Перейти до змісту
Український політичний форум

Друга державна мова затвердження Рішення ВР.

Гість clean_script

Рекомендовані повідомлення

Джин, коли чоловік ТАК БАГАТО пише - для мене особисто це означає, що він мене хоче заплутати.

Знаєш, як в Мауглі Ми з вами однієї крові — ви і я - це у тварин і воно зовсім не означає, що у всіх однакова формула крові.

Те саме стосується моєї фрази Говорити на одній мові - для людей - егрегор, який буде стояти на стражі всіх українців. Як? Просто ми домовимося: українська мова - мова міжнаціонального спілкування в Україні - і все, більше на першому етапі не потрібно.

А - реванш, нав"язування, перевага - це від лукавого і від небажання визнавати українську мову

До речі, щодо ЗУ - тут дійсно менший відсоток хворих на наркоманію, алкоголізм та інші соціальні недуги - по статистиці.

Опять двадцать пять но уже ближе к общему пониманию. Вот пример нашего общения? Неужели ты считаешь что мы не договоримся? Мова пока стала только державной формой общения и ей пока далеко до межнациональной. Во первых все украинозычные знают руский лучше чем рускоязычные мову. Нет реванш от ментальности на которой лежит исторический груз. В ЗУ и населена меньше да и имиграция больше которую не кто не учитывает. Но проблем до крыши что так же бросается в глаза. Ну а то что много пишу? Да не кого обижать не хочется ярлыками,стремление найти общее а не различия.
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

• Відповідей 259
  • Створена
  • Остання відповідь

Опять двадцать пять но уже ближе к общему пониманию. Вот пример нашего общения? Неужели ты считаешь что мы не договоримся? Мова пока стала только державной формой общения и ей пока далеко до межнациональной. Во первых все украинозычные знают руский лучше чем рускоязычные мову. Нет реванш от ментальности на которой лежит исторический груз. В ЗУ и населена меньше да и имиграция больше которую не кто не учитывает. Но проблем до крыши что так же бросается в глаза. Ну а то что много пишу? Да не кого обижать не хочется ярлыками,стремление найти общее а не различия.

Любий мій, щоб УКРАЇНСЬКА мова стала мовою міжнаціонального спілкування - самих лише декларацій мало - нею потрібно розмовляти, як мінімум.

Або бодай мовчати, якщо йде агітація ЗА українську мову.

А що стосується статистики - то вона враховує всі нюанси - тобто, у цьому сенсі на ЗУ краще становище. Але приписувати це знанню української мови було б смішно. Найсильніший, як на мене, чинник, який сприяє цьому - це сильна позиція УГКЦ.

До речі, не розумію, чому для порозуміння потрібно шукати щось спільне - наше різномаїття, як на мене - це багатство, а не слабкість - просто це потрібно прийняти, усвідомити і з цього виходити у прийнятті рішень.

Посилання на коментар

Любий мій, щоб УКРАЇНСЬКА мова стала мовою міжнаціонального спілкування - самих лише декларацій мало - нею потрібно розмовляти, як мінімум.

Або бодай мовчати, якщо йде агітація ЗА українську мову.

А що стосується статистики - то вона враховує всі нюанси - тобто, у цьому сенсі на ЗУ краще становище. Але приписувати це знанню української мови було б смішно. Найсильніший, як на мене, чинник, який сприяє цьому - це сильна позиція УГКЦ.

До речі, не розумію, чому для порозуміння потрібно шукати щось спільне - наше різномаїття, як на мене - це багатство, а не слабкість - просто це потрібно прийняти, усвідомити і з цього виходити у прийнятті рішень.

Да человек это такая скотина которая познает что то только ради выгоды или по необходимости.

Пойми же наконец что реитинги по просмотру рускоязычных програм телевидиния,радио и печатных изданий 80 .процентов. Был у родственников в черкассах,говорящих в быту на мове а телик и радио на рускоговорящих программах целый день работает. Интересная и необходимая информация способная удовлетворять потребности,и не надо будет не какой агитации. Разнообразие не должно быть противостоянием и поводом для декларации превосходства.

