Перейти до змісту
Український політичний форум

Освіта за кордоном

Sven

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є від чого впасти у відчай (с)

Дійсно багато народу виїздить. Молоді, освічені...

Я ще більше впевнююсь що потрібно дітей вчити закордоном і щоб "там" залишались.

Корреспондент: Межа можливостей. В Україні наростає нова потужна міграційна хвиля

В Україні піднімається нова міграційна хвиля – через нестабільність і відсутність перспектив більша частина українських професіоналів сьогодні готові пакувати валізи. Кілька років тому тих, хто втратив надію і терпіння, було вдвічі менше, пише Інна Прядко у №1 журналу Корреспондент від 11 січня 2013 року.

Марлен Османов, 26-річний інженер-конструктор, живе і працює в Севастополі – він проектує бурові платформи. Однак його надії на майбутнє сягають далі від Чорного моря. Османов, який старанно студіює англійську, розіслав своє резюме в західні компанії, які займаються нафторозробками, і вже почав проходити співбесіди.

Молодий фахівець не бачить для себе перспектив в Україні і сподівається знайти роботу в Євросоюзі, ОАЕ, Канаді, Росії чи країнах Азії – Китаї, Сінгапурі, В'єтнамі. Своє прагнення Османов аргументує не вагаючись: в Україні його галузь відстала на півтора десятка років, можливість кар'єрного росту різко звужує кумівство, доходи колег на Заході і навіть у Росії у рази вищі, в той час як зарплати Османова з вирахуванням податків ледь вистачає на те, щоб знімати квартиру.

"За останні п'ять років [в Україні] нічого не змінилося, інфляція зростає, підприємства закриваються", – констатує кримчанин. "Влада живе сама по собі, а ми самі по собі. Напевно, це неправильно?" – озвучує інженер питання, на яке сам уже відповів. Він готовий до еміграції, бо впевнений, що ситуація в країні лише погіршуватиметься.

Переїхати на роботу за кордон готові 54% українських фахівців, а ще 28% погодилися б на тимчасову трудову еміграцію

Число українців, які поділяють песимізм Османова, зростає з кожним роком. За даними недавнього дослідження рекрутингової компанії Форсаж, яка опитала близько 2 тис. управлінців середньої та вищої ланки, переїхати на роботу за кордон готові 54% респондентів, а ще 28% погодилися б на тимчасову трудову еміграцію. Водночас, за даними Форсажу, ще у 2006-му свою готовність до переїзду висловлювали загалом 20-30% менеджерів.

Валізні настрої серед найбільш кваліфікованих кадрів підтвердило й опитування рекрутингового порталу hh.ua, чию аудиторію склали переважно 30-річні працевлаштовані фахівці з вищою освітою. 48% з них заявили, що мають серйозні наміри виїхати з України, ще 43% іноді замислюються про працевлаштування за кордоном, і лише 4% не планують залишати батьківщину.

Такі міграційні установки зріють у суспільстві тоді, коли простір можливостей в країні "стискається до межі"

Такі міграційні установки зріють у суспільстві тоді, коли простір можливостей в країні "стискається до межі", пояснює доктор економічних наук, професор Ірина Прибиткова, провідний науковий співробітник Інституту соціології НАН України.

"Це люди, які усвідомили, що у них немає майбутнього, їхнє майбутнє закінчується сьогодні, вони нічого не можуть спланувати [через нестабільні політичні та економічні реалії в країні]", – констатує Прибиткова, що досліджує процеси міграції в Україні впродовж усіх років незалежності.

Межа мрій

З квітня 2012 року киянин Андрій Анпілогов обживається в Шанхаї. Тут таки скоро з'явиться на світ його первісток: в Піднебесну 29-річний українець переїхав разом із дружиною і тепер працює розробником в IT-компанії Altium, очолюючи групу китайських колег.

Анпілогов зізнається, що недовго роздумував над пропозицією роботодавця, який знайшов його через соціальну мережу LinkedIn, адже Altium – один з провідних світових виробників програмного забезпечення. Ключовою причиною, що підштовхнула киянина до еміграції, було саме бажання рухатися вперед у своєму розвитку, що на батьківщині йому уявлялося малоймовірним.

