Перейти до змісту
Український політичний форум

УПА: 70 років боротьби

Орiана

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

УПА - Герои Украины !

И естественно противники всего Сатанинско-комунистического, что злит находящихся здесь сатанинско-комунистических ЗОМБИ.

А, что так, почему не на говирке хрюкаешь, а на могучем.
  • Відповідей 3 тис
  • Створена
  • Остання відповідь
Опубліковано

На Київщині повалили два пам'ятники Леніну.

10.09.2013

В Узині (місто районного значення на півдні Київської області) повалили статую і погруддя В. Леніна. (ти диви, маленьке містечко і аж два пам"ятника ідолу )

Изображение

Изображение

Опубліковано

На Київщині повалили два пам'ятники Леніну.

10.09.2013

В Узині (місто районного значення на півдні Київської області) повалили статую і погруддя В. Леніна. (ти диви, маленьке містечко і аж два пам"ятника ідолу )

Изображение

Изображение

А ты своих мразей показать не хочешь. которых так же вывернули, ну и. Ты показываешь на сколько вы украинцы ублюдки
Опубліковано

А ты своих мразей показать не хочешь. которых так же вывернули, ну и. Ты показываешь на сколько вы украинцы ублюдки

які ви ублюдки - гарно демонструєш ти.

Опубліковано

які ви ублюдки - гарно демонструєш ти.

Ты опять . как всегда не думаешь, но извини я тебе мозг не вставлю.

Ты возьми и внимательно посмотри на себя и на всю свою писанину, а потом на мою. Там всё видно. Ты думай , что пишешь, нельзя же себя постоянно выставлять на посмешище.

Опубліковано

Цитата:"В Ивано-Франковске хотят возвести монумент проводнику ОУН Мельнику

В Ивано-Франковске планируют соорудить монумент одному из основателей и проводников Организации украинских националистов Андрею Мельнику, с такой инициативой к мэру города Виктору Анушкевичусу обратились местные общественные организации.

Также было рассмотрено два предложенных макета памятника, но, как отмечают в горсовете, "окончательного решения относительно них не приняла".

Отмечается, что впоследствии рабочая группа подготовит для оценки горисполкома проект решения о возведении памятника Мельнику и объявлении конкурса на лучшую его модель.

"Реализовав эту идею, наш город имеет шанс стать первым в Украине, в котором будут памятники трем основателям ОУН - Евгению Коновальцу, Степану Бандере и Андрею Мельнику", - подчеркивают в горсовете...

telegraf.by/2013/04/v-ivano-frankovske-h...ovodniku-oun-melniku

Уровень образованности галичанской свидомни Бандера не был основателем ОУН, мало того, благодаря Бандере ОУН в своё время раскололась. Но для Ивано-Франковского горсовета это мелочи на которые не стоит обращать внимания. Тут нет темы москалей, следовательно, мелочами можно пренебречь ." Конец цитаты

Опубліковано

Данило Яневський: "Роман Шухевич не потребує цяцьок на своїй труні"

"Шухевич загинув у бою, загинув зі своїми солдатами. Він знав, що на нього чекає і міг відійти на Захід, але цього не зробив. Своїй зв’язковій, яка була в останній день його життя поруч, він сказав: "Незалежність проголосять комуністи, але ми того не дочекаємось"..."

Книга "Жертва УПА. Місія Романа Шухевича"

Опубліковано

В темі УПА всі розбираються. І всі пишуть....

Володимир Ковальчук сказав правильну річ:

"Політикам іще рано говорити про УПА. Ще не прочитані всі архіви. Не видано ще дуже багато інформації. Про УПА повинні говорити не політики, а історики. Ті історики, які не виконують політичне замовлення".

Опубліковано

Правила життя Євгена Стахова. До 94-річчя

Почавши з організації армії Карпатської України, у 1942-1943 рр. оунівець Євген Стахів очолював українське націоналістичне підпілля на Донбасі. Він причетний до створення Української Головної Визвольної Ради (УГВР) - багатопартійного передпарламенту й уряду воюючої України. Він причетний до перетворення ОУН із тоталітарної організації на демократичну.

