Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 Тема спеціально для Акелли, щоб він мав змогу відповісти на всі запитання, які набралися за два дні його перебування на форумі. Звичайно, сам він не заслуговує, щоб заради нього відкривати тему, але запитання типові для українофобської риторики. Ну ось наприклад, Акелла каже: Так мне и взгляды Орианы тоже нравятся. Она же со Львова? Там это вполне подходит, и даже преимущественно. Разве Ориана не умничка? Где живешь... а в чужой монастырь со своим уставом - известно что бывает. На Юго-Востоке же с такими взглядами тебя пока и за идиота могут принять. Живет в нашем доме такая, так ее все соседи за глаза "голодоморкой" кличут и пальцами у виска крутят. Отже звязку з цим постом до Акели запитання: 1. Прошу сказати що з моїх поглядів на Південно-Східній частині України НОРМАЛЬНІ люди можуть сприйняти як прояв ідіотизму? 2. Тема Голодомору у НОРМАЛЬНИХ людей ПД-Сх України викликає почуття неприйняття, і коли я в День Жалоби по невинно замордованих голодом поставлю на вікні свічку - я буду вважатися ідіоткою - правильно я зрозуміла твою думку? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 А в ответ тишина... Ще одне запитаннячко: Цитата(акелла @ 5.10.2012, 0:44) Ти що, Орися, тільки галичан вважаєш справжніми українцями? А ми для тебе третій сорт, або взагалі... "укрїнофоби". З яких слів ти зробив такий висновок? А ось пост, після якого народилося це запитання, на всяк випадок. щоб відновити в пам"яті: А ти б хотів, щоб ми рабами залишалися вічно? А фіг тобі під ніс. Нехай рабів ще багато, але й свобідних збільшується. Просто вас українофобів потрібно якось ізолювати, щоб менше від вас рухів було і тоді за тупими законами, типа того, за яким російську мову визнали мовою меншим (блін, хіба ви цього хотіли, яка ганьба!!!) хазяєва рабів не будуть ховати істинні наміри - диви і раби прозріють. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 Тема спеціально для Акелли, щоб він мав змогу відповісти на всі запитання, які набралися за два дні його перебування на форумі. 1. Прошу сказати що з моїх поглядів на Південно-Східній частині України НОРМАЛЬНІ люди можуть сприйняти як прояв ідіотизму? 2. Тема Голодомору у НОРМАЛЬНИХ людей ПД-Сх України викликає почуття неприйняття, і коли я в День Жалоби по невинно замордованих голодом поставлю на вікні свічку - я буду вважатися ідіоткою - правильно я зрозуміла твою думку? С этим " голодомором" еще Ющенко всех достал! 10, 20, 30 млн... украинцев москали голодом уморили. И все свидомые, как по команде, за этот "голодомор" вой подняли. А один деятель "Просвиты" в передаче Национального радио( 26.11.2006г. - специально время записал) говорит:"Каждую секунду умирало 17 человек" То есть, если "голодомор" длился 7 месяцев, то умерло 311 млн. 385 тыс. 600 человек. Ладно, если уж число жертв действительно достигло 10, а то и 15 млн. человек, то тогда надо объяснять, как "москали", судя по довоенной численности населения, потом заставили украинских женщин рожать по 3 - 4 ребенка в год, желательно сразу 10 -15 летних. И вообще эти "жиды" и "москали" ( в переводе на нормальный язык - ЦК ВКП(б) и Совнарком СССР ведут себя как-то странно. Решив изничтожить голодомором "щирых украинцев", почему-то обрушивают его преимущественно на русскоязычные, интернациональные регионы (90% жертв голода - это Юго-Восток Украины). По декрету Совнаркома УССР и ЦК КП(б)У от 06.12.32г. из 358 районов, насчитывавшихся тогда в УССР, были занесены "на черную доску" и блокированы украинской милицией 88 районов Одесской, Днепропетровской, Донецкой, Харьковской и Черниговской областей ( территории Херсонской, Николаевской, Запорожской, Луганской тогда входили в указанные). Упоминать о том, что по плану заготовок ( который к тому же значительно сократили) Москва требовала поставок лишь зерна, к тому же экспортного - вообще было не рекомендовано. Картошка, горох, свекла, куры, яйца и пр. (тоже съедобные продукты), даже весь улов рыбы Азово-Черноморского пароходства вообще были в ведении местных украинских властей. Там вообще в эти годы на Украине было много странностей, если документы поднять - почему, например, 10% путевок на курорты (т.