прагне використовувати освітні стипендійні можливості як трамплін, щоб залишитися на Заході", – зауважує Марценюк. 23-річна Марина Бліновська ще два роки тому, під час навчання в бакалавраті Національного авіаційного університету, взялася активно досліджувати зарубіжний освітній ринок. Вона побувала в літніх медіашколах в Австрії та Швеції, взяла участь у конференціях в Голландії та Бразилії. А нинішнім літом переїхала в Стокгольм, зумівши вступити у шведський Королівський інститут технологій, де зараз вивчає медіаменеджмент. Головними причинами переїзду Бліновська називає бажання розширити професійні горизонти, жити в соціально захищеній країні, а також нестабільну ситуацію в Україні. "Я ціную те, що можу реалізувати себе в особистому та професійному плані", – не сумнівається у правильності вибору Бліновська. Такої ж долі для своїх дітей хоче і 51-річна Олена Бонд, жителька Кривого Рогу, яка працює в держсекторі. Сама вона, отримавши дві вищі освіти, не захотіла їхати на заробітки до Італії, як зробила її сестра, хоча зізнається, що давно втомилася "виживати, а не жити". "Один з моїх синів планує виїжджати за кордон, і я все зроблю для цього, – каже Бонд. – У цій країні не потрібні творчі люди". Ціна, яку доводиться платити більшості мігрантів за шанс набути впевненості у своєму майбутньому, – необхідність вживатися в чужу культуру і середовище. 25-річна Юлія Мітурич-Коцбек, яка з минулого року живе у Словенії, називає це найскладнішим моментом еміграції разом з мовним бар'єром. За її словами, словенці хоча і слов'яни в душі, але завдяки німецько-австрійському впливу дуже дисципліновані та пунктуальні. Однак якщо хочеш інтегруватися, доводиться приймати місцеві правила, констатує українка. Ще будучи студенткою Києво-Могилянської академії, Мітурич-Коцбек брала участь у волонтерських та соціальних проектах у Польщі, Німеччині та Словенії. Повернувшись в Україну доучуватися після року життя в Європі, вона насилу сприймала вітчизняні реалії – депресивний стан економки, деградацію політики, байдужість суспільства до екології, здоров'я, а також злочинність і корупцію. "До цих моментів додалося ще й відчуття "заскорузлості" суспільства, його неготовності сприймати щось нове", – зізнається Мітурич-Коцбек. До того ж через бюрократичні складнощі в Україні не зміг прижитися її майбутній чоловік, словенець, і тепер пара живе в Любляні. У своєму нинішньому житті уродженка Житомира особливо цінує взаємоповагу між людьми, безпеку і свободу. Чудове майбутнє Однак сам по собі переїзд за кордон не гарантує благоденства, попереджає в унісон з експертами Олексій Кононський, старший менеджер з продажу компанії Dell, великого виробника комп'ютерів. До своїх 30 років киянин, який отримав фінансову освіту, встиг попрацювати у США, Франції, Єгипті та Великобританії – від сфери обслуговування до офісних посад, – неодноразово бував в Азії, а зараз працює в українській столиці і регулярно їздить до Німеччини, де здобуває освіту МВА. В Європі українцю доведеться пробивати лід прохолодного ставлення до іммігрантів, у мегаполісах Азії – звикати до надстрімкого ритму життя, а у США – забути про надії "знайти гаманець" Згадуючи досвід життя в інших країнах, Кононський нагадує, що в Європі українцю доведеться пробивати лід прохолодного ставлення до іммігрантів, тим більше з пострадянських країн, у мегаполісах Азії – звикати до надстрімкого ритму життя, а у США – забути про надії "знайти гаманець" або миттєво вибитися з грязі в князі. "В Америці потрібно нескінченно багато працювати. Потрібно розуміти, що нічого іншого від тебе там не чекають", – розповідає Кононський, який свого часу також шукав кращої долі за межами України через зневіреність у самореалізації на батьківщині без зв'язків і коштів. З іншого боку, безцінним результатом своєї роботи за кордоном киянин називає позбавлення комплексів, властивих багатьом українцям, – невпевненості, безініціативності, страху виявити індивідуальність. Особистісне зростання разом зі знанням двох мов, відшліфованих за кордоном, в підсумку допомогли Кононському знайти гідну роботу в Україні. Такі випадки трапляються часто, наголошують фахівці. "Часто виїзд за кордон [на роботу] тягне за собою стрибок у кар'єрі, тому що, повернувшись в Україну, можна козиряти цим досвідом, він додає вартості на ринку праці", – пояснює Маковій. Втім, визнає Кононський, він хоча й вирішив поки що залишитися в Україні, але все ж вибрав для себе певну форму еміграції. Киянин працює винятково у великих зарубіжних компаніях, де його приваблює не тільки більш висока зарплата. "В іноземних компаніях є правила гри, вони дуже чіткі і зрозумілі, на відміну від українських, де все залежить від настрою власника", – аргументує Кононський. Голосують ногами – виїжджають назовсім – дійсно лише деякі з тих, хто декларує таку готовність, наголошує Прибиткова. А для решти, за словами соціолога, подібні міграційні установки – форма вираження протесту проти реалій, які здаються людям нестерпними. "80% моїх колег, друзів, рідних вважають, що необхідно реалізовувати себе тільки за межами України", – підтверджує невдоволення, що зріє в його оточенні, Османов. Формування величезної маси розчарованих людей, навіть якщо більшість з них не залишать межі України, не пройде безслідно для країни, вважає Прибиткова. "Це може загрожувати, в першу чергу, соціальним вибухом", – прогнозує експерт.