На еміграції Стахів став одним із активістів "двійкарів" - демократичного крила в ОУН, яке найуспішніше здійснювало ідеологічну боротьбу проти СРСР. Його брат був міністром в уряді Ярослава Стецька, його син - лауреат Нобелівської премії.

Зараз важко повірити, щоб українські націоналістичні сили діяли на Донеччині та користувалися там неабиякою підтримкою, чи в те, що саме східняки вплинули на кардинальну зміну ідеології проводом ОУН. Справді, незнання власної історії сприяє породженню міфів, які відводять нас далеко від правди про самих себе.

Опубліковано

Добірка цитат оунівця

Моєму вибору вступити до ОУН сприяло й те, що мій старший брат Володимир уже був активним учасником ОУН. Він став міністром закордонних справ Української Республіки. Він власне стояв поряд з іншими провідниками ОУН на тому балкончику, з якого у Львові у 1941 році було проголошено про відновлення Української держави.

Опубліковано

Донбас - земля, яку відкрив душею. Після проголошення Української Республіки у червні 1941-го німці арештували основне керівництво ОУН. Тому було прийняте рішення провести пропагандистсько-просвітницьку акцію за незалежну Україну. Тоді, у 1942 році я отримав завдання від "Леміша" (Василя Кука - згодом Головного Командира УПА, який помер у Києві 2007 року) разом із похідними групами ОУН розвернути підпільну мережу в Донбасі.

Донбас не завжди був таким. Ми, підпільники, у 1942–1943 роках мали там більше впливу, ніж нині має київська влада. Не зважаючи на те, що два десятиліття жили під більшовиками, люди залишилися там демократами!

Я дуже вдячний мешканцям Донбасу. Два роки нас ховали та годували, ризикуючи життям. Ще раз повторюю, що це були не лише українці. Український підпільник на Донбасі потребував допомоги греків, євреїв, росіян, татар.

В той час на Донбасі було більше українських шкіл та газет, аніж за незалежної України.

Опубліковано

Ми боролись за самостійну Україну, за демократичну Україну з соціальною справедливістю, рівністю, де би всі громадяни були рівні.

Ми знали, що в Україні є національні меншини.

Спочатку в нас було гасло "Україна для українців", але я воював на Донбасі і мої колеги казали, що це гасло є недобре, і ми це гасло відкинули і боролись за демократичну країну з рівними правами для всіх.

Опубліковано

До війни ОУН була малою галицькою організацією, при тому пронімецькою, оскільки особливих варіантів не існувало.

Ми поширили націоналістичні ідеї від Донбасу ген по Крим.

Саме те, що члени ОУН побували в містах Східної України, примусило ІІІ-ій Збір ОУН відступитися від крайнього донцовського націоналізму. Для бандерівського націоналізму місця немає, він повинен змінитися.

Опубліковано

Бандера хотів повертати назад до тоталітаризму, що було погано для українського народу.

Отже той, хто хоче зводити пам'ятник Бандері, той бажає повертатись до тоталітаризму.

Бандері, який не знав, що тут робиться - пам'ятники, а тим, хто тут воював, що? Шухевичу мають бути пам'ятники, а не Бандері! То є кривда для тих, хто воював та гинув, бо вони гинули не за Бандеру, а за Україну.

Опубліковано

Коли ми воювали проти німців, то багато хто з Донбасу казав - ми є "русские украинцы". Але мушу сказати, що проти німців там було легко воювати. Проти комуністів тяжче.

Опубліковано

Ще пам'ятаю, як обурювався, коли мова заходила про стосунки галичан і східняків.

Нам неодноразово говорили, що ми, галичани, повинні змінитися. Говорили, що ми гарні організатори, а от керувати країною нас не пустять, бо Україна - це не лише Галичина, це щось значно ширше, а ми занадто вузько мислимо…

Але якщо зараз подивитися на те, хто при владі, то й справді, де там галичани?

Опубліковано

Я категорично заперечую існування "Молодої Гвардії"!