"Я розумію, що бізнес, з яким я можу зростати професійно, практично неможливий в Україні через політичні та економічні умови", – зазначає Анпілогов.

На відсутність можливостей для повноцінної професійної реалізації в Україні вказав 41% респондентів hh.ua. Ще більш вагомими причинами, що пояснюють еміграційні настрої молодих фахівців, опитані вважають відсутність майбутнього для себе і родини в Україні (72%), а також низький рівень оплати праці (44%).

Ситуація в країні залишає мало надій більшості українців, свідчать свіжі дані моніторингу Інституту соціології Українське суспільство 1992-2012: стан та динаміка змін.

Число громадян, які сподіваються, що їхнє життя налагодиться протягом найближчого року, скоротилася з 40,2% у 2005 році до 14,9% у 2012-му. І якщо сім років тому лише 18,3% українців не бачили перспектив поліпшення життя в прийдешньому році, то сьогодні таких 51,3% – це найвищий показник за останнє десятиріччя.

Причому всі ці десять років з року в рік близько 73% респондентів зазначають, що їм не вистачає порядку в суспільстві, а близько 70% скаржаться на недотримання чинних законів.

В останні роки кількість охочих виїхати за кордон зростає, насамперед, за рахунок кваліфікованих кадрів, зазначають експерти. За словами Марини Маковій, гендиректора hh.ua, потенційні емігранти – переважно молоді люди, до 30-40 років, як правило, які мають освіту й володіють англійською мовою.

Найкращі шанси реалізувати себе за кордоном – у представників IT-сектора, медиків, інженерів і вчених вищого рівня, а також загартованих українськими реаліями економістів і менеджерів.

Найбільше співвітчизників ваблять країни Європи (63% опитаних hh.ua), Канада і США (42%), менше – Австралія (20%). Однак якщо на Заході їм часто все ж доводиться миритися зі статусом мігрантів, то в Азії до українських фахівців ставляться з пієтетом, порівнює Анпілогов, що мав досвід зарубіжних відряджень у Великобританію і США.

"В Азії не відчуваєш себе вигнанцем: тут зберігся культ білої людини, і, переїжджаючи сюди, європеєць отримує більш високий соціальний статус, ніж місцеві жителі", – розповідає колишній киянин.

Ще одна категорія охочих знайти себе за межами України – молодь і студенти, які виїжджають на навчання за кордон, розповідає Тамара Марценюк, доцент кафедри соціології Національного університету Києво-Могилянська академія, яка веде також курс про міжнародні стипендії на київських курсах Кругозір і сама неодноразово брала участь в таких програмах.

Марценюк відзначає зростання інтересу до західної освіти з боку не тільки студентів, але й тих, хто в розквіті кар'єри зважується на зміни в житті.

"На моїх курсах бувають і ті, хто чесно зізнається, що прагне використовувати освітні стипендійні можливості як трамплін, щоб залишитися на Заході", – зауважує Марценюк.

23-річна Марина Бліновська ще два роки тому, під час навчання в бакалавраті Національного авіаційного університету, взялася активно досліджувати зарубіжний освітній ринок. Вона побувала в літніх медіашколах в Австрії та Швеції, взяла участь у конференціях в Голландії та Бразилії. А нинішнім літом переїхала в Стокгольм, зумівши вступити у шведський Королівський інститут технологій, де зараз вивчає медіаменеджмент.

Головними причинами переїзду Бліновська називає бажання розширити професійні горизонти, жити в соціально захищеній країні, а також нестабільну ситуацію в Україні.

"Я ціную те, що можу реалізувати себе в особистому та професійному плані", – не сумнівається у правильності вибору Бліновська.

Такої ж долі для своїх дітей хоче і 51-річна Олена Бонд, жителька Кривого Рогу, яка працює в держсекторі. Сама вона, отримавши дві вищі освіти, не захотіла їхати на заробітки до Італії, як зробила її сестра, хоча зізнається, що давно втомилася "виживати, а не жити".

"Один з моїх синів планує виїжджати за кордон, і я все зроблю для цього, – каже Бонд. – У цій країні не потрібні творчі люди".

Ціна, яку доводиться платити більшості мігрантів за шанс набути впевненості у своєму майбутньому, – необхідність вживатися в чужу культуру і середовище.

