Перейти до змісту
Український політичний форум

Второй государственный??

Гість clean_script

Рекомендовані повідомлення

Ті, що я знаю,один, головний, знаходиться на Катедральній площі.

*http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/46541486.jpg

Інший, на вул Личаківській *http://videomistaleva.com.ua/images/C28.jpg

Подруга жила на Заньковецкой. Костел - через дорогу. Правда, может что-то путаю. Лычаковская там ведь рядом - соседняя улица.

Есть какой-то праздник - они в этот день с лилиями идут в костел. Говорят, очень красиво

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 3,1 тис
  • Створена
  • Остання відповідь

Ті, що я знаю,один, головний, знаходиться на Катедральній площі.

*http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/46541486.jpg

Інший, на вул Личаківській *http://videomistaleva.com.ua/images/C28.jpg

Доминиканский Собор, Собор Святого Юра, Бернардинский монастырь и это только те в которых был я....

Посилання на коментар

Ти якщо хочеш щось сказати - то кажи, не треба ставити дурні запитання. Я не з претензією, що все знаю, навіть у Львові. А ти, схоже, все знаєш, так? Особливо про Львів, Галичину, Бандеру і УПА? Ну супер, повчиш мене, неука з історії :P

Ну... он еще и про Николаев все знает....

Посилання на коментар

Ти якщо хочеш щось сказати - то кажи, не треба ставити дурні запитання. Я не з претензією, що все знаю, навіть у Львові. А ти, схоже, все знаєш, так? Особливо про Львів, Галичину, Бандеру і УПА? Ну супер, повчиш мене, неука з історії :P

Не,я просто не понимаю как можно жить во Львове и на столько не интересоваться историей своего красивейшего города, историей своего края, имеется ввиду Галичины и т.д.

Посилання на коментар

Не,я просто не понимаю как можно жить во Львове и на столько не интересоваться историей своего красивейшего города, историей своего края, имеется ввиду Галичины и т.д.

Ну хто тобі сказав, що я не цікавлюся? Але не до такої міри, щоб все знати. Ще є теми для відкриттів і я цього не соромлюся. Ось ти знав, що у Львові винайшли гасову лампу? Якщо не знав - то тепер знай. Навіть пам"ятник є такий цікавий - мужик за столом і поряд вільний стільчик - там туристи сідають , щоб сфотографуватися.

Посилання на коментар

Доминиканский Собор, Собор Святого Юра, Бернардинский монастырь и это только те в которых был я....

Любчику, ну що ти таке пишеш - Собор Святого Юра - Архикатедральний Собор - головний Грекокатолицький Храм колись всієї України, до того, як побудували в Києві.

Ти просто плутаєш Грекокатолицькі Храми і Римо- католицькі.

Ось, глянь сюди *http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8_%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0

Посилання на коментар

Подруга жила на Заньковецкой. Костел - через дорогу. Правда, может что-то путаю. Лычаковская там ведь рядом - соседняя улица.

Есть какой-то праздник - они в этот день с лилиями идут в костел. Говорят, очень красиво

Я спеціально погуглила - є тільки два старих в Центральній частині і один новий в спальному районі. Ну ось про той новий я і не знала.

Ні, Личаківська далеко. Напевне ви все ж таки ходили до Архікафедральної базиліки, але це потрібно трішки перейтися Центром. Не багато - напевне через трамвайну колію, якщо ти кажеш через дорогу.

Посилання на коментар

Любчику, ну що ти таке пишеш - Собор Святого Юра - Архикатедральний Собор - головний Грекокатолицький Храм колись всієї України, до того, як побудували в Києві.

Ти просто плутаєш Грекокатолицькі Храми і Римо- католицькі.

Ось, глянь сюди *http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8_%D0%9B%D1%8C%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0

Може и плутаю, для меня, тольок во Львове костелов больше чем 2 однозначно...

Посилання на коментар

Я спеціально погуглила - є тільки два старих в Центральній частині і один новий в спальному районі. Ну ось про той новий я і не знала.

Ні, Личаківська далеко. Напевне ви все ж таки ходили до Архікафедральної базиліки, але це потрібно трішки перейтися Центром. Не багато - напевне через трамвайну колію, якщо ти кажеш через дорогу.

Заньковецкой соединяет Лысенка и Лычаковскую. Очень короткая. Всего 5 или 6 домов.

А как раз на Лычаковской рядом и находится костел св. Антония

Посилання на коментар

Заньковецкой соединяет Лысенка и Лычаковскую. Очень короткая. Всего 5 или 6 домов.