Після війни я виїхав до Америки. Саме там у 1953-му вперше побачив фільм "Молода гвардія". Гірше того, моїм ім'ям назвали зрадника молодогвардійців - Євгенія Стаховича. Я був злий, як чорт. Я знав, що ім'я перекрутили. Більшовики як прийшли, то хапали всі німецькі документи. А в тих документах значився такий чоловік, як Євген Стахів. Адже німці шукали мене цілий рік. Ці документи й були надані Фадєєву, коли той писав свій роман.

Те підпілля, яке описав у своєму романі Фадєєв, буквально змалювали з національно-визвольного руху. Фадєєв просто "перефарбував" його в червоний колір та додав провідну роль партії.

Опубліковано

Мої колеги хваляться, що ми почали воювати проти німців.

Ні. Це німці нас змусили з ними воювати.

Я був такий самий германофіл, як і всі другі, але коли вже почали німці шукати за мною, то і я став з ними воювати.

І зараз я кажу, що німці добре зробили, що нас тоді розігнали, бо ми би ніколи не мали самостійної України. Нас світ прокляв би, що ми є прислужники німецькі!

Опубліковано

Але чекайте. Якщо Сталін уклав договір із Гітлером, то це що, було добре? А як ми уклали договір із Гітлером, то це вже є зле?

Опубліковано

УПА не винна ні в чому, бо тоді УПА не було! Армія з'явилося в 1943 році на базі боротьби з гітлерівцями. То було повстання проти німців.

Зараз кажуть про "ОУН-УПА", і це є більшовицька провокація. Була ОУН і була УПА. Хто об'єднує ОУН та УПА, той провокатор.

Опубліковано

Є два націоналізми:

екстремістський із еміграції, штучно привезений назад у Київ, і

новий народний націоналізм, репрезентований Майданом. На Майдані панував правдивий історичний український дух – козацький.

Опубліковано

Не так тії воріженьки, а як свої люди.

Росіяни тут ні до чого. Вони тільки тішаться, що хохли тут один одного їдять. І так було в Україні після Хмельницького, і так було після Мазепи, і після 1918 року, так є зараз.

УПА я оцінював і оцінюю дуже високо. Це була моя армія, я вербував до неї добровольців.

А ОУН? Це була моя партія, а Бандера й Лебедь були моїми провідниками. Але я мислив інакше, ніж вони, дискутував із націоналістами. Тільки от воєнні часи не сприяли дискусіям.

Опубліковано

Зараз ми повинні бути всі разом.

Ми можемо мати різні погляди, але якщо хочемо мати демократичну міцну Україну - треба об'єднуватися!

Опубліковано

P.S. Тривалий час американська історіографія базувалася на російських заготовках, що Київ – то мама Росії.

Донині частково так залишилося, й у цьому я теж бачу провину Києва. То не я чи Шевченко мусимо дбати, а українська наука. А хто очолює досі українську науку?

Опубліковано

Я категорично заперечую існування "Молодої Гвардії"!

Після війни я виїхав до Америки. Саме там у 1953-му вперше побачив фільм "Молода гвардія". Гірше того, моїм ім'ям назвали зрадника молодогвардійців - Євгенія Стаховича. Я був злий, як чорт. Я знав, що ім'я перекрутили. Більшовики як прийшли, то хапали всі німецькі документи. А в тих документах значився такий чоловік, як Євген Стахів. Адже німці шукали мене цілий рік. Ці документи й були надані Фадєєву, коли той писав свій роман.

Те підпілля, яке описав у своєму романі Фадєєв, буквально змалювали з національно-визвольного руху. Фадєєв просто "перефарбував" його в червоний колір та додав провідну роль партії.