е. проплаченные и обеспеченные питанием) выделяемых для сел, не были использованы - это я просто обратил внимание, что тогда и сеть курортов работала. И работа сотен следователей команды Постышева, прибывшей в начале 33г. и расследовавшей причины и виновников голода. Тогда тысячи местных, украинских начальничков, были сняты со своих постов и арестованы. Кстати, 1932г. - это самый пик "украинизации". Можно много еще писать, но ладно, а то длинно получается, - когда стали Книгу памяти составлять, по указанию Ющенко кого только в нее не вписывали, все равно до миллиона не дотянули. И по данным советских ЗАГСов за 1932 -33гг. количество смертей превысило средний показательна 640 -650тыс. Трагедия? Да! Поэтому нельзя ее, как сделали свидомиты, превращать в пропагандистский фарс. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 А в ответ тишина...А вообще, Орыся, мне надоело с тобой грызться. Ты меня, конечно, заинтересовала, не скрою. Но, подумай сама - и сама на свои вопросы ответь. А если любишь Украину, то как тебе нравится принятый закон о паспортах: там и отпечатки пальцев и биометрические данные планируется вводить? А я пороюсь, поищу что-то стихотворное с твоим ником. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 С этим " голодомором" еще Ющенко всех достал! 10, 20, 30 млн... украинцев москали голодом уморили. И все свидомые, как по команде, за этот "голодомор" вой подняли. Тобто, якщо я співчуваю, жахаюся цим подіям і кожного року запалюю в День Скорботи свічку - це означає, що я і такі як я - СВІДОМІ - "вой подняли"? ...моє співчуття горю матері, яка З"ЇЛА СВОЮ ДИТИНУ- це прояв ідіотизму?!!!! Тобто, жиди мають право на те, щоб світ сприняв їх трагедію, а українці про свою повинні мовчати в ганчірочку, бо якомусь моральному потворі видається, що "Ющенко всех достал! 10, 20, 30 млн... украинцев москали голодом уморили" - хоча все це ГАНЕБНА БРЕХНЯ - Ющенко не звинувачував ніяких москалів, він звинувачував тоталітарний режим. І після цього ти кажеш, що ти не українофоб?!!!! І що твоя тема "Чи буде дефолт в Україні" - це критика влади?!!! Оце вже ні - критика влади у мене, яка переживає за Україну, а в тебе - це злопихання, кликушество над Україною, бо Україну ти не любиш, таку, якою вона є: нещасною, слабкою, але Незалежною. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 "Чорні дошки" Голодомору - економічний метод знищення громадян УРСР (СПИСОК) Одним з найжахливіших заходів в історії репресивної політики ВКП(б) проти селянства (і українського селянства у перше чергу) стало запровадження так званого режиму щодо колгоспів сіл, районів та навіть окремих осіб. Сам термін "чорна дошка" має довгу історію - є свідчення, що принаймні з 1920 року українські села і навіть цілі волості, які не виконували продрозкладки, чинили опір продзагонам, оголошувалися "чорнопрапорними". Туди направлялися каральні загони, звідти брали заручників, і не завозили промислові товари. Відновлення "чорних списків", "чорних дошок" надалі було пов'язане із заготівельною кампанією 1928-1929 років, наступною колективізацією та розкуркуленням, коли села, що не виконували відповідних завдань, оголошувалися "отстающими", а передовиків заносили на "червону дошку". Такі ж терміни використовувалися і щодо промислових підприємств, які не виконували планових завдань, не розгортали соціалістичного змагання. За період Голодомору 1932-1933 років термін "занесення на чорну дошку" отримав друге дихання та інший зміст: процедуру занесення на "чорну дошку" офіційно визнали як репресивний захід. Його вже пов'язували не стільки з невиконанням показників заготівлі хлібу, а з особливими репресіями щодо сіл та окремих регіонів, які до того ж і чинили активний чи