BerBer1914 Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 ничуть ну вот с чего ты взял что советское образование лучшее это идиома что бы доказать это или опровергнуть надо во первых разбираться в том что такое образование для чего оно нужно с чего всё началось и главное почему и самое главное - детально знать системы образований других народов и иметь возможности их ( системы образований ) сравнить уверен на 100% что всего этого ты не только не знаешь но с трудом понимаешь о чём я вообще говорю я ошибаюсь? та просвети меня по части моей ошибки Я никогда не утверждал, что советское образовние лучшее. Я говорил, что оно одно из нескольких моделей образования со своими плюсам и минусами. Чтобы хоть немного раскрыть тему постов тут явно мало, а тем более дискутировать )))). да я и не ставлю себе задачу, переубедить кого либо здесь, тем более тебя. Не обижайся , но по факту ты очень слабо владеешь вопросом, если убрать ярлыки, мифы и передергивания, то то что ты пишешь несет минимум информации. Не сомневаюсь, что ты знаешь много по данному вопросу, сложно раскрыть свои знания в постах, тут хорошая дискусия нужна, в хорошей компании под бутылку коньяка))). Мот соберусь в следующую зиму в Израиль, в Красном море поплескаться, встретимся обсудим))).
Churchill Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 ничуть ну вот с чего ты взял что советское образование лучшее это идиома что бы доказать это или опровергнуть надо во первых разбираться в том что такое образование для чего оно нужно с чего всё началось и главное почему и самое главное - детально знать системы образований других народов и иметь возможности их ( системы образований ) сравнить уверен на 100% что всего этого ты не только не знаешь но с трудом понимаешь о чём я вообще говорю я ошибаюсь? та просвети меня по части моей ошибки Я никогда не утверждал, что советское образовние лучшее. Я говорил, что оно одно из нескольких моделей образования со своими плюсам и минусами. Чтобы хоть немного раскрыть тему постов тут явно мало, а тем более дискутировать )))). да я и не ставлю себе задачу, переубедить кого либо здесь, тем более тебя. Не обижайся , но по факту ты очень слабо владеешь вопросом, если убрать ярлыки, мифы и передергивания, то то что ты пишешь несет минимум информации. Не сомневаюсь, что ты знаешь много по данному вопросу, сложно раскрыть свои знания в постах, тут хорошая дискусия нужна, в хорошей компании под бутылку коньяка))). Мот соберусь в следующую зиму в Израиль, в Красном море поплескаться, встретимся обсудим))). Да он на Украине обитает, в Донецке живёт.
Predator Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Да он на Украине обитает, в Донецке живёт.Божемой, какие дегенераты заглянули на огонек...Почем фунт очищенного унитаза, мыслитель?
Орiана Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Є від чого впасти у відчай (с) Дійсно багато народу виїздить. Молоді, освічені... Я ще більше впевнююсь що потрібно дітей вчити закордоном і щоб "там" залишались. Ну хто б сумнівався - негідник підсунув моїм дітям бандюків, які паразитують на нашій державі, а своїх відправить подалі. Лайно собаче!!!!
Гість джин Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Божемой, какие дегенераты заглянули на огонек... Почем фунт очищенного унитаза, мыслитель? Роби ну что ты так примитивен? Вы наивные с орианой как дети. Вы что считаете что смена ников вам ума добавляет?Как дети чес слово.
Гість Зима Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Ну хто б сумнівався - негідник підсунув моїм дітям бандюків, які паразитують на нашій державі, а своїх відправить подалі. Лайно собаче!!!! Ви не звернули уваги на найважливіше. Якщо його діти залишаться <там>, то може вагоміше запитати пана, хто буде <тут>? Чи тому пану Україна не вартує як батьківщина?