А как раз на Лычаковской рядом и находится костел св. Антония

Да, да, ти права, я не знала, що ця маленька вуличка з Лисенка до низу - Заньковецької. Чогось сплутала з театром. Правильно!

Посилання на коментар

Вопроса нет, второй язык вреден! В каком государстве, пятая колона полезна?

КОХАЙТЕСЯ ЧОРНОБРИВІ, ТА НЕ З МОСКАЛЯМИ.

«Кохайтеся чорнобриві,

Та не з москалями.

Москалі - погані люди,

Роблять лихо з вами»

Тарас Шевченко

Село в Коломыи. У Стахов улыбки -

Приехала дочь из Москвы на побывку.

- Ну, здравствуйте мама и папа! Скучали?

Я так, что не раз вы мне снились ночами!

И наше село, наша быстрая речка…

Подарки я вам привезла! Что ж сердечно

Меня не встречаете? Ну, обнимитесь!

Но хмурятся что-то Мыкола с Орысей.

- Що,що.., зачекай, я – який тобі «папа»?

Диви – рідна кров по москальські балака?

Залиш подарунки! Спитаю натомість,

Де ти загубила вкраїнську свідомість?

Як мову на лайку москальську змінила?

А ми ж тебе, доню, так важко ростили.

Ночами не спали, давали що треба

І ось нам подяка - москальська ганеба!

А мабуть, крутила й «любов» з москалями?

Дочурка на это сказала упрямо:

- А там не село, там «свободные нравы»!

И секс в нашей жизни как к блюду приправа!

Так все говорять, а Москва – то столица!

- А ну-мо, донюсю, здіймай - ка спідницю!

Матуся вступилась: - Тобі знов нейметься?

- Орися, вона ж з москалями гребеться!

Хоча вже доросла, а глузд як в дитини!

Де розум? Це - зрада моїй України,

А також мене, ось проклята лайда!

Я ж з бабой Параской ходив на Майдан -

В мороз у наметі тримався міцненько,

Виборював волю для рідної Неньки!

Це нашій родині велика огида!

Що скажуть в селі, як підеш до сусіда?

Гребись ти хоч з негром! – добавил Микола.

- Але з москалем не дозволю ніколи!

Ой, что было дальше – описывать тяжко!

У доньки совсем стали красными ляжки!

Распухли вдобавок – кнутом ей урок

Дал батько. Но только пойдет ли он впрок?

Портрет С.Бандеры висел на гвозде

И тот возмутился безмозглой «лайде»!

Качался, качался и на пол упал.

- Ось бач, що буває! – так батько сказал. –

Одвічно тепер на родині ця пляма –

Що донька, паскуда, греблась з москалями!

Посилання на коментар

Приїхала дочка в село на канікули.

Мама: "Доню, а якже ти вчися в тому інституті?"

Дочка: "А ось, мамо, - залікова книжка"

Мама: "Ой, лишенько! А що це - 10 та 12?"

Дочка: "Мамо! То є бали"

Мама: "Доню! І я була молодою, але по 12 - то занадто!"

:rolleyes:

Посилання на коментар

КОХАЙТЕСЯ ЧОРНОБРИВІ, ТА НЕ З МОСКАЛЯМИ.

«Кохайтеся чорнобриві,

Та не з москалями.

Москалі - погані люди,

Роблять лихо з вами»

Тарас Шевченко

Село в Коломыи. У Стахов улыбки -

Приехала дочь из Москвы на побывку.

- Ну, здравствуйте мама и папа! Скучали?

Я так, что не раз вы мне снились ночами!

И наше село, наша быстрая речка…

Подарки я вам привезла! Что ж сердечно

Меня не встречаете? Ну, обнимитесь!

Но хмурятся что-то Мыкола с Орысей.

- Що,що.., зачекай, я – який тобі «папа»?

Диви – рідна кров по москальські балака?

Залиш подарунки! Спитаю натомість,

Де ти загубила вкраїнську свідомість?

Як мову на лайку москальську змінила?

А ми ж тебе, доню, так важко ростили.

Ночами не спали, давали що треба

І ось нам подяка - москальська ганеба!

А мабуть, крутила й «любов» з москалями?

Так все говорять, а Москва – то столица!

- А ну-мо, донюсю, здіймай - ка спідницю!

Матуся вступилась: - Тобі знов нейметься?

- Орися, вона ж з москалями гребеться!

Хоча вже доросла, а глузд як в дитини!