Я была в Краснодоне, беседовала с местными жителями, видела шурф, куда сборсили молодогвардейцев. Подобные высказывания может допустить только "зрадник" или очень обозленный человек.
Опубліковано

УКРАИНСКИЙ ФАШИЗМ: СТРАШНАЯ ПРАВДА ОБ У П А

Интегральный национализм - разновидность фашизма

Идеологом движения украинских националистов был Дмитрий Донцов, автор теории так называемого интегрального национализма. Для того чтобы лучше понять ее смысл, приведем слова биографа Донцова М.Сосновского, который прямо указывал: "Современные исследователи фашистского феномена 20-30-х единогласно подчеркивают характерные особенности фашистской идеологии, которые в основном совпадают с постулатами "интегрального национализма" Донцова". В частности, в своей фундаментальной работе "Национализм" Донцов проповедовал: "Зміцнення волі нації до життя, до влади, до експансії; фанатизм і аморальність; творче насильство". Современные почитатели Бандеры, на словах ратующие за демократию, умышленно не вспоминают, что интегральному национализму изначально была чужда всякая демократия. Он формировался как профашистская диктатура ограниченного круга избранных, оправдывающая насилие и физическое уничтожение всех несогласных. Так, в декалоге националиста (своеобразном кодексе чести) прямо предписывалось: "Не завагаєшся виконати величезне злодійство, якщо цього вимагатиме добро справи; ненавистю і підступом прийматимеш ворогів твоєї нації; змагатимеш до поширення сили, слави, багатства й простору української держави навіть за рахунок пригнічення чужоземців".

"Освободители"

О том, какую державу хотели построить бандеровцы, красноречиво говорят их дела с самых первых дней Великой Отечественной войны. Вспомним 30 июня 1941 года. Фашистские войска оккупируют Львов. Вместе с ними в город вступил знаменитый батальон абвера "Нахтигаль" (в переводе с немецкого - "Соловей"), состоящий из бандеровцев и возглавляемый Романом Шухевичем, ближайшим соратником Бандеры. В этот же день весь город был заклеен обращениями Степана Бандеры: "Народе! Знай! Москва, Польща, мадяри, жидва - це твої вороги. Нищи їх! Ляхів, жидів, комуністів знищуй без милосердя!.." Неудивительно, что вдохновленные этими призывами националисты-"соловьи" приняли самое активное участие в организации кровавых расправ над мирным населением.

В первый же день оккупации кучкой националистов были собраны так называемые Великие Украинские Сборы, на которых "з волі українського народу" был зачитан "Акт провозглашения Украинской Державы". В третьем пункте этого документа прямо говорилось о том, что "Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціалістичною Великонімеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі..." Пусть современные поклонники украинского фашизма ответят на вопрос, кто спросил миллионы украинцев, хотели ли они "під проводом Адольфа Гітлера творити новий лад в Європі й світі"? Кто давал право сотне профашистски настроенных националистов выступать от имени всего украинского народа?

Бандера - "мученик"

Игра в украинское "правительство" закончилась для Бандеры тем, что через два с половиной месяца после провозглашения вышеупомянутого акта он оказался в концлагере...."

.http://www.pickalov.narod.ru/ukr.htm

Опубліковано

УКРАИНСКИЙ ФАШИЗМ: СТРАШНАЯ ПРАВДА ОБ У П А

Вспомним 30 июня 1941 года. Фашистские войска оккупируют Львов. Вместе с ними в город вступил знаменитый батальон абвера "Нахтигаль" (в переводе с немецкого - "Соловей"), состоящий из бандеровцев и возглавляемый Романом Шухевичем, ближайшим соратником Бандеры.

.http://www.pickalov.narod.ru/ukr.htm

Дена, скажи, яка інформативна чи сенсаційна цінність цього посту, окрім, звичайно, НЛПівського заголовку про "страшну правду"?

Кому він там пропонує ЗГАДАТИ 1941 рік?

я вже мовчу про автора цього пасквілю

Сумской полк слободского казачества Герасима Кондратьева

чого він лізе до чужої корови, коли в стайні стоїть своя: казаки, як добровольці воювали разом з німцями до кінця війни. Про це написати слабо? чи написав і ти зараз викладеш?

значить так - на майбутнє - такого роду пости буду удаляти.

і цей удалю, якщо ним ніхто не зацікавиться для коментарів.

Таких непрофесійних особистих думок в неті море, то що, всі нести на форум?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...