25-річна Юлія Мітурич-Коцбек, яка з минулого року живе у Словенії, називає це найскладнішим моментом еміграції разом з мовним бар'єром. За її словами, словенці хоча і слов'яни в душі, але завдяки німецько-австрійському впливу дуже дисципліновані та пунктуальні. Однак якщо хочеш інтегруватися, доводиться приймати місцеві правила, констатує українка.

Ще будучи студенткою Києво-Могилянської академії, Мітурич-Коцбек брала участь у волонтерських та соціальних проектах у Польщі, Німеччині та Словенії. Повернувшись в Україну доучуватися після року життя в Європі, вона насилу сприймала вітчизняні реалії – депресивний стан економки, деградацію політики, байдужість суспільства до екології, здоров'я, а також злочинність і корупцію.

"До цих моментів додалося ще й відчуття "заскорузлості" суспільства, його неготовності сприймати щось нове", – зізнається Мітурич-Коцбек. До того ж через бюрократичні складнощі в Україні не зміг прижитися її майбутній чоловік, словенець, і тепер пара живе в Любляні. У своєму нинішньому житті уродженка Житомира особливо цінує взаємоповагу між людьми, безпеку і свободу.

Чудове майбутнє

Однак сам по собі переїзд за кордон не гарантує благоденства, попереджає в унісон з експертами Олексій Кононський, старший менеджер з продажу компанії Dell, великого виробника комп'ютерів.

До своїх 30 років киянин, який отримав фінансову освіту, встиг попрацювати у США, Франції, Єгипті та Великобританії – від сфери обслуговування до офісних посад, – неодноразово бував в Азії, а зараз працює в українській столиці і регулярно їздить до Німеччини, де здобуває освіту МВА.

В Європі українцю доведеться пробивати лід прохолодного ставлення до іммігрантів, у мегаполісах Азії – звикати до надстрімкого ритму життя, а у США – забути про надії "знайти гаманець"

Згадуючи досвід життя в інших країнах, Кононський нагадує, що в Європі українцю доведеться пробивати лід прохолодного ставлення до іммігрантів, тим більше з пострадянських країн, у мегаполісах Азії – звикати до надстрімкого ритму життя, а у США – забути про надії "знайти гаманець" або миттєво вибитися з грязі в князі.

"В Америці потрібно нескінченно багато працювати. Потрібно розуміти, що нічого іншого від тебе там не чекають", – розповідає Кононський, який свого часу також шукав кращої долі за межами України через зневіреність у самореалізації на батьківщині без зв'язків і коштів.

З іншого боку, безцінним результатом своєї роботи за кордоном киянин називає позбавлення комплексів, властивих багатьом українцям, – невпевненості, безініціативності, страху виявити індивідуальність. Особистісне зростання разом зі знанням двох мов, відшліфованих за кордоном, в підсумку допомогли Кононському знайти гідну роботу в Україні. Такі випадки трапляються часто, наголошують фахівці.

"Часто виїзд за кордон [на роботу] тягне за собою стрибок у кар'єрі, тому що, повернувшись в Україну, можна козиряти цим досвідом, він додає вартості на ринку праці", – пояснює Маковій.

Втім, визнає Кононський, він хоча й вирішив поки що залишитися в Україні, але все ж вибрав для себе певну форму еміграції. Киянин працює винятково у великих зарубіжних компаніях, де його приваблює не тільки більш висока зарплата.

"В іноземних компаніях є правила гри, вони дуже чіткі і зрозумілі, на відміну від українських, де все залежить від настрою власника", – аргументує Кононський.

Голосують ногами – виїжджають назовсім – дійсно лише деякі з тих, хто декларує таку готовність, наголошує Прибиткова. А для решти, за словами соціолога, подібні міграційні установки – форма вираження протесту проти реалій, які здаються людям нестерпними.

"80% моїх колег, друзів, рідних вважають, що необхідно реалізовувати себе тільки за межами України", – підтверджує невдоволення, що зріє в його оточенні, Османов.

Формування величезної маси розчарованих людей, навіть якщо більшість з них не залишать межі України, не пройде безслідно для країни, вважає Прибиткова. "Це може загрожувати, в першу чергу, соціальним вибухом", – прогнозує експерт.

