Перейти до змісту
Український політичний форум

Про вибори :)

Гість dimetikon

Рекомендовані повідомлення

ОВЕЧА ДОЛЯ

казка

Жили-були Вовк та Лисиця. Якось в одному селі застукали їх на злодійському промислі, добряче відлупили і кинули у яму. Яку подальшу долю приготували їм селяни - продати циганам чи злупити шкури - невідомо. А тільки пройшов деякий час - і вполювали люди ведмедя. Іншу яму копати їм було ліньки, тож дістали вони бранців, вивели за село та й погнали копняками геть.

Оце чалапають Вовк і Лисиця - язики на плечах, хвости порох метуть, животи до хребта липнуть. Ні зайця навкруги, ні мишки, тільки самий степ та сонце пече.

Отак було день чи два. Коли дивляться - біля річки стоять дві однакові скирди сіна, а між ними чималеньке стадо овець. І ні пастуха при ньому, ні собаки.

А тут ще й ягня прийшло водички попити. Вовчик з Лискою хутко затягли сердешне у верболоз. Знатно попоїли і прилягли відпочити після трапези.

Вже й сонце сідає, а вівці бекають і мекають, аж нашим хижакам цікаво стало. Підповзли ближче і слухають.

А вівці вирішують дійсно життєву проблему: з якої скирди починати їсти сіно, скирди ж бо однакові! Та ще й як радяться! Барани рогами крешуть, лобами буцаються, аж іскри з очей такі, що як ще сіно не зайнялось.

Лементували до самої півночі, аж поки не позасинали.

А як розвиднілось, ізнов почали, коли бачать - на одній скирді сидить Вовчик, на другій - Лисичка. І так ласкаво промовляє:

- Любі друзі! Ідіть-но до мене і їжте моє сіно, воно з далеких країв привезено, запашне і корисне. А ще я вам обіцяю збудувати добрі кошари, щоб зимою було тепло.

- Їжте моє сіно! - кричить з іншого боку Вовчик - Воно є національний продукт, без добавок і ГМО. Зуб даю, сам вирощував. Ідіть за мною, я, як ніхто, вас розумію, скілько разів бував у овечій шкурі! Нащо вам зимою теплі стійла? Я поведу вас у теплі краї, де ви їстимете банани і ананаси, а хто захоче - то й рябчиків. Вистачить усім!

Який тут галас зчинився! Стадо розділилось, одні кричать - Лисичку хочемо, інші - за Вовка. То просто буцались, а тепер і до крові дійшло. Кого рогами заб"ють, кого затопчуть.

З тих пір і ведеться: у стаді розбрат, а Лисиця з Вовком їдять від пуза та співають вівцям солодких пісень...

То ж, друзі, може і наша така овеча доля - вибирати, хто кращий - Лисиця чи Вовк?

Юрій Михайленко

Гостомель, 23.01.2010.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...