пасивний спротив політиці партії Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 Так, з одним розібралися - якщо я зустріну Акеллу і заговорю з ним про Голодомор, він покрутить навколо скроні пальцем - це буде означати, що я ідіотка. Хочу ще нагадати, що теперішня влада також не жалує Голодомор, не вважає, що потрібно про нього говорити і також приписує Ющенку звинувачення у цій тагедії Росії. Так само вважають... скільки там ПР в купі з комуняками набирають по Україні? - ти Акелла з ними!!! З чим тебе і вітаю!!! Давай далі відповідай за своє звинувачення, що я галичан вважаю вищим сортом, а всіх решта нижчим. Коли я таке писала і з чого таке тобі примарилося Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 ГАНЕБНА БРЕХНЯ - Ющенко не звинувачував ніяких москалів, він звинувачував тоталітарний режим.Во-во! Ще й питання підіймалось, щоб Росія відшкодувала грошіма. Я добре ті часи пам*ятаю. Оце вже ні - критика влади у мене, яка переживає за Україну, а в тебе - це злопихання, кликушество над Україною, бо Україну ти не любиш, таку, якою вона є: нещасною, слабкою, але Незалежною.А чого тоді не переживаєш, що Україна за роки "незалежності" не дорахувалась кожного п*ятого? Зараз , мабуть не більше 40 мільонів жителів залишилось. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 А вообще, Орыся, мне надоело с тобой грызться. Ты меня, конечно, заинтересовала, не скрою. Но, подумай сама - и сама на свои вопросы ответь. А если любишь Украину, то как тебе нравится принятый закон о паспортах: там и отпечатки пальцев и биометрические данные планируется вводить? А я пороюсь, поищу что-то стихотворное с твоим ником. А я не гризуся - я відстоюю своє чесне ім"я і свої погляди, якими б вони ідіотичними не здавалися декому. А як ти думав - прийшов такий герой, пару облесних слів Оріані - і вали на Україну все що хочеш - дзюськи. Не на ту напав!!! Отже, я правильно зрозуміла, ти з теми з"їжджаєш і визнаєш свою поразку? :P Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 5 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 Во-во! Ще й питання підіймалось, щоб Росія відшкодувала грошіма. Я добре ті часи пам*ятаю. Ким піднімалося - Ющенком?!!!! Не бреши!!!! - якщо і говорив хтось - то це була його особиста позиція, але не позиція Президента України чи ще когось із влади. А чого тоді не переживаєш, що Україна за роки "незалежності" не дорахувалась кожного п*ятого? Зараз , мабуть не більше 40 мільонів жителів залишилось. Чому не переживаю - переживаю, але ця біда - наша спільна, а не спрямована політика держави Україна, бо влада нам не з США присилається, а люди самі її обирають і якщо від такої влади люди стають жити гірше, зменшується приріст наседення, то їй більше не можна довіряти країну. Може ти мені скажеш - за 20-ть років Незалежності - були при владі націоналісти? - НІ!!!! А хто був? - правильно - ось ці і були, за кого ПД-СХ Україна голосує вже 20-ть років поспіль. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 Так, з одним розібралися - якщо я зустріну Акеллу і заговорю з ним про Голодомор, він покрутить навколо скроні пальцем - це буде означати, що я ідіотка. Хочу ще нагадати, що теперішня влада також не жалує Голодомор, не вважає, що потрібно про нього говорити і також приписує Ющенку звинувачення у цій тагедії Росії. Так само вважають... скільки там ПР в купі з комуняками набирають по Україні? - ти Акелла з ними!!! З чим тебе і вітаю!!! Коли Ющенко почав нести покруч про "голодомор", за цей період добре взялися дослідники, у тому числі американські. Є реальна картина. Повертатися до цієї теми на манер покручів Юща, вже ніяка влада не зможе - не йде, не сприймається. Навіть німецькі окупанти, які понавипускали мільони пропагандистських листівок, до цієї теми майже не звертались (кілька разів на початку війни, на українській мові ні разу). Хоча б ця тема могла бути провідною в їх пропаганді. Але не пішла - у Гебельса працювали не ідіоти, розуміли, що тоді замало часу ще пройшло, народ добре все пам*ятає, і брехати як Ющ, собі дорожче вийде. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 Ким піднімалося - Ющенком?!!!! Не бреши!!!! - якщо і говорив хтось - то це була його особиста позиція, але не позиція Президента України чи ще когось із влади. А чого і з чийого наказу тоді його партайгеносе та й інші помаранчеві на кожному узбіччі про це галасили? Чому не переживаю - переживаю, але ця біда - наша спільна, а не спрямована політика держави Україна, бо влада нам не з США присилається, а люди самі її обирають і якщо від такої влади люди стають жити гірше, зменшується приріст наседення, то їй більше не можна довіряти країну. Може ти мені скажеш - за 20-ть років Незалежності - були при владі націоналісти? - НІ!!!! А хто був? - правильно - ось ці і були, за кого ПД-СХ Україна голосує вже 20-ть років поспіль. Ми переживаємо за одне й те ж, а лаємося.А, скажімо, і Кучму наприкінці 90-х, і Юща Центро-Захід переважно обирав. Я свій голос ні за жодного з тих, хто був у ці 20 років, не давав. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 5 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 5 жовтня, 2012 :angry: :rolleyes: ))) Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 "Чорні дошки" Голодомору - економічний метод знищення громадян УРСР (СПИСОК) Одним з найжахливіших заходів в історії репресивної політики ВКП(б) проти селянства (і українського селянства у перше чергу) стало запровадження так званого режиму щодо колгоспів сіл, районів та навіть окремих осіб. Сам термін "чорна дошка" має довгу історію - є свідчення, що принаймні з 1920 року українські села і навіть цілі волості, які не виконували продрозкладки, чинили опір продзагонам, оголошувалися "чорнопрапорними". Туди направлялися каральні загони, звідти брали заручників, і не завозили промислові товари. Відновлення "чорних списків", "чорних дошок" надалі було пов'язане із заготівельною кампанією 1928-1929 років, наступною колективізацією та розкуркуленням, коли села, що не виконували відповідних завдань, оголошувалися "отстающими", а передовиків заносили на "червону дошку". Такі ж терміни використовувалися і щодо промислових підприємств, які не виконували планових завдань, не розгортали соціалістичного змагання. За період Голодомору 1932-1933 років термін "занесення на чорну дошку" отримав друге дихання та інший зміст: процедуру занесення на "чорну дошку" офіційно визнали як репресивний захід. Його вже пов'язували не стільки з невиконанням показників заготівлі хлібу, а з особливими репресіями щодо сіл та окремих регіонів, які до того ж і чинили активний чи пасивний спротив політиці партії Вот так расправлялись "национал-коммунисты" КП(б)У с селянством Юго-Востока. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Вот так расправлялись "национал-коммунисты" КП(б)У с селянством Юго-Востока. Свою ідеологію придумуєш? Не комуністи, а комуняки під егідою вождя - терор, як спосіб добитися цілі. Цілі добилися! Переможців не судять? А що робити з людським матеріалом при відсутності вождя - ніхто не придумав. От і маємося. То може засудити і продовжувати жити, нехай не такими темпами, але свідомістю, а не примусом? Це я так...роздуми вголос. А з тобою зараз про сталінські методи ведення економіки поговорю. Що там япошки перейняли? Дуже цікаво... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 23 марта (5 апреля) «Вторая ошибка – излишнее великодушие пролетариата: надо было истреблять своих врагов, а он старался морально повлиять на них» (Ленин, ПСС, т. 16, с. 452). Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 А чого і з чийого наказу тоді його партайгеносе та й інші помаранчеві на кожному узбіччі про це галасили? Це твої фантазії і нічого спільного вни з реальністю не мають. А ось це реальність - скажеш також під тиском Ющенка? «І якщо Росія звинувачуватиме Україну в чомусь, то ваша держава повинна нагадати Росії, що і вона нічого не заплатила Україні за планомірне знищення українського народу. За геноцид, за Голодомор, за те, що коїлося у 1930-40 роках, за все, що радянська влада влаштувала в Україні, ніхто вам не заплатив жодної копійки. Якби у Росії було хоч якесь сумління, вона взагалі постачала б вам газ задурно, щоб хоча б трохи з вами розплатитися. Але оскільки в Росії як держави немає совісті, ніхто про це і не каже». А, скажімо, і Кучму наприкінці 90-х, і Юща Центро-Захід переважно обирав. Я свій голос ні за жодного з тих, хто був у ці 20 років, не давав. Певна річ, ти за Симоненка всі ці роки голосував Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 23 марта (5 апреля) «Вторая ошибка – излишнее великодушие пролетариата: надо было истреблять своих врагов, а он старался морально повлиять на них» (Ленин, ПСС, т. 16, с. 452). Я не про Леніна, я про Сталіна. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Це твої фантазії і нічого спільного вни з реальністю не мають. А ось це реальність - скажеш також під тиском Ющенка? «І якщо Росія звинувачуватиме Україну в чомусь, то ваша держава повинна нагадати Росії, що і вона нічого не заплатила Україні за планомірне знищення українського народу. За геноцид, за Голодомор, за те, що коїлося у 1930-40 роках, за все, що радянська влада влаштувала в Україні, ніхто вам не заплатив жодної копійки. Якби у Росії було хоч якесь сумління, вона взагалі постачала б вам газ задурно, щоб хоча б трохи з вами розплатитися. Але оскільки в Росії як держави немає совісті, ніхто про це і не каже». Певна річ, ти за Симоненка всі ці роки голосував так, дорогенька, заспокойся. Это из скоропортящихся продуктов. Еще пару тройку суток посидит и сгинет, как ил не разбазаривай силы. Повторю вопрос. Что ты, сволочь коварная, сделала, что корина обидела, Заупрошу прогнала, и ваще - шо тЫ творишь? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Стаханівський рух японці взагалі в нас передрали. Кажеш, що в Японців також на одного японського "стаханова" працювало десять "підстахановики", щоб відрапортувати про результат? Щось я сумніваюся... Але давай до Стаханівського руху, ось що пише Вікі: Спочатку стахановський рух дав поштовх до поліпшення виробничих показників. На шахтах розпочалося змагання вибійників за встановлення абсолютного рекорду. Тобто, в основі Стаханівського руху лежить природня потреба людини до змагань, поборювання. Цю потребу використали для поліпшення продуктивності праці - ти хочеш сказати, що це сталінське ноу-хау? Є якісь з цього приводу статті, наукові розробки чи бодай якісь методички, які засвідчують авторство Сталіна? Несерйозно... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 шо-то ты много за Сталина говоришь... Никак Санечку мого вызываешь? :angry: выкинь дурные мысли! Он меня любит! Саш, правда же? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 "Но советская идея очень неплохо привилась на японской земле. Японская система управления людьми считается непревзойденной, лучшей в мире и, кстати, невоспроизводимой Тут взагалі написано РАДЯНСЬКА, а радянська від сталінської дуже відрізняється - заєш чим? правильно, відсутністю тиску, більше на свідомості. Хоча, про сталінські часи також можна було сказати, що там на свідомості працювали - звичайно, якщо перед тим пару тройку дизертирів пристрелили... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 В Японии рабочий служит президенту фирмы, но и тот служит рабочему фирмы и не потому, что так приказало какое-то начальство. Это их образ мысли, фирма - это их семья. Японцы - это природные коммунисты, они просто не пользуются этим словом. Тут взагалі без коментарів - японці від природи комуністи, до чого тут Сталін?!!!! Щось набридло мені спростовувати казочки діда Панаса. Комусь щось там видалося схожим - і давай називати це Сталінським... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