Посилання на коментар

Да человек это такая скотина которая познает что то только ради выгоды или по необходимости.

Какая гениальная мысль. Благодарю вас. Вы открыли мне глаза на истинную сущность людей.

Посилання на коментар

Пойми же наконец что реитинги по просмотру рускоязычных програм телевидиния,радио и печатных изданий 80 .процентов. Был у родственников в черкассах,говорящих в быту на мове а телик и радио на рускоговорящих программах целый день работает. Интересная и необходимая информация способная удовлетворять потребности,и не надо будет не какой агитации. Разнообразие не должно быть противостоянием и поводом для декларации превосходства.

Ти зрозумій, все те, про що ти говориш - залежить від нас з тобою - комерція і політика - попит і пропозиція диктують умови.

Ось глянь тільки на себе - ти постійно намагаєшся заховатися за натовпом і апелюєш до мене кліше, які зазвичай використовують у таких суперечках - "нав"язування", "так історично склалося", "Свобода", "прєвосходство", хоча я жодного відношення до цих кліше не маю.

Давай кожен про себе - так буде чесно і зрозуміло, чому люди не мають бажання розмовляти українською.

Посилання на коментар

Ти зрозумій, все те, про що ти говориш - залежить від нас з тобою - комерція і політика - попит і пропозиція диктують умови.

Ось глянь тільки на себе - ти постійно намагаєшся заховатися за натовпом і апелюєш до мене кліше, які зазвичай використовують у таких суперечках - "нав"язування", "так історично склалося", "Свобода", "прєвосходство", хоча я жодного відношення до цих кліше не маю.

Давай кожен про себе - так буде чесно і зрозуміло, чому люди не мають бажання розмовляти українською.

Попыт и предложение формируется необходимостью,реализация и механизм удовлетворения сопровождается договором.

Прошу представить пример клише именно в отношении тебя,иначе твое высказывание выглядит безосновательным. Я стараюсь ссылаться только на свою личную позицию и свою точку зрения в отношении событий которые описываю. Почему например ты не хочешь переходить на рускийй? Я тебе уже задал этот вопрос но ты ушла от ответа. Для тебя важней форма или содержание?

Посилання на коментар

Попыт и предложение формируется необходимостью,реализация и механизм удовлетворения сопровождается договором.

Прошу представить пример клише именно в отношении тебя,иначе твое высказывание выглядит безосновательным. Я стараюсь ссылаться только на свою личную позицию и свою точку зрения в отношении событий которые описываю. Почему например ты не хочешь переходить на рускийй? Я тебе уже задал этот вопрос но ты ушла от ответа. Для тебя важней форма или содержание?

Ти погано зрозумів мій пост - я писала, що ти ховаєшся за стереотипними кліше, до яких я не маю жодного стосунку.

Наприклад, ти пишеш, що не потрібно нав"язувати українську мову. Я її комусь нав"язую? А ось мені російську нав"язують, як мову міжнаціонального спілкування - і ніхто не може пояснити - з якого це дива?

Ти згадуєш "олежку", мовляв, не можеш допустити, щоб він приписав собі заслуги з поширення української мови - я яке маю відношення до Тягнибока?

Ти говориш, що не потрібно принижувати чи возвишувати якусь мову - до речі, навіть на цьому форумі мене принижують і ображають за мовою спілкування - не чула, щоб ти якось реагував на цей факт.

Може ти мені скажеш, чому я повинна переходити на російську мову? Заклик переходити на українську хоч має логіку - живемо в Україні, державна мова українська, яка в минулому притіснялася і тепер знову робляться спроби її применшити. А що загрожує російській? - та ще при такій потужній підтримці з боку сусіда, де ця мова є державною, тобто, підтримується на ДЕРЖАВНОМУ рівні. Де в якому куточку Землі українська підтримується і захищається на такому рівні?

Ось тому я й кажу - пиши особисто про себе - чому ти не бажаєш бодай інколи писати українською, як я пишу російською? Ну хоча б для демонстрації своїх знань і того, що ти поважаєш обидві мови.