• Відповідей 265
  • Створена
  • Остання відповідь
Опубліковано

ничуть

ну вот с чего ты взял что советское образование лучшее

это идиома

что бы доказать это или опровергнуть надо во первых разбираться в том что такое образование для чего оно нужно с чего всё началось и главное почему и самое главное - детально знать системы образований других народов и иметь возможности их ( системы образований ) сравнить

уверен на 100% что всего этого ты не только не знаешь но с трудом понимаешь о чём я вообще говорю

я ошибаюсь? та просвети меня по части моей ошибки

Я никогда не утверждал, что советское образовние лучшее. Я говорил, что оно одно из нескольких моделей образования со своими плюсам и минусами. Чтобы хоть немного раскрыть тему постов тут явно мало, а тем более дискутировать )))). да я и не ставлю себе задачу, переубедить кого либо здесь, тем более тебя. Не обижайся , но по факту ты очень слабо владеешь вопросом, если убрать ярлыки, мифы и передергивания, то то что ты пишешь несет минимум информации.

Не сомневаюсь, что ты знаешь много по данному вопросу, сложно раскрыть свои знания в постах, тут хорошая дискусия нужна, в хорошей компании под бутылку коньяка))). Мот соберусь в следующую зиму в Израиль, в Красном море поплескаться, встретимся обсудим))).

Опубліковано

ничуть

ну вот с чего ты взял что советское образование лучшее

это идиома

что бы доказать это или опровергнуть надо во первых разбираться в том что такое образование для чего оно нужно с чего всё началось и главное почему и самое главное - детально знать системы образований других народов и иметь возможности их ( системы образований ) сравнить

уверен на 100% что всего этого ты не только не знаешь но с трудом понимаешь о чём я вообще говорю

я ошибаюсь? та просвети меня по части моей ошибки

Я никогда не утверждал, что советское образовние лучшее. Я говорил, что оно одно из нескольких моделей образования со своими плюсам и минусами. Чтобы хоть немного раскрыть тему постов тут явно мало, а тем более дискутировать )))). да я и не ставлю себе задачу, переубедить кого либо здесь, тем более тебя. Не обижайся , но по факту ты очень слабо владеешь вопросом, если убрать ярлыки, мифы и передергивания, то то что ты пишешь несет минимум информации.

Не сомневаюсь, что ты знаешь много по данному вопросу, сложно раскрыть свои знания в постах, тут хорошая дискусия нужна, в хорошей компании под бутылку коньяка))). Мот соберусь в следующую зиму в Израиль, в Красном море поплескаться, встретимся обсудим))).

Да он на Украине обитает, в Донецке живёт.
Опубліковано

Божемой, какие дегенераты заглянули на огонек...

Почем фунт очищенного унитаза, мыслитель?

Опубліковано

Є від чого впасти у відчай (с)

Дійсно багато народу виїздить. Молоді, освічені...

Я ще більше впевнююсь що потрібно дітей вчити закордоном і щоб "там" залишались.

Ну хто б сумнівався - негідник підсунув моїм дітям бандюків, які паразитують на нашій державі, а своїх відправить подалі.

Лайно собаче!!!!

Опубліковано

Божемой, какие дегенераты заглянули на огонек...

Почем фунт очищенного унитаза, мыслитель?

Роби ну что ты так примитивен? Вы наивные с орианой как дети. Вы что считаете что смена ников вам ума добавляет?Как дети чес слово.
Опубліковано

Ну хто б сумнівався - негідник підсунув моїм дітям бандюків, які паразитують на нашій державі, а своїх відправить подалі.

Лайно собаче!!!!

Ви не звернули уваги на найважливіше. Якщо його діти залишаться <там>, то може вагоміше запитати пана, хто буде <тут>? Чи тому пану Україна не вартує як батьківщина?

Опубліковано

Ви не звернули уваги на найважливіше. Якщо його діти залишаться <там>, то може вагоміше запитати пана, хто буде <тут>? Чи тому пану Україна не вартує як батьківщина?

Вы сами и ответили на свой вопрос, Украина неудавшийся проект, вот и всё.
Опубліковано

Лайно собаче!!!!