Churchill Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Ви не звернули уваги на найважливіше. Якщо його діти залишаться <там>, то може вагоміше запитати пана, хто буде <тут>? Чи тому пану Україна не вартує як батьківщина?Вы сами и ответили на свой вопрос, Украина неудавшийся проект, вот и всё.
Churchill Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Ну хто б сумнівався - негідник підсунув моїм дітям бандюків, які паразитують на нашій державі, а своїх відправить подалі. Лайно собаче!!!! Рагулька я ещё раз удостоверяюсь, что моск у тебя отсутствует полностью. А кто не паразитирует, может ваши? А, что они сделали , что бы на Украине жилось лучше. Поделили на титульных и пятую калонну. Насильно втюривают мову , ставят памятники фашистским преступникам, что они сделали, что бы жилось легче простому жителю Украины.
Гість джин Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Рагулька я ещё раз удостоверяюсь, что моск у тебя отсутствует полностью. А кто не паразитирует, может ваши? А, что они сделали , что бы на Украине жилось лучше. Поделили на титульных и пятую калонну. Насильно втюривают мову , ставят памятники фашистским преступникам, что они сделали, что бы жилось легче простому жителю Украины.Это что с забором разговаривать.Там одна извилина которая называется мова. Она считает что мова всех осчастливит. Только вот не учитывает что своей позицией создает к мове негативное отношение.
Churchill Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Это что с забором разговаривать.Там одна извилина которая называется мова. Она считает что мова всех осчастливит. Только вот не учитывает что своей позицией создает к мове негативное отношение.зато . гонору то гонору
Гість джин Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 зато . гонору то гоноруВаккум разума надо же чем то заполнить. Она в полной мере раскрывается когда твой ник плогиатит.Тогда истинное лицо открывается.Интересней становится.
BerBer1914 Опубліковано 15 січня, 2013 Опубліковано 15 січня, 2013 Да он на Украине обитает, в Донецке живёт. Тогда еще проще, у нас тут из Донецка спецы шахту строят))) пусть по контракту нанимается, пересечемся где нить в кафешке или спорт-баре , посидим обсудим.)))))
Ева_vl Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 я тебя огорчу насчёт медицины в ссср была достаточно неплохая для бесплатной медицины - медицина особый прорыв был совершён в начале 70-х с введением всеобщей диспансеризации и профилактики даже при том примитивном уровне технического оснащения медицины это позволило совершить рывок как в продлении среднего возраста жизни так и сократило смертность в средней возрастной группе кроме того была разработана концепция профилактической медицины для сравнения в развитых странах медицина страховая а не профилактическая Не согласна. К примеру, давай сравним стоматологию .... Люди которым сейчас приблизительно 50 -60 лет практически все без своих зубов ( мой отец, у него протезы и др. )...Говорят люди боялись ходить к стоматологам, сверлили по живому без наркоза :o
Ева_vl Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 ... ставят памятники фашистским преступникам, что они сделали, что бы жилось легче простому жителю Украины.А как насчет памятников Ленину и другому коммунистическому сброду ???Или они по твоему не преступники ??? Или ты из идейных партийных ленинцев будешь? ;) Ты просто вырос в стране уродов преступников и коммунистов , ты не имеешь права объективно судить, потому, что ты УРОД. Но в этом нет твоей вины, это СИСТЕМА тебя сделала таким...(((
Орiана Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Ваккум разума надо же чем то заполнить. Она в полной мере раскрывается когда твой ник плогиатит.Тогда истинное лицо открывается.Интересней становится. Да уж...ну і негідник!!!! Мало, що воно бреше, зводить наклепи, то ще й стукачить!!!! ...бачу ти знайшов достойного собі по розуму - не скажу, що мене це здивувало - закономірний вибір: свій до свого по своє - українофоби не винятки. Мене інше вразило - ще раз підтвердилося, що я ніби каталізатор, проявник істинного обличчя людини. Ще раз повторюся, Юлька казала, що ти порядна людина. Біля неї ховався - біля мене не зміг - суть поперла, не зупинити. ось так...
Орiана Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 А как насчет памятников Ленину и другому коммунистическому сброду ??? Или они по твоему не преступники ??? Или ты из идейных партийных ленинцев будешь? ;) Ты просто вырос в стране уродов преступников и коммунистов , ты не имеешь права объективно судить, потому, что ты УРОД. Но в этом нет твоей вины, это СИСТЕМА тебя сделала таким...((( Гарно сказала. Зауважте, розумники - це думка людини, яка буде будувати справді НЕЗАЛЕЖНУ Україну, а не це уродство, що ви сотворили.