Де розум? Це - зрада моїй України,

А також мене, ось проклята лайда!

Я ж з бабой Параской ходив на Майдан -

В мороз у наметі тримався міцненько,

Виборював волю для рідної Неньки!

Це нашій родині велика огида!

Що скажуть в селі, як підеш до сусіда?

Гребись ти хоч з негром! – добавил Микола.

- Але з москалем не дозволю ніколи!

Ой, что было дальше – описывать тяжко!

У доньки совсем стали красными ляжки!

Распухли вдобавок – кнутом ей урок

Дал батько. Но только пойдет ли он впрок?

Портрет С.Бандеры висел на гвозде

И тот возмутился безмозглой «лайде»!

Качался, качался и на пол упал.

- Ось бач, що буває! – так батько сказал. –

Одвічно тепер на родині ця пляма –

Що донька, паскуда, греблась з москалями!

Може донька -сучка, та акела- паскуда.Правда -не лицемерна.
Посилання на коментар

Може донька -сучка, та акела- паскуда.Правда -не лицемерна.

Дождалася, ненько, від діток подяки

за те, що на світ їх колись привела,

що їх рятувала прихованим злаком,

як груди штиками колола орда.

Дожилася, рідна, що власнії діти,

яких, як кровинку свою, берегла,

слугують чужинцю, марудять цим світом

і мову твою роздягли догола.

Вдягнули в лахміття, накинули зашморг,

в чужих одностроях на страту ведуть,

на груди вчепили знущальницькі гасла

про мовні засади і митний союз.

Продалися тим, від яких рятувала,

які їх батьків убивали й дідів,

тепер же по черзі кричать: "Відрікаюсь!"

на мові чужій і з чужинських рядів.

Парад віроломства від міста до міста,

а ти серед площі стоїш, як Пречиста,

у свій день народження в зради намисті

і мову від них затуляєш грудьми.

Чи вб"ють і тебе, розірвуть, пошматують,

вони ж бо глухі і нешасні не чують

як ворог крокує по предків кістках...

Чи то божевілля, чи то рабський страх -

повз тебе і мову проходить парад.

Парад зрад.

Посилання на коментар

Дождалася, ненько, від діток подяки

за те, що на світ їх колись привела,

що їх рятувала прихованим злаком,

як груди штиками колола орда.

Дожилася, рідна, що власнії діти,

яких, як кровинку свою, берегла,

слугують чужинцю, марудять цим світом

і мову твою роздягли догола.

Вдягнули в лахміття, накинули зашморг,

в чужих одностроях на страту ведуть,

на груди вчепили знущальницькі гасла

про мовні засади і митний союз.

Продалися тим, від яких рятувала,

які їх батьків убивали й дідів,

тепер же по черзі кричать: "Відрікаюсь!"

на мові чужій і з чужинських рядів.

Парад віроломства від міста до міста,

а ти серед площі стоїш, як Пречиста,

у свій день народження в зради намисті

і мову від них затуляєш грудьми.

Чи вб"ють і тебе, розірвуть, пошматують,

вони ж бо глухі і нешасні не чують

як ворог крокує по предків кістках...

Чи то божевілля, чи то рабський страх -

повз тебе і мову проходить парад.

Парад зрад.

:( Брезгливы дети к старой матери.
Посилання на коментар

"Раз уж так сложилось, что в нашей стране превалирует русскоязычие(от половины до двух третей нашего населения общается и думает по-русски, сей факт не изменить никаким указом, даже массированной многолетней пропагандой «по ящику»), значит, Украина — это не Германия, Франция, Польша или Великобритания. Значит, она принадлежит к другому типу стран. Тех, на самом деле очень многих, где говорят на языке «соседней державы».

Обратите внимание: на немецком испокон веков говорит не только Германия, но еще и Австрия, Швейцария, Лихтенштейн, Люксембург. США, Канада, Австралия, Новая Зеландия, бывшие (Индия, Пакистан, ЮАР и т. д.) или оставшиеся британские владения по-прежнему говорят на английском или же здесь он второй государственный."

Вся Южная Америка — это испанский и португальский языки. Последний — официальный и в ряде стран Африки. Кстати, добрая дюжина африканских государств имеют вторым государственным французский. Около трех десятков(!) стран арабского мира говорят на арабском. И бороться с таким засильем «мов сусiднiх держав» никому не приходит в голову.(с)

Посилання на коментар

И бороться с таким засильем «мов сусiднiх держав» никому не приходит в голову.(с)

Та ну?