Рагулька я ещё раз удостоверяюсь, что моск у тебя отсутствует полностью. А кто не паразитирует, может ваши? А, что они сделали , что бы на Украине жилось лучше. Поделили на титульных и пятую калонну. Насильно втюривают мову , ставят памятники фашистским преступникам, что они сделали, что бы жилось легче простому жителю Украины.
Опубліковано

Рагулька я ещё раз удостоверяюсь, что моск у тебя отсутствует полностью. А кто не паразитирует, может ваши? А, что они сделали , что бы на Украине жилось лучше. Поделили на титульных и пятую калонну. Насильно втюривают мову , ставят памятники фашистским преступникам, что они сделали, что бы жилось легче простому жителю Украины.

Это что с забором разговаривать.Там одна извилина которая называется мова. Она считает что мова всех осчастливит. Только вот не учитывает что своей позицией создает к мове негативное отношение.
Опубліковано

Это что с забором разговаривать.Там одна извилина которая называется мова. Она считает что мова всех осчастливит. Только вот не учитывает что своей позицией создает к мове негативное отношение.

зато . гонору то гонору
Опубліковано

зато . гонору то гонору

Ваккум разума надо же чем то заполнить. Она в полной мере раскрывается когда твой ник плогиатит.Тогда истинное лицо открывается.Интересней становится.
Опубліковано

Тогда еще проще, у нас тут из Донецка спецы шахту строят))) пусть по контракту нанимается, пересечемся где нить в кафешке или спорт-баре , посидим обсудим.)))))

Опубліковано

я тебя огорчу насчёт медицины

в ссср была достаточно неплохая для бесплатной медицины - медицина

особый прорыв был совершён в начале 70-х с введением всеобщей диспансеризации и профилактики

даже при том примитивном уровне технического оснащения медицины это позволило совершить рывок как в продлении среднего возраста жизни так и сократило смертность в средней возрастной группе

кроме того была разработана концепция профилактической медицины

для сравнения в развитых странах медицина страховая а не профилактическая

Не согласна.

К примеру, давай сравним стоматологию .... Люди которым сейчас приблизительно

50 -60 лет практически все без своих зубов ( мой отец, у него протезы и др. )...Говорят люди боялись ходить к стоматологам, сверлили по живому без наркоза :o

Опубліковано

... ставят памятники фашистским преступникам, что они сделали, что бы жилось легче простому жителю Украины.

А как насчет памятников Ленину и другому коммунистическому сброду ???

Или они по твоему не преступники ???

Или ты из идейных партийных ленинцев будешь? ;)

Ты просто вырос в стране уродов преступников и коммунистов , ты не имеешь права объективно судить, потому, что ты УРОД.

Но в этом нет твоей вины, это СИСТЕМА тебя сделала таким...(((

Опубліковано

Ваккум разума надо же чем то заполнить. Она в полной мере раскрывается когда твой ник плогиатит.Тогда истинное лицо открывается.Интересней становится.

Да уж...ну і негідник!!!! Мало, що воно бреше, зводить наклепи, то ще й стукачить!!!!

...бачу ти знайшов достойного собі по розуму - не скажу, що мене це здивувало - закономірний вибір: свій до свого по своє - українофоби не винятки. Мене інше вразило - ще раз підтвердилося, що я ніби каталізатор, проявник істинного обличчя людини. Ще раз повторюся, Юлька казала, що ти порядна людина. Біля неї ховався - біля мене не зміг - суть поперла, не зупинити.

ось так...

Опубліковано

А как насчет памятников Ленину и другому коммунистическому сброду ???

Или они по твоему не преступники ???

Или ты из идейных партийных ленинцев будешь? ;)

Ты просто вырос в стране уродов преступников и коммунистов , ты не имеешь права объективно судить, потому, что ты УРОД.

Но в этом нет твоей вины, это СИСТЕМА тебя сделала таким...(((

Гарно сказала.

Зауважте, розумники - це думка людини, яка буде будувати справді НЕЗАЛЕЖНУ Україну, а не це уродство, що ви сотворили.

Опубліковано

Да уж...ну і негідник!!!! Мало, що воно бреше, зводить наклепи, то ще й стукачить!!!!