Гість джин Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Да уж...ну і негідник!!!! Мало, що воно бреше, зводить наклепи, то ще й стукачить!!!! ...бачу ти знайшов достойного собі по розуму - не скажу, що мене це здивувало - закономірний вибір: свій до свого по своє - українофоби не винятки. Мене інше вразило - ще раз підтвердилося, що я ніби каталізатор, проявник істинного обличчя людини. Ще раз повторюся, Юлька казала, що ти порядна людина. Біля неї ховався - біля мене не зміг - суть поперла, не зупинити. ось так... Нормальным можно быть для нормальных людей.А для односторонне мыслящих и недалеких,невозможно.Твоя категоричность примитивна и создает только отторжение,иногда и высказываний которые я с тобой разделяю.Нельзя категоричностью в своей правоте убеждать людей.
Гість джин Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Гарно сказала. Зауважте, розумники - це думка людини, яка буде будувати справді НЕЗАЛЕЖНУ Україну, а не це уродство, що ви сотворили. Я поражен вашей совместной глупости. Ладно там девочка живущая проблемами ,можно ли совокуплятся в знак дружбы.Которая не знает что такое советская власть по наслышке.У нее не малейшего представления о понятии государства. Интересно а сколько поставленно памятников новых ленину в украине за последние двадцать лет? Когда девочка сравнивает бездоказательно и еще называет собеседника идиотом,что можно о ней сказать? Глупышка! :rolleyes: Но агрессивная ;)
Ева_vl Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Я поражен вашей совместной глупости. Ладно там девочка живущая проблемами ,можно ли совокуплятся в знак дружбы.Которая не знает что такое советская власть по наслышке.У нее не малейшего представления о понятии государства. Интересно а сколько поставленно памятников новых ленину в украине за последние двадцать лет? Когда девочка сравнивает бездоказательно и еще называет собеседника идиотом,что можно о ней сказать? Глупышка! :rolleyes: Но агрессивная ;) Совокупляется по дружбе (как ты изволил выразиться) сейчас вся страна, ))) ты просто сильно отстал. Ты непродвинутый какой то. :o А твоя советская власть.., практически уничтожила всю мою семью. Интересно а сколько поставленно памятников новых ленину в украине за последние двадцать лет?Неужели до сих пор ставят ???? И еще одно -> какое государство ВЫ просрали, а уж какое построили...РЕЗУЛЬТАТ НА ЛИЦО. ((( это мы видим и расхлебываем.
Гість джин Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Совокупляется по дружбе (как ты изволил выразиться) сейчас вся страна, ))) ты просто сильно отстал. Ты непродвинутый какой то. :o А твоя советская власть.., практически уничтожила всю мою семью. Ну по каким критериям происходит во всей стране совокупления мне не интересно.Как говорится Я ВАМ не скажу за всю Одессу.А почему советская власть моя? Возможна она членов твоей семьи,практика самоуничтожения была обыденным делом.
Орiана Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Нормальным можно быть для нормальных людей.А для односторонне мыслящих и недалеких,невозможно.Твоя категоричность примитивна и создает только отторжение,иногда и высказываний которые я с тобой разделяю.Нельзя категоричностью в своей правоте убеждать людей. Тобто, ти погоджуєшся, що моя категоричність примусила тебе брехати, зводити наклепи і неправдиво стукачити!!! Що і треба було довести - і він мене ще називає примітивною. ____ Тому, що ти не знаєш добре навіть російської мови, ти не відчуваєш, що російська Рабіновича відрізняється від російської Предатора - як російська москвича і жителя ЗУ. А моя російська набагато примітивніша, ніж російська сохівського двійника. Зима - скоріш за все східняк - я б так писати не змогла, там навіть у написаному відчувається акцент. Так що скрізь мимо. Але ти тепер маєш споріднену душу - сохівського чистильщика унітазів - до речі, який також "плаває" в знаннях російської мови - мо він твій клон? :lol: Вважаю свою місію виконаною - запевняю тебе, тобі тут буде некомфортно - раджу шукати інше місце для вираження своїх українофобських настроїв. Привіт, Оріана.
Орiана Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 А почему советская власть моя? Возможна она членов твоей семьи,практика самоуничтожения была обыденным делом. ЩО ЗА ПЕдЛ? Що сіє означає? _______ - Мы, управление нашего дома, пришли к вам после общего собрания жильцов нашего дома, на котором стоял вопрос об уплотнении квартир дома! - Кто на ком стоял?..