А ось Росія не має таких проблем. Правда вона і сусідів достойних не має, одноосібно царює на 1/4 суші, але сама має статус федерації і за національною ознакою - як та її національна ковдра - складається з різних кольорових шматочків. І там також ніхто не веде ніякої боротьби - там просто прийняли закон про обов"язкове державне тестування виключно російською мовою - хочеш мати атестат про середню освіту - хоч не хоч, а російську знати зобов"язаний. І нічого, вчать і не ремствують. А деякі наші любителі імперій - Росію навіть у приклад ставлять - такий там порядок і тиша в мовному питанні. Тільки чомусь коли їм кажуть вчи українську, кричать насилля :o

Посилання на коментар

Та ну?

А ось Росія не має таких проблем. Правда вона і сусідів достойних не має, одноосібно царює на 1/4 суші, але сама має статус федерації і за національною ознакою - як та її національна ковдра - складається з різних кольорових шматочків. І там також ніхто не веде ніякої боротьби - там просто прийняли закон про обов"язкове державне тестування виключно російською мовою - хочеш мати атестат про середню освіту - хоч не хоч, а російську знати зобов"язаний. І нічого, вчать і не ремствують. А деякі наші любителі імперій - Росію навіть у приклад ставлять - такий там порядок і тиша в мовному питанні. Тільки чомусь коли їм кажуть вчи українську, кричать насилля :o

Что ты все на Россию переводишь? Там языковая политика в соответствии с международными стандартами. Русский родной для 80%., он и государственный, остальные региональные. Да и сами люди, знающие лишь якутский, коми-зырянский и т.п. себя в таком случае чувствовали бы ущербно. Вот в Германии официальный хохдойч, а не швабский, баварский и т.п. Почему Германией не возмущаешься? А в Украине положение такое, что называется лингвоцид. Русский родной для 83% - данные Социологического Института Гэллапа ( все-таки ведущая социологическая служба мира), а прав у него нет. И кто не хочет учить украинский? Разве об этом речь? Не перекручивай.
Посилання на коментар

Что ты все на Россию переводишь? Там языковая политика в соответствии с международными стандартами. Русский родной для 80%., он и государственный, остальные региональные. Да и сами люди, знающие лишь якутский, коми-зырянский и т.п. себя в таком случае чувствовали бы ущербно. Вот в Германии официальный хохдойч, а не швабский, баварский и т.п. Почему Германией не возмущаешься? А в Украине положение такое, что называется лингвоцид. Русский родной для 83% - данные Социологического Института Гэллапа ( все-таки ведущая социологическая служба мира), а прав у него нет. И кто не хочет учить украинский? Разве об этом речь? Не перекручивай.

Интересно посмотреть, где это в так званой российской федерации есть украинская школа.
Посилання на коментар

А шо, німці також придумали свій "мір" з метою пропагувати і поширювати в Галичині німецьку мову і німецьку культуру з подальшим залученням її до федерації? А-я-яй, як же так, коли ж це, очевидно цієї ночі, га, Акелло? А шо ж ти про це мовчиш? Це ж кричати треба, на сполох бити...Зара....

Ну, тут я з властивим мені патріотизмом і великою любов"ю до України і її незалежності твердо і безповоротно скажу: НІ, агресорам, які хочуть погибелі моєї держави. Нах. з пляжа кляті дойчі!!!!!!!!!!!!!!

Задоволений?

пі сі ти тих 83% засунь собі знаєш куди? Ну догадуєшся, сподіваюся? Бо такими темпами ти скоро і до 100% дотягнеш...ні стида ні совісті в деяких українофобів, цифри просто з неба змальовують.

Посилання на коментар

Интересно посмотреть, где это в так званой российской федерации есть украинская школа.

Еще спроси где там чешская, арабская... А с украинскими школами пытались многократно. Желающих учиться нет. А из-за 2-3 человек школу заводить никто не будет. Ограничиваются воскресными. Как и в других странах, где есть такая потребность. Тут и на Украине если бы не приказной порядок, желающих немного бы нашлось.

Странный вы народ свидомые. Все вам Россия нужна. Украина, между прочим, независимое государство.

Посилання на коментар

Еще спроси где там чешская, арабская... А с украинскими школами пытались многократно. Желающих учиться нет. А из-за 2-3 человек школу заводить никто не будет. Ограничиваются воскресными. Как и в других странах, где есть такая потребность. Тут и на Украине если бы не приказной порядок, желающих немного бы нашлось.

Странный вы народ свидомые. Все вам Россия нужна. Украина, между прочим, независимое государство.