...бачу ти знайшов достойного собі по розуму - не скажу, що мене це здивувало - закономірний вибір: свій до свого по своє - українофоби не винятки. Мене інше вразило - ще раз підтвердилося, що я ніби каталізатор, проявник істинного обличчя людини. Ще раз повторюся, Юлька казала, що ти порядна людина. Біля неї ховався - біля мене не зміг - суть поперла, не зупинити.

ось так...

Нормальным можно быть для нормальных людей.А для односторонне мыслящих и недалеких,невозможно.Твоя категоричность примитивна и создает только отторжение,иногда и высказываний которые я с тобой разделяю.Нельзя категоричностью в своей правоте убеждать людей.
Опубліковано

Гарно сказала.

Зауважте, розумники - це думка людини, яка буде будувати справді НЕЗАЛЕЖНУ Україну, а не це уродство, що ви сотворили.

Я поражен вашей совместной глупости. Ладно там девочка живущая проблемами ,можно ли совокуплятся в знак дружбы.Которая не знает что такое советская власть по наслышке.У нее не малейшего представления о понятии государства. Интересно а сколько поставленно памятников новых ленину в украине за последние двадцать лет? Когда девочка сравнивает бездоказательно и еще называет собеседника идиотом,что можно о ней сказать? Глупышка! :rolleyes: Но агрессивная ;)
Опубліковано

Я поражен вашей совместной глупости. Ладно там девочка живущая проблемами ,можно ли совокуплятся в знак дружбы.Которая не знает что такое советская власть по наслышке.У нее не малейшего представления о понятии государства. Интересно а сколько поставленно памятников новых ленину в украине за последние двадцать лет? Когда девочка сравнивает бездоказательно и еще называет собеседника идиотом,что можно о ней сказать? Глупышка! :rolleyes: Но агрессивная ;)

Совокупляется по дружбе (как ты изволил выразиться) сейчас вся страна, ))) ты просто сильно отстал.

Ты непродвинутый какой то. :o

А твоя советская власть.., практически уничтожила всю мою семью.

Интересно а сколько поставленно памятников новых ленину в украине за последние двадцать лет?

Неужели до сих пор ставят ????

И еще одно -> какое государство ВЫ просрали, а уж какое построили...РЕЗУЛЬТАТ НА ЛИЦО. ((( это мы видим и расхлебываем.

Опубліковано

Совокупляется по дружбе (как ты изволил выразиться) сейчас вся страна, ))) ты просто сильно отстал.

Ты непродвинутый какой то. :o

А твоя советская власть.., практически уничтожила всю мою семью.

Ну по каким критериям происходит во всей стране совокупления мне не интересно.Как говорится Я ВАМ не скажу за всю Одессу.

А почему советская власть моя? Возможна она членов твоей семьи,практика самоуничтожения была обыденным делом.

Опубліковано

Нормальным можно быть для нормальных людей.А для односторонне мыслящих и недалеких,невозможно.Твоя категоричность примитивна и создает только отторжение,иногда и высказываний которые я с тобой разделяю.Нельзя категоричностью в своей правоте убеждать людей.

Тобто, ти погоджуєшся, що моя категоричність примусила тебе брехати, зводити наклепи і неправдиво стукачити!!!

Що і треба було довести - і він мене ще називає примітивною.

____

Тому, що ти не знаєш добре навіть російської мови, ти не відчуваєш, що російська Рабіновича відрізняється від російської Предатора - як російська москвича і жителя ЗУ.

А моя російська набагато примітивніша, ніж російська сохівського двійника.

Зима - скоріш за все східняк - я б так писати не змогла, там навіть у написаному відчувається акцент.

Так що скрізь мимо. Але ти тепер маєш споріднену душу - сохівського чистильщика унітазів - до речі, який також "плаває" в знаннях російської мови - мо він твій клон? :lol:

Вважаю свою місію виконаною - запевняю тебе, тобі тут буде некомфортно - раджу шукати інше місце для вираження своїх українофобських настроїв.

Привіт, Оріана.

Опубліковано

А почему советская власть моя? Возможна она членов твоей семьи,практика самоуничтожения была обыденным делом.