З.І. До речі, використовувати термін "мова" замість "українська мова" - один із способів її приниження. З тієї ж опери, що і "нацик", "бандерлог" і "свідомит".

Посилання на коментар

Ти погано зрозумів мій пост - я писала, що ти ховаєшся за стереотипними кліше, до яких я не маю жодного стосунку.

Наприклад, ти пишеш, що не потрібно нав"язувати українську мову. Я її комусь нав"язую? А ось мені російську нав"язують, як мову міжнаціонального спілкування - і ніхто не може пояснити - з якого це дива?

Я же пытался тебе объяснить что для меня украинская мова не есть языком обшения а тебе она удобней в общении и я спокойно к этому отношусь. Ради интереса спросил про русский. Так как заметил что многие участники им пользуются частенько. Наверное тебе трудно понять что для меня важнее содержания

Ти згадуєш "олежку", мовляв, не можеш допустити, щоб він приписав собі заслуги з поширення української мови - я яке маю відношення до Тягнибока?

Возможно не какого. А почему ты на этом акцентируешь внимание? Я пишу о многом и разве это значит что все связываю с тобой? Это описание моей точки зрения а не обсуждение твоей позиции.

Ти говориш, що не потрібно принижувати чи возвишувати якусь мову - до речі, навіть на цьому форумі мене принижують і ображають за мовою спілкування - не чула, щоб ти якось реагував на цей факт.

Я совсем не сторонник создания каких либо коалиций на форуме или выступать адвокатом. Могу сделать замечание когда вижу что идет перегиб но не более. Стараюсь доводя свою точку зрения получить новую для себя информацию и понять где можно найти обшие точки соприкосновения.

Може ти мені скажеш, чому я повинна переходити на російську мову? Заклик переходити на українську хоч має логіку - живемо в Україні, державна мова українська, яка в минулому притіснялася і тепер знову робляться спроби її применшити. А що загрожує російській? - та ще при такій потужній підтримці з боку сусіда, де ця мова є державною, тобто, підтримується на ДЕРЖАВНОМУ рівні. Де в якому куточку Землі українська підтримується і захищається на такому рівні?

Ты не кому не чего на форуме не должна и не каких ультиматумов я тебе не выставлял. Державна мова пусть будет обязательна в державном делопроизводстве.А форум это тест какой язык является языком межнационального общения.

Ось тому я й кажу - пиши особисто про себе - чому ти не бажаєш бодай інколи писати українською, як я пишу російською? Ну хоча б для демонстрації своїх знань і того, що ти поважаєш обидві мови.

Детский сад. Не зря же я спрашиваю что тебе важней форма или содержание?

З.І. До речі, використовувати термін "мова" замість "українська мова" - один із способів її приниження. З тієї ж опери, що і "нацик", "бандерлог" і "свідомит".

У меня нет такого восприятия. Задайся для себя вопросом почему?

Посилання на коментар

Може ти мені скажеш, чому я повинна переходити на російську мову? Заклик переходити на українську хоч має логіку - живемо в Україні, державна мова українська, яка в минулому притіснялася і тепер знову робляться спроби її применшити.

Нехай пані вибачає, але не -притіснялася- а -потерпала від утисків-

Посилання на коментар

• 4 тижня потому...

Інформація для роздумів

Без натяків.

Російська мова стала іноземною у Росії: діти знають не більше двох десятків слів

Росія, Тува, Сьогодні, 08:51 Друкувати

Прокуратура вимагає повернути вивчення "великого і могутнього" в школах.