Такая огромная страна, ради пристижу, для отчетности профинансировала бы одну школу. Так даже на такую мелочь, жаба давить.
Посилання на коментар

Ну дик, для несвідомих все дивно - бо усвідомлювати нема чим.

Посилання на коментар

А шо, німці також придумали свій "мір" з метою пропагувати і поширювати в Галичині німецьку мову і німецьку культуру з подальшим залученням її до федерації?

Ну, тут я з властивим мені патріотизмом і великою любов"ю до України і її незалежності твердо і безповоротно скажу: НІ, агресорам, які хочуть погибелі моєї держави. Нах. з пляжа кляті дойчі!!!!!!!!!!!!!!

Не неси белиберду! Нах, как ты выражаешься, этим немцам ваша Галичина? У них свое есть. Многочисленные диалекты немецкого языка, издавна бытуют как на территории современной ФРГ, так и на территории Австрии, Швейцарии, Лихтенштейна, Люксембурга и других стран. Они и связаны между собой. Так же как и франкоязычные страны и пр.

пі сі ти тих 83% засунь собі знаєш куди? Ну догадуєшся, сподіваюся? Бо такими темпами ти скоро і до 100% дотягнеш...ні стида ні совісті в деяких українофобів, цифри просто з неба змальовують.

Ну, положим, Институт Гэллапа это не галичанские вуйки и не продажные украинские социологи, а специалисты, которые дорожат своим авторитетом (а он международный). И меньше всего их интересовали всякие свидомые комплексы об "украинофобах" и т.п. Впрочем, можешь жаловаться на них, как на украинофобов в ООН или еще куда.
Посилання на коментар

Ориана! Помнишь "Песнь..."?

Так вот где таилась погибель моя!

Мне смертию кость угрожала.

Из мертвой главы гробовая змея,

Шипя, между тем выползала...

второй раз предупреждаю! Прими противоядие заблаговременно!

Посилання на коментар

Такая огромная страна, ради пристижу, для отчетности профинансировала бы одну школу. Так даже на такую мелочь, жаба давить.

Насколько я знаю и финансировали. А представь себя на месте учителей - приходить в пустые классы и сидеть болванами. Не пошло у них это.
Посилання на коментар

Не неси белиберду! Нах, как ты выражаешься, этим немцам ваша Галичина? У них свое есть. Многочисленные диалекты немецкого языка, издавна бытуют как на территории современной ФРГ, так и на территории Австрии, Швейцарии, Лихтенштейна, Люксембурга и других стран. Они и связаны между собой. Так же как и франкоязычные страны и пр.

Ну, положим, Институт Гэллапа это не галичанские вуйки и не продажные украинские социологи, а специалисты, которые дорожат своим авторитетом (а он международный). И меньше всего их интересовали всякие свидомые комплексы об "украинофобах" и т.п. Впрочем, можешь жаловаться на них, как на украинофобов в ООН или еще куда.

А до чого тут галичанські вуйки? Ти говори і не заговорюйся, люмпен!!! На відміну від тебе - ті вуйки мову рідної матері не зрадили і ніколи Україну на шматки не рвали, а навпаки, боролися, щоб вона була єдиною і незалежною. Не тобі, безродному, про них говорити. Пнл?

А тим більше тикати якісь дослідження - у нас є перепис населення, офіційна інформація - ось нею і послуговуйся.

Ну а щодо Німеччини - ти зрозумів правильно - не згадую Німеччину тому що їй і Галичина, і Україна нах. потрібні, у них свого досить, на чуже не заряться.

А згадую Росію тому, що їй завжди мало і вона має конкретні види на Україну, бо без України її "Гуский мір" - профанація, будинок з піску, а без "РМ" сама Росія довго не протримається - про це говорять навіть самі ідеологи "руского міру"

Посилання на коментар

второй раз предупреждаю! Прими противоядие заблаговременно!

Чому ти, яка казиться, коли їй роблять навіть найменше зауваження, чи адресують прохання - насмілюєшся ВСІМ на форумі вказувати? Ти не забуваєшся часом?!!! Тут не зона, а тебе "смотрящим" ніхто не призначав. Так що веди себе скромніше і більше звертай увагу на свою поведінку. А ще притримуй свого пса - новоявленого вовчика.

А мені дозволь робити те, що Я ХОЧУ.

Бачу ти нахабнієш не по днях. Знала, що зробила помилку, що заговорила з тобою Але нічого, я її швидко виправлю.

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...