ЩО ЗА ПЕдЛ? Що сіє означає?

_______

- Мы, управление нашего дома, пришли к вам после общего собрания жильцов нашего дома, на котором стоял вопрос об уплотнении квартир дома!

- Кто на ком стоял?..

Опубліковано

Ну по каким критериям происходит во всей стране совокупления мне не интересно...

А зря...ты без этого не поймешь страну в которой ты живешь. А я так поняла - ТЫ ЗНАЕШЬ, ЧТО ТАКОЕ СТРАНА ).

Опубліковано

Тобто, ти погоджуєшся, що моя категоричність примусила тебе брехати, зводити наклепи і неправдиво стукачити!!!

Що і треба було довести - і він мене ще називає примітивною.

____

Тому, що ти не знаєш добре навіть російської мови, ти не відчуваєш, що російська Рабіновича відрізняється від російської Предатора - як російська москвича і жителя ЗУ.

А моя російська набагато примітивніша, ніж російська сохівського двійника.

Зима - скоріш за все східняк - я б так писати не змогла, там навіть у написаному відчувається акцент.

Так що скрізь мимо. Але ти тепер маєш споріднену душу - сохівського чистильщика унітазів - до речі, який також "плаває" в знаннях російської мови - мо він твій клон? :lol:

Вважаю свою місію виконаною - запевняю тебе, тобі тут буде некомфортно - раджу шукати інше місце для вираження своїх українофобських настроїв.

Привіт, Оріана.

Твоя категоричность убедила меня в твоей умственной ограниченности.

Да на форуме ты с роби и отличаешься тем что отсутствие аргументов заменяете никами или агрессией.

Если он чистильщик унитазов то пользуясь его ником,ты кто?

Ну вот опять примитивизм в советах где кому находится что писать :rolleyes:

Мне очень комфортно здесь,когда я опровергаю ваш бред, который вы несете с фанатичным упорством.

Опубліковано

А зря...ты без этого не поймешь страну в которой ты живешь. А я так поняла - ТЫ ЗНАЕШЬ, ЧТО ТАКОЕ СТРАНА ).

Понимаешь, уровень и темы заинтересования ,характеризуют возраст человека и его ступень в развитии. Совокупление это интимный вопрос а статус публичный он имеет только у животных да и то с ограничениями.
Опубліковано

Понимаешь, уровень и темы заинтересования ,характеризуют возраст человека и его ступень в развитии. Совокупление это интимный вопрос а статус публичный он имеет только у животных да и то с ограничениями.

Так я про это и не писала в этой теме, да и вопрос совокупления меня как то мало волнует, не я начала ;)

И не переводи пожалуйста на меня стрелки. Я писала про памятники Ленину и про УРОДОВ рожденных СИСТЕМОЙ...

Опубліковано

Він ненавидить Україну, він невдячний син і поганий батько - це ті значення за якими буде результат підсумку його життя. Я йому це вже передбачила - залишилося лише чекати.

Свену повезло, він результат отримав заздалегідь і має можливість його підправити. Чи скористається він з того, що зустрів мене - буде залежати тільки від нього.

Опубліковано

А Ви пане Зима кумедний, навіть трохи дивний.

Ви мені пропонуєте моїх власних дітей приректи на похмуре майбутнє в цій й_обнутій країні без найменших шансів змінити ситуацію?

Тільки не треба тут агітувати за Свободу, БЮТ чи Клічка. Проходили ми владу померанчевих - різниці з регіоналами немає. АБСОЛЮТНО.

І теж саме буде і з Свободою чи Клічком.

Опубліковано

Він ненавидить Україну, він невдячний син і поганий батько - це ті значення за якими буде результат підсумку його життя. Я йому це вже передбачила - залишилося лише чекати.

Свену повезло, він результат отримав заздалегідь і має можливість його підправити. Чи скористається він з того, що зустрів мене - буде залежати тільки від нього.

А ти напевне реінкарнація Ванги чи Нострадамуса :lol:

Напередбачувала мені всіляких лих, оком не змигнувши, звинуватила в усіх смертних... Ти на себе подивись - гарна мати і дочка, млін... <_< дітей нормальні батьки витягають з України, принаймні щоб дати гарну освіту

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...