У Туві відмовляються вивчати російську мову Прокуратура Республіки Тува (Росія) у ході перевірки середніх шкіл виявила факти викладання російської мови і російської літератури тувинською мовою. Початкові класи навчаються на ній повністю. В середніх і старших класах викладається російська мова, але уроки ведуться тувинською. У прокуратурі зазначили, що викладання російської мови як іноземної неприпустимо, оскільки вона є державною. Крім того, з цієї причини значна кількість школярів провалили держіспит з російської і втратили можливість отримати вищу та середню-технічну освіту. На адресу керівництва шкіл правоохоронці винесли подання про недопущення подібних порушень. Вчителі, йдеться в документах, які викладали російську мову як іноземну і в недостатньому обсязі, будуть притягнуті до відповідальності. "Незнання російської мови порушує конституційні права та інтереси громадян, ставить їх у залежність від мовної приналежності, що може позначитися на формуванні культури міжетнічних і міжконфесійних відносин. Державна мова сприяє зміцненню міжнаціональних зв'язків народів Росії в єдиній багатонаціональній державі", - йдеться в повідомленні відомства. Так, більшість тувінських дітей приходять до школи, знаючи 10 - 20 російських слів, а їхні однолітки в інших регіонах країни мають базовий запас більше 3000 слів.

Посилання на коментар

Гість Монтескье

По всей Украине увеличились продажи оборудования для приёма спутникового телевидения. Причин несколько: 1. Желание просматривать русскоязычные программы. 2. Качество телевизионного сигнала лучше.

3. Не украинские программы более правдивы и объективны.

Посилання на коментар

По всей Украине увеличились продажи оборудования для приёма спутникового телевидения. Причин несколько: 1. Желание просматривать русскоязычные программы. 2. Качество телевизионного сигнала лучше.

3. Не украинские программы более правдивы и объективны.

и самое главное, что самые великие патриоты, за границей ставят тпрелки на русские программы.
Посилання на коментар

ну почему патриоты)) мои однокласницы в канаде поставили тарелки чтобы смотреть раша тудейи мужей в начале заставляли а теперь их ифиг отгонишь от тв))

Посилання на коментар

ну почему патриоты)) мои однокласницы в канаде поставили тарелки чтобы смотреть раша тудейи мужей в начале заставляли а теперь их ифиг отгонишь от тв))

Село якесь без сільради...

Нормальним людям зараз по телебаченню дивитись нічого, ні по українському ні по росіянському... <_<

Посилання на коментар

Нормальним людям зараз по телебаченню дивитись нічого, ні по українському ні по росіянському... <_<

а кого вы называете нормальными людьми

можно узнать критерии?

Посилання на коментар

а кого вы называете нормальными людьми

можно узнать критерии?

Ну точно не ті що кидають всі справи щоб подивитись по ящику "Інтернів" чи "Санта Барбару" ...

Рабинович, ти маєш змогу включити українські канали?

Якщо можеш, то тебе не бентежить кількість безглуздих серіалів, тупих розважальних шоу, безліч негативу у вигляді кримінальних звідок в випусках новин?

Посилання на коментар

Ну точно не ті що кидають всі справи щоб подивитись по ящику "Інтернів" чи "Санта Барбару" ...

Рабинович, ти маєш змогу включити українські канали?

Якщо можеш, то тебе не бентежить кількість безглуздих серіалів, тупих розважальних шоу, безліч негативу у вигляді кримінальних звідок в випусках новин?

интерны мне понравились - я даже посмотрел серий 12

очень необычно как то потом надоело

аналогично и со сватами - тоже серий 5 посмотрел

потом тоже надоело

а в остальном у меня нет телевизора я всё смотрю по инету , а новости слушаю по радио во время работы

вообще качество передач не только руско украинско польских очень низкое - оно хуже некда на всех языках и во всех странах

потому что рассчитано на определённый интеллектуальный уровень зрителей

Посилання на коментар

ну ты немного не прав . вот почему то здесь все гастеры поставили тарелки на российские спутники и довольны русским ТВ. а вот по укр ТВ действительно смотреть нечего, что они и подтверждают.
Посилання на коментар

• 4 місяця потому...

ну ты немного не прав . вот почему то здесь все гастеры поставили тарелки на российские спутники и довольны русским ТВ. а вот по укр ТВ действительно смотреть нечего, что они и подтверждают.

Видно сцуко с закрытки сбежал.

Посилання на коментар

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...