Ева_vl Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Ну по каким критериям происходит во всей стране совокупления мне не интересно... А зря...ты без этого не поймешь страну в которой ты живешь. А я так поняла - ТЫ ЗНАЕШЬ, ЧТО ТАКОЕ СТРАНА ).
Гість джин Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Тобто, ти погоджуєшся, що моя категоричність примусила тебе брехати, зводити наклепи і неправдиво стукачити!!! Що і треба було довести - і він мене ще називає примітивною. ____ Тому, що ти не знаєш добре навіть російської мови, ти не відчуваєш, що російська Рабіновича відрізняється від російської Предатора - як російська москвича і жителя ЗУ. А моя російська набагато примітивніша, ніж російська сохівського двійника. Зима - скоріш за все східняк - я б так писати не змогла, там навіть у написаному відчувається акцент. Так що скрізь мимо. Але ти тепер маєш споріднену душу - сохівського чистильщика унітазів - до речі, який також "плаває" в знаннях російської мови - мо він твій клон? :lol: Вважаю свою місію виконаною - запевняю тебе, тобі тут буде некомфортно - раджу шукати інше місце для вираження своїх українофобських настроїв. Привіт, Оріана. Твоя категоричность убедила меня в твоей умственной ограниченности. Да на форуме ты с роби и отличаешься тем что отсутствие аргументов заменяете никами или агрессией. Если он чистильщик унитазов то пользуясь его ником,ты кто? Ну вот опять примитивизм в советах где кому находится что писать :rolleyes: Мне очень комфортно здесь,когда я опровергаю ваш бред, который вы несете с фанатичным упорством.
Гість джин Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 А зря...ты без этого не поймешь страну в которой ты живешь. А я так поняла - ТЫ ЗНАЕШЬ, ЧТО ТАКОЕ СТРАНА ).Понимаешь, уровень и темы заинтересования ,характеризуют возраст человека и его ступень в развитии. Совокупление это интимный вопрос а статус публичный он имеет только у животных да и то с ограничениями.
Ева_vl Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Понимаешь, уровень и темы заинтересования ,характеризуют возраст человека и его ступень в развитии. Совокупление это интимный вопрос а статус публичный он имеет только у животных да и то с ограничениями.Так я про это и не писала в этой теме, да и вопрос совокупления меня как то мало волнует, не я начала ;) И не переводи пожалуйста на меня стрелки. Я писала про памятники Ленину и про УРОДОВ рожденных СИСТЕМОЙ...
Орiана Опубліковано 16 січня, 2013 Опубліковано 16 січня, 2013 Ви не звернули уваги на найважливіше. Якщо його діти залишаться <там>, то може вагоміше запитати пана, хто буде <тут>? Чи тому пану Україна не вартує як батьківщина? Він ненавидить Україну, він невдячний син і поганий батько - це ті значення за якими буде результат підсумку його життя. Я йому це вже передбачила - залишилося лише чекати. Свену повезло, він результат отримав заздалегідь і має можливість його підправити. Чи скористається він з того, що зустрів мене - буде залежати тільки від нього.
Sven Опубліковано 16 січня, 2013 Автор Опубліковано 16 січня, 2013 Ви не звернули уваги на найважливіше. Якщо його діти залишаться <там>, то може вагоміше запитати пана, хто буде <тут>? Чи тому пану Україна не вартує як батьківщина?А Ви пане Зима кумедний, навіть трохи дивний.Ви мені пропонуєте моїх власних дітей приректи на похмуре майбутнє в цій й_обнутій країні без найменших шансів змінити ситуацію? Тільки не треба тут агітувати за Свободу, БЮТ чи Клічка. Проходили ми владу померанчевих - різниці з регіоналами немає. АБСОЛЮТНО. І теж саме буде і з Свободою чи Клічком.
Sven Опубліковано 16 січня, 2013 Автор Опубліковано 16 січня, 2013 Він ненавидить Україну, він невдячний син і поганий батько - це ті значення за якими буде результат підсумку його життя. Я йому це вже передбачила - залишилося лише чекати. Свену повезло, він результат отримав заздалегідь і має можливість його підправити. Чи скористається він з того, що зустрів мене - буде залежати тільки від нього. А ти напевне реінкарнація Ванги чи Нострадамуса :lol: Напередбачувала мені всіляких лих, оком не змигнувши, звинуватила в усіх смертних... Ти на себе подивись - гарна мати і дочка, млін... <_< дітей нормальні батьки витягають з України, принаймні щоб дати гарну освіту
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.