GiRaFo.chka Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Тут взагалі написано РАДЯНСЬКА, а радянська від сталінської дуже відрізняється - заєш чим? правильно, відсутністю тиску, більше на свідомості. Хоча, про сталінські часи також можна було сказати, що там на свідомості працювали - звичайно, якщо перед тим пару тройку дизертирів пристрелили... натууусь ну кака ж ты дурочка! Советьска - це й е сталинська. И попробуй возрази, что именно на данное время сработает что-либо иное. Мой обожаемый Ильич : " ТОЛЬКО ТЕРРОР". Всё уже опробовано. Люди- стадо. Ну никак ты их иначе не призовешь на нужный шлях. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 шо-то ты много за Сталина говоришь... Це я спростовую слова Акелли, що японці використали сталінську систему ведення економіки. Зокрема ось це Так це взагалі всім достатньо освіченим людям відомо. І довідньої літератури теж достатньо. Стаханівський рух японці взагалі в нас передрали. Комп під руками, бери, шукай. Можеш поцікавитись принципами організації корпорацій "Мацубісі", "Мацусіта". Ось, навскидку. Це пише Ю.Мухин в книзі: "Наука управлять людьми"(http://lib.aldebaran.ru/author/muhin_yurii/muhin_yurii_nauka_upravlyat_lyudmi_izlozhenie_dlya_kazhdogo/). Він підприємець з радянських часів і краще багатьох тренькачів розуміє що таке підприємництво, в тому числі і сталінська економіка. Книга написана у 90-ті, але і зараз актуальна. "Но советская идея очень неплохо привилась на японской земле. Японская система управления людьми считается непревзойденной, лучшей в мире и, кстати, невоспроизводимой. Попытки американцев привить ее у себя окончились ничем, появилась даже шутка, что внедрить японскую систему управления на американских предприятиях очень просто, но нужна только малость - чтобы на этих предприятиях работали японцы. Поскольку основа японской системы - моральный кодекс граждан, их образ мысли, ее действительно трудно воспроизвести даже нам, советским людям, хотя нам легче, чем американцам, так как в СССР образ мысли людей был также направлен на беззаветное служение Родине: и мы, и японцы рассматриваем Отечество, как семью. Но у японцев есть преимущество перед нами: их кодекс чести требует беззаветного служения и более маленьким коллективам - своим фирмам. Они и их рассматривают как семью. Этого у нас не было. И ничего подобного нет в остальном мире, тем более на Западе. В Японии рабочий служит президенту фирмы, но и тот служит рабочему фирмы и не потому, что так приказало какое-то начальство. Это их образ мысли, фирма - это их семья. Японцы - это природные коммунисты, они просто не пользуются этим словом. Член семьи обязан сделать все во имя семьи - это первая половина девиза и социализма, и коммунизма: "От каждого по способностям...". Вторую половину девизов "...каждому по труду" или "...каждому по потребностям" японцы, как и мы, в первом случае не в состоянии организовать, во втором - пока не способны обеспечить. Я бы сказал, что они заменили ее формулой: "... каждому столько, сколько фирма в состоянии дать". Заметьте - фирма, а не президент или начальник цеха, или мастер. Доход работника фирмы не зависит от начальника. Когда японец устраивается на фирму, ему назначают оклад, который регулярно повышается, но это определяется только стажем работы. Он может сделать карьеру или всю жизнь стоять у конвейера - повышение его оклада будет зависеть только от стажа. Начальник к этому не имеет отношения и не в состоянии изменить оклад подчиненного. Каждому работнику к окладу делаются отчисления от прибыли фирмы - бонусы. По нашим меркам, они могут быть весьма значительны - свыше 50 %. И каждый работник знает, будет бонус или нет, зависит от процветания фирмы. Зададим себе вопрос: что с точки зрения нашей теории, с точки зрения законов поведения людей сделали японцы, установив такую схему оплаты? Они, как и все, не смогли подчинить работников напрямую Делу, не смогли организовать, чтобы именно Дело поощряло и наказывало каждого. Но они уравняли начальника и Дело в бесправии, в беспомощности: начальник тоже не имеет возможности поощрять и наказывать, начальник тоже не имеет полноты власти. Казалось бы, с помощью бонусов они вводят поощрение и наказание непосредственно от Дела. Но, между прочим, толку от этого неизмеримо меньше, чем от предыдущего мероприятия. Для того чтобы человек служил Делу, нужно дать над ним власть его собственному Делу, а не Делу пяти или десяти тысяч человек. Слишком долго в СССР была тринадцатая зарплата, чтобы понять, что толку от нее никакого: прибыль от работы всех не стимулирует работы отдельного человека. Надо думать, что и японцы это отлично понимают. Именно поэтому они заимствовали у нас все, что было изобретено товарищем Сталиным: от лозунга "Кадры решают все" до принципов социалистического (у них - капиталистического) соревнования". Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Всё уже опробовано. Люди- стадо. Ну никак ты их иначе не призовешь на нужный шлях. Правильно - стадо. Але одні стадом біжать платити податки, а інші, також стадом, але від тих податків ховаються. Ось як ти поясниш цей феномен? Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Свою ідеологію придумуєш? Не комуністи, а комуняки під егідою вождя - терор, як спосіб добитися цілі. Цілі добилися! Переможців не судять? Це я по тодішнім судовим процесам: "націонал-комуністи", "боротьбісти"... Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Певна річ, ти за Симоненка всі ці роки голосувавТраплялося і за Тягнибока. І, взагалі, я вже десь писав, що мені подобаються твої погляди (розподіляю я іх чи ні - то інша річ). Повторюю те, що я написав на іншій темі.- Украине, судя по пристрастиям ее граждан, нужно 5-10, не более, раскрученных, идеологически понятных партий. По направлениям:украинская национальная (или националистическая), русская национальная (или националистическая), какая-нибудь центристская (либеральная, демократическая - название неважно), отстаивающая интересы капитала разного калибра и части среднего класса, две левые: одна лейбористского типа, другая большевисткого. Это пять главных направлений по социальной и национальной проблематике . В приложение - еще пяток, не больше, разных ситуативных партий: экологических, феминистских, христианских... Это - весь потребный идеологический спектр. Ни одного направления сегодня в ВР нет: ПР- партия крупного капитала, КПУ - преимущественно бизнеспроект, использующий левую фразу, остальные - сборная солянка без идеологии. И не будет. Разве что Тягнибок проведет нескольких по мажоритарке. В любом случае ВР, как орган представительной власти, не соответствует своему назначению и слабо дееспособен. P.S. І взагалі мені подобається цей форум. Проплачених ботів тут не повинно бути - не той калібр, відвідувачив мало. А ти, мабуть, і в реалі така ж цікава леді ( а не хлопець або два, які використовують один нік). Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Орiана Опубліковано 6 жовтня, 2012 Автор Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 а не хлопець або два, які використовують один нік). Ну не знаю, не знаю...у віртуалі бути впевненим на всі 100 відсотків не можна Скажу тобі з досвіду, якщо людина міняє у вірті стать, то рано чи пізно вона проколиться і напише дієслово не свого роду. Сама таких двох спіймала на УП. Правда один потім признався, що коменти плагіатив :rolleyes: Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Гість акелла Опубліковано 6 жовтня, 2012 Поділитися Опубліковано 6 жовтня, 2012 Ну не знаю, не знаю...у віртуалі бути впевненим на всі 100 відсотків не можна Скажу тобі з досвіду, якщо людина міняє у вірті стать, то рано чи пізно вона проколиться і напише дієслово не свого роду. Сама таких двох спіймала на УП. Правда один потім признався, що коменти плагіатив :rolleyes: Дякую. Знаю про впевненість у віртуалі. Але я і до цього досить іронічно відношусь. Посилання на коментар Поділитись на інших